Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2013-05-09 18:29

En röst på (sd) är en röst på (mp) i regeringsställning

I en ny opinionsundersökning från Expressen/Demoskop får alliansregimen endast 40.8% av rösterna och det socialistiska blocket 47.4% med folkhemsfundamentalisterna (sd) på vågskålen med 9.9%. Men (fp) öppnar nu för att ta in (mp) i regeringen, med de gröna socialisternas 9.2%.


(mp) och alliansregimen har ju redan visat sig kunna samarbeta i invandringsfrågan, så om utfallet i valet nästa år blir som enligt opinionsundersökningen så blir det oavsett (mp):s invandringspolitik som kommer råda. Enda sättet att undervika detta är att inte rösta på (sd), utan på alliansregimen, så de kan få en egen majoritet utan stöd. För man kommer aldrig, helt i enlighet med Reinfeldts valnattstal från 2010, "samarbeta med rasister (folkhemsfundamentalister)".

I praktiken är alltså en röst på (sd) en röst på (mp) i regering och (mp):s invandringspolitik. Folkhemsfundamentalister som vill ändra svensk invandringspolitik bör alltså rösta på (c), (kd) eller (fp) och inte på (sd). Annars får de nöja sig med ännu öppnare gränser och ännu mer sociala förmåner för papperslösa. Vem vet vad som kommer härnäst när (mp) kräver? Pension för papperslösa?

Nu finns det förstås en väldigt naiv tro att bara för att (sd) får XY.Z% i valet, så måste nästa regim samarbeta med dem. Men så fungerar det inte i en representativ demokrati. Det står nästa regim helt fritt att plocka ihop lämplig majoritetsstöd, och ärligt talat finns inte (sd) över huvud taget med i tankevärlden där, från något håll. De enda som tror att (sd) ska få makt efter valet är naiva folkhemsfundamentalister som drömmer om det gamla 60-talssverige, med sterilisering av oönskade, laglig vlådtäkt i hemmet, kvinnan i förkläde vid spisen, 800 000 man i gröna kläder, civilförsvar i bruna läderjackor med svarta armbindlar (sant), världens starkaste flygvapen, expeditonärt krig i Kongo och ett bergrum i varje buske, förbud mot HBTQ, inspärrning av barn på barnhem, laglig aga och kroppslig bestraffning i både hem och skola, lobotomering av avvikare, utedass på Södermalm och Astrid Lindgren med Vi på Saltkråkan och Emil i Lönneberga. Eller som det också heter: Det gamla goda Folkhemssverige...

Vad som komplicerar är att framöver måste nästa regering ha riksdagens stöd, men det kan rimligtvis åstakommas genom att oppositionen lägger ner sina röster för att inte (sd) ska få något att säga till om. Annars kan vi förstås få en belgisk situation där vi står regeringslösa efter valet.

Men frågan är om de Nya trötta (m)oderaterna verkligen vill sitta en mandatperiod till. (s) politik med Löfvén är nästan identisk med (m) och nästa mandatperiod blir det dags att sopa upp skiten efter regimen Borg/Reinfeldt. Det enda positiva är att ungdomsarbetslösheten och bristen på bostäder för ungdomar blir ett minne blott, när babyboomens barn från runt 1990 inte längre kommer räknas som ungdomar under mandatperioden. Men i övrigt kommer åtta års misskötsel av landet under regim Borg/Reinfeldt slutligen att knacka på dörren. 

I det läget vill man antagligen inte sitta i regeringsställning...
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

172 kommentarer:

 1. Misskötsel av landet? det torde väl i så fall bero på att regeringen inte vågat bedriva något annat än sosse-light politik, med undantag för jobbskatteavdragen som ju ökat folks välstånd och välfärd. Du verkar längta efter socialistiska återställare, dessutom inkluderande mer feminism och manshat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misskötsel, ja.

   För övrigt verkar du väldigt begränsad. Det finns faktiskt annat än (s)ocialism eller socialis(m).

   T ex frihet, minskad stat, minskat förtryck etc. Att få välja om ens barns skolpeng ska gå till kommunens internhyror eller till vinster i ett skatteparadis är inte frihet. Samma sak med vård. Fast du är väl så indoktrinerad att du inte vet vad frihet är.

   Radera
  2. Skriv ett inlägg om vad frihet egentligen är. Det vore intressant.

