Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2013-08-04 13:21

Vilket bilmärkes bilförare uppför sig sämst i trafiken?

Tidigare inlägg om att rika är elaka spårade ur till en diskussion om vilka bilförare som uppför sig sämst i trafiken, vilket förstås är ett kärt ämne som ligger svensken varmt om hjärtat. Så här har ni alla chansen att säga ert i en separat tråd och rösta på vilka bilförare som uppför sig sämst i trafiken nedan. Definitionen av sämst är förstås helt personlig.

Resultatet bör förstås sedan justeras för antalet bilar i trafik per bilmärke, men kanske kan ses som indikativt ändå? Tyvärr verkar plusett.nu inte visa alla svarsalternativ när man väl röstat, så för att se hur många som röstat längre bak i alfabetet än Mazda behöver ni klicka på Visa grafiskt, exempelvis Volvo och Saab. Summeringen av antalet röster blir inte heller korrekt när ni röstat, då bilmärken efter Mazda inte räknas till summeringen.

32 kommentarer:

 1. Det spelar nog mer roll om det står "3.2L" eller "1.8L" därbak på bilen.

  SvaraRadera
 2. Röstresultatet korrelerar antagligen spöklikt bra med vilket bilmärke som väcker mest avundsjuka hos bloggens läsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sagt av en ägare av dessa bilmärken antar jag?

   Jag är inte avundsjuk på någon bilägare, jag tycker synd om dem, maken till dålig affär finns inte. Avundsjuk på dem som klarar sig enbart med cykel.

   Radera
  2. Du menar att folk är avundsjuka på den som äger en Volvo? (tredje plats just nu?)

   Tjena.

   Radera
  3. Hemslöjdad psykologi - härligt - själv är jag Alfista och blir naturligtvis avundsjuk på alla som har en Alfa Romeo som faktiskt fungerar och går bra, bakhjulsdrift förståsss.

   BMW är bara för belånat slödder å gangsters

   Undantag för klassiker såsom M1, 2002 å några till, men det är inte samlarbilarna det handlar om här, utan hur telsäljare och väskryckare färdas.

   Radera
  4. Frågade min mor (79) som svarade BMW - "de kör som dårar också där det är begränsning". Avundsjuka......

   Radera
  5. Av någon outgrundlig anledning kan jag inte släppa det här.

   Min syrra köpte sig en BMW, ingen töntig med liten motor utan en rejäl, tänker inte skriva modell osv.

   Hon berättade att hon var ute och körde, hon kör väl som de flesta BMW-ägare (hm) men med något mer förstånd så när hon kom till en skola där det var 30 så saktade hon ner, det var skoltid och barn var ute och lekte osv.

   Då blir hon omkörd av en dåre på 30-sträckan som gasar som fan men han nitar till vid sidan av henne och ger henne fingret innan han drar vidare, säljar/gangster-idioten hade fö en likadan bil som min syster, hon sålde sin, har numera en annan tysk högoddsare iof.

   Men det kanske är så BMW-ägare hejar på varandra? Lite American Psycho-trevligt liksom.

   Radera
  6. lågoddsare ska det vara naturligtvis - en Audi

   Radera
  7. @drax2013-08-04 16:20:

   du glömde även vissa mellanchefer :)

   Radera
  8. Roligt att det börjar projiceras per automatik när man petar i myrstacken. :)

   Radera
 3. Det skulle vara roligt och se statistik på hur olik statistiken skulle vara på bilar ur samma teknikplattform, t.ex. Y20 eller Volkswagen A-plattformen. Skoda Yeti, Seat Toledo, Volkswagen Golf och Audi TT är ju trots allt nästan samma bil. Men jag tror att vissa modeller ändå är mer utsatta för olyckor än andra.

  SvaraRadera
 4. Det har tidigare publicerats vetenskapliga arbeten som bevisar att BMW förare har högst överförbrukning av vad bilen borde dra av alla bilmärken. Ni får googla själva om ni har intresse. Det är ingen subjektiv åsikt jag har.
  210 röster av 331? BMW ägare borde fundera över vilket intryck de igentligen ger istället för statusen de eftersträvade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite lustigt, själv har jag alltid imponerats av ärligheten i uppgiven bränsleförbrukning då jag i mina BMW (givetvis med minsta möjliga motor) alltid lyckats köra snålare än vad instruktionsboken uppgivit.

   Radera
 5. Finns ju många undersökningar om det här, den senaste jag läste tittade på olycksstatistik och då var det farligast att möta en vit BMW. Har för mig att det var en engelsk undersökning, men demografin är nog liknande i Sverige (dvs BMW-förare har noll högskolepoäng).

