Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2013-05-25 14:47

Mer rysk propaganda om de svenska upploppen

Rysslandföljande Sydsvenskan-journalisten Kalle Kniivilä uppmärksammar på sin blogg att de svenska upploppen även bereds prima utrymme i ryskspråkig heltäckande statstelevision och inte bara i Kremls internationella propagandakanal, Russia Today. Beskeden i rysk statstelevision verkar inte stämma så bra med verkligheten och visar att man matar även det egna folket med lögner och propaganda.


Bland annat sägs följande till det ryska folket via Kremls statstelevision:
”Polisen har överlämnat huvudstadens förorter i de härjande invandrarnas händer. Myndigheterna har förbjudit användning av våld mot dem. De som får betala notan är de infödda svenskarna. Överallt brinner bilar, restauranger och förskolor.”
Verkligheten är som bekant en helt annan. Tvärt om förstärker polisen sina resurser och har hundratals man ute i förorterna och kravallutrustning och batonger är knappast "förbud mot våld". Det brinner knappast bilar, restauranger eller förskolor "överallt" heller. Det ryska statliga syftet är att hetsa mot invandring, vilket Kalle Kniivilä reder ut vidare på sin blogg.

Som framgår hos t ex Bonnier/DN är det inte "härjande invandrare" från förorterna utan mestadels härjande tidigare dömda kriminella som gripits och de flesta verkar inte komma från de upploppshärjade orterna, utan utgör en liten inrest klick "proffs", rent av från helt andra delar av Sverige, eller Danmark. Tittar man på Schibsted/Aftonbladets detaljer så är det knappast bara "ungdomar och barn" det handlar om. Organisationsförmågan och resorna talar för att extremvänstern är inblandad, som brukar vara mer diskret, intelligent och organiserad än extremhögern vars "medborgargarden" stoppades av polisen ganska snabbt, eftersom de lade ut öppet på Internet var och vad de tänkte göra.

Den ende som åtminstone igår hade blivit formellt häktad är en finne och finsk medborgare (HBL.fi), häktad för upplopp och mordbrand. Han greps för övrigt tillsammans med en misstänkt med svenskt namn, som dock släppts. Naturligtvis finns det även personer med en icke-nordisk invandrarbakgrund bland de gripna, men det är alltså inte bara folkhemsfundamentalisternas hatade folkgrupper som ligger bakom detta. Och ja, jag skriver detta om finländaren som häktats för mordbrand för att knäppa folkhemsfundamentalisterna på näsan, eftersom dessa alltid försöker hävda att alla problem i världen beror på invandrare från MENA-länderna och att blonda och blåögda nordbor är felfria.

Det väsentliga är att det verkar handla om relativt få yrkeskriminella och inte någon allmän frustration i förorterna, som exploderat i våld och brand. De boende är generellt emot att man eldar upp deras service och fordon, vilket man bland annat sett på att man har gått man ur huse för att få det relativt lugnt i t ex Husby, där man satsade på korvgrillning istället för stenkastning. Som vanligt är det det civila lokalsamhället som får ta tag i sina lokala problemmakare själva om saker ska lugna ner sig. Och med hundratals ute på gatorna för att lugna ner läget håller sig de yrkeskriminella treroristerna på andra paltser än Husby verkar det som. Det enda som brann i Husby var korvgrillarna rapporterar Schibsted/Aftonbladet. Det lokala civilsamhället visar sin styrka.

För övrigt är ju Finland mer svenskt, historiskt, än Skåne och kallades generellt för Östsverige under de ca 500 år som landet var en del av nationen Sverige, i jämförelse med Skånes ca 300 år (ur minnet). Att börja tala om Finland var från svenskt håll en form av nyspråk och historierevisionism för att marginalisera den enorma förlusten av halva Sverige till Ryssland, samt för finnarna själva ett sätt att upprätta en nationell identitet när man väl inte längre var en del av Sverige utan Ryssland och senare Finland - ett land som aldrig existerade före 1917.

Tvärt om ser det ut som de allra flesta i förorterna, invandrarbakgrund som svensk, är emot upploppen.

Naturligtvis finns det problem med segregation, diskriminering, social utsatthet, arbetslöshet etc, men de flesta biter alltså ihop istället för att bränna bilar eller kasta sten. De som eldar och kastar sten verkar mest vara yrkeskriminella.

