Cornucopia?

Aktuellt

Sämsta inköpschefssiffrorna i eurozonen sedan 2012

En lång rad industriindikatorer föll hårt när de rapporterades in idag. Bland annat visar inköpschefsindex (PMI) för tillverkningsindustri...

2013-05-23 13:00

Russia Today visar sin totala hårdvinkling av allt

Som jag påtalat tidigare är TV-kanalen engelskspråkiga Russia Today (RT) inget annat än Kremls och Putinregimens propagandakanal och helt inriktad på att skildra Västvärlden i svart och Ryssland i vitt. Det svenska RT-fårket vägrar förstås acceptera att de matas med propaganda, då de har dålig koll på sin omvärld, men tydligast blir det när RT skildrar Sverige, vilket man nu gjort relaterat till de nuvarande Stockholmsupploppen.


Bloggrannen Den Sjätte Mannen uppmärksammade igår att RT valde att skildra de pågående bränderna och upploppen genom att intervjua en svensk partiledare. Nämligen partiledaren för det svenska nazistpartiet Nationaldemokraterna, som med sina 1 141 röster i riksdagsvalet 2010 därmed får representera Sverige i rysk media. 

Detta visar svart på vitt hur Russia Today hårdvinklar allt och letar reda på den mest extrema kommentatorn eller intervjuoffret man kan, samtidigt som det för oinsatta utlänningar ska se ut som att det är seriöst.

Det hade knappt varit seriöst att bett folkhemsfundamentalisterna (sd):s partiledare att kommentera det hela, men inte ens det gjorde man utan vände sig till ett mer renodlat nazistparti istället. Förvisso har (sd) tidigare varit ett nazistparti, men tvättar den bruna partibyken så gott det går, även om tvättvattnet förblir bajsbrunt.

Nu kommer inte RT-fårket med detta acceptera att RT är en extremt vinklad propagandakanal, vars syfte är att smutskasta allt i väst och hylla allt i Ryssland. Men övriga tänkande svenskar förstår förhoppningsvis att RT mestadels är fullkomligt trams. Objektivitet och balans existerar inte i direktiven från Putinregimen. Hårdvinklingen hos RT är istället intressant i vad den säger om den ryska regimen och dess vilja att utmåla västvärlden på olika sätt.

I övrigt har jag inga avsikter att ge Stockholmsupploppen ytterligare en plattform för mediauppmärksamhet, vilket tydligen Bonnier/DN:s Ulrika By nu insett - det brinner därför att media är där och filmar och ger kränkta unga män en plattform. Det är antagligen också därför det sällan brinner bilar utanför media-Stockholm. Filmar inga TV-kameror så blir det inte heller några bränder. 

Det finns bara två vinnare på mediauppmärksamheten - den ena är svenska högerextremister och folkhemsfundamentalister som gör alla kommentarsfält på Internet bruna som bajs och den andra är de som eldar för att få uppmärksamhet. Förlorar gör samhället, som när det här är över och media tröttnat på bränderna, alternativt det fåtal drivande brännarna hamnat bakom lås och bom, ändå inte kommer förändras.

Själv tänker jag inte kommentera annat än mediafrågan - det är upp till de drabbade att säga sin mening och inte jag här ute i skogen, lika lite som någon rasistisk folkhemsfundamentalist i sin lyxkåk i Danderyd. Håll käften och låt polisen göra sitt jobb.

Tillägg: Om det vore någon internationell TV-kanal jag skulle vilja ha i Stockholm just nu så vore det al-Jazeera, som jag uppfattar som generellt mycket sevärd.

Tillägg 2: I ytterligare ett nyhetsinslag letade RT upp en svensk högerextremistisk journalist och presenterade som "a Swedish journalist" för att låta henne ge sin oemotsagda syn på saken. Raljerandet gränsar eller passerar linjen för hets mot folkgrupp, där hon bland annat utmålar samtliga invandrare som enbart närvarande i Sverige för att leva på bidrag och att de hatar svenska samhället. Verkligheten är att EU/EES-invandringen och den EU-externa arbetskraftsinvandringen, dvs människor som faktiskt kommer hit för att jobba och betala skatt, överstiger bidragsberättigade flyktingar. Det är tydligt att RT väljer att bara intervjua svenska högerextremister.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

107 kommentarer:

 1. Ja USA och Reuter skriver också de om det rosaskimrade landet där alla har det så socialt bra


  http://news.yahoo.com/stockholm-riots-challenge-image-happy-generous-state-234811107.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men de intervjuar inte partiledaren för ett nazistparti.

   Radera
  2. Reuters rapportering är att se som balanserad.

   Radera
  3. det har du förstås rätt i. Ville bara anknyta till ett annat perspektiv som utlandet har om Sverige. Myterna om vårt sociala framgångsrecept. Som iofs är riktigt på flera sätt men falskt på andra. Men vi har det bra eller t.o.m mycket bättre än andra genomsnitts-medborgare. Vi går däremot alla mot sämre tider.

   Radera
  4. Det är ju en nyhet att det här sker i Sverige just FÖR att vi är kända för vårt "sociala framångsrecept". I andra länder behöver en bilbomb döda flertalet människor för att det ska betraktas som en "nyhet".