   Radera
  3. Jag hör till den (lilla?) minoritet som längtar tillbaka till de Gamla Moderaterna. Inte för att jag sympatiserade med alla delar, utan därför att det då fanns en utmanare till den rådande socialdemokratiska regimen. Jag tror det kommer mer bra saker fram med mer olika alternativ och kanske mer konflikter. Idag har detta förlorats, huvudalternativen samsas i en konsensusöverenskommelse, och inget drastiskt kan ändras ens vid regimskifte.
   Om man skulle sätta den moderata propagandan för 20 år sedan, inte minst Fredrik Reinfeldts egna, vid sidan av de resutat som nu kan ses efter 6,5 års regerande, skulle det bli tydligt vad lite som har skett. Det är bara skattesânkningar som genomförts egentligen, och dessa hade nog delvis även genomförts med en s-regering. Frigörelse, mindre statlig kontroll, mindre övervakning(!!) syns inget av, snarare har det utvecklats i andra riktningen. Dessutom har M blivit försvarsätare, vilket för mig var helt otippat.
   En koalitionsregering mellan s och m skulle kunna bli helt smärtfri, men då skulle ju även den officiella bilden bli två s-partier, vilket nog inte m-strategerna skule gilla.

   Radera
  4. Jag indoktrinerad? Jag gillar frihet, ser mig som närmast libertarian, och frihet för mig är inte att staten, läs: regimen, ska bestämma vad som är bäst för mig. Och du pratar om vinster som skulle gå till skatteparadis, men inte om de investeringar som privata aktörer måste göra. Nej, den indoktrinerade, om vi nu måste använda sådana beskyllningar, verkar vara du, sånt förekommer väl företrädesvis inom socialismen.

   Radera
  5. belii, frihet är att medborgarna utsätts för mindre tvång. Till exempel med lägre skatt. Färre lagar. Färre förbud.

   Min gissning är att du frågar eftersom du har lyssnat på socialliberaler. Socialliberaler menar att staten skall samla in alla medborgarnas pengar (med tvång) och sedan potionera ut dem för att skapa "frihet". Om du funderar en stund förstår du att socialliberaler bara är gamla socialister som bytt ut "rättvisa" mot "frihet" i sin retorik. Antar att det inte var kul att kalla sig socialist längre efter socialismens alla massmord och övergrepp och ondska under nittonhundratalet.

   Radera
  6. Nej, jag frågar därför att ett tvång ofta ersätts med ett annat om man skruvar lite på samhällssystemet. Frihetsoptimering för ett kollektiv är ganska svårt.

   Radera
  7. Nej. Tvång utövas av människor mot andra människor. Att vara tvungen att försöjra sig är inte ett tvång, det är en del av att vara en levande organism.

   Radera
  8. Jag skulle också vilja läsa ett inlägg där Cornu beskriver sin syn på frihet.

   Radera
  9. @Martin:

   Det finns inga enkla svar på de där frågorna, och det är bara idiotiskt att hävda det. Men så länge man befinner sig på floskelnivån kan man så klart hävda att 20 radiokanaler som alla spelar "One Direction" är valfrihet.

   Radera
  10. Skilj på valfrihet och frihet. Möjligheten att sända radio utan One Direction är frihet, inget annat. Om radioproducenterna sedan väljer att bara sända det är en helt annan femma och berövar kanske dig din valfrihet men du har fortfarande frihet att sända något annat om du vill. Du kan även stänga av radion eller lyssna på internetradio, den yttersta friheten i SVT-DDR-Sverige.

   Att tvångsbeskattas för innehav av en dator i syfte att finansiera radioprogram om hur man undviker skador vid anal fistfucking är frihetens själva anti-tes. Där är vi idag.

   Radera
  11. Sören, jag tycker nog att Cornu verkar rättså genusneutral, även om han gör hyndra armhävningar varje morgon, precis som min syrra, som även gjort ett par Ironman. Det gör förstås inte jag då jag är rätt trött.

   Radera
  12. @Überlevare:

   I teorin har jag frihet att sända något annat, bara jag kan bjuda äver MTG och Kinnevik när sändningstillstånden auktioneras ut. Du förordar alltså ett system där friheten säljs till högstbjudande?

   Din tirad om fisting är också intressant. Förmodligen kommer folk att syssla med sånt där oavsett om det är lämpligt eller ens lagligt. Informationskampanjer har i andra fall visat sig extremt kostnadseffektiva när det gäller att undvika olyckor och skador. Förmodligen är det således helt logiskt och sunt att genomföra en informationskampanj. Jag anar en moralisk indignation här, ungefär som att sprutbyten legitimerar narkotikamissbruk? Ponera att informationskampanjen förhindrar ett antal skador som skulle kostat sjukvården x antal miljoner MER än vad informationskampanjen kostar. I så fall är ju informationskampanjen bara ett vettigt hushållande med skattepengar.