Nätuppgifter från en SVT-journalist har fått spridning om att tidningarna Expressen och Aftonbladet ska betalat för foton från bränderna och i praktiken betalat för mordbränder. Detta förnekas förstås å det grövsta av både Aftonbladet och Bonnier/Expressen. SVT:s Joakim Lamotte bemöter detta på sin blogg, med källor. Citat ur konversation med namngiven källa, som godkänt att Lamotte lade ut detta på sin blogg:
"Joakim: Jag tänkte på en intressant sak jag hörde igår. Stämmer det att reportrar säger till ungdomar att ta bilder när de bränner bilar för att sedan sälja till tidningarna?Fahd: Ja det stämmer…Jag vet ungdomar som har gjort det…Joakim: Vet du vilken eller vilka tidningar som gör så?Fahd: Jag vet inte exakt vilka det var men jag har personligen haft stora problem med Expressen och Aftonbladet under dagarna."
Även AP:s Malin Rising och David Macdougall ska ha fått uppgifter på annat håll om motsvarande, dvs att journalister betalar för mordbränder.

Och vad hittar vi för övrigt på Expressens websajt? Jo, man erbjuder upp till 71717:- SEK för "bästa nyhetsbilden". Så nog betalar man för foton. Årets bästa läsarbild ger 71717:- SEK och månadens bästa bild ger 7171:- SEK. 

Utan mediauppmärksamheten hade knappast bränderna och upploppen fått en så stor spridning. Men kvällspressen tvår förstås sina händer. Samtidigt använder sig mediasverige, inklusive kvällspressen, också av stora mängder hårt pressade frilansare. Hur de fått tag på sina bilder och om de korrekt identifierats av vittnen som "frilansare" eller tagits för journalister med knytning till Aftonbladet eller Expressen låter jag vara osagt. Är man inte anställd av Aftonbladet så är det ju inte heller Aftonbladet som står för eventuell uppviglling. Därmed är inte sagt att någon frilansare betalat för mordbrand, men via frilansare kan iaf tidningarna två sina händer om så vore fallet.

Så hur känner man igen en folkhemsfundamentalist i kommentarsfälten eller i andra sammanhang? Jo, individen målar ut en hel grupp, invandrare, eller ett helt fenomen, invandring, som orsaken till bränderna. Inte enskilda kriminella individer. Eller som de själva säger: "jag är inte rasist, men ..."
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

64 kommentarer:

 1. Vad skall man säga. Alla utom Cornu verkar veta att upploppen består av invandrare. Upploppen begås av män, människor i ålder ca 15-30 år. Det bor många invandrare från de nordiska länderna och västeuropa i Sverige men av någon anledning finns de inte att finna bland brottslingarna så jag bör ju tillägga att det är utomeuropeiska invandrare som begår brotten. Vad gör Cornu. Jo han hittar en finne att försöka vilseleda med. Det kanske finns en pursvensk fd smålänning med också?
  Det förändrar inte saken ett dugg. Det är massinvandringen av kulturfrämmande folk som är huvudorsaken till dessa upplopp och många andra problem. De ansvariga är de politiker som påtvingar svenska folket denna invandring. Skyldiga är också de som med lögner försöker lura svenskarna att tro att denna invandring är positiv för dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Biträdande länspolismästare, Ulf Johansson, bekräftar att yrkesaktivister finns bland de individer polisen nu spanar efter." - (S)(v)D.

   Radera
  2. "I centrum stöter de på tiotalet ungdomar som inte hör hemma i Jakobsberg. Besökarna bär alla huvor, någon har också handskar trots värmen. När nattvandrarna gör klart att besökarna inte är välkomna ger de sig av, fem i en bil." - (S)(v)D

   Radera
 2. Har du något slags patent på den enda sanna tolkningen av verklighetsbilden?
  Menar du att bläckplumpen bara kan och får tolkas som du själv uppfattar den?

  Så länge du själv hellre väljer att betrakta alla andras åsikter som ett avföringsproblem i kommentarsfälten är knappast din personliga verklighetsbild mera övertygande än någon annans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var står det att jag har något slags patent på den enda sanna tolkningen av verklighetsbilden? Ser inte var jag skrivit det. Det här är en blogg, dvs åsikter. Med länkar och referenser till källor.

   Radera
  2. När jag korrigerar dina missuppfattningar om olika nationalistiska politiska partier och rörelser efter att du skrivt egenpåhittat blaj och också bifogar länkar så att dina läsare själva kan läsa rakt ur källan så går du och raderar mitt inlägg. Det beteendet går inte ihop med vad du själv tror om dig själv.

   Radera
  3. De missuppfattningarna delas av ca 99,9% av befolkningen, dvs alla ickenazister.

