Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2013-07-18 16:08

En ambulans servrade stor del av Göteborg

Sveriges näst största stad servades centralt av en enda ambulans, som utgår från räddningstjänsten vid Gullbergsvass intill Nya Ullevi. I söndags arbetade ambulanspersonalen i femton timmar utan rast. (Public Service/SR) Normalläget ska vara fyra ambulanser.


Så ser verkligheten ut i Sverige idag. Det är inte bara försvaret som man skurit ner på, utan även civilförsvaret och civil fredstida krishantering, både i smått och stort.

Tack och lov så existerar ju tystnadsplikt kring patienter och sjukvården, så hur många som kom in redan ordentligt döda till akuten lär vi aldrig få reda på. För att få lite proportioner så kan man anta att Gullbergsvass servar 200 000 personer, då det finns några ytterligare ambulansstationer i Göteborgs yttre delar. Av dessa 200 000 dör normalt ca sex stycken varje dag, och långt fler än så behöver akutvård.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att situationen liknar den i "Bringing out the dead". Igenkänningshumorn lär vara rejäl.

  SvaraRadera
 2. Ambulansrapporter brukar visst gå att få ut, dock med namn och pnr på patienten överstrukna.

  Uppgifterna verkar dessutom märkliga.

  1. Varför har ingen Lex Maria-anmält om det nu var så katastrofalt?
  2. På en del sorters larm drar man som standard ut två ambulanser. Gjorde man inte det, eller hämtade man den andra från intilliggande station?
  3. Hur många ambulanser fanns på intilliggande stationer? Varför fördelade man inte om dem?
  4. Vem körde patienttransporter (dvs ej akuta ambulanstransporter) under dygnet? Ingen? Annat bolag?

  Att jobba 15 timmar utan rast är nog däremot inte olagligt om man jobbar dygn på ex ambulans eller brandkår skulle jag tro, fast där har jag dåligt på fötterna måste jag medge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...fast å andra sidan borde Gbg centrum ha 12-timmarspass och inte dygnspass kanske.

   Radera