Cornucopia?

2013-08-20 16:30

Lättkränkt stoppar information i skolan

Nu har information från den lokala församlingen om barn- och ungdomsverksamheten stoppats i den lokala skolan F - 9, efter att en person känt sig kränkt. Ingen tar som bekant skit i de lättkränktas land och enmansdiktaturen fortsätter.


Sedan tidigare har skolavslutningen i ortens största och bästa samlingslokal, kyrkan, stoppats av att en person kände sig kränkt av detta.

Församlingens barn- och ungdomsverksamhet är mycket professionell och uppskattad av både barn och vuxna. I de yngre årskurserna deltar upp mot 3/4 av alla barn i aktiviteterna, som innebär att barnen hämtas och går till församlingshemmet en dag i veckan efter skolans slut. Väl där har man aktiviteter, lekar, pyssel och sång mm, varefter barnen hämtas av föräldrarna mot arbetsdagens slut. Upp mot 50 - 100 barn deltar normalt. Detta innebär en rejäl avlastning för fritidsverksamheten på skolan en dag i veckan, och sparar alltså kommunala skattepengar, samtidigt som det lokala civilsamhället stärks.
Svensk flagga i de lättkränktas land.

Tidigare har församlingens fritidsledare och pedagoger lämnat lappar och berättat att de finns i skolan, men någon kände sig alltså kränkt av detta. Det existerar inget som helst tvång, utan bara passiv information om att man finns och vad man gör.

Nu återstår att någon ska känna sig kränkt över att sportklubbarna informerar om att de finns, så de inte heller får dela ut lappar i skolan. Trots allt kan det finnas någon handikappad eller rörelsehindrad i något barns familj, som blir kränkt av att andra kan utöva sport på sin fritid.

Församlingen ordnar även öppen förskola för föräldralediga föräldrar och barn en dag i veckan, vilket inte kommunen gör - för kommunal öppen förskola måste man åka tre mil istället för att gå gångbanan till församlingshemmet. Man har även en billig sopplunch (frivilligt pris) för alla på torsdagar, även om det mest är äldre som går på den.

Vad som förvånar mig är att inte svenska flaggan anmälts för sitt kristna kors, som ju definitivt kränker åt alla håll. Återpublicerar den kränkningsfria avkristnade flaggan ovan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

57 kommentarer:

 1. Jag tycker att din version av flaggan antyder påtvingad tvåsamhet. Och varför har du inte fler färger?

  SvaraRadera
 2. Klockrent, precis sånt här som gör folk till folkhemsfunamentalister.
  Skulle nog kunna gissa (mellan tummen och pekfingret) att SD:s väljarskaror snarare än att de är rasister triggas mer av sådana här idiotiska påfund som gärna applåderas av vilsna lokalpolitiker som vill ha en stjärna i korrekthetsboken (valfritt 7-klöverparti).

  Av någon anledning så är det ju bara typ SD som säger ifrån och kallar idiotin för vad den är. Politrukerna från de gamla partierna får väl en åthutning från Stockholm direkt om de skulle säga fel så de säger inget alls.

  Därav får ju de svenska demokraterna massa gratis eftersom de ofta är ensamma om att säga ifrån. Spelar ingen större roll vad som står i partiprogrammet om människor upplever att det bara finns ett parti som slåss mot tokigheterna.

  Visserligen en något enkel analys men jag tror att det ligger mycket i den som förklarar att ett främlingsfientligt parti kan växa sig så stora.
  Det är väldigt lätt för dem då de flesta politruker går omvägar för att debattera eller ens ha en åsikt eftersom de är rädda att säga fel och sänka sin egen karriär som politiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt analys. Det politiska klimatet är som ett självspelande piano för SD. Den motstånd som bjuds av de övriga politikerna är i sina bästa stunder tafatt men i allmänhet helt patetiskt.

   Radera
  2. Tror faktiskt att den här typen av frågor/problem drar till sig mer väljare till SD än vad deras invandringspolitik gör.
   Den här lättkränktheten och dess profeter, gör att en vanlig gräsrot tappar fullständigt förtroendet för 7-klövern. Kan inte en sk spindoktor förklara det för partierna ?

   Radera
  3. Håller med, sd kan bara luta sig tillbaka och inte göra nånting, sen sköter sjuklövern valarbetet med allt mer befängda uttalanden som varje tänkande individ inser är fel och som bara uttalas av politikern för att visa på sin egen godhet, men i själva verket feghet.