   Radera
  4. von Keff, är du min bästa vän som känner mig djupt eftersom du anser att du vet "vad jag tror om mig själv"?

   Allt du vet är vad jag skriver på en blogg. Resten hittar du på själv i din förvirrade hjärna.

   Radera
  5. Cornu, det är inte utan anledning du räknas som en clown på flashback - som är ett debattforum som ligger vida över din enkla blogg i omfång och nivå. I ett ytligt perspektiv verkar du vara en samhällsintresserad person men när man faktiskt läser din blogg och ser dina förslag till lösningar inser man att du egentligen är en klassisk svensk gnällare kryddad med en stänk av rättshaverist.

   Radera
  6. Baron von Keff: Det ät uppenbart att du saknar argument när du börjar ta till personangrepp!

   Radera
 3. Alltså, media står för underhållningen, och det här är faktiskt spännande. Upploppen kommer förmodligen att hålla på exakt så länge som mediakonsumenterna tycker att det är spännande.

  SvaraRadera
 4. Finsk invasion alltså-100% av de häktade därifrån! Nu var ju Finland ryskt ett tag efter det var Svenskt. Ryssen anfaller oss!
  Gissar att de testar försvarsförmågan!

  Nu är det fritt fram hänga ut alla ryssar och finnar här! Djekla finpajsare.

  SvaraRadera
 5. Rätt intressant. Det finns fler intressenter som är intresserade av att hålla karnevalen vid liv.

  Men jag tycker att invånarna inte riktigt tar sin roll på allvar:

  "På torget i Husby hade några privapersoner satt upp skylten "Lämna en sten, plocka en korv" i ett försök att lugna stämningen. Många tog chansen att ta en korv, en grillad majskolv och ett glas juice." - DN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, såå svenskt så man får tårar i ögonen. Det är integration i sin finaste form.

   Radera
 6. Föga förvånande att just slaskmedia kanske har haft både en och två fingrar i den pyrande syltburken.

  Ang. Ryssland och hetsandet mot mångkultur: har inte Ryssland beskrivits som en av de äldre mångkulturerna, åtminstone från tsar-erans begynnelse?

  SvaraRadera
 7. Att ryska statsmedia vill få det till att "invandrarna går berserk" är troligen p.g.a. inrikespolitiska skäl - även där finns det olika delar av befolkningen som har ganska mycket åsikter om huruvida folk som inte är "riktiga ryssar" skall få bosätta sig i Ryssland vad jag förstått. Så politiska poänger går nog att plocka även där på att peka ut en eller annan grupp för det ena eller andra.

  För övrigt läste jag att den s.k. "autonoma vänstern" numera har tagit tillfället i akt för att försöka elda upp samhället, vilket ju är deras uttryckliga mål. All form av civilsamhälle, ekonomisk verksamhet eller överhuvudtaget någonting där inte de får vara ledare för en kommunistisk kolschos är per definition ondska. Eller ja, i alla fall om du frågar autonoma vänstern.

  Så 2/3 av brotten (eller mer) verkar utföras av yrkeskriminella och vänster-terrorister. Kanske dags att sluta tala som om det skulle bero på "utanförskap" i förorterna. Fram med gummikulor och batonger och lås in bus, våldsverkare och terrorister. Är det inte det man har polisen till.

  ......jag skulle kunna tillägga att det är så typiskt för modernt politiskt navelskådande att diskutera brottslingars bakgrund istället för att ta fast dem, men det fattade väl de flesta redan.

  *SUCK*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett samhälle kan aldrig på ett humant sätt endast försvara av poliser. Gummikulor och batonger lockar nog fler till barrikaderna än att visa på det idiotiska i att förstöra för grannen.

   Nu är det definierat vem som är ute och varför. Samt vem som står bakom dem och applåderar!

   Radera
 8. Vad är det du skriver?! Är inte alla från MENA länderna likadana? Menar du att alla är individer med olika personligheter?! Jag är en sann rasistisk invandrad folkhemsfundamentalist, jag kommer aldrig tro på att folk är olika!

  SvaraRadera
 9. "Det ryska statliga syftet är att hetsa mot invandring" tror jag inte på. Tror att ryssarna har insett att det är den splittrande, hyperpolariserade frågan i Sverige och att man helst ser att vi käbblar om det än t ex om att vi inte kan försvara vårt eget territorium eller eller vårt lands suveränitet.

  Fantastiskt med grannländer som för pseudodebatter och kivas internt istället för att stå enade och starka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns gott om pseudodebatter i Ryssland också. Bl a en hel del kring deras skäggiga religion.

