Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2013-05-16 08:45

Uppdrag granskning

Gissar att varenda folkhemsfundamentalist satt klistrad framför Uppdrag granskning på Public Service/SVT igår.


Uppdrag granskning handlade om hur Public Service/Sveriges Radio respektive Schibsted/Aftonbladet förnekade solida mediauppgifter kring t ex islamistisk rekrytering i Sverige respektive somaliers utbildning och läsförmåga, rent av smutskastade journalister eller för den delen Per Brinkemo som jobbar med somalier på somaliska föreningen i Malmö.

Det är ingen nyhet att att det i media förnekas problem med delar av invandringen. Man ska dock komma ihåg att det finns verkliga problem, upplevda problem, överdrivna problem och inbillade problem. Och svepande generaliseringar likt detta stycke.

Folkhemsfundamentalister vill att jag ska som generell uppfattad sanningssägare och vältrafikerad blogg skriva om invandring, invandring, invandring, men det tänker jag inte göra. Anledningen till det är den bruna bajsfärgade kommentarssvans ämnet drar till sig, och eftersom folkhemsfundamentalister inte kan uppföra sig på Internet så kommer jag inte heller skriva om invandring. Men som jag t ex sade i (mp):s onlineradio (ungefär): Man ska respektera de som säger sig uppleva problem med invandring, och titta på anledningarna till dessa upplevelser och orsakerna till detta, oavsett om de är verkliga eller inbillade problem. Det finns alltid en anledning till upplevelsen oavsett om den är rätt eller fel. Problem existerar, men inte överallt och inte jämt. Vilket för övrigt också gäller "etniska svenskar".

Som boende på landet på en ort med bara en handfull invandrare, samtliga med jobb eller försörjning, så är det inte heller min sak att uttala mig kring andras upplevelser på invandringstäta orter eller områden, vilket jag vad jag vet aldrig gör, även om folkhemsfundamentalister läser allt som fan läser bibeln och tolkar frånvaron av kommentarer bäst de vill

Vilket är ytterligare en anledning för mig att inte ta upp ämnet. Jag har främst skrivit konkreta blogginlägg om invandringsstatistik för volymerna invandrare i kontrast mot folkhemsfundamentalisternas väldigt sneda användning av statistiken - t ex pratar de om MENA-länder i en mening för att i nästa mening säga 100 000 invandrare till Sverige om året. Men från MENA-länderna (med utökad definition av dessa) kom det bara 16 778 nettoinvandrare av nettot 45 288, varav för övrigt en stor del är kristna och inte muslimer (som folkhemsfundamentalisterna avskyr extra mycket, "men vi är inte rasister"), vilket visar att folkhemsfundamentalisterna har en agenda och avsiktligt också ljuger. Precis som media. De ljuger också och påstår att jag hatar Sverige och svenskheten för att jag inte skriver kritiskt om invandring. Vilket förstås är helt fel. 

Folkhemsfundamentalister och media är alltså lika bra på att ljuga och det finns ingen anledning för mig att ge en plattform för ytterligare lögner.

Som sig bör har jag stängt av kommentarsmöjligheter till detta blogginlägg. Vi har åsiktsfrihet i Sverige men som forumägare har jag också rätt att slippa få bloggen översvämmad av folkhemsfundamentalister. Det blir ändå ingen konstruktiv debatt utan en bajsbrun debatt. Flugor dras till skit, oavsett hur fin mat man ätit. Till folkhemsfundamentalisterna lär sig uppföra sig vuxet på Internet, vilket inte lär hända, så får de hålla sig på Avpixlat och övriga ryggdunkarforum. 

Det är synd, för man kunde fått en bra debatt om media i det här fallet. Det är nämligen inte bara i invandringsfrågan som media uppför sig på det här viset av och till - men inte alltid. Uppdrag granskning skulle kunna skapa ett helt separat program Uppdrag mediagranskning och köra i princip dagligen. Om betydligt fler ämnen än invandring, i stort och smått. Folkhemsfundamentalister är lättkränkta och tror att de är de enda som körs över av media. Så är det inte även om man inom gruppen gärna vill utmåla sig som de enda kränkta i Sverige, för att odla en vi-och-dom-mentalitet.

Och som sagt, det är inte min sak att uttala mig om andras upplevda problem med invandring, inbillade, överdrivna eller verkliga. Så nöj er med det och sluta kommentera invandring till vartenda blogginlägg, oavsett ämne. Och sluta tjata på mig om att ta upp ämnet. Ni blev besvikna sist, när jag visade på de faktiska siffrorna kring bruttoinvandring och nettoinvandring, som visar sig inte alls vara de siffror folkhemsfundamentalister slänger sig med.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.