   Radera
  4. Folkhemsfundamentalisterna utgår från sunt förnuft och verkligheten. Dom köper inte mörkläggning av fakta och att vi svenskar ska anpassa oss till alla möjliga lättkränkta individer från andra kulturer. Man tar seden dit man kommer - så enkelt är det.

   Radera
  5. Conradius, med "sunt förnuft och verkligheten" menar du förutfattade meningar, rädsla, homofobi, xenofobi, kronofobi, inkonsekvens, logiska motsägningar, samt hela den långa listan av "fallacies" på wikipedia?

   Radera
  6. Karl, med sunt förnuft menar jag just sunt förnuft ingenting annat. Förnekelse och tillrättalagd statistik ingår alltså inte.

   Radera
 3. Men en enkel eftertanke isner man vem som kränker vem i såna här sammanhang. Vem som är intolerant och hänsynslös och tvingar sig på andra mot deras vilja. (Flaggan är fyndigt slätstruken och likriktad)

  SvaraRadera
 4. Kan vi inte ha en vit flagg med en gång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vit? Är du ra*ist? Kommunalgrå eller möjligtvis systembolagsbeige. Antar att helt svart blir för mörk?

   Radera
  2. Ja det förståss. Dumma jag! Ursäkta alla ni som blev kränkta av förslaget. Tänkte i min enfald att vi även kunde använda den när [del]Ryssen[/del] USAdrönarna kommer.

   Radera
 5. Hej allihopa!

  Klicka på nedanstående artikel om skifferolja. Där diskuterar jag kriminella poliser.

  SvaraRadera
 6. Snart i din kommun....
  "Publicerat den 19 maj 2013 kl 06:29 Fria Tider
  Storbritannien. En kommun i Storbritannien har under veckan beslutat sig för att fortsättningsvis INTE flagga med den engelska flaggan. Anledningen? Det röda korset på flaggan kan uppfattas som stötande för kommunens muslimer skriver The Telegraph.

  Kommunen är Radstock i Somerset.

  SvaraRadera
 7. Bästa Cornucopia, det är skillnad på att vara en idrottsklubb och en religiös organisation, avsevärd skillnad. Därför kan inte den liknelsen göras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte idrott närapå ett religöst påfund? Tror du på fel fotbollslag så blir du nedslagen och misshandlad...

   Radera
  2. Ja, antingen det eller så är det nån barntafsare som tvunget ska fiffla med trollstaven och leka gömma pinnen. Ja, även det har alltså kyrkan och idrotten gemensamt.

   Radera
  3. Men för en kränkt spelar det väl ingen roll vad kränkningen består av tydligen?

   Radera
  4. Idrott går väl ut på att kränka andra? Tänk vad fint med en fotbollsmatch där man kramade varandra och sedan sköt bollen i eget mål. :-) Alla glada som i en jehovas vittne tidning.

   Radera
 8. Håller med. Kyrkans baktanke är att få 1% av barnens all framtida lön. Att vänja just barn vid det religiösa borde vara brottsligt. Fine om man är 18 och börjar leta efter lämplig villfarelse att tro på. Religion kan ofta bli ett politiskt och samhälleligt problem. Se bara på Egypten och Syrien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför just det religiösa? Finns gott om icke-religiösa villfarelser.

   Radera
  2. Undrar jag med. Det är ju inte det att föräldrar tvingas låta barnen gå på kyrkans fritids.

   Ekonomi och tron på marknadskrafterna som Frälsaren har ju helt klart religiösa inslag och skadar nog betydligt fler, både ekonomiskt, social och fysiskt och psykiskt.

   Radera
  3. Hur mycket statligt och kommunalt stöd går inte till idrotten? Där känner jag mig kränkt! Som född utan fenomenalt bollsinne eller extraordinär fysisk förmåga fick jag alltid ångest över all reklam för idrott och liknande som ibland satt uppsatt på skolan.

   Detta vill jag självklart inte att mina barn ska uppleva. Med allt man läser om toppade lag och liknande borde det vara idrottsförbunden som slängdes ut :/

   Radera
  4. Jag låser in mina barn i en skrubb 23 timmar om dygnet så att de inte råkar höra några ideologiska budskap av politisk/religiös/ekonomisk karaktär.

   Radera
  5. Ja nåt skall du väl ha nya Fritzl-källaren till?