   Radera
  2. Ja, nyttig idiot kommer åtminstone jag att tänka på.

   Radera
 10. Det är väl ingen folkhemsfundamentalist som skyller kravallerna på indiska IT-specialister eller tyska läkare? Min gissning är att det är andra grupper från andra regioner i världen som är ÖVERREPRESENTERADE i statistiken. Naturligtvis är majoriteten från dessa länder skötsamma och ej några våldsverkare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer.

   Utan att nämna några "folkgrupper" så kan jag konstatera att invandrare från Sydost- och Ostasien snarare är underrepresenterade, även i förhållande till ursprungsbefolkningen i ett par aktuella västeuropeiska länder, när det gäller våldsbrott (inklusive våldtäkter).

   Radera
 11. Någon har kanske initierat ett litet stresstest av det Svenska samhället.
  Ungefär som man testar elförsörjningen emellanåt. Eller dricksvattnet.
  Det militära försvaret behöver inte längre testas för det är i praktiken nedlagt.
  Men det civila däremot. Pallar det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I första videon jag hittade från kravallerna i söndags så lät det som om de som filmade pratade ryska :S

   Radera
 12. Jag ska inte kommentera denna artikel men när Cornu hänvisade till Expo (via Flutes sajt) i samband med en annan artikel så undrar jag vad som stod på. Hänvisar man till Expo när det gäller "rasism" så blir det inte många rätt - snarare bara fel!

  Expo är en vänsterextrem organisation och följaktligen så skriver de (nästan) enbart om när västerlänningar agerar rasistiskt. Det allt mer ökande våldet mot svenskar, i form av överfall, rån och våldtäkter, gör man allt för att dölja. Det är inte förvånande att en av organisationens mest synliga företrädare, Alex Bengtsson, har en bakgrund i Ung vänster. Expo startades dessutom av en fullblodskommunist, författaren Stieg Larsson, och Robert Aschberg (med bakgrund i ett av kommunistpartierna). Ni kan också passa på att googla på en av Expos före detta medarbetare, Tobias Hübinette, så hittar ni mycket intressant information i ämnet "rasism".

  De vänsterextrema vill helt enkelt skapa kaos, bland annat genom hög invandring. En engelsk före detta marxist skrev en mycket intressant artikel om ämnet i en engelsk tidning, där han bland annat sade att "vi vänstermänniskor ville ha hög invandring, inte för att vi tyckte om invandrarna, utan för att vi hatade vårt land". (Tyvärr hittar jag inte länken men artikeln är sann.)

  Så här twittrade Researchgruppen (med kopplingar till Expo) på en fråga där en vit man blev nedslagen av svarta män:

  https://twitter.com/Researchgruppen/status/256819322427686912

  "Rätt åt honom! Det ska vara skottpengar på alla vita, särskilt män."

  Jag tror inte att rasismen kan beskrivas på ett bättre sätt ...

  Det är också lustigt eftersom svenskar och norrmän har visat sig vara de minst rasistiska människorna enligt en undersökning. Däremot så är de betydligt mer rasistiska i tredje världen.
  http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2013/05/15/a-fascinating-map-of-the-worlds-most-and-least-racially-tolerant-countries/

  Det finns också något som heter "Tillförlitlighetsskalan", det vill säga i vilken utsträckning man litar på myndigheter, främlingar, polisen och brandkåren. Även här toppar människor från Nordeuropa, som de människor som litar mest på ovanstående kategorier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att du har så rätt.
   Men är så förbannat o-PK!

   Radera
  2. Nej han har inte rätt.
   Våldet mot infödda svenskar är inte rasistiskt. Men eftersom 80% av befolkningen är ursvensk, drabbas de 8 gånger av 10 när en invandrare begår ett brott.

   Radera
  3. Här är en expogranskande blogg: Expomakt

   Läs och lär er om rötan i det svenska äpplet.

   Radera
  4. Det räcker bra med att läsa SvP:s punktprogram för att hitta rötan. Eller har Expo manipulerat SvP:s site kanske? En nazist är en nazist, även om en rasistgranskande journalist för 30 år sedan sympatiserade med Mao, det ändrar inte saken. Du och de 0,1% svenskar som oreserverat bekänner er till den bruna sidan kommer alltid tycka att alla journalister, och alla andra, misskrediterar er.

   Radera
  5. Alltså, har revolutinen redan startat?

   Radera
  6. Jag menade att svenskarna har varit oerhört toleranta och välkomnande.
   En svensk allmogekultur. Men som också har annan sida....

   "Utbölingsmobbningen". Man måste genomgå en initieringsrit för att bli accepterad.