  SvaraRadera
 6. Resultatet får väl ses som största överraskningen sedan Peter Jöback kom ut ur garderoben.

  Apropå BMW:
  http://www.sporthoj.com/forum/showthread.php?91855-Knatte-Fnatte-Tjatte-och-Blatte

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. Härligt, en blogg helt fokuserad på bilder med Audi-förare som inte uppför sig i trafiken.

   Hatet känns genuint på något sätt.

   Radera
  2. frilansande inte din brorsa för svenska PC-Gamer?

   hälsa från Das Forum isåfall!

   Radera
 8. Finns ju många undersökningar om det här, den senaste jag läste tittade på olycksstatistik och då var det farligast att möta en vit BMW. Har för mig att det var en engelsk undersökning, men demografin är nog liknande i Sverige (dvs BMW-förare har noll högskolepoäng).

  SvaraRadera
 9. Det är ett större antal år sedan jag körde i jobbet.( mest landsvägskörning )
  Mitt intryck var att det var vita bilar, som var farligast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte vita bilar ofta firmabilar? Vem köper liksom en vit bil?

   Radera
  2. Den psykologiska faktorn bakom olika färger är inte att förringa. Vita bilar känns mer rena och miljövänliga, röda mer aggressiva, svarta mer flådiga osv. En person som väljer en svart bil, väljer faktiskt inte en svart bil. Det är andra som har påverkat denna människa vad en svart bil signalerar. När det gäller färgval så finns det inget som heter den fria viljan. Det är bara en villfarelse. Rött betyder t.ex. olika saker i olika sammanhang. En röd flagga, en röd Ferrari, en röd matta, ett rött hjärta. Den som köper en svart pizzaracer köper inte denna av helt fri vilja, utan tror det bara.

   Radera
 10. Kul topic Cornu.
  Kör en del motorväg/landsväg och ett mönster har utkristalliserat sig. Jag kör väl ganska normalt och medelbegåvat. Försöker följa trafikrytmen och anpassa hastigheten efter väglaget och sådär. Blir ofelbart omkörd givetvis. Kan givetvis debatteras om att köra fort = köra dåligt och om den hastighet jag nu väljer att framföra fordon på är rikslikaren av god smak och trafiksäkert beteende etc. Icke desto mindre, av ngn anledning är det alltid samma typ av bilar som kör om. Personlig, subjektiv och egenupplevd lista:

  1. Audi (vilken som, solklar etta)
  2. Passat kombi (senaste modellen, gärna Diesel)
  3. Volvo V70 (vanligtvis med Turbo)
  4. BMW (gärna 10-15 år gamla)
  5. Vit skåpbil i yrekestrafik


  SvaraRadera
  Svar
  1. 6. Fullsatt turistbuss som körs som ersättningsbuss istället för N*rrtågs C*RADIA N*RDIC X62 som ställts in pga vinter.

   Radera
 11. Blir omkörd jämt i min Nissan Murano...Vågar inte gasa så mycket för då drar fanskapet 2 l milen

  SvaraRadera
 12. har inget körkort, har aldrig spenderat sådan tid i motorfordon på vägarna att jag kan avgöra detta etc etc

  Pass för mig alltså.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Känns ärligt talat rätt skönt att äga och köra en fet BMW med onödigt mycket skinn och hästkrafter.

  ps. Har väldigt många fler (icke-filfak) högskolepoäng (vilket är anledningen till att jag har råd med en BMW) än de flesta avundsjuka människor som tycker saker om mitt bilval och mitt körsätt. Life is good :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din och laserturkens favvobil med andra ord!

   I stort sett finns det ju två kategorier människor, dock. De som är intresserade av bilar och de som inte är det.

   En BMW kan säkert vara ett bra självändamål för den förra kategorin, men knappast ett rationellt val för den som bara vill ta sig från a till b.

   Radera
 15. Cornu bör plocka bort BMW som alternativ. Är ju bara massa SD:are som vill förstöra omröstningen. :)

  SvaraRadera
 16. BMW 550i GT. V8 med dubbelturbo, 408 hk 600 nm. Köptes ny av ICA's förra koncernchef, såldes till mig 18 månader gammal och 1524 mil senare, för 465 000, nypris 1158000, så någon gjorde en sämre affär, medan min säkert bara blir dålig.

  http://www.ladda-upp.se/bilder/uccwrrsqwtmdjj/

  Parkerar ofta mycket illa, blinkar sällan och kör bitvis alldeles för fort. Måste vara en BMW-grej, förra bilen var en Mercedes, då tutade jag ju t. ex. aldrig på rullstolsbunda.

  SvaraRadera