   Radera
  13. belii, det finns inga enkla svar på vad frihet är FÖR SOCIALISTER.
   Ni socialister vill omdefiniera "frihet" till att betyda "frihet till andra människors surt förvärvade". För oss klassiska liberaler betyder frihet främst frånvaro av (socialistiskt) förtryck och frihet från (socialistiskt) våld.

   Varför inte nöja dig med att kalla dig socialist? Varför måste du tafsa på något så enkelt som frihet från förtryck?

   Radera
  14. Jag kallar mig inte socialist för att jag inte är det.

   Faktum är att jag i den här diskussionen inte gett uttryck för ett enda eget ställningstagande, bara ställt frågor om andras. Det är således helt omöjligt för dig att veta något om vilken politisk åsikt jag har.

   Att du kommer med en massa beskyllningar istället för svar hedrar dig inte direkt.

   Radera
  15. Som sagt, det är bara för socialister som frihetsbegreppet är komplext. Oavsett om socialisten kallar sig socialliberal, kommunist eller socialdemokrat.

   Radera
  16. OK, eftersom du bara kommer med omotiverade påståenden så kommer jag också med ett:

   Det är bara för människor som saknar kontakt med verkligheten som frihetsbegreppet är enkelt. Vilket lätt inses - verkligheten är komplex och måste man ta hänsyn till den blir lösningarna också komplexa.

   Så, nu kan vi gräva ner oss i varsin skyttegrav och kasta invektiv på varandra. Produktivt?

   Radera
  17. Vad är förresten tvång?

   1. Att förbjuda flamskyddsmedel
   2. Att låta företag sprida dem tills det inte går att undvika att få i sig dem.

   Vad är den enkla lösningen där, Martin? Berätta det för mig.

   Radera
  18. Jag har gett en tydlig och enkelt version av frihetsbegreppet. Du har endast gett dimridåer.

   Idealet är att medborgarna skall ha rätt att leva som de själva väljer. Men att deras rätt att svinga sin arm slutar där en annans näsa börjar, för att använda en vanlig illustration.

   Skatt är våld. Lag är våld. Våld är anti-frihet. Ju mindre skatt och ju färre lagar desto större frihet. Samtidigt så leder "inga lagar" till krigsherrevälde. Därför är lagens och statens funktion att skydda medborgarna från andra medborgares och ickemedborgares våld. Staten utför visserligen denna uppgift med våld, tvång och förtryck. Det gör inte statens våldsapparat och den tvångsinsamling av skatt som krävs för att finansiera den till frihet. Det är fortfarande förtryck och antifrihet. Men av många (mig inkluderad) så bedöms denna "antifrihet" som nödvändig för medborgarnas väl. NB:Det gör inte att jag döper om den här nödvändigheten till "frihet". Bara att jag bedömt den som nödvändig.

   Ytterligare en stridsfråga är äganderätten. Som klassisk liberal/nationalliberal anser jag att äganderätten är okränkbar. Det här är en vattendelare mot socialsiter som kallar sig för socialliberaler och nyliberaler (vänsteranarkister). För dem är äganderätten allt annat än okränkbar. Enligt smartare människor än jag (burke o såna) så är ägandreätten elementär för frihet. Jag delar instinktivt deras åsikt men kan inte artikulera sammanhanget.

   Radera
  19. När en samling medborgare sprider flamskyddsmedel så träffar deras arm andra medborgares näsa, så att säga. Därför är det ett nödvändigt ont att använda tvång mot dessa medborgare, tycker jag. Och det är rimligt att tvångsinsamla skatter för att finansiera bedömningsorganisationen och de våldsverkare som skall beivra beteendet. Andra system har dock använts, som att döma företaget fredlöst och fritt för plundring. Då behöver du inte professionella våldsverkare som alltid kommer utgöra ett hot mot medborgarna.

   Det kommer finnas kompromisser, vad bör bedömas som att inkräkta på en annan medborgare. Och vad bör bedömas som intrång som vi måste tolerera för att inte alla medborgare skall begravas i juridiska processer. Exempelvis så är störande ljud ett intrång på andra medborgare. Men någon form av ljud måste man tolerera. Som en motorsåg på långt avstånd. Till exempel.

   Radera
  20. Jo, du har gett en oerhört teoretisk definition av frihetsbegreppet. I praktiken faller denna sönder vid sin första kontakt med verkligheten.