   Den finns även på nationell nivå och det är inte alla som klarar det...

   Under åren med ott om jobb så var det bara att ställa sig åpå jobbet och göra sina timmar så var det grönt...
   Men sakta har ju samhället ändrats och detta systemet har förändrats.
   Gamla kulturmönster funkar inte längre och en del av detta visas genom bråket i förorten.
   Det sociala mönstret funkar inte som det bör.

   Radera
 13. Vore nog bra om Cornu förklarade lite närmare vad han egentligen avser med "folkhemsfundamentalist". Jag sympatiserar med SD, röstade på dem i förra valet och kommer att göra likadant i nästa. Jag hyser åsikten att invandringen till Sverige är alldeles för stor och orsakar stora problem. Är jag således en "folkhemsfundamentalist" eller är det förbehållet Svenskarnas parti och liknande rörelser?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh, du vil ha kakan kvar och äta den.

   Å ena sidan får vi in en massa korgflätande somalier. Å andra sidan får vi in en massa högutbildade iranier som faktiskt tillför något, och dessutom inte kostar samhället något i uppväxt som de så hemult idkat på annat håll. Dessa högutbildade personer anställs i industrin på samma premisser som pursvenskar, och vinner. Jag börjar faktiskt tro att svenskar är lätt efterblivna, kanske har något med inavel att göra.

   Som folkhemsfundamentalist kanske DU skulle försöka differentiera din efterblivna syn på invandring.

   Radera
  2. Tycker du att det är svårt att använda Google? I så fall får du lite hjälp på traven t.ex här om begreppts definition.

   Du får självklart hysa vilka åsikter du vill, men att du är skeptisk till svensk invandringspolitik och samtidigt lägger din röst på det parti som har minst, i verkligheten noll (0), möjligheter att påverka den är en tydlig indikation på att du verkligen är en folkhemsfundamentalist. De som på allvar bekymrar sig om den frågan söker andra vägar.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. @Karl
   Ett synnerligen fördomsfullt och oförskämt inlägg som inte svarar på frågan.

   @Nisse
   På sidan som du länkar till hittar jag bara en urflippad och löjeväckande subjektiv beskrivning av "60-talet" som tydligen alla "folkhemsfundamentalister" ska "älska". Hjälp mig gärna med en definition av "folkhemsfundamentalist"!
   Om du inte tror att SD kan påverka, har du några förslag på "andra vägar" för att påverka i invandringsfrågan?

   Radera
  5. Vorben: Sverigedemokraterna är ett parti som är lika kulturmarxistiskt som de andra sju partierna i riksdagen. Deras världsbild bygger på att allting orsakas av sociala faktorer och därför är påverkbara via statliga påbud. Att de mörka kravallar och bränner beror enligt SD på att det inte spenderats tillräckligt med pengar på att lära dem svenska normer, inte på att de är kaosmänniskor i grund och botten.

   Om du vill se riktig förändring, får du allt rösta på svenskarnas parti, som har en ickemarxistisk syn på världen. Som en bonus kommer du också att reta upp PK-människor något enormt mycket mer än om du röstar på SD.

   Radera
  6. Keff kunde ha tillagt att SvP har 0,1%, ska det bli resultat handlar det nog mer om utomparlamentariska metoder. SvP vill ha all makt till renrasiga arier, kan vara bra att veta innan valdagen.

   Radera
 14. Cornu citerar: ”Polisen har överlämnat huvudstadens förorter i de härjande invandrarnas händer. Myndigheterna har förbjudit användning av våld mot dem. De som får betala notan är de infödda svenskarna. Överallt brinner bilar, restauranger och förskolor.”

  Cornu skriver: "Verkligheten är som bekant en helt annan. Tvärt om förstärker polisen sina resurser och har hundratals man ute i förorterna och kravallutrustning och batonger är knappast "förbud mot våld". Det brinner knappast bilar, restauranger eller förskolor "överallt" heller."


  Nja, det stämde väl ganska bra med verkligheten. Det du skriver om fler antal poliser dementerar inte på något sätt förbud mot våld. Snarare stärker det påstående iom att fler poliser kan verka dämpande och se som ett alternativ till att gripa våldsverkarna. Stor skillnad mot hur man i England snabbt stoppade lowlifen genom att stoppa in dom i fängelse.

  Sedan verkar du tolka "överallt" rättshaveristiskt. Vanliga människor har nog inget större problem med den termen om man ser till hur många kommuner som är drabbade.