   Radera
  5. nja snarare för att vi fått en invandring av nya svenskar långt senare än andra länder, t.ex koloni-hemländerna. Men ok visst reagerar folk som du säger. Vi har det bra här bak i bilen med all vår export per capita.
   Invandringen är för att sänka lönerna och för att få ökade konsumtions- och produktionsfaktorer.

   Radera
  6. Men herregud! När "fria och oberoende" SVT eller Sveriges Radio ska prata islam eller invandring så engagerar man gärna vänsterextremister som Mattias Gardell och Stefan Jonsson. Båda professorer för övrigt, hur tusan de nu kunde bli det.

   När självmordsbombaren slog till i Stockholm för ett par år sedan, så intervjuades flera muslimer som försäkrade att vi är så snälla. Problemet var bara att tre av dem var islamister. En av dem var för övrigt så radikal att till och med kulturmarxistiskt pålitliga Sydvenskan skrev om honom några år tidigare.

   Jag föredrar Russia Today anytime, framför dårhusen SVT, TV4 och svensk dagspress. Och då är det illa.

   Kommunismen är den värsta massmördarideologi vi någonsin haft.

   När det gäller upploppen i Sverige så kommer de givetvis också så småningom att sprida sig till de fina kvarter som ni bor i som gärna hånar SD. I Malmö har det redan börjat med några bilbränder.

   Det är också underligt att om nu mångkultur är så spännande, hur kommer det då sig att många, många svenskar (men även människor från Sydostasien och Europa) flyr dessa områden och dessutom placerar sina ungar i en så MENA-fri skola som möjligt?

   Jag undrar också hur många pursvenska riksdagspolitiker som bor i samma mångkulturmiljöer som de hyllar ...

   Radera
  7. Vad vet du om Stockholmsupploppen, Lars? Få höra nu. Vad är det som avgör att du kan bedöma vad som är en balanserad artikel?

   När jag åkte tunnelbanan hem för ett par timmar sedan hörde jag ett gäng 20-åringar med ursprung i mellanöstern sitta och flabba och tala högt om att de ska bränna bilar i Skarpnäck ikväll. De kommunicerade även med medlöpare över mobilen om detta.

   Fick även mejl från skolan om att hot kommit in och att Enskedeldalen och skolor runt däromkring ska brinna ikväll.

   Du skiter väl fullständigt i allt detta, antar jag. Svenskarna tittar på när landet tänds på av invandrare som fått allt av oss.

   Din tolkning o-ge-oss--uppmärksamhet är bara dammigt gammalt vänsterliberalt nonsens. Mångkulturen fungerar inte pga brist på samhörighetskänsla. Det är därför Sverige brinner.

   Radera
  8. Som jag skriver är det inte min sak att kommentera, eftersom jag sitter långt bort i skogen.

   Varför ska jag lägga mig i något jag inte vet något om när det bara leder till en massa bajsbruna bajränder i kommentarsfälten?

   Radera
  9. Alla är sig själv närmast. Lars bryr sig nog inte förren fåren blir hallalade av några andra än vargen.

   Radera
  10. Men herregud, har du kommit in i bajsåldern?

   Ok, jag vet att du inte vill diskutera saken. Det är din blogg. Jag bara undrar hur någon som du, som är så djävla skärpt annars i precis allt, får totalt hjärnsläpp och börjar gapa om bajsbrunt så fort invandringsproblem kommer på tal?

   När man ser exakt samma mönster och problem i alla länder i det mångkulturella Europa/västvärlden, är den enda rimliga slutsatsen att mångkulturen är ett systemfel.

   Radera
  11. Se det som en reaktion på alla folkhemsfundamentalister som förstör kommentarsfälten i alla andra ämnen, genom att ständigt dra in invandringen - går börsen ner = invandringens fel bla bla bla.

   Jag har helt enkelt tröttnat på alla folkhemsfundamentalister som alltid drar upp invandring.

   Jag hade gärna skrivit nyanserat om invandring, men det går inte pga bajsränderna som blir resultatet i kommentarsfälten.

   Radera
  12. Det är inte första gången jag förvånas över att en man som Cornu, som annars visar självständighet mot påtvingade åsikter, är fullständigt blind för massinvandringens negativa konsekvenser för det etniska svenskarna. Nu när verkligheten blossar upp några dagar och inte kan döljas gör han precis som Israels politiska företrädare är mästare på, nämligen att avleda uppmärksamheten från det egentliga problemet och börja diskutera något annat. I Cornus fall är det nu den politiserade tv-kanalen RT. Cornu antar jag är vad man kan kalla en kulturmarxist och om man talar om etniska svenskar så ifrågasätter han om de finns och startar en diskussion om vad som är en etnisk svensk istället för att diskutera det enorma etniska problem som vi har i Sverige. Vore intressant om någon vet mer om Cornus bevekelsegrunder för hans avvikande beteende i just denna fråga - då menar jag inte bara åsikter utan också den rabiata, barnsliga vokabulär och stil varmed han uttalar sig så snart svenskarnas ödesfråga kommer oundvikligt nära. I övrigt tycker jag han är lysande även om jag inte håller med om allt.

