Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själv!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2013-07-28 09:18

"Man måste skydda Fylke" - Borg i Fokus

"Ska vi ha ett lyckligt slut på mänskligheten, då kommer hela världen bli som Sverige. Då blir det så att säga små hobbitparadis med gröna kullar och runda dörrar och man är rätt schyssta mot varandra. Man måste skydda Fylke." - Anders the Hobbit
Anders the Borg är så 2010
Magasinet Fokus har gett Anders the Hobbit ett helt, och för tidningen sedvanligt långt, reportage om våre käre finansminister. Man kan riktigt se Katrineholms landsbygds paradis med gröna kullar och runda dörrar framför sig.

Kan vara av intresse så här på söndag morgon. Anders Borg är de facto Sveriges statsminister, i själva verket innehar han alla ministerposter, och övriga ministrar är bara hans talespersoner. Så detta torde vara obligatorisk läsning.

Fokus sammanfattar akademikernas syn på Anders Borg:
"Som har fyllt statsapparaten med sina egna tjänstemän. Som struntar i Finanspolitiska rådet. Och som utser sin favoritstatssekreterare till »oberoende« granskare av departementets politik. Han tillåter inte kritiska tänkare. Så gör, säger de, ingen människa som bryr sig om kunskapsutveckling."
Om moderaterna som avvecklat parti:
"Senast deras förening bytte ledning var det för att spränga en bunker av ett tiotal personer som ansågs ha fått för mycket makt. Nu har de koncentrerat herraväldet till två individer.[...] Anders Borg vet att han bestämmer. [...] Anders Borg och Fredrik Reinfeldt sitter extremt ensamma i toppen. [...] Moderaterna är Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Och det är de som gör att det hackar."
Efterlyser bildmanipulatör som kan fixa en hobbitbild på mysfarbror Anders the Hobbit.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Brukar aldrig orka mig igenom såna här idolporträtt av politiker som Fokus kör med, men sammanfattningen om maktkoncentrationen till Borg/Reinfeldt som grundproblematiken för m känns helt klockren.

  SvaraRadera
 2. Ja Borg har att bita i på många sätt. Jag misstänker att många som röstar på moderaterna inte gillar horkarlar, tvlicenssmitare och regeringskanslisraggare med lyxbilar.

  Borg har uttalat sig själv som kristen, det är en bra början. Men med tanke på hans kompisar lever lär väl låset på garderoben där hans lik förvaras bongna.

  SvaraRadera
 3. "Man måste skydda Fylke." - Anders the Hobbit

  Nåja, i Fylke bodde väl bara hobbitar men där jag bor så flyttar alla hobbitar som kan iväg på grund av alla orcher som kommer hit varje dag. Och om jag förstår det rätt så vill Borg ha det precis så.

  SvaraRadera
 4. Kanske OT (tycker dock inte jag som läste artikeln)

  Pratade med några grabbar från Rinkeby, de gillar Reinfeldt & Borg.
  Blev förvånad eftersom jag tänkte på allt jag läst i aftonslasket (som ju bör veta det eftersom de skriver så) om megafoner å bränna bilar.

  Men de sa att förut så satt det en massa killar på torget å gjorde inget, numera är de tvungna att släpa iväg till AF å skaffa jobb som alla andra.

  Så pratet om att M har ändrat sig skaffat nya väljare/breddat sin bas, är kanske inte bara snack och att det är en politik som inte bara går hem hos BLT som det skrivs om i den här bloggen utan även på platser som inte "räknas".

  SvaraRadera
  Svar
  1. De satsar självklart på främlingarna som ny väljarbas. Dessa kommer ju under vår livstid att bli ny majoritetsbefolkning som till stor del lever på vad ursprungsbefolkningen och dess förfäder arbetat och arbetar ihop. Pga den stora mängden räddhågsna människor och kulturmarxister inom ursprungsbefolkningen har kanske redan situationen uppstått då främlingarnas röster avgjort ursprungsbefolkningens öde.
   Men som tidigare skrivits - Reinfeldt motiverar sin aversion mot SD med rent personligt rasistiska åsikter.