  -------------------------
  Det verkar som du är ovillig att ta ställning mot våldsverkarna. Och spenderar möda på att ta uppmärksamheten från mobben.
  Vad skulle du göra ifall någon halvkriminell "blatte" kastade en sten som träffade din dotters öga och hon fick bestående men för livet.
  Skulle du då sätta dig och blogga om hur "fel" det beskrivs i rysk media?
  Eller är det något sådant som krävs innan du erkänner problemet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Briljant! Jag själv hade försökt mig på att skriva detta. Tack.

   Cornu attackerar retoriken hellre än ämnet i sak. Det finns inget bättre exempel/definition på beröringsskräck än detta.

   Det är minsann en liten smygpolitiker i dig Cornu som blir allt mer tydlig ju längre jag följer din blogg. Inte funderat på en politisk karriär? Du skulle passa som fisken i vattnet.

   Radera
 15. Cornu som du själv påpekat så är människor som är födda i Sverige fast av invandrade föräldrar svenskar inte invandrare. Invandrarbakgrund heter oberoende av om de bränner bilar eller inte.

  SvaraRadera
 16. Och vad är det här för formulering ?

  "invandrarbakgrund som svensk, är emot upploppen."

  Skärpning !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar lite efterbliven. Inget att skämmas för dock. Varje by i Sverige hade sina byfånar tills strax efter att cykeln uppfanns. Inavel stavas problembilden.

   Radera
  2. Nu orkar jag inte vänta längre på ditt svar. Så jag får helt enkelt acceptera att du är efterbliven folkhemsfundamentalist. Och bry dig inte om särskrivning om du skulle behaga svara, jag förstår ändå.

   Radera
  3. Georgias, du kan svara på vilket språk du vill. Vi kör google translate på det. Och som pursvensk är du väl på?

   Radera
  4. Du borde inte dricka så mycket i soffan på lördagskvällarna , Karl. Det är ju så typiskt svenskt, vilket gör sig till folkhemsfundamentalist.

   Radera
  5. Doc: Det är väl lite tradition bland vänsternissar att dricka lådvin i soffan och vara bitter över sitt misslyckade liv. Har tex nån ledare för V inte haft alkoholproblem?

   Radera
 17. Apropå politiserad media.

  Håller Janne Josefsson på att bli journalistikens Lars Vilks? Är UG hans Nimis, och blir han den granskande journalistikens egen nemesis? Detta, och mycket mer, i nästa veckas avsnitt av SVT-löddret UG.

  Granskningsprogrammet Uppdrag granskning har politiserats, och genomgått en metamorfos, till något som mest kan liknas vid ett debattprogram – utan att meddela tittarna.

  Undrar om de byter namn till Agenda, och i så fall vems den är?

  UG blir ett debattprogram


  Den journalistiska plikten är att gräva efter sanningen, en lagstadgad rättighet som också är en av demokratins hörnpelare, men någonstans djupt där inne har en spor slagit rot. Sporen är journalistens, och dennes medhjälpares, önskan att driva det granskande reportaget i en speciell riktning, en som resonerar med deras privata politiska åsikter.

  Detta var UG:s tema för förra veckans avsnitt, och vill jag hävda, föra hela deras organisation.

  Det var inte länge sedan Agenda ställde den ledande frågan ”Hur mycket invandring tål Sverige”, och nu tycks SVT känna sig redo för att ta nästa steg i den journalistiska evolutionen. Man låter ett helt program driva en politisk linje som passar några av nyckelmedarbetarnas personliga politiska åsikter.

  Dripp, dropp, är ljudet vi hör när SVT:s journalister förlorar sin integritet. Droppe för droppe.

  Genom hur många skumt belysta omvägar kan man ta sitt ”granskande”, innan det blir en diskussion mellan tittarna och den osynlige producenten? Så, vad kommer härnäst? Kommer vi känna igen nästa journalistiska trendbrott när vi ser det, eller kommer det bara synas i backspegeln med hjälp av någon historikers uttolkning? Vem ska hjälpa oss i realtid, när granskarna inte längre granskar, när de likt konsultande f.d. politiker har en personlig agenda?

  Hur stort blir det demokratiska fotavtrycket? Vilka partier kommer att tjäna på denna journalistiska glidning. För att få svaret på det så måste vi kika över axeln på ledande redaktionsmedlemmar när de röstar i valet. För deras löften om opartiskhet klingar allt falskare. I USA har TV-stationerna ofta en klar politisk styrning. Här hemma får TV-tittarna leka Sherlock.