   Radera
 9. Religiositet är en privatsak och skall hållas utanför skolan. För en del barn är skolan enda möjligheten att umgås utan religiösa krav hemifrån. Jämförelsen med idrottsklubbar haltar då deras syfte inte är att lära in dogmatiska idéer som inte får ifrågasättas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öh är det något som är dogmatiskt och hårt så är det idrotten. När såg du någon få stödundervisning i bollsinne?

   Radera
  2. Dessutom ifrågasätter jag vilka "religiösa krav" som kommer att falla på barnen i församlingshemmet. Har du besökt ett sådant någon gång?

   Radera
 10. Jag är ateist för att jag vet att Gud inte finns och att alla religiösa är grundlurade tankeslavar, många av dem tragiskt indoktrinerade sedan barndomen. Men jag skulle aldrig förhindra någon att gå in i en kyrka och sitta av dess sekteristiska predikoritual och blyga falsksjungande av obegripliga gamla psalmer. Och förstås inte heller tvinga in någon i en sån lokal med tusenårigmöglig svartkappetortyr från den auktoritärt upphöjda predikostolen.

  Men med kollektivtvång, alltså per definitionen av alternativet till frihet, så måste ju alla hela tiden göra lika. Kollektivism är förnekandet av verkligheten (i långt längre grad än vad t.o.m. religonen i sig gör!) Eftersom staten blint antar att den består av 9 miljoner identiska prickar, varav ingen prick förändras över tid, så måste alla prickar alltid passas in identiskt lika i alla slags sammanhang. Staten har avskaffat all mänsklighet och reducerat allas tillvaro till prickar, eftersom demokrati betyder att det bara är antylet prickar som avgör vem som har majoritet, den med flest prickar vinner och kan med våld regera precis hur som helst under 1461 dygn. Det är heligt, det är demorkati.

  Vilken prick är du som är identisk med alla andra prickar? Äh, förresten, det spelar ingen roll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämfört med din egen religion, som förnekar förekomsten av samhällen och ser alla som "rationella marknadsaktörer", så framstår till och med kommunismen under Pol Pot som ett under av barmhärtighet. Sten, glashus, håll käften.

   Radera
  2. Det där gudsbeviset skulle jag vilja veta mer om. Det är riktigt banbrytande.

   Radera
  3. Tror man behöver börja diskussionen med att definiera gud innan man kan tala om hen finns eller inte, så att man vet var man talar om, vilket förstås betyder att hen i och med definitionen i någon mening blir skapad av människan.

   Radera
 11. Det här var inte bra, när jag tänker, känner jag att jag får en känsla av att den gula linjen skjuter tvärs igenom den blåa kulturen som en mur, stänger ute hälften - låser in den andra (om man tittar upp och ner får man tänka tvärtom).
  Rak som en motorväg mot förintelsen.

  Dessutom följer den inte det gyllene snittet längre - fixa.

  SvaraRadera
 12. Här något som borde uppröra än mer:

  http://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/4146650.mp3

  SvaraRadera
 13. Jättelöjligt så klart av nån finkänslig fjant att bli upprörd, men om möjligt ännu löjligare är benägenheten av skolpersonalen att vika ner sig för sån där åsiktsterrorism. Särskilt när det gäller semitiska ångestbesvär, det är ju uppenbart redan för en 10-åring att det rör sig om påhitt och amsagor.

  SvaraRadera
 14. Aha! Gratis eller billig soppa! På torsdagar! = Ärtsoppa med FLÄSK!
  Det funkade inte i Paris så det lär inte funka i Sätila heller.

  Det är inte det kristna korset som är problemet här; -det är fläskköttet som de lättkränkta icke-fläskätarna upplever som en avsiktlig provokation för att subtilt hålla dem på avstånd. Är då sopplunchen dessutom gratis eller ens billig blir de riktigt förbannade.

  SvaraRadera
 15. Anledningen till att den här typen av saker händer hela tiden i Sverige är att vi har vår egen lilla piskpolis i form av journalistkåren och så fort minsta lilla som inte är helt politiskt korrekt inträffar så är de där med sina moralkakor och påhopp. De politiker som inte passar mallen skräms bort eller tvingas till avgång av de veka naivisterna i partiledningarna.

  Sakta men säkert piskar Aftonbladet et al. landet mot fördärvet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sakta? Jag tycker det går väl fort.

