Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2013-09-10 16:21

Sunda förnuftet talar från Syrien - Obama vill döda syrier ändå

USA:s utrikesminister John Kerrys påstådda "groda" där han lämnade öppet för Syrien att kunna slippa det förestående amerikanska anfallet om de lämnar över sina kemiska stridsmedel till det internationella samfundet har accepterats av Syrien. Obama ger sig dock inte, utan ha verkligen vill döda lite syrier och ska fortsättningsvis övertyga kongressen att ge honom ett godkännande att döda syrier, trots att de kemiska stridsmedlen ska bort. Synd bara att inte alla parter följde mitt förslag att Syrien skulle lämna över sina C-stridsmedel till Ryssland redan förra hösten, så hade vi sluppit hela denna cirkus och sparat människoliv.


Dock kanske inte John Kerrys "groda" var en groda, utan en helt avsiktlig öppning. Obamaregimen kanske inte alls egentligen vill döda syrier, då de upptäckt att bevisningen är tveksam och att det bara skulle stödja al-Qaida. Genom att lämna en öppning, som man sedan förnekar, så ges en snygg möjlighet att dra sig ur en insats trots den krigshetsande och blödtörstige Obamas snack om en röd linje.

Även spelet med att övertyga kongressen är i så fall bara ett spel för galleriet. De senaste siffrorna pekar på ett massivt motstånd, så Obama kan därmed alltid skylla på att han minsann ville döda lite syrier, men inte fick för kongressen. 

Lösningen att Syrien lämnar över sina kemiska stridsmedel till förslagsvis Ryssland är en utmärkt lösning på hela problematiken. Lite trist för Raytheon och andra vapentillverkare dock, som därmed inte kan få nya beställningar när man bränt av en bunt kryssningsrobotar till. Raytheons aktie har stigit bra sedan krisen började.

Obama har från början sagt sig vara emot C-stridsmedel. Nu får han som han vill - att Syrien lämnar över sina C-stridsmedel. Kanske kommer Syrien rent av som en av världens sista länder skriva på konventionen mot C-stridsmedel - som för övrigt USA själva bryter mot eftersom man använder militär tårgas, CS, mot sin egen befolkning, t ex i Waco-incidenten eller vid G-20 mötet i Pittsburgh. CS är C-stridsmedelklassad och ska ej blandas ihop med den utspädda svenska polisiära tårgasen. Vad jag lärde mig under min egen ABC(NBC/CBRN)-specialistutbildning var att allergiska personer kan dödas av CS, eller för den delen personer med svaga hjärtan och dödsfall har rapporterats vid användning mot folkmassor.

Men Obama säger sig oavsett vilja döda syrier. Fredspristagare och moraliskt överlägsen som han trots allt är...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Hmm...
  Är det lämpligt att vara så politiskt inkorrekt?
  Borde du inte "balansera" dina uttalanden mer.....

  SvaraRadera
 2. Personligen tycker jag att moraliskt överlägsen stämmer bättre in på Svenskar som lobbar för diktaturers rätt att använda massförstörelsevapen än i mot en ofrivillig fredstagare som försöker motverka det samma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket som kan hända en ofrivilligt - barn tex, betyder inte att man har rätt attt slå ihjäl avkomman.
   Du får ge dig till tåls din lilla stridshingst.

   Radera
 3. Carl Bildt tar åt sig en del av äran till förslaget om stridsmedelsomhändertagandet.
  http://carlbildt.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, oväntat att just HAN ger sig själv cred. Pajas.

   Radera
  2. Kalle läser tydligen Cornucopia? :-)

   Radera
 4. Vad räknas Napalm som?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Osäker på om det går in under C-vapen konventionen men avlövningsmedel o dyl räknas som C-ämnen i svenska försvarsmakten som delar in dem i tre kategorier. Dödande, t ex nervgaser i olika smaker (som i sin tur har sina underkategorier). Prestationsnedsättande t ex senapsgas och tårgas och tillsist då Växtbekämpningsmedel

   Radera
 5. Om det nu är så att Syriens regeringstrupper har använt kemiska vapen den 21 augusti, så tolkar jag det som att någon i den syriska arméns befälshierarkin har brutit order. Då vore det bra om regeringstruppernas kemiska vapnen lämnades in till någon internationell organisation. Hursomhelst, kemiska vapen ska inte få komma på villovägar.

  Det vore minst lika önskvärt om det fanns en handlingsplan för att omhänderta oppositions förråd av nervgaser. Det vore mycket olyckligt för oss civila i Västerlandet om Salafi-jihadister och al-Qaida gavs grönt ljus med sitt eventuella innehav av kemiska vapen.

