Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2013-10-25 18:32

Fredagsmys: Potatissallad

Veckans fredagsmys får bli ett matblogginlägg. En och annan av er kanske myser till så här på fredagen med lite potatissallad. Tänkte bara meddela att jag (förstås) inte köper potatissallad, då jag aldrig hittat någon som jag inte själv kan göra bättre.

På grund av slutet av oktober
blev det lite gräslök och en tunnare
purjolök. I övrigt bladpersilja, basilika
timjan och oregano som färska kryddor
direkt från odlingarna. Potatisen är Maria.

Principen är enkel. Potatis, lök (purjo-, gräs- eller rödlök), färska örtkryddor, salt, peppar och en burk creme fraiche. Under sommarhalvåret slänger man med lite rädisor och ruccola också. Går förstås också att slänga i en klick senap om man så önskar.

Tärna potatisen smått och koka. Tar drygt tio minuter. Under tiden hackar man alla grönsaker och kryddor. 

Hall av vattnet från potatisen. Blanda allt.

Njut till t ex tunt skivad älgstek eller lammstek, eller varför inte tunt skivad rökt lamm?
Tio minuter senare

Hembrukaren behöver alltså bara köpa in creme fraiche, salt och peppar. Proportionerna på bilderna är för två personer, vilket alltså kostar en burk cremé fraiche i inköp, eller ca 5:- SEK per person för en hel måltid om man köper ekologiskt och har eget kött.

Fungerar också utmärkt som vegetarisk lunch, men då går ovanstående åt för en person, eller med godtyckligt kallskuret kött till.

Trevligt fredagsmys på er!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Testa det här nästa gång. Tärnad potatis hälften majonnäs hälften creme fräsch en liten burk med majoskorn. Krydda rejält med den varianten av honungsgrillkrydda som de säljer på Ö o B

  SvaraRadera
 2. Creme fraishen byts med fördel ut mot olivolja. I övrigt är vi överens. Tunnskivad tlälknöl är strålande god och enkel mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då blir det väl fransk potatissallad :-)

   Radera
  2. Och då blir det väl fransk potatissallad :-)

   Radera