   Radera
 16. Undrar om det finns fler saker som kan störta oss i fördärvet? :)

  SvaraRadera
 17. Undrar hur det skulle låta om det visade sig att "kyrkan" var en moske och den kränkte en "svenne" som inte ville att dennes barn indoktrinerades. Intressant tanke som jag tänkte en stund och då insåg att jag inte alls skulle störas på samma sätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, de måste ju faktiskt gå dit också innan någon rejäl indoktrinering kan starta. Tveksamt om någon tar skada av att det faktiskt existerar. Mer troligt att man faktiskt tar skada av chocken när man inser vad som faktiskt fanns.

   Radera
  2. Låter som en god idé att skicka ungarna till moskén, att kunna avdramatisera det hela, sen får ju ungarna nya kompisar också, de är inte tjockhudade!

   Radera
  3. Kränkt "by proxie" är enligt min erfarenhet den vanligaste formen när det gäller svenskar med utländsk bakgrund. Där proxie är media eller någon pursvenne som "vet" hur kränkta de blir och börjar gnälla å deras vägnar.

   Radera
 18. Det är min fasta övertygelse att det enda sättet att få slut på vansinnet är att se till att skitnödighets-eliten blir så kränkta så de sprängs.

  Följaktligen rekommenderar jag att alla köper pins, t-shirtar, klistermärken och flaggor med trehundra olika religiösa, politiska och kulturella symboler och sedan har dessa på sig / klistrar upp dem / viftar med dem i slumpmässig ordning tills alla sitter ned och håller käften.

  Det är svårt att tänka sig en tid då det funnits fler gnällspikar än idag.

  SvaraRadera
 19. Sådana här dumheter är rena godiset för folkhemsfundamentalisterna inom SD.

  Varje gång som PK-poliserna ängsligt försöker få bort skolavslutningar i kyrkan och gömma kristna symboler så att ingen jävel känner sig kränkt, så får SD ytterligare väljare. Med viss rätt kan jag motvilligt tycka.

  Sverige har varit ett kristet land sedan Ansgars tid. Om muslimer som bor i Sverige inte vill bo i ett land där det finns kyrkor och kors så står det dem fritt att flytta. Det behöver man inte vara SD:are för att tycka. Ansgar var här först. Det är bara att anpassa sig eller dra åt helvete.

  Problemet är bara att jag knappast tror att de muslimer som bor i Sverige är speciellt påstridiga i frågan, bortsett från enstaka högljudda fundamentalister. Varför skulle de vara det? Allah och Gud är som bekant samma gud och Sverige är ett synnerligen sekulariserat land. Men det ingår också i allmänbildningen att få kontakt med kyrkan och förstå landets historia, oavsett vilken gud man tror på.

  Det är journalisterna som driver den här frågan, tillsammans med en klick proffstyckare, knappast speciellt många andra.

  SvaraRadera
 20. Att det blir sånt liv om den här ickefrågan i världens mest sekulariserade land får mig att dra slutsatsen att det inte alls handlar om vår kultur och vår seder utan snarare bara används som ett slagträ av rasistlobbyn. Jag hade inte sörjt en sekund om svenska kyrkan förlorat sitt livsåskådningsmonopol i mina barns skolgång. Om det gör mig till PK så är det väl så då. Varifrån har förresten rassebassemaffian fått att PK skulle vara något i sig negativt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem har bestämt att det är en ickefråga?

   I dag räcker det med ett enda kränkt vänsterhushåll eller muslim för att skolledningen ska ställa in avslutningen i kyrkan, trots att den enbart är av tradition och inte konfessionell. Spelar ingen roll om majoriteten föräldrar vill ha kvar kyrkoavslutningen. Demokrati? Knappast! Vi lever i minoriteternas diktatur vad gäller PK-frågor.

   Är det några som har livsåskådningsmonopol i det officiella Sverige så är det de politiskt korrekta.

   Radera
  2. En konfessionell tradition som har sin grund i husförhören och lilla Katekesen. Fast sådana små detaljer som fakta har väl ungen betydelse för någon av den Sanna läran...

   Radera
 21. Eu:s flagga innehåller 12 stjärnor. Jag lärde mig en gång att de symboliserade de 12 apostlarna. Idag är det svårt att hitta denna information men det är ju inte förvånande då kulturmarxister regerar i EU och Sverige och dessa personer inte har några skrupler att förvanska historien för att passa sin illa dolda agenda att utplåna de europeiska folkens identitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter lite kommunistiskt det där att ett folk kan ha en identitet. Exakt vad för slags identitet är det som de europeiska folken förlorar.

