Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2013-08-06 15:25

Snygg volymklocka för S&P 500

Fick nedanstående börschart från en läsare. Det handlar om årschart och kvartalschart för det breda amerikanska börsindexet S&P 500. Volymen bildar en väldigt snygg klocka.

Årschart för S&P 500. Källa: Läsarbild via freestockcharts.com
Kvartalschart för S&P 500. Källa: Läsarbild via freestockcharts.com
Nu är förvisso inte år 2013 över än, så mönstret kan mycket väl brytas när hela volymen för i år är inne vid årsskiftet. Kvartalscharten för trejde kvartalet, verkar dock behålla mönstret, med tanke på att en tredjedel av kvartalet nu är avklarad.

Vad säger man nu igen om stigande börs med fallande volymer?

Freestockharts.com verkar för övrigt vara en rätt trevlig tjänst, även om den inte verkar fungera live för Stockholmsbörsen. Men så verkar tjänsten vara gratis också...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. När volymen har kommit ner till noll är kapitalismen slut. Pengarna blir värdelösa, liksom aktierna. Folk blir tokiga. . . En svart svan? Kanske man bör vikta om till mer skrot (fysiskt järn).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och när kapitalismen tar slut enligt din profesia så har du föga nytta av ditt skrot, men du kanske ser fram emot att kommunismen skall ta över ditt skrotlager och förklara det allmän egendom?

   Radera
  2. Vem vet hur mycket kommunisterna tar? Jag har alltid ett hopp och en tro om att dom inte tar skrothögen. Ska i varje fall bli kul att se hur folk blir när dom blir tokiga, mer än dom är.

   Radera
  3. Frågan är vad du skall med din skrothög när kapitalismen är slut. Om det är kul att se folk tokiga när kapitalismen är slut får ju betraktas som du inte har höga krav på underhållning iaf.

   Radera
  4. Om min lite udda och tillfälliga profetia inte faller in så drar jag i varje fall nytta av de många kineserna och gör en hacka. Här finns ingen ideologisk övertygelse om någon slutlig lösning.

   Radera
  5. Tråkigare än min humor är att Skatteverket tar så mycket.

   Radera
  6. @Urban

   Så vinsten i din position bygger på att din profetia INTE slår in - det låter ju som ett lite annorlunda sätt att bedriva affärer: "jag tror X kommer hända så jag satsar pengar på att något annat händer".

   Radera
  7. Det kan också ses som en bra gardering. Skrotet går upp kraftigt, eller blir en osäljbar restprodukt av industrisamhället och får behållas, vid en kollaps. Risken att kommunisterna slår till, mer än de redan gör genom Skatteverket, måste ses som liten. Rostförlusten är inte så stor.

   Konventionella placeringar i aktier och rena papper som pengar måste ses som olämpliga. Aktierna är på väg ner i takt med att naturresurserna blir dyrare att utvinna. Investeringarna blir nog mer kortsiktiga och konsumtionen som andel av BNP ökar. Och det blir det en jätteinflation förr eller senare. Skrot kan vara det minst dåliga.

   Radera
 2. Det mest tydliga exemplet på "TA-signal" jag sett angående samtida volym- och pristrender.

  SvaraRadera
 3. @cornu

  En sak som slagit mig är gällande din graf om marknadsbubblans anatomi är just att bubblor verkar uppvisa minskad omsättning när de väl när kraschfasen (och ökad omsättning därinnan).

  Så frågan kvarstår ifall man vill se hela aktiebörsen som en gigantisk bubbla. Vill man kan man ju se början av 30-talet som en björnfälla...

  Eller så är det bara så att utebliven uppgång gör det mindre attraktivt att köpa och sälja aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nog uttryckt att hela börsen är en gigantiskt bubbla både tio och tjugo gånger.

   Radera