  Martin Aagård, som skrev artikeln jag länkade till, är en av de ”granskade” journalisterna, och han skrev:

  ”Men något har hänt med SVT:s skjutjärn. Ämnena har blivit luddigare, allt mer politiska. Josefssons arga reportage om barnfattigdomen i januari fick många att ifrågasätta hans agenda.”

  Ja barnfattigdomen som han ifrågasatte, där han intervjuade mest muslimer/araber, men också avsnittet om moskéerna. Sen har vi avsnittet om gängen som tagit över Seved i Malmö (jag tror han munhöggs med två araber som gick ut ur en port). ”Granskningen” av Seved skedde en kort tid efter att SD:s egne järnrörspojke, Ekeroth, hade varit där i sällskap av ett kamerateam, och gjort en egen ”granskning” av den muslimska extremismen som härjar i området. Kan tillägga att jag stannat till där många gånger för att handla, och kan nu meddela världen, nåja Sverige, eller kanske er 5 som läser detta, att jag överlevde och att jag inte såg någon extremism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem är den osynlige trollkarlen i Oz, eller UG? Aftonbladet lyfte på draperiet och upptäckte ett intressant namn (finns det fler?).

   Magnus Wennerholm, en UG-journalist som också bloggar, och som varit direkt inblandad i de flesta av UG:s reportage som rört granskning av invandrare i Sverige.

   Han har bl.a. skrivit: ”Inflödet av utlänningar de senaste decennierna saknar helt motstycke i svensk historia. Vi har bara sett början på hur detta kommer förändra Sverige. Det stämmer säkert att muslimer i genomsnitt föder fler barn, och då kommer såklart det ”muslimska inflytandet öka”.”

   Inget som är hets mot folkgrupp, men han låter inte, låt oss säga, neutral. Trampade jag på någon öm SD-tå när jag luftade denna objektiva iakttagelse?

   Det finns säkert flera sådana exempel där UG, i bästa ”Danskt Folkeparti”-stil, tar sig an det muslimska ”problemet”, allt medan SD-sympatisörer, med vilt fäktande armar, nästan kissar på sig av förtjusning. Inget att ta på, inget köttigt, men ändå finns den unkna lukten där. Kanske kände Janne Josefssons importfru samma stank, tiden innan hon begärde skilsmässa från honom. Först vagt, nästan omärkligt, för att senare bli allt mer påträngande, tills hon en dag inte kunde stå ut längre. Muslimer hit, dit, överallt, som en repad vinylskiva hemma i TV-soffan, allt medan traven med tomma ölburkar under soffbordet bara växte.

   - Janne, nu limn ja ju. Ia aka tibak ti Saijon. Aiö!

   Medan hon stängde ytterdörren för sista gången så kunde hon höra hur Janne talade över telefon med Magnus Wennerholm, för att sedan utbrista i en sång:

   Janne: -Jag är svensk, och är bäst.
   Magnus: -Jag är också svensk, och jag är också bäst.

   -Fy fan va vi e bra-a.
   -Fy fan va vi e bra-a.
   -Fy fan va vi e bra-a-a.

   -Vi e allra bäst!!!

   Hört från trovärdig källa. Cross my heart and hope to die.

   Radera
 18. Cornu skriver: "Tvärt om ser det ut som de allra flesta i förorterna, invandrarbakgrund som svensk, är emot upploppen."

  Jag är för egen del övertygad om att en klar majoritet av de i Husby och invandrare i största allmänhet ser väldigt negativt på bilbränder, vandalisering misshandel rån od. En del invandrare är synnerligen förbittrade på detta om menar att "alla vet vilka familjer det handlar om, kasta dom i fängelse och släng ut dom ur landet". Även från Rosengård har sådant sagts.

  Frågan nu är om dessa invandrare är nationalsocialister och producerar bajsbruna kommentarer. Eller bara är frustrerade över kriminella invandrargäng?


  Cornu skriver: "Naturligtvis finns det problem med segregation, diskriminering, social utsatthet, arbetslöshet etc, men de flesta biter alltså ihop istället för att bränna bilar eller kasta sten. De som eldar och kastar sten verkar mest vara yrkeskriminella."

  Yrkeskriminella behöver få in inkomst på sitt yrke. Vad tjänar dom på att kasta sten och bränna andras bilar. Bränna hemtjänstens bilar? och misshandla poliser och brandmän?

  Nej, det här handlar om gäng som gör sådant här för att det är kul, och för att dom får uppmärksamhet.

  Fö tror jag Husby ligger nära riksgenomsnittet map arbetslöshet och har betydande extra samhälleligt stöd från oss skattebetalare. Det finns många kommuner som har det mycket sämre. (T ex i norrland) Men där ägnar man sig inte åt motsvarande förstörelse.