  Att oppositionen tidigare har använt sarin i det syriska inbördeskriget, finns det starka indikationer på. Detta har framkommit i en intervju med Carla del Ponte (från "The Independent International Commission of Inquiry on Syria") 5 maj 2013 i italienskspråkig tv i Schweiz, refererat bl.a. i BBC:

  "Testimony from victims of the conflict in Syria suggests rebels have used the nerve agent, sarin, a leading member of a UN commission of inquiry has said.

  Carla Del Ponte told Swiss TV that there were "strong, concrete suspicions but not yet incontrovertible proof".

  Carla Del Ponte: "I was a little bit stupefied by the first indication of the use of nerve gas by the opposition""

  SvaraRadera
 6. "Runka upp stridskuken ordentligt" / Jan Björklund

  SvaraRadera
 7. Konventionen gäller bara i mellanstatliga konflikter väl? Annars bryter ju svenska polisen också mot den. Och FM när vi tårgasar konsumbananer på balkan

  SvaraRadera
 8. Mer troligt USA fått lite snygga passningar från ryssarna som kylt av ?
  Och är hela skramlandet till för att täcka över nåt värre på den finansiella arenan ?
  Detroits konkurs o dess implikationer t.ex.
  Eller hur polska staten nu snor halva pensionsystemet

  http://theautomaticearth.com/Finance/no-vigilantes-or-vultures-need-apply.html

  SvaraRadera
 9. Lars Wilderäng, du har ju vad jag förstår, goda kunskaper avseende militaria och militär strategi. Du har i din blogg också antytt att din intelligens och IQ ligger avsevärt högre än snittet. Därför vill jag be dig om att analysera de i mitt och andras tycke sensationella nyheter denna bifogade videolänk från Alex Jones Infowar.com visar.

  Förmodligen, (vad jag tror), kommer du väl att avfärda Alex Jones som en tossig konspiratör som intelligenta människor inte skall befatta sig med. Eller?

  Ta och kolla videon och se om det finns någon logik i det videon förmedlar. Kan det vara tänkbart att något "maktcentra" någon "kabal" kan ha planerat en "false flag"-situation i USA, en kärnvapendetonation, i syfte att eskalera Syriensituationen till ett tredje världskrig?

  En sak är dock säker. Maktcentra i Usa har använt fals flag-operationer förr och kommer att använda sådana metoder igen.

  http://www.youtube.com/watch?v=znei6aB0dLs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan utan att titta på länken avfärda industrin Alex Jones som tossig konspiratör.

   Däremot har USA använt false flag-operationer förr och kommer använda sådana metoder igen.

   En bra konspirationsteori, vilket är en underhållningsindustri och inte har med verkligheten att göra, blandar fakta med fiktion, där faktat legitimerar fiktionen. På detta är Alex Jones lysande, men det har alltså samma sanningshalt som vilken fiktion som helst.

   Radera
 10. Den där lösningen är ju inte alls någon lösning. Kriget kommer att fortgå med eller utan kemiska vapen. Det enda det förslaget "löser" är Obamas prestigeproblem.

  SvaraRadera
 11. "Personer inom PNAC var även författare bakom A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm - en handlingsplan som beskriver hur Israel ska säkra sin position i Mellanöstern. Flera journalister har påpekat likheterna mellan denna plan och USAs förda utrikespolik. Exempelvis förespråkade planen att Saddam skulle avsättas. Den beskriver även Syrien som ett hot mot Israels norra gräns, hur man ska betona Syriens massförstörelsevapen samt hur landet ska bekämpas via proxykrig, dvs att man låter tredjeparter slåss för en istället för att använda egna styrkor."

  http://omtt.se/sv/vad-media-inte-berattar-om-syrien

  Sammanträffande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När rapporten skrevs stod 50 000 syriska soldater på libanesisk mark, på gränsen till Israel och förde tredjepartskrig mot Israel via Hizbollah.

   Den ockupationen har sedan länge upphört. Situationen har förändrats en hel del sedan dess. Den strategi som läggs upp i rapporten handlar förmodligen just om hur man ska möte det syriska hotet från Libanon.

   Det är en oerhört komplex och dynamisk situation därnere, och en rapport som skrevs för en 17-18 år ska man nog läsa med den historiska glasögonen på och inte tolka för mycket gentemot dagens förhållanden.

   Radera
 12. Take a walk on the widl side och lyssna på vad de här vittnena inifrån Syrien säger om skuldfrågan, tycker de låter trovärdiga

  http://www.youtube.com/watch?v=fkc2ZtPvc8o&feature=player_detailpage#t=110

  http://www.youtube.com/watch?v=owjJs2dnxbY

  SvaraRadera