   Radera
  13. Visst kan man hävda att vi har etniska problem i Sverige, men Cornu uppfattar nog lika lite som jag att de etniska problemen är de allra största. Personligen uppfattar jag att problemet är att vi inte kan försörja hur mycket folk som helst när oljan mm sinar och än mindre ge arbete och bostäder åt alla. Cornu förefaller inte riktigt lika oroad över dessa saker. Antingen har han optimistiska idéer om att det går att fixa mat, arbete och bostäder åt alla eller så har han några outtalbara idéer om att det löser sig på något sätt (svält, epidemier, krig) eller så är han bara rädd att outa sig som icke PK.

   De som inte tror på att oljan sinar kan läsa den här artikeln från dagens DI: IMF varnar för oljan www.di.se/artiklar/2013/5/22/imf-varnar-for-oljan/

   Radera
  14. RT plockade väl in killen från ND för att det skulle bli bra tv, så gör väl alla medier som vill locka med en stunds förströelse. En stammande Hägglund (typ) ger väl inga one-liners att få in i nyhetsloopen?

   Radera
  15. Det är väl inget fel på SVT? Alla har väl en hjärna att sovra med! Dessutom är det viktigt att höra alla sidor, åsikter inkl en del extrema då och då. Problemen kommer när man vill folk så väl att de inte tvingas att assimileras i landet. Krav på att de inte hamnar isolerade i sina egna förorter i sina egna subkulturer inom landet. Men det blir svårt när så många kommer på en gång. Barn och barnbarn lyckas ofta men långt ifrån alla och särskilt svårt är det nu med 25-30% arbetslöshet bland unga. Vilka är dessa? Illa för landets stabilitet och det har vi våra politiker att tacka för. Det kommer tyvärr att bli tufft framöver. Mycket tufft. Centern t.ex med sin idé om fri invandring fattar inte hur världen och människor fungerar. Assimilering tar tid. Vi är inte ett nybyggarland.......

   Radera
 2. Alla drabbas-men främst de inblandade i förorterna!

  Sen är alla fördomar som fluorerar här lika avskyvärda som dem i media och på andra bloggar! Men du väljer om du vill göra bort dig eller ej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, en rasistisk folkhemsfundamentalist från Danderyd. Vad överraskad jag blev.

   Radera
  2. Även jag blev överraskad-var?

   Har vi inte utrett den frågan en gång för alla!
   UG hade en lång rapport där en kille blev kallad för rasist och han blev besviken på sin omvärld-så även jag! Invandringskritik är inte rasism!
   Däremot förblindar fördomar ofta!

   Så gör du gärna bort dig igen!

   Radera
  3. Rasister kallar sig gärna "invandringskritiska". Det är liksom själva grejen. "Fegisar" skulle man kunna kalla rasister som inte vågar stå för sina åsikter fullt ut också.

   Det är just att du köper fördomarna som gör dig till rasist, smartpants.

   Radera
  4. Nu är det bloggaren som har fördomar om Danderydsbor.
   Logiken i ditt påstående kan diskuteras:
   Om A så B är inte samma sak som att B=A eller att Om B så A är sant.
   Mängdlära? som även Cornucopia tidigare visat på kunnande om!

   Radera
  5. Bloggaren raljerar, och du sväljer betet. "Hook, line AND sink" som det brukar kallas på ett annat språk.

   Radera
  6. "Hook, line and sinker" om jag får be.

   Radera
  7. "Krok, lina och sänke" blir det väl på svenska, inte "krok, lina och diskho".

   Radera
  8. Nu är jag mer van vid mete-är lite bakom flötet- som alltid håller sig ovan ytan!

   Radera
 3. Jag såg klippet igår och det jag undrar över är varför han håller i en SVT-mikrofon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu spekulerar jag bara, men det är rätt vanligt att utrikesjournalister reser ensamma och hyr lite personal och utrustning i landet de befinner sig.

   Så han kanske har hyrt micken av SVT eller av nån som brukar jobba för SVT?

   Radera
  2. Utrustningen var hyrd av SVT, Ja

   Radera
  3. Är det inte extremt märkligt att man inte kan bära med sig egna mikrofoner eller låna mikrofoner som det inte står SVT på? SVT borde rimligen inte låna ut mikrofoner som deras logga finns på.

   Radera
  4. Nej det borde de inte, speciellt inte när de intervjuar en ond som inte borde få synas i media. Tycker SVTs värdegrundsgrupp borde ta upp detta med uthyrningsavdelningen.

   Bara de med rätt värdegrund skall få hyra mikrofon, lokal, bil eller köpa mat. Vem vet annars vad de kan ställa till med?

   Eett förslag som lämpligen EU kan ta upp:
   Varje uthyrningskontrakt borde innehålla ett värdegrundsformulär som är till grund för godkännande av uthyrningen. Ungefär som tullfrågorna när man skall till USA. Svarar du fel får du vända med oförättat ärende. Samma i dagligvaruaffärer.
   Detta borde inte vara svårt då det redan är tillämpat på internet när du kryssar för att du godkänner avtalet för att komma vidare.

   Radera
 4. Jo, RT är en vinklad nyhetskanal precis som all annan nyhetsförmedling. Skillnaden med RT är att deras vinkling är annorlunda mot västmedia vilket gör den till ett intressant komplement. Jag kan ibland tycka att RT känns mer nyanserad än svenska nyheter.Även om RT är "anti-amerikansk" har jag även sett inslag med positiva vinklingar gällande USA. Jag väntar ännu på att se ett svenskt nyhetsinslag som inte enbart målar Putin och Ryssland i svarta färger.