   Det är rätt signifikativt att du tar upp äganderätten. I naturrätten, som du syftar på, står "rätten till liv" som nummer ett och äganderätten som nummer två. Ändå nämnder du inte rätten till liv med ett enda andetag.

   Ute i verkligheten finns det gott om människor som kommer att gå miste om "rätten till liv" om det inte finns en allmän, skattefinansierad sjukvård. Hur ska du lösa det när rätten till liv och rätten till ägande står i direkt motsatsförhållande till varandra?

   Radera
  21. Fast på den tiden man använde flamskyddsmedlen visste ju inte bedömningsorganisationen att de var farliga. Det hade behövts mer forskning kring dem för att veta det. Den forskningen kan man knappast överlåta på företagen som tjänar pengar på flamskyddsmedlen, eller hur? Tillsynsmyndigheten bör ju ha ett informationsövertag om det ska vara meningsfullt, inte sant?

   Alltså borde vi haft högre skatt, så att staten kunnat bedriva mer forskning kring flamskyddsmedlen.

   Ska jag tolka det som att du tycker att skatten är alldeles för låg?

   Radera
  22. Max "Frihet" är inget som pådyvlas uppifrån, som ett ideal eller som en godhet i sig. Det är helt enkelt bara i medborgarnas kollektiva egenintresse.
   Därför är liberalism omöjlig att införa i sverige idag. Staten och socialisterna har infört en myriad olika beroenden och klientsystem. Alltför många medborgare bedömer sig beroende av dessa system. Vidare har vi en enorm mängd fattiga människor i sverige idag. De har ingen nytta av "frihet" utan kommer söka rösta sig till andra människors pengar. Den konflikten följer till råga på allt etniska brytpunkter.
   Systemet kommer gå sönder under de här påfrestningarna, de som vill(eller åtminstone skulle vinna på) slippa förtrycket, samhällseliten som är beroende av utsugningen och håller sig kvar vid makten genom sitt system av klienter. Samt de fattiga som vill fortsätta få del av välfärdsströmmen.

   Radera
  23. @belii2013-05-10 08:54
   När skadan av flamskyddsmedel blir uppenbar så döms den ansvarig som spritt det. Har du använt medel som förstört ett vattenuppsamlingsområde så blir du ersättningsskyldig för den förstöreslse du orsakat. Om det krävs forskning för att förstå att något är skadligt är det nödvändigtvis inte så enormt farligt.

   Just flamskyddsmedel förresten. Om det bara är farligt för dig och för de som vistas i lokalen så är det ju inte något problem? Därför att de som väljer att vistas i din lokal har ju valt att ha förtroende för dig? När det visar sig att du använder skadligt flamskyddsmedel i dina lokaler så kommer folk att sluta ha förtroende för dig och sluta besöka din lokal. Samma sätt med anställning. Om du väljer att arbeta för någon som använder skadliga flamskyddsmedel så är det din missbedömning? Allt är inte teknokratiskt. En människa har sin vandel.
   En människa med dålig vandel och utan moral, det skiner alltid igenom. Till sist slutar alla människor att samarbeta med sådana människor.

   Radera
  24. @belii2013-05-10 08:48
   Rätten till liv är rätten att inte bli ihjälslagen av staten. Det är INTE rätten att tvinga bönder att slita på fältet och sedan mata dig utan någon motprestation från din sida.
   Om du inte ens förstår det, tja?

   Radera
  25. Alla positiva rättigheter är socialism. Alltså, att skapa en berättelse som gör det nödvändigt/moraliskt att skapa våldsorganisationer för att omfördela resurser. Dessa organisationer kommer ha en elit som leder och administrerar dem och som kan leva i lyx och ge fritt utlopp för sin makthunger.

   Radera
  26. Problemet med flamskyddsmedel är att de är så kemiskt stabila att de spridit sig i hela ekosystemet. Mat och dricksvatten kan innehålla dessa kemikalier, trots att jag inte kan minnas att jag bett företagen att stoppa in dem där. Vem ska betala för det? Det är inte heller direkt så att man vet vem som spridit dem dit.

   Med din snäva definition av "rätten till liv" vill du då hävda att man egentligen i stort sett kan förbise rätten till liv.

   Men då måste du också vidgå att din definition av "rätten till liv" egentligen bara innebär rätten att lägga sig ner och dö för den som föds med ett allvarligt handikapp?


   Radera
 2. Det verkar som att hur man än vänder sig har man rumpan bak, många rumpor blir det. Jag vill slippa grönsakskommunister i regeringen, ej heller vill jag ha vanliga kommunister, ej heller Sd, hur sjutton gör man.
  Får SD 15 % måste antingen M eller S krypa till korset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på hur lika politik S och M egentligen propagerar för just nu tror jag inte alls att det är omöjligt med en S+M regering om inga andra alternativ finns.

