Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2013-10-29 07:28

Ny ATH för S&P-500

Gårdagens handel i USA ledde till nytt all time high för det breda amerikanska börsindexet S&P-500. Rekordet gällde både intradag och för stängningskurserna, trots att exempelvis jätten Church of St Jobs (NASDAQ:AAPL) föll tillbaka marginellt på gårdagens rapport.

Månadschart S&P-500

Men en liten rekyl i Church of St Jobs ser vi antaligen en buy the rumor, sell the news och att de senaste veckornas uppgång i aktien nu rekylerar.

Trots nytt börsrekord i USA är utvecklingen varierande i Asien. Nikkei -0.32%, Hang Seng oförändrat runt nollan, Strait Times 0.07% och All Ordinaries -0.49%.
Dagschart S&P-500

S&P 500-terminen pekar ner något och ligger under nivån S&P-500 hade vid europeisk stängning. Mycket talar alltså för att de europeiska börserna öppnar nedåt idag.

Man kan alltid diskutera den spikraka uppgången i S&P-500 det senaste året. Känns kanske inte helt naturligt i månadscharten, men i dagscharten ser man hur svängningarna blivit allt större. Samtidigt är varje topp högre än den tidigare och varje botten högre än tidigare. Trenden är stenhårt intakt fortfarande.

Och dit husse går, går även hunden. I Sveriges fall OMXS30, även om Stockholmsbörsen ibland rycker lite lekfullt i kopplet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar