Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2013-08-07 08:42

Svensk självmordsbombare "fin kille"

Ytterligare två svenska jihadister, treorister (avsiktligt felstavat pga sökord) och bröder har dödats krigandes på internationellt treroriststämplade organisationers sida i inbördeskriget i Syrien. En svensk kusin kallar dem för "fina killar", inklusive den yngre självmordsbombaren, och Stampen/GP kallar det att de har "fallit offer".


Avskyvärt, men inte på det sätt som Stampen/GP vill framhålla det hela. 

Det är avskyvärt att man kallar en självmordsbombare för ett offer, såväl som den äldre brodern som helt frivilligt rest från Sverige för att slåss åt al-Nusra eller al-Sham. Det är också avskyvärt att den yngre brodern, som eventuellt ska ha tagit upp till 200 personer med sig in i döden, dvs en massmördare, kallas för en "fin kille" av sin svenske kusin.
"de var fina killar" - Gota Media/BT
Man kan alltid hoppas att SÄPO bevakar den kusin som uttrycker att självmordsbombare och trerorister är fina killar.

Det finns inget fint med krig och det finns definitivt inget fint med trerorism eller självmordsbombare. Man ska också komma ihåg vad som händer med minoriteter, både etniska och religiösa, inklusive kristna, i Syrien, om eller när rebellerna och jihadisterna störtar regimen. Det blir inte bättre för dessa i Syrien än i Egypten eller Libyen när jihadisterna tar makten.

Kanske kan man ana en agenda hos väst i att underhålla och underblåsa inbördeskriget i Syrien - kriget agerar som honungsfälla, honeypot, dit all världens jihadister kan åka för att dö, samtidigt som deras sympatisörer i väst ger sig till känna i media likt i detta fallet. Då det amerikanska kriget mot trerorismen inte fungerat kan en ny inriktning vara att hålla i liv i konflikter som Syriens inbördeskrig så länge som möjligt, så jihadisterna inte har tid eller möjlighet att sikta in sig på måltavlor i väst. Med regimstöd från Ryssland och rebellstöd från väst kan inbördeskriget i princip hålla på för evigt. Även Ryssland har att vinna på detta, då de också varit utsatta för jihadistisk trerorism.

Religion är folkets opium och uppenbarligen finns det de som överdoserar.

För övrigt har en tredje bror i familjen dödats tidigare och en farbror sitter fängslad i Tyskland för samröre med al-Qaida (The Local), vilket återigen visar vilken sida som väst stöder i Syrien. Föräldrarna, som inte längre bor kvar i Sverige, sägs vara förtvivlade men ska enligt The Local nu gratuleras av släkt och vänner för att ytterligare två söner dödats.

Kommentarer till detta inlägg är stängda, då jag vill slippa alla kommentarer med "jag är inte rasist men ..." och folkhemsfundamentalister som kommer hetsa mot folkgrupp och inte kan skilja på person och grupp. Håll er på era forum, ni är inte välkomna här, och detta inlägg är inte ett stöd för era ideologier, utan kritik av trerorism och svensk medias hyllande av trerorister och romantisering av rebellerna i inbördeskrigets Syrien. All rebellverksamhet är inte positiv - hur skulle alla vänstervåldsromantiker ställa sig till ett inbördeskrig i Sverige, riktad mot en socialdemokratisk minoritetsregering?

Tillägg: Tjänstledige Schibsted/SvD-journalisten Per Gudmundsson har omfattande material i frågan sammanställd på sin blogg, inklusive foto på självmordsbomben.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.