  Jag reagerade också på att Marc Abrahamson valdes ut men han sa inget som var kontroversiellt ens med svenska mått...

  SvaraRadera
 5. Det var en lite konstig vinkling, fast låter mest som de inte gjort sitt jobb och kollat upp vem de interjuvar.

  En annan fråga på topic dock, vad anser du om Max Kaiser's show? Själv tycker jag den är bättre än motsvarande ekonomi duo's på BBC eller CNN etc.

  SvaraRadera
 6. Kanske kan vara värt att lyssna på någon som bor i området och växt upp där samt vet hur tankarna går hos upploppsmakare och överiga boende?
  http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/article12516.ab?service=embedded

  SvaraRadera
 7. Lars, hur kan det komma sig att du bara anser att folk med förstahandsinfo ska kommentera Husbyupploppen? Hela din blogg är ju uppbyggd kring att du ska kommentera olika händelser där du saknar sådan information.

  SvaraRadera
 8. Finns det något filmklipp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade ett klipp Sweden burning: Stockholm riots & violence enter 4th day men det är nog inte det klippet som du refererar till då det är någon annan nasse än nationalsocialisternas ledare som intervjuas.

   Radera
  2. Eller som hon kallas av RT "swedish journalist". Återigen letade man alltså aktivt upp en svensk högerextremist. Två gånger börjar bli en vana.

   Radera
  3. Ingrid Carlqvist är väl en svensk journalist?
   RT väljer ut intervjuoffer som inte representerar "mainstream" i en svensk kontext. Är det fel?

   När västerländska medier låter personer och organisationer i ryssland komma till tals gör man väl på exakt samma sätt?
   Som exempel får den rysk-judiske författarinnan Masha Gessen massivt utrymme när hon kritiserar Ryssland men i en rysk kontext är hon knappast representativ.

   Radera
  4. Ja, det är fel att konsekvent välja extremister som får uttala sig - såvida inte reportaget handlar om just extremister så klart.

   När det handlar om en politisk händelse är det kutym att försöka väga in mer än en ståndpunkt.

   Radera
  5. Nu väljer de extremister men presenterar dem inte som det och reportagen säger sig inte heller handla om extremister, utan om upploppen och bilbränderna och sedan tar man in en extremist som "svensk partiledare" eller "svensk journalist" för att kommentera.

   Radera
  6. Masha Gessen presenteras säkert som "författare till Rysslandskritiska böcker etc etc", i SVT så att man kan bedöma trovärdigheten själv.

   Den där nazisten presenterades säkert INTE som "en crazy kille vars parti inte har ett enda mandat i Sverige" vilekt RT borde gjort i ärlighetens namn.

   Apropå judar så har vi ju Granskningsnämnden i Sverige, kolla på hur anmälningarna haglar in så fort nån intervjuar en lessen palestinier. Tror inte samma möjligheter finns för Russia Today.

   Radera
  7. Extremist är ett godtyckligt begrepp och vem som är extremist skiftar över tid och mellan kulturer. Ingrid Carlqvist är ingen extremist utanför Sveriges gränser. Om SVT intervjuar en rysk homoaktivist presenteras han inte som extremist även om han kanske ses så av majoriteten i Ryssland.

   Radera
  8. OK, så det är helt OK om SVT skulle presentera typ mulla Krekar som "liberal" eftersom dom hade uppfattat honom så i Saudiarabien? Och sen hade han fått utgöra den enda rösten som fick kommentera aktuella händelser i Skandinavien?

   Radera
  9. Nej!!!
   Om RT hade valt att låta Ullenhag kommentera händelserna i Husby hade det varit exakt som i exemplet ovan. Nu väljer man istället att låta en alternativ röst komma till tals och det är det som gör RT intressant.

   Radera
  10. Ullenhag är representant för en folkvald regering i Sverige. Därmed kan han anses representera nåt slags mainstream eller "mittfåra" i politiken, nästan per definition faktiskt.

   Ingrid Carlqvist eller Masha Gessen för den delen representerar sig själva och sitt arbete och kan mycket väl intervjuas på de meriterna om man är tydlig med det. Men de representerar ju knappast någon allmän opinion i Sverige. Ska man endast intervjua en person i frågan är det alltså olämpligt att intervjua en extremist oavsett om det är Mullah Krekar eller Ingrid Carlqvist.

   Radera
  11. Klart att RT är vinklad. Allt är vinklat så länge det finns motiv att vinkla. Antingen är man beroende av sponsorerna eller så har man intresse av att släppa fram(eller stoppa) samhällskritik som annars inte finns tillgängligt i de inhemska reklamkanalerna mot USA t.ex. Att ryssarna släpper fram sådant gynnar de fri ordet(tyvärr inte hos dem själva...men vad väntar ni er!). Allt jag kunnat se hittills på RT har handlat om sådant jag själva kan bilda mig en uppfattning om(kunskap). Då kan jag avgöra själv vad som är bra eller dåligt. Att t.ex titta på CNBC är kvalitetsmässigt ibland oerhört lågt bortsett från tillfällen då intervjuvade lyckas få ett ord med i laget utan att avbrytas(gäller särskilt vissa program).

