Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själv!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2013-07-29 10:29

Bank of England har sålt 1300 ton fysiskt guld?

Enligt GoldMoneys analyschef Alasdair Macleod har Storbritanniens centralbank Bank of England (BoE) sålt av 1300 ton fysiskt guld ur sina valv under våren, vilket överensstämmer väl med slakten av guldpriset under våren (mining.com). Uppgifterna ska ha avslöjats i ett avsnitt av RT:s Keiser Report, där Macleod intervjuades.

Enligt BoE:s interaktiva tjänst innehöll valven i juni 400 000 guldtackor om 400 troy ounce var, medan de i februari innehöll 505 000 guldtackor. 105 000 guldtackor har alltså försvunnit, utan att detta rapporterats på något annat sätt.
Dagschart guldpriset i
USD per troy ounce

En variant till försäljning är förstås att BoE lånat ut guldet, t ex för att USA ska få tag på guld att lämna tillbaka till Tyskland, nu när Tyskland begär hem delar av sin guldreserv från bl a New York och Paris. Om guldet lånats ut med löfte om att ersättas senare så är det ju formellt sett ingen försäljning som BoE behöver rapportera. Man har i så fall bara bytt ut 105 000 guldtackor mot en papperslapp.

Guldprisets utveckling i SEK per gram har varit tämligen odramatiskt sedan förra veckan. För stunden handlas guldet lite över 274:- SEK mot 273:- SEK för en vecka sedan. Juli månad fortsätter vara odramatisk.

Även i USD per troy ounce steg guldpriset måttligt under veckan som gått och upprekylen håller alltså i sig, även om den allt mer verkar tappa kraft.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Sålde inte Gordon Brown av hela englands guldreserv redan 2000-2001?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man sålde lite mer än hälften (395 ton). Efter försäljningen har man kvar ung 310 ton.

   Försäljningen har alltså inte med Storbritanniens guldreserver att göra utan med guldet som förvaltats i Bank of England.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Absolut intressant och lätt att bekräfta hos BoE.

  Frågan är om det inte är en miss någonstans dock och att nyheten inte stämmer.

  Enligt hemsidan finns 400 000 tackor i valvet.

  Det påstås ha funnits 505 000 tackor den siste februari.

  Men enligt denna artikeln i "Daily Mail" så fanns där 4600 ton = 335 000 tackor i valvet någon gång i början av förra året.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2095535/Bank-Englands-glittering-stash-156BN-gold-bars-stored-canteen-London.html

  Var kommer siffran 505 000 tackor från?

  SvaraRadera