Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2013-08-14 12:30

PRISM/Snowden: Det tog media två månader att vakna

Det tog media två månader att vakna och upptäcka att svenska företag, media, organisationer, myndigheter och våra politiska partier är övervakade av NSA via PRISM, inklusive intern e-post. (Public Service/SR, IDG/Techworld). Se tidigare artikel här på bloggen från den 10:e juni. Det heter ju gammelmedia av en anledning.


Se också tidigare inlägg om Sveriges större websajter, vilka kommuner och landsting som har lämnat sin interna och externa e-post öppen för NSA och PRISM, vilka branschorganisationer inom svenskt näringsliv, vilka företag som NSA spionerar fritt mot och sist men inte minst att all intern och extern e-post hos SvD och Aftonbladet läses av NSA, inklusive källor.

Det är också här, genom obalanserade konkurrensfördelar för amerikanska företag via insyn i offentliga upphandlingar, tillgång till forskning och utveckling mm, och de förlorade arbetstillfällen det innebär för svenskar som även den svensk med det mest renaste mjöl i påsen främst drabbas av övervakningen. Dessutom kan man förse amerikanska företag med personlig information kring affärs- eller förhandlingspartners i Sverige, som därmed kan nyttjas, t ex genom att ordna fram/hitta på någon som har samma intressen för att bli extra familjära. I NSA:s uppdrag ingår att förse amerikanska företag med underrättelsedata.

Nåja, man får se det som positivt att gammelmedia till slut uppmärksammar det hela.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Marknadsfundamentalisterna litar på systemet, och man kan tolka Johan Pehrsons kommentar till SR att fp är ett såpass maktlöst och obetydligt parti att ingen utomstående skulle ha intresse av vad som sker hos dom.

  SvaraRadera
 2. NSA och PRISM är den största politiska och demokratiska skandalen på länge. Och media tiger för det mesta. Den enda sajten som jag märkt uppmärksammar detta kontinuerligt är Russia Today.

  SvaraRadera
 3. (Gammel)media har spelat ut sin roll. Förtroendet är förbrukat. Gott så - nu kan vi med spänning följa upplösningen.

  SvaraRadera
 4. Regeringspartiet Folkpartiet skickar regeringsinformation till NSA:

  > mail.folkpartiet.se
  Server: sestodc2.afab.local
  Address: 172.24.34.21

  Non-authoritative answer:
  mail.folkpartiet.se canonical name = folkpartiet.se
  folkpartiet.se MX preference = 1, mail exchanger = aspmx.l.google.com
  folkpartiet.se MX preference = 5, mail exchanger = alt1.aspmx.l.google.com
  folkpartiet.se MX preference = 5, mail exchanger = alt2.aspmx.l.google.com
  folkpartiet.se MX preference = 10, mail exchanger = aspmx2.googlemail.com
  folkpartiet.se MX preference = 10, mail exchanger = aspmx3.googlemail.com

  aspmx.l.google.com internet address = 173.194.71.26


  Regeringspartiet Centern skickar sin information till Englands motsvarighet, som skickar vidare till NSA:

  > centern.se
  Server: sestodc2.afab.local
  Address: 172.24.34.21

  Non-authoritative answer:
  centern.se MX preference = 10, mail exchanger = mx10.active24.com

  mx10.active24.com internet address = 213.188.129.249

  SvaraRadera
 5. Lätt att glömma är att de flesta använder en spamfiltertjänst, ex microsoft. Så även om de inte använder microsfts mailtjänst så vidarebefordrar de samtliga mail till dem (eller motsvarande). Tror myndighetslistan kan bli lång här eftersom de redan har en massa andra avtal med microsoft.

  SvaraRadera
 6. Jag har precis sett Enemy of the state och Bourne-trilogin igen - en helt ny upplevelse, inte alls långt från verkligheten.

  I Tyskland deklarerade Kanzerlamtsminister (chief of staff, chef för Rosenbad, så att säga) Pofalla affären officiellt som avslutat. Så det så.

  SvaraRadera