   Det gäller allt man läser eller hör. Det krävs kunskaper för att tolka avsändaren! Utan det spelar det ingen roll vad man tar in. Man riskerar alltid att bli utsatt för propaganda och direkta sakfel. Sådan är världen. Subjektiv.

   Radera
 9. Borde inte hyresvärdarna kunna vräka de familjer som inte uppför sig? Borde inte det lösa problemen i Husby ganska raskt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur löser det problemet? Försvinner problemet eller ökar detta istället incitamentet att sätta sig till motvärn? Har vi arvssynd som juridisk princip i Sverige (ev oskyldiga syskon då framförallt)? Kan hyresvärden vräka, eller blir det möjligen just Polisen som måste göra detta?

   Radera
  2. MartinW:
   "Hur löser det problemet?"
   Om man vet att dåligt beteende får konsekvenser kanske man slutar elda upp grannens bil/butik.

   "Har vi arvssynd som juridisk princip i Sverige"
   Om jag bor i en lägenhet och jag eller mina barn beter sig dåligt (t.ex. eldar upp bilar i grannskapet) så borde väl detta leda till att hyresvärden har tillräcklig anledning till att vräka mig?
   Eller menar du att allt föräldraansvar är en form av arvssynd? Om mitt barn stjäl och förstör, blir jag ersättningsskyldig.

   "eller blir det möjligen just Polisen som måste göra detta"
   Nej, det är självklar hyresvärden. Det skrev jag också. Jag skrev inget om polis.

   Jag tycker bara det är märkligt att hyresvärdarna inte utnyttjat sin makt mer.

   Radera
  3. Jag är rätt säker på att hyresvärden just nu kalkylerar på oddsen för att Janne Josefsson slår läger utanför kontoret om man vräker ett tiotal familjer.

   Plus att de faktiskt inte är dömda, det är lite oklart vem som gjort vad. Det är enklare att vänta in domarna, så vet man att man inte vräker nån oskyldig.

   Radera
  4. "Plus att de faktiskt inte är dömda"
   Man behöver inte vara dömd för ett brott för att vräkas!

   Radera
  5. Det stämmer absolut, men det blir mycket enklare och säkrare om man gör så. När det gäller t ex försäkringsbolag så brukar de inte väcka civilrättslig talan om du bränner ner en skola, utan de brukar vänta in att du blir dömd för mordbrand och sen skicka en faktura på typ 10 miljoner.

   Det är mycket enklare att låta tingsrätten sköta jobbet än att dra igång en egen civilrättslig process, helt enkelt.

   Radera
  6. @belii
   Sant! Vad jag menar är att man inte ska gå i samma fälla som med mobbarna på en skola. Man bör inte flytta den som mobbats, man bör flytta mobbarna. Man ska inte fråga hur våldtäktsoffret klädde sig, man ska ifrågasätta gärningsmannen handlande oavsett.

   Vi bör få våldsverkare och vandaler att känna på konsekvenser (och personer som inte är straffmyndiga får deras målsmän ta ansvar för). Deras grannar bör inte behöva flytta bara för att ett fåtal inte står ut med brandmän och obrända bilar i sina kvarter.

   Radera
  7. Jag håller med, men det är samtidigt rimligt att polisen och rättsväsendet får utreda lite först så att man vet vem som är skyldig till vad. Sen kan man absolut vräka de skyldiga.

   Problemet är väl att de här områdena ändå är sista anhalten, så frågan är vart de ska ta vägen sedan. Det lär ändå sluta med att soc ordnar boende vilket mycket väl kan kosta kommunen ännu mer pengar.

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länkar till högerextrema partier raderade, skärp dig Baron von Keff.

   Och ja, de är visst nazister när de driver att alla i Sverige ska DNA-testas och de som inte matchar rätt profil ska koncentreras i läger för att på ett eller annat sätt avföras från landets befolkning.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Nej, jag raderar dina inlägg i pedagogiska försök att få dig att sluta lägga ut nazistpropaganda och länkar till nazistpartier. Du brukar lära dig, har du glömt bort?

   Radera
  4. Min blogg, mina helt godtyckliga och inte konsekventa regler. Respektera det.

   Radera
  5. Vad sägs om den här länken då? Cornucopia dis(s)kuteras på FB

   Ditt ovanstående beteende visar varför bloggvärlden är sekunda relativt stora öppna forum som Flashback, när argumenten tryter kan man alltid ta till godtycklig censur. Det går inte på Flashback. Det är ingen slump att nationalistiska debattörer avancerar i alla öppna ocensurerade forum.

   Radera
  6. Ja, den tråden är härlig. Brukar titta in ibland när jag vill bli road.

   Speciellt chocken över att bloggens trafik inte försvunnit sedan jag skrev om invandringsstatistik, utan tvärt om visat nya trafikrekord. Dessa nissar tror tydligen att om man inte gör de 4-10% som röstar på (sd) till lags så försvinner all trafik.

   Jag försöker inte göra någon till lags, och ändå återvänder folk.

   Radera
 11. Lite vid sidan av kanske men på tal om bajsbrunt tvättvatten osv - en diskussionsfråga som jag själv grubblar på ibland: Vad skulle behöva ske för att SD:s tvättvatten ska bli rent? Dvs - vad måste ske för att SD ska bli ett "accepterat" parti här (eller i media i allmänhet) tro?

