Cornucopia?

2013-06-17 17:58

Fototävling Midsommargryning

På fredag är det midsommarafton och säsongen är alltså mer än perfekt för att ta Midsommargryning-inspirerade foton. Jag utlyser nu en fototävling där vinnaren, förutom ära och berömmelse, får signerade ex av samtliga mina verk, inklusive ljudböcker.


Temat är alltså boken Midsommargryning, och allt är tillåtet. Inklusive cosplay och Photoshop. Det kan vara scener ur boken, platser ur boken etc.

Bland inkomna bidrag kommer jag välja ut 10 st som med start klockan 12:00 den 19:e augusti 2013 kommer läggas ut här på bloggen och på Midsommargrynings Facebook-sida, där man den bild som får flest like per den 31:a augusti vinner. Omröstningen sker alltså på Facebook, och det är förstås tillåtet för tävlande att uppmana alla de känner att rösta.

Att jag väljer ut inkomna bidrag är min enda egna påverkan i detta och ett filter ifall någon väljer att göra en Lenotjka + Vova cosplay eller något annat som Facebook inte gillar.

Fotografen/bildmanipulatören behåller rättigheterna till sin bild, men i utbyte mot vinsten får jag fritt får publicera bilden på Twitter, Facebook och på bloggen. I övrigt är inskickade bidrag ett godkännande att de får publiceras en gång på Facebook, Twitter och bloggen för tävlingens skull. Ska foton användas för annan publicering än enligt ovan (Twitter, Facebook och bloggen) är det upp till fotografen och publicisten att komma överens om formen för detta.

Maila bidrag till [email protected].

Vinsten är ett signerat ex av vardera Midvintermörker inbunden, Midvintermörker pocket, Midvintermörker CD-bok, Midvintermörker MP3-CD, Midsommargryning inbunden, Midsommargryning CD-bok och Midsommargryning MP3-CD, dvs sju signerade ex.

För att sätta ribban så bifogas en riktigt bra och detaljerad cosplay ute till höger, där ni alltså kan notera korrekta attribut som pansarbasker, ögonlapp, silverkäpp, fyra (förvisso inte i guld) generalsstjärnor, namn och med bakgrundens gasventil så framgår att det hela är taget i någon form av skyddsrum eller annan liknande anläggning. Tror till och med att åldern är i stort sett helt korrekt. Med lite sargade kanter har nog Photoshop varit med på ett hörn också.

Så fram med kameran! Det måste inte vara midsommarstänger på fotona, ni har till den 19:e augusti på er, men om ni nu råkar besöka en midsommarstång i Vansbro eller Klintehamn så kan ni nog passa på. Eller om ni för den delen råkar besöka vissa campingplatser eller andra platser ur boken.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

14 kommentarer:

 1. En fototävling som baserar sig på Likes är oftast inte mycket värd över huvud taget, dessvärre.

  Vad som händer är inte att fansen röstar på den som de gillar bäst, utan snarare att folk desperat tigger röster av vänner och bekanta. Till slut blir alltså det hela ingenting annat än en tävling i vem som har mest personer som kan trycka på en Likeknapp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska fortfarande bli nominerad. Av mig.

   Radera
 2. Antar att du hört det här förut, apropå midsommar i Vansbro, några små sakfel i Midsommargryning...

  a) Det går inga persontåg på Västerdalsbanan mer, och alltså inga till Vansbro... :-( (Fast det gick till dece 2011, så mellan research och utgivning hände det)

  b) Det går heller ingen busslinje förbi Eldforsen ner mot Filipstad. Inte ens busstrafik som ersätter Inlandsbanan på sommaren går längre, sedan något år, den vägen, utan av kommersiella skäl via Hällefors, Ludvika, Borlänge mellan Mora och Kristinehamn.

  http://www.inlandsbanan.com/resor/se/Tidtabeller-1-94.html

  c) Det går dock att på fredagar åka s.k. "kompletteringstrafik" till Eldforsen och Sågen från/till Vansbro

  http://dalatrafik.se/templates/Units/templates/dtInfo.aspx?id=2046&epslanguage=SV

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viktualiebroder, om du läst boken kanske du sett att den utspelar sig i ett Sverige under år 2023, efter oljeembargo 2012-2023. Ett och annat har ändrat sig. Inlandsbanan Filipstad - Vansbro håller rent av på att renoveras, om du läser noga.

   Radera
  2. Så nej, definitionsmässigt kan det inte vara sakfel, återkom när du har facit och Sverige knappt kunnat importera olja under tio års tid, så får du se vad som hänt.

   Radera
 3. Alltså, det ser ut som en väl petig kommentar, men slutsatsen är väl att det inte är så säkert att sydliga obygder som sydvästra Dalarna är så lämpliga ställen att vara på när det bryter löst. Kommunikationerna har på bara de senaste tio åren försämrats märkbart.

  Men det gör det kanske till en bra "BOL"... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, boken är 2023, efter oljeembargo 2012 - 2023. Ger en del effekter.

   Radera
 4. ok, skall bli intressant att se om någon lyckas få till ett foto med den så kallade "rikspjäsen"...

  Ett foto på en Archer som skjuter på Öland skulle få min röst....
  Det är väldigt många faktorer som skall klaffa då...

  SvaraRadera
 5. Varför finns du inte på Gotlandsfärjan? Och i bokhandlarna på Gotland? Både Norrbys i Visby och Hemse Krut och Papper har betydande avdelningar med Gotlandica, och Marie Jungstedt blev faktiskt 'upptäckt' där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en fråga för förlagets butikskonsulenter.

   Radera
 6. Och jag som skall fira midsommar i just Klintehamn, vilket sammanträffande!
  Får se om jag kan få till ett foto. Funderade kort om jag skulle sträckläsa boken före fredag...

  SvaraRadera
 7. Midsommargryning ligger på 9-e plats på listan för Skönlitteratur hos Akademibokhandeln kunde jag till min förvåning konstatera när jag köpte en bok igår på Hötorget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul!

   Boken var trots allt #19 mest sålda i april och #20 i maj enligt Litteraturmagazinets sammanställning av 300+ butiker och onlinehandeln, så lokala variationer kan ge sådana resultat.

   Radera
  2. Skall ju köpa den nu när jag är klar med Buthler och Öhrlunds serie på fyra böcker om psykopaten Carl Silverbjelke.

   Radera