Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2013-08-25 16:11

Hur skulle du bäst beskriva din normala sysselsättning?

Dags för en personlig läsarenkät igen.


Hur skulle du bäst beskriva din normala sysselsättning. Finns en lång rad alternativ att identifiera sig med nedan. Och ja, ni kan säkert passa in på flera samtidigt. Använd sunt förnuft och det handlar alltså om vad av nedanstående ni personligen identifierar er med bäst.

Notera att med många alternativ så syns inte alla svar, utan man får välja visa grafiskt för att se alla svar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Du brukar ju kolla användare var de kommer ifrån och så vidare. Därför antar jag att du katelogiserar svaren utifrån användare. Korrekt?

  SvaraRadera
 2. arbetare..... 600,000nkr om året! alltid retar det nån..... gött! bygge dessutom....

  SvaraRadera
 3. Vad tråkigt att tjänsteman i privat sektor var vanligast.
  En intressant sak är också proportionen chefer kontra tjänstemän + arbetare i statlig och privat sektor.
  Statlig: 12/(111+19)= 0,092
  Privat: 70/(444+128)= 0,122
  Kommun: 5/(38+16)=0,0926
  Landsting: 0

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Det är lite skillnad på dilettant och dille-tant.

  SvaraRadera
 6. Du borde lägga med kategorin "specialist/projektledare" tillsammans med tjänsteman. Många företag har dubbla karriärsvägar, en chefskarriär samt en specialistkarriär. Specialister har ofta en mycket stor indirekt makt då de sitter på kunskapen och därmed kan styra vilket beslutsunderlag som presenteras för beslutshavare på C-nivå.

  Inom konsultvärlden måste man i vissa fall upp på partnernivå innan man är chef med arbetsgivaransvar men man kan långt innan dess vara ansvarig för mycket stora projekt i kundens organisation.

  SvaraRadera
 7. Vet inte riktigt hur det räknas att vara anställd av en stiftelse.... En stiftelse med såväl offentliga som privata stiftare. hursomhelst är jag tjänsteman/expert på en sådan stiftelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant poäng, frågan blir ju ifall en stiftelse skall anses vara privat eller offentlig sektor. Kanske bör man fråga sig varför man skiljer mellan privat och offentlig sektor - är det för att man antar att offentlig sektor är skattefinansierad så bör en stiftelse anses vara privat sektor (men då blir ju även systembolaget och SBAB "privat"). Är det däremot ägarförhållandena så blir det ju strikt talat en gråzon, men ägare i meningen den som tillfört kapitalet så blir det ju stiftaren som avgör - å andra sidan om man avser i meningen vem som styr så bör man ju se till hur styrelse tillsäts.

   Å andra sidan kan man fråga sig hur man skall ställa sig till konstellationer som har flera delägare.

   Radera
 8. antalet heltidsanställda i civila samhället är för närvarande (2012) ca 110 000 enligt regeringen.

  /Lars

  SvaraRadera