  (Inte för att något specifikt parti framstår som extra populärt av bloggägaren men det är lite olika typer av kritik). Vad behövs för att Sd ska få samma typ av kritik som övriga? Behöver de föra samma politik?

  Tidsresor bakåt betraktas som otillåtna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Centern hade länge brunfärgat vatten och medlemmar som varit Nazister , bla en författare, men kan väl anses renats nu ca 70 år efter kriget.
   VP(K) tog väl bort K på 80 talet och ner Stalin-nyss.
   Så SD kan ske blir rums-fääigt 2030?

   Radera
  2. Ungefär så, fast (v) innehåller fortfarande en lång rad kommunister som gärna skulle vilja se en revolution och rader av folk längs väggarna. Fast de kniper oftast om detta och media är mkt förlåtande eftersom media själva är vänster.

   Radera
  3. Sossarnas steriliseringar och grundande av Rasbiologiska institutet är väl förlåtet? Rasbiologiska institutet bytte namn 1958, och Sossarna ansågs väl inte vara nazister på 70-talet, så det gick ganska snabbt att tvätta bort.

   Radera
  4. Sossarna kontrollerade media. Annars var Sverige fram till 80-talet antagligen så nära det nazistiska idealsamhället man någonsin kommit i världen, och även det socialistiska (nationalsocialism trots allt). Inte konstigt att folkhemsfundamentalisterna drömmer tillbaka till 60-talet. Civilförsvaret hade bruna läderjackor med svarta armbindlar. Jordbrukspolitiken var rakt av den nazistiska fram till 90-talets avreglering. Sterilisering av personer med mindre värde. Våldtäkt tillåten inom äktenskapet. Borrade hål i huvudet på jobbiga människor. Ingen invandring. Stora folkhälsokampanjer. Propaganda i skolan. Världens mest militariserade land mm mm.

   Radera
  5. @Cornucopia
   I denna fråga håller jag helt med dig. Jag ville bara poängtera att Sossarna lyckats tvätta byken på ett väldigt bra sätt (via statlig och annan media, såklart).

   Radera
  6. När det gäller rasbiologiska institutet så finns det ju bara ett parti som var emot detta när detta infördes, och det var inte till höger om sossarna.

   Radera
  7. @Daniel Andersson
   Alla RIKSDAGSpartier skrev under. SKP var inte aktivt för, men inte heller emot.

   Radera
 12. Svensk media är väl inte heller så noga med att kolla sina källor, man intervjuar väl den som passar syftet, så man får det svar man önskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svensk media har faktiskt objektivitetskrav på sig, eller försöker åtminstone hålla på ett sådant i nyhetsrapportering genom att definitivt inte låta extremister stå oemotsagda och rent av få sina åsikter uppradade som en absolut sanning av programledaren.

   Radera
  2. Reportaget om Vietnam av Erika Bjurström(korrespondenterna) är väl ändå ett bevis på motsatsen! Hon förväxlade havshöjning med landsänkning!
   Samt fick sällskap av en Rockström som trots specialkunskaper? i ämnet inget sade!

   Radera
  3. Du är helt ute och cyklar, Cornu. (Se även mitt inlägg ovan.)

   Man låter både kommunister och islamister sitta i TV-sofforna och bre ut sig som vore deras åsikter mainstream. När det gäller nazister, som du så gärna hånar, så slogs muslimska förband för Hitler och hans bok är en storsäljare, bland annat i Libanon.

   Cornu - du är en fantastisk bloggare när det gäller ämnen som bostadspolitik, oljepeak, skogsskötsel etc. Men håll dig till dessa eller liknande ämnen, tack!

   Radera
 13. Bajs och bajsbrunt tvättvatten, rasister, folkhemsfundalister, etc. (Vad är det för fel i att vilja ha ett hem man trivs i?).

  Att använda sådana uttryck, (återkommande i dina inlägg), om ett i demokratisk ordning invalt politiskt parti är inte värdigt en man med din intelligens och intellekt.

  Dessa uttalanden från dig är inte kritisk analys av ett politiskt parti, utan snarare ett kryperi inför den beryktade PK-maffian. Inför dom verkar du ligga på rygg som en hund med alla tassar i vädret.

  Skärpning!

  (Ja, jag röstar på SD och tvättvattnet när jag badar blir inte bajsbrunt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så var är dina klagomål när jag kallar moderaterna för fascister, sossarna för socialister och vänsterpartiet för kommunister? Föredrar du att jag kallar (sd) för nazister istället för rasister eller folkhemsfundamentalister?

   Radera
  2. Du får väl vara tacksam över att jag stärker er "vi-mot-världen"-känsla genom att vara elak mot er och kalla er folkhemsfundamentalister.

   Radera
 14. Corny jag utgår från att du vet att din favorit tv-kanal al-Jazeera är hårt styrd av empiren av Qatar. Qatar är allt annat än en demokratisk stat men dessa despoter är goda vänner med det "demokratiska " USA. USA har alltid haft förmågan att stöda länder i ideologins sophög.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och? Så länge man rapporterar balanserat så är det OK. RT rapporterar inte balanserat utan vill påskina och lura i andra att ett nazistparti är ett vanligt svenskt parti.