  SvaraRadera

 19. Jag tycker skribenterna i svensk konformistmedia är för söta när de ska försöka bortförklara för läsarna de verkliga orsakerna till Husbykravallerna; hur de ängsligt trippar på tå runt ett högexplosivt ämne. Det är så näpet att se :)

  SvaraRadera
 20. Cornu, "finnen" heter Samir i förnamn. Och Khan i efternamn. Hur finskt låter det i dina öron? Han är tidigare dömd för en lång rad brott. Seså gå nu hem och gör om din research.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså? Källa på det? Enligt tidigare uppgifter på Flashback var det ett längre namn än så, fem bokstäver i efternamnet och åtta i förnamnet. Så vilka Flashback-uppgifter är rätt? De första eller de som passar dig?

   Radera
 21. En tanke jag fått...

  Hur påverkar sådana rubriker omvärldens syn på Sverige rent ekonomiskt?
  Ändrar man sin uppfattning omsvensk ekonomi, så att man istället för att beundra Sverige börjar fundera i motsatt riktning.
  Ett problemland, där man har sociala problem under ytan, på grund av sämre ekonomi än vad man uppger.?
  Händer det något negativt i landet....?

  Detta kan inte vara bra propaganda för svensk del...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan oxå konstatera att artiklar från Rosengård i DN visar det jag insett att när problem uppstår så är dagens feministiska regelsamhälle helt pantat.

   Stockholm domineras av feminister. I Rosengård tog männen över komandot.
   Smågrabbarna fick konkurrens av vuxna, som tröttnade på bråket.
   Observera att i Rosengård, i reportaget, skrevs det enbart om män som höll ordning.

   I Stockholm har det bara hörts smågrabnar och kvinnor.
   Man har ett jobb framför sig i feminismens högborg, mälardalen...
   Att återupprätta mannens status.

   Annars så fortsätter bråken...

   Radera
 22. Älskar verkligen den här bloggen, speciellt när Cornu tar upp ämnen som hetsar upp white trash/folkhemsfundementalisterna. Har en bekant här i byn vars dotter for som 19-åring till Oslo, hon kom hem ett år senare med en brun unge på armen. Brukar trösta han med att det säkert blir en bra fotbollspelare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så har det alltid varit...
   Dalkullorna åkte till Stockholm...västgötapigorna drog ut i kustbandet under sillperioderna...

   Ibland så kom dom hem med barn...
   Fast på den tiden så såg folk ut ungefär likadana allihop...

   Radera
 23. Cornu missar grundförutsättningen för kravallerna när han slår knut på sig själv i sin relativisering av orsakerna till upploppen.

  För att man ska angripa ett samhälles institutioner, i form av uttryckningspersonal i de här fallen, så krävs en stark antipati mot majoritetssamhället. Det räcker inte med arbetslöshet och påstådd diskriminering.

  Detta vet man efter forskning kring upplopp och kravaller. Härmed blir de kulturella förutsättningarna för integration för en etnisk grupp avgörande om den ska fungera bra eller mindre bra i svenska samhället, eller om de i värsta fall uttrycks i etniska kravaller.

  SvaraRadera
 24. Det var väldigt vad du är kritiska mot ryssar, nästan ren rasism skulle jag vilja säga, luktar bajsbrunt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skulle till och med kunna hävda att det är lite bajsbrunt att vara emot EU.

   Radera
 25. Robsten, Cornu är nån slags mega MÖP och har antagligen lekt krig hela sin barndom där han varvat mellan att vara cowboy och amerikansk soldat med en gigantisk Rysskräck. Det har fortsatt ända upp i vuxen ålder där han fått det svårt att hitta lekkamrater och fått fortsätta sina fantasier och lekar via diverse nätverk och som kronan på verket, sina barnsliga krigsböcker.

  Det är rätt gemensamt för samtliga MÖP'ar(muppar) att vara livrädda för den Ryska björnen.

  SvaraRadera
 26. Eftersom ryska medier tydligen är intressanta så kan det ju vara kul att se vad de säger i USA. De diskuterade tydligen kravallerna i Sverige på Fox News nyligen.

  http://www.youtube.com/watch?v=Y5blYez2fms&sns=tw

  Fox News är som jag förstår det största nyhetskanalen i USA.

  SvaraRadera
 27. Här är David Camerons analys på multikulturalismen, som inte avviker nämnvärt från den analys av situationen i Husby, som förmedlades i RT:
  http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-12371994

  SvaraRadera