   Radera
  2. Eu-flaggan:
   Eftersom jag har värderingar (obs! värderingar) som inkluderar i hög grad ”Tio Guds bud” enligt den evangeliskt lutherska tron, känner jag mig otroligt kränkt över att mitt körkort är besudlat med den katolska Mariaglorian. Det är också en otrolig skymf mot våra ”svenska” förfäder som gick i strid mot den katolska ligan och gav sina liv för den rätta protestantiska tron under Trettioåriga kriget.

   Under reformationen vände sig Martin Luther mot katolicismens Mariadyrkan, som han ansåg hade fått drag av avgudadyrkan. Han vände sig också mot det prästliga celibatet, som han ansåg vara mot naturen, samt mot avlatshandeln.

   Jag trodde Gustav Vasa och framför allt hans sonson Gustav II Adolf hade sparkat ut papisterna ur Sverige en gång för alla. Tydligen inte! För från och med 1995 vajar den katolska Mariaglorian utanför många offentliga byggnader i Sverige. Vad många inte fattar i Sverige och framför allt vad många svenska politiker inte fattar är att: EU är ett katolskt projekt och symbolik är otroligt viktigt för de katolska makthavarna!

   http://www.buzzardhut.net/Documents/EU%20Flag%20of%20the%20Virgin%20Mary.pdf

   Om vi ska ta bort korset i vår svenska flagga, vilket jag inte tycker, så borde det vara än mer angeläget att plocka ned Mariaglorian, med tanke på vad katolicismen har ställt till med i världen och bland föräldralösa gossebarn.


   Kränkthetsstegen:
   Som jag uppfattar det, så finner vi muslimerna, med dess religion och sedvänjor, på den översta pinnen på kränkthetsstegen i Sverige. Den muslimska binära kvinnosynen – ärbar kvinna har slöja, ej ärbar kvinna visar stora hudpartier - vinner allt mer anhängare i våra svenska förorter i takt med radikaliseringen. Oberoende av om bakgrunden till det aktuella så kallande Slöjupproret är sann eller uppdiktad, så har Slöjupproret, likt en vandringssägen, fått stor genomslagskraft.

   Muslimerna har därmed passerat judarna, med Förintelsen och Israeltanken, som vi nog trots allt finner på den näst översta pinnen. Vid någon av de nedersta pinnarna på kränkthetsstegen finner vi svenskarna med sin av Fredrik Reinfeldt/Mona Sahlin baktalade kultur och historia.


   Kyrkan:
   Under nästan 1000 år har vi i Sverige haft en kyrka, som har haft en stor inverkan på våra förfäders medvetande på både gott och ont. Fast jag skulle vilja säga mest på gott, generellt sett och över tiden. Kyrkan är också en oskiljaktig del av vår kultur, våra traditioner och vår historia. Kyrkan representerar således inte bara en specifik trosåskådning, utan också svensk kultur, svenska traditioner och svensk historia. Kyrkan ingår som en del i våra rötter.

   De som fullständigt vill ta bort kyrkans roll i Sverige och ta avstånd från allt som kan förknippas med kyrkan enligt något grumligt PK-resonemang, berövar också svenskarna sina rötter, vilket är skadligt. Människor utan rötter är i högre grad disharmoniska människor, vilket på ett samhällsplan ökar sannolikheten för social oro.

   Radera
  3. Öppen gränshandel med danskarna och bevarande av den katolska kulturen?

   Ha ha, vi sörlänningar vann visst Dackefejden till slut ändå. Nu ska hovstaten bara betala tillbaka de där 1000 plikt-oxarna, med 500 års ränta så klart. Men inte i femhundralappar, för vi tar inte emot sedlar med krigsförbrytaren Karl XI på.

   Radera
 22. Jag känner mug kränkt varje gång jag hör orden genus och hbtq, kanske bör anmäla det, så att vi slipper rfsu/rfsl i skolorna, snacka om religöst trams!

  SvaraRadera
 23. De som inte läste "först kränkt vinner" 2008, här kommer den igen
  http://mobil.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/forst-krankt-vinner/?brs=d

  SvaraRadera
 24. I Finland beslöt biträdande justitiombudsmannen att "Den blomstertid nu kommer" vid skolavslutning inte är religionsutövning. En "kränkt" hade klagat.

  Saken är alltså klar.

  SvaraRadera