   Radera
  2. Hur kan du bedöma det balanserade, är det för att rapporterna stämmer överens med dina egna åsikter?

   Radera
  3. Balanserat innebär (när det gäller åsikter) att man låter mer än en sida tala. T ex en nazist OCH en jude.

   Radera
  4. Men i Sverige brukar väl inte invandringskritiska få uttala sig i media (inte innan SD kom in i riksdagen i alla fall). Man har så vitt jag förstår bestämt att det inte skall få råda någon balans på det här området. Då är det knappast så konstigt om det spårar ut.

   Radera
 15. Ang. invandrare. Fick berättat för mig om en händelse i Lunden på 50-talet. Ungdomarna skulle elda Påskbrasa, men då kom det ett gäng med brandmän som sa att det blir ingen Påskbrasa i år, brandfarligt. Detta hindrade dock inte ungdomarna från att börja med brasan. När brasan sedan brann kom det en brandbil för att släcka elden. Brandmännen möttes dock av ett ganska stort gäng med beväpnade ungdomar och barn som genast började skära sönder brandslangarna med kniv samt även kastade sten mot brandmännen så att dom fick begära polisförstärkning. Och då kom det också en massa utryckande polisbilar som också fick samma behandling som brandmännen fick innan.

  Dagen efter så kom dock brandbefäl förbi och sa att dom kunde inte förstå varför det skulle vara förbjudet att elda en brasa där så länge det fanns någon vuxen ansvarig.

  Lintottkravaller i folkhemssverige...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade de blå ögon och rågblont hår?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Det kan ha funnits inslag av rödhåriga och råttfärgat. Kanske någon som haft gråa eller gröna ögon. Men även många svenska som blir mörkhåriga när dom blir äldre hade blont hår när dom var små. Det bodde enstaka finnar i Lunden, men annars så var det lika pursvenskt som i Abramssons våtaste drömmar.

   Radera
  4. Det jag vill säga är att upplopp inte är invandrares fel för att dom skulle vara invandrare. Upplopp har alltid skett i Sverige med jämna mellanrum och kommer alltid att ske oavsett hur renrasigt folket än är då det är andra faktorer än hårfärg och hudpigment som avgör ifall upplopp uppstår.

   Radera
  5. Daniel Andersson det spelar ingen roll om människor är vita, bruna, svarta eller blå. Om någon har sagt att det är invandrarnas fel så har de haft fel. Däremot kan man ifrågasätta invandringsnivån då sverige är i en helt egen liga per capita i världen. Alltså skylla på moderaterna, är själv besviken moderat, röstade blankt senast.

   Radera
  6. Men invandringen är lika viktig i denna fråga egentligen som vilken färg man har på nyckelknippan

   Radera
 16. Publicerades igår på aljazeera.com: http://www.aljazeera.com/news/europe/2013/05/2013521234814665777.html

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. RT är mycket välkommet som balans mot den extremistiskt likriktade massmediapropagandan i Sverige och USA. De gör ju ingen hemlighet av att de s.a.s. står på den ryska statens sida. Bara itnressant att se deras vinklingar. Liksom en rättegång har två motsatta parter så måste all massmedia också bestå av parter med motsatta intressen. RT gör många lätta mål på USA-medians blinda fläckar.

  Det är som att debattera invandring med SD. Ingen svensk politier eller journalist har ju någonsin debatterat invandring, så när de för första gången gör det mot SD så blir de totalt manglade. Det blir så när man levt hela livet i en skyddad censurverkstad och bara promulgerat idiotiska floskler som ingen tror på men som msåte uttalas av rent rituella skäl.

  SvaraRadera
 19. Men men,, nu undrar jag!!

  HUR PÅVERKAR DETTA HUSPRISERNA????

  Är detta Stockholms BLT-kollektivs svarta svan??

  Undrar också om gängen kommer inse att det är smartare att istället för att bränna upp sin polares farsas bil ta sig en tur till innerstaden eller Danderyd och fjutta på där.

  "priset gick i bott, för att huset brann opp" hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så många i Danderyd som kommer tillåta att gäng med drägg går runt och vandaliserar... Det är ganska uppenbart vilka som inte hör hemma också.

   Radera
 20. Men detta är väl bra för KPI inflationen eller? Om en bil brinner måste man ju köpa en ny. Skyltfönster pajjas och byts mot nya. etc etc.

  Nästan så man skulle kunna gissa att det är BLT-kollektivet som står bakom det hela för att minska nedsidan på bostadsvärderingen i relation till KPI.

  SvaraRadera
 21. För er som vill bilda er en egen uppfattning om upploppen så rekommenderar jag sammanfattningarna på Flashback. De länkar till medierapportering från alla möjliga källor och pekar ut intressanta youtubefilmer. Gårdagens händelser: https://www.flashback.org/sp43575457

  På Flashback kan vem som helst skriva och kvalitén är därför mycket blandad. MEN sammanfattningstrådarna ger en bra överblick.

  SvaraRadera
 22. "All pr är bra pr så länge vi syns" kanske NationalDemokraterna tänker? Eller kanske diggar de, NationalDemokraterna alltså, Jingo-Putin numera?

  Rent personligen är jag förvånad att partiledaren från ett av Sveriges mest invandringskritiska parti väljer att ställa upp på intervju med RussiaToday, är det ens förankrat bland de eventuella gräsrötter de har?