   "Du tycks ha en stor personlig antipati mot SD – varför?

   – Jag ogillar djupt all form av främlingsfientlighet. Det har säkert flera rötter. I min släkt har jag en väldigt brokig bakgrund. Min farfars farfar var svart. Min släkt kommer inte från Sverige"

   Radera
  2. Jag förstår och delar din oro, iaf delvis. Men, ibland får jag frågor från invandrare typ, "- Jag läste om en idiot som våldagit ett barn, efter fängelset så ska han inte utvisas, varför inte då?
   Han är ju inte svensk medborgare, han har inget här att göra, jag har döttrar här, jag vill inte ha dem våldtagna! "

   Hur tänker ni svenskar?

   På sådana frågor är jag svarslös, för jag undrar hur fan tänker svenskar och jag känner verkligen inget annat än den yttersta avsky för kulturmarxisterna, tro mig, brukar ju fö dyka upp ett antal av dessa jävla trallgökar i kommentatorsfältet på den här sidan.

   En annan kille berättade att han är med och tränar ett ungdomslag, de skulle spela mot ett lag från förorten, det blev tjafs, ingen av de vuxna svenskarna gjorde ett skit, min kompis fick själv försöka ta på sig rollen som stygg "turk" och bråka tillbaka så det blev lugnt, han påpekade lakoniskt att det hade ju varit trevligt med lite back up men inte..

   Som jag ser det är kulturmarxismen en "svensk" uppfinning/farsot, invandrarna verkar inte lika anfrätta av relativism osv vilket gör att jag tycker bättre om att umgås med just invandrare än svenskar, detta trots att jag avskyr mångkulturblajjet som tex och lucia med rap (vilket jag fö pratade med en invandrare om och han sa att det var det mest kontraproduktiva SVT kräkts ur sig de senaste åren).

   Det är svårt det där iaf nu, när det är ett faktum att Sverige är mångkulturellt men jag vägrar köpa att skiljelinjen går mellan svenskar och invandrare utan i min värld går den mellan de jävla hippiepundarna och vi andra.

   Angående Reinfeldts uttalande så frågade jag två kompisar om det är sant att vi inte har någon kultur i Sverige och hur de som utomeuropéer såg på det.

   Deras svar var att det är typiskt att just Reinfeldt säger en sån grej eftersom det så uppenbart är en lögn.

   Allt är kultur i Sverige och det är i stort omöjligt att göra rätt, hur man hälsar, när man ringer, hur man går, precis allt, särskilt tydligt blir det när svenskar är utomlands och tar fram sin mästrande attityd, såg väl hur Bildt tjafsade med Egyptens ambassdör, nu senast.

   En konklusion kan vara att så fort den siste 68:an lagt näsan i vädret så kan det bli en förändring till det bättre men att Sverige är förändrat för alltid det är ett faktum.

   Får väl se om någon trallgök dyker upp och börjar tjafsa om bajs å brunt osv.
   Kulturmarxister brukar göra det nämligen, att "gömma" sig bakom invandrare att använda invandrarna som en sköld och försöka vrida diskussion så att det verkar som att man anklagar invandrarna istället.

   Radera
 5. Det dom gjort är att i stället för att ge folket en långtidsinvestering till ålderdomen, så får folket pengarna direkt i handen för att höja BNP kortsiktigt.
  10%-enheter i arbetsgivaravgiften finns ingen motivation för =135-miljarder.
  Av detta återbetalas till den som betalar in det, eller åtminstone förorsakar detta, typ 70-miljarder som jobbavdrag, rest 60 då!!

  I stället för att flytta över några % till ATP-delen i arbetsgivaravgiften så får arbetaren cash i handen vilket ju har direktverkan för att bli populär.
  Lika med deltidarna som påstår huuur mycket dom 'får ut', dom får ut sem. ersättningen direkt vilket syns som en löneökning på 12% ända tills . . . semestern.
  Så ålderdomen för dagens ungdom är nog inte mycket att 'hänga i julgran', med vid den åldern är man 'ödödlig'.

  SvaraRadera