Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2013-05-16 07:16

Negativa trenden åter bekräftad för Black Pearl

Kort uppföljning kring Black Pearl (TSX:PXX, OMX:PXX SDB) och tisdagens artikel om att fuloljebolaget Black Pearls aktie befann sig vid trendkanaltaket och antingen skulle bryta ut eller gå  ner mot trendkanalbotten igen. Det blev det senare alternativet och den negativa trenden är alltså återigen bekräftad.

Dagschart PXX-SDB

Black Pearl stängde gårdagen på 13:95 SEK och sent igår kväll 13:53 SEK i Kanada, så kursen lär fortsätta ner idag, åtminstone tillfälligt de 3% som skiljer ner mot Kanadas stängningskurs.

Aktien testade trendkanaltaket endast i två dagar, vilket inte heller innebar tillräcklig styrka för ett utbrott.

Aktien bör nu fortsätta ner till åtminstone trendkanalens botten, som för tillfället ligger på 12:30 SEK, men det kommer förstås ta några dagar eller någon vecka och då ligger kanalbotten ännu lägre. Det är inte orimligt att aktien återigen kommer handlas under 12:00 SEK.

Kort sagt kommer det nya tillfällen för bottenfiske i aktien för den intresserade.

Avgörande är förstås som alltid fundamenta och det besked om finansiering som väntas komma inom någon månad. Men till dess verkar trendkanalen gälla. Den konspiratoriskt lagde kan tolka den snabba nedgången som att finansieringslösningen blir en extern riktad nyemission till något kanadensiskt mäklarhus, som inför detta nakenblankar aktien för att komma in så billigt som möjligt så att det blir enkelt och lyckat att sälja in de nya aktierna till de egna kunderna tids nog. Klassiskt kanadensiskt fulspel.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Om jag inte såg fel var det Merrill Lynch som först handlade upp aktien 7% och sen dumpade den.

  SvaraRadera
 2. Dina stöd- och motståndslinjer i grafen ser bra ut, men jag tittar på weekly i CAD, och då från 16 januari 2012. Mitt nuvarande stöd finns vid 0,92 CAD, dvs 6,05 SEK.

  SvaraRadera
 3. Om de gör en riktad nyemission finns det inte risk att det blir en "Northland" så man blir utspädd till 95%? Eller har ledningen/styrelsen egna aktier?

  SvaraRadera
 4. Ledningen äger en ansenlig del av bolaget:
  "Management ownership 9.5% (11.5% fully diluted)"

  SvaraRadera
 5. Man bör nog hålla sig borta från detta företag om man vill sova lugnt på nätterna.
  P/E 1395!!
  Eget kapital per aktie 12,3
  vinst per aktie 0,01
  ROE 0,08% !!
  Dessa människor verkar bara sitta o fundera på vad dom ska göra..
  Dom borde borra istället för att filosofera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. förvirrad är bara förnamnet! Du kan inte värdera ett bolag likt BlackPearl utifrån dom nyckeltalen. BP är ett utvecklingsbolag som investerar varje inkommen dollar i utveckling av befintliga fält. Det är därför resultet alltid är 0 vid varje rapport (i intervallet -0,02 -> +0,02 CAD per aktie).

   Utvecklingsbolag får du istället värdera efter tex substansvärde. Hur mycket är bolagets oljefält värda?

   Radera
 6. Jag skulle snarare säja att resultatet är noll tackvare nyemissioner och fler kommer..

  "BlackPearl has a small working capital deficiency and no long term debt as of December 31, 2012; however, the Company will
  have to incur substantial capital expenditures in the future in order to carry out its oil and natural gas, exploration and
  development activities. In particular, the development of our two thermal SAGD projects at Blackrod and Onion Lake will
  require a substantial amount of additional capital as cash flow and amounts available from the existing credit facility will not be
  sufficient to fully fund development of these projects."

  Ungefär 1 miljard dollar skriver dom själva att dom behöver.
  (sida 24)


  http://www.blackpearlresources.ca/i/pdf/2012AIF.pdf

  SvaraRadera
 7. Det historiska resultatet är inte en funktion av framtida eventuella nyemissioner.

  SvaraRadera