  PS
  Efter att ha kollat Copyriot så tycks NationalDemokraterna orientera sig mot en extremhöger-position där det inte är så himla illa att gilla Putin-Ryssland eftersom de uppfattas som bundsförvanter i kampen mot NWO, helsnurrigt minst sagt. Källa: http://copyriot.se/2011/07/24/ater-till-fragan-om-europas-tva-extremhograr/
  .
  DS

  SvaraRadera
 23. Extremhögern är inte nationell, lika lite som nazisterna var tyskvänliga. De ville ju låta Tyskland gå under i grus och aska sedan de "svikit" och uppfattade sin "mission" som större än nationerna.

  Men det som jag undrar över är om, och i så fall vilket, syfte RT kan ha att så hårdvinkla sin svenska rapportering.

  På den gamla sovjettiden vinklades inget av en slump. Ryssland är förstås inte Sovjet, men om ryssarna till äventyrs tog del av rapporteringen hade de ändå tagit för givet att den hade ett syfte.

  Så, med risk att framstå som apofenisk (se mönster där inga finns), vad var RT:s SYFTE med denna vinkling? Vem var adressaten?

  SvaraRadera
 24. Du framstår som otroligt naiv vad gäller integrationsproblematiken Cornu. Upploppen var bara en tidsfråga och visar hur viktigt det är att SD får reell makt i nästa val så det trygga Sverige åter kan resa sig.

  SvaraRadera
 25. 1.Klart du får uttala dig trots att din bil inte ligger illa till.

  2.Sluta trolla för sidvisningar.

  SvaraRadera
 26. När man ägnar sig åt ett rabiat gnäll över nationalsocialister glömmer man (eller vill inte förstå) att nationalsocialism och socialdemokrati står väldigt nära varandra.

  Begrunda följande: Vilket är mer bajsbrunt?
  a) När folk är upprörda över vandalisering, misshandel och kriminalitet. Och skriver kommentarer om de kriminella.

  b) När (S) ägnar sig åt en förföljelse-kampanj mot de (som likt Judar under 30-talet) ägnar sig åt finansiella tjänster. Förföljelserna upphör inte förrän parallellerna med 30-talets Tyskland blir alltför högljudda.


  Disklamer: Jag är inte socialist (och därmed inte heller nationalsocialist).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill att du försöker få in den välkända nazisten Henry Ford i din beskrivning. Hitler själv sa ju att kapitalisterna har arbetat sig upp genom sin duglighet och de har rätt att leda, därför att de har särat sig från mängden och enbart det bevisar, att de är av högre ras.

   Radera
 27. Ja, säkert samma sorts slödder som var med i organisationen Bevara Sverige Svenskt för 20 år sedan. Samma sorts slödder som i sin ondska och enfald och dumhet för 40 år sedan och för 30 år sedan och för 20 år sedan och för 10 år sedan och än idag i sin oändliga obstinata dumhet påstod att massinvandring skulle leda till bränder, motsättningar, förstörelse och sånt. I sin oändliga paranoia har de här obildade dumskallarna förutsett att massinvandring kommer leda till Svenskarnas utrotande, att det om hundra år inte kommer finnas några Svenskar. De har verkligen ingen skam i sin skrämselpropaganda!

  SvaraRadera
 28. Personen som intervjuas av RT har jag aldrig sett eller hört talas om förut. Vore bra om man kunde slippa alla extremgrupper, vänsterextremister frodas dock i vår media utan att någon bryr sig.

  Vi har en världsledande invandringsnivå vilket Cornu inte tål att det ifrågasätts. Och vi är inte speciellt bra på att ta emot de som kommer hit, facit är att vi bygger nya getton i rask takt (invånarna själva kallar det för getton).

  Fråga till cornu, finns det inga risker med detta nu när verkningarna av peaken kommer inom närmsta 10-30åren? Upplopp/inbördeskrig etc.

  Om vi nu vill hjälpa folk varför inte i närområdet så att vi hjälper fler. Utväxlingen är väl ännu bättre än inom miljö området där Fredrik R:s 5öre blir 5kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett exempel, igår var någon grupp som kallade sig pantrarna med i svt:s debatt. Tyckte mordbränderna var jättebra (sympatiserade)och uppmanade direkt i TV till att samlas för att fortsätta.

   Och svensk medias rapportering har en del att önska.
   http://timbro.se/timbro-medieinstitut/artiklar/dn-journalist-om-husby-journalistiskt-riskprojekt?utm_source=Timbro&utm_campaign=6bf94a776c-TMI_H_M_pr_var_den_svenska_pressetiken_v2&utm_medium=email&utm_term=0_98ffb7214d-6bf94a776c-336013785

   Radera
 29. Jag kan dock hålla med Cornu om att RT gjorde bort sig när de intervjuvade Marc Abrahamsson.
  Men en blogg gjorde just en träffande jämförelse, RT talar med oppositionen, BBC talar med regimen.
  Russia Today:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ep3Dt4ZqsZ0
  BBC:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G4cKvRX039M

  Visst har RT sin agenda som Cornu påpekar. Men det har BBC också. Det ligger i sakens natur, de deltar alla i kampen om makt.

  SvaraRadera