Cornucopia?

2013-06-06 19:05

Ett foto på nationaldagen

Sveriges nationaldag idag. Kanske på sin plats med ett foto taget nu på kvällen.

Vad vi ser här på bilden är alltså ett framtida monokulturellt granskogsplantage om en enig riksdag, Naturvårdsverk, länsstyrelsen och Naturskyddsföreningen mfl får bestämma i vargfrågan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

19 kommentarer:

 1. Du kan ju själv välja att inte odla gran, dummer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Odla ingen gran och kryp runt med nagelsax för att simulera ullmaskinerna.

   Radera
  2. Gör er inte dummare än ni är...

   Radera
 2. Åkte buss genom Sörmland och Östergötland idag och såg faktiskt flera härliga böljande södersluttningar som var planterade med granar, massor av granar i exakt samma ålder och höjd. Har inte tänkt på fenomenet förut. Vad kommer det här leda till på lång sikt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gått i granplantager som är 20 - 30 år. Enformigt och mörkt. Fast det värsta är att det växer inget annat än gran. Marken känns död. Jag tror inte att folk vet hur en granplantage ser ut. Man tänker sig nog en helt vanlig granskog men det är en enorm skillnad.

   Radera
  2. Ptja om vi får en ny erwin/gudrönna som, den här gången, löper amok över Svealand så lär vi få se Svealändska bönder som tar sina liv.   Och givetvis en riksdag och regering som kommer fortsätta sälja sig till massaindustrin, fan vet vad ansvarig landsbruks-minister(eller vad Eskil Erlandsson gör numer) kommer säga då; bör nog ha ögona på vad Göran Persson säger då, om nå medie-företag får för sig att fråga honom.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Är det inte bra att ha en massa skog som vi kan gömma oss i när ryssen kommer?

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är den skandinaviska naturen vacker i sin sammanhängande skönhet och välbalanserade ekosystem utan inblandning av
  främmande och opassande element, moderna påfundigheter och störande dissonans. Man tycker sig nästan se vår folksjäl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är den "skandinaviska naturen"? Jag bor i Skåne, det är platt som fan och åkrar överallt. Dessutom är ju allt från pilevallar till avsaknaden av sjöar skapat av människohand. Traktorer har kört på det i 100 år och mycket av odlingen har skett på arrende för KF/Findus/Nestlé eller den industriella sockerproduktionen.

   Mycket av det som vi ser som naturligt är skapat av människohand.

   Radera
 6. Hört talas om boskapsvaktande hundar? :)

  SvaraRadera
 7. "monokulturellt"


  Cornus ordval ger bajsränder.

  Man säger inte så man säger enhetligt. Sådant är bra. Fråga vilken militär som helst.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Nu är det ju så att staten skapar numera våra jobb. Varför inte anställa en herde med hjälp av FAS-3? Du får 5000/mån. Antagligen mer än dina får ger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alternativt så borde det väl gå att köra skötseln via RUT-avdrag eller lönebidragare om man inte längre får betalt för att någon ska arbeta åt en.

   Eller som hon som fifflade till sig en massa assistanstimmar i Sundsvall. Hon lät assistenterna sköta om gården istället för henne.

   Radera
  2. Hagelgevärs-mannen i Rödeby levde också typ så där, han ocn nåt vuxet barn hade väl ersättning från F-kassan och drev den ganska olönsamma skogsgården tack vare detta.

   Radera
  3. Eller som vi bidragsförespråkare brukar säga:

   "If you outlaw bidrag, only outlaws will have bidrag".

   Radera
 10. Vad är den "skandinaviska naturen"? Jag bor i Skåne, det är platt som fan och åkrar överallt. Dessutom är ju allt från pilevallar till avsaknaden av sjöar skapat av människohand. Traktorer har kört på det i 100 år och mycket av odlingen har skett på arrende för KF/Findus/Nestlé eller den industriella sockerproduktionen.

  Mycket av det som vi ser som naturligt är skapat av människohand.

  SvaraRadera