   Radera
  2. Eftersom det nog inte finns något annat riksdagsparti som vill samarbeta med sd så ligger nog smärtgränsen högre än så när det gäller att finna parlamentariskt underlag. Det finns inga regler om att man måste hålla sig till blockpolitiken och jag tror nästan v och m samarbeter hellre med varandra än med sd - det finns om jag inte missminner mig sammarbete mellan sossarna med både centern och folkpartiet. En mittorienterad regering skulle säkert kunna dra ihop parlamentariskt stöd nog för att eliminera sd.

   Radera
 3. Alliansen har alltid högre invandring än socialisterna. De vill ha ett klassamhälle där man får lågutbildad billig arbetskraft som kan slava åt finfolket.
  Håller man på SD vill man knappast att alliansen ska sitta i regeringsställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en poäng där men problemet är att om de Rödgröna vinner så kommer nog Mp och även V att ställa oerhörda krav på mer invandring. Mp vill ju i princip ha fri invandring utan några större krav på försörjning. Å andra sidan så är Mp så kåta på att regera, så de skulle lika gärna kunna välja Alliansen.

   Mp är verkligen dårarnas parti; dessutom så vore deras tanke på fri invandring en katastrof miljömässigt.

   Radera
  2. Utveckla gärna den sista mening. En katastrof miljömässigt?? Hallå? Hur resonerar du?

   Radera
  3. Kokostrollet, det han menar är att fri invandring kommer att leda till fler som kommer hit och ska konsumera som oss, köra bil, äta kött som leder till höga koldioxidutsläpp, äta fisk som leder till utfiskning av haven m.m. = miljökatastrof. Vi lever redan ohållbart som det är nu. Att all världens människor ska kunna ha samma levnadsstandard som oss är en utopi som aldrig kommer att kunna existera i verkligheten.

   Radera
  4. Ja, ungefär som Bob Smith menar:

   Läs gärna denna utmärkta artikel i ämnet:

   http://www.newsmill.se/artikel/2013/05/05/ekologiskt-sett-r-sverige-verbeattfolkat

   Samt mina egna synpunkter:

   1. Det är knappast miljövänligt att förflytta miljontals människor från lågkonsumerande länder med varmt klimat till ett högkonsumerande land med kallt klimat.

   2. Mängder av människor från tredje världen som skulle kommit hit, där sopsortering och andra miljöfrämjande åtgärder knappast står överst på prioriteringslistan. De kommer heller inte att värna om naturen som vi gör. Inget ont om dessa människor, men många kommer från "Överlevnadsstadiet" och det skulle ta lång tid att utbilda dem.

   3. Den väldigt stora mängd skolor, utbyggd infrastruktur etc som man hade varit tvungen att fixa.   Radera
  5. @Bob Smith,

   Till att börja med, är allt kring koldioxidutsläpp bara nys, men det är en annan femma. Även om det stämde, så är det i så fall vi som står för den levnadsstandarden och det levnadssättet som får ändra vanor. Det är inget argument öht mot migration.

   @Hansa-mannen,

   Först håller du med Bob Smith, sedan går poäng nummer 2 i helt motsatt riktning. Där verkar du tro att vi i väst är så enormt miljöfrämjande helt plötsligt vilket vi inte alls är. Räcker att ta planet till och från soliga Thailand för att bränna lika mkt koldioxid som sopsortering gör under en livslängd och tro mig, fattiga invandrare är det inte många av som sitter på vare sig de flygplanen eller i törstig SUV i bilkö i Sthlm, så särskilt mycket av den miljöförstörande livsstil vi har tror jag inte ens anammas.

   Men visst, fattar ju så klart varför såna här grejer kommer upp. Saknar man sakliga argument för varför invandrare är sämre för Sverige än bidragstagande white trash i allmänhet, så får man väl leta andra argument och varför inte då miljö? Det är ju så hett med koldioxid ute i stugorna...

   Radera
  6. Lite OT, men här är förresten en väldigt sevärd dokumentär för den som litar blint på att koldioxidutsläpp ens har någonting med global warming att göra:

   http://topdocumentaryfilms.com/boy-who-cried-warming/

   Inget vetenskapligt bevis finns för det och sannolikheten för att det är en helt naturlig förändring i atmosfären finns det väldigt många argument för...

   Radera
  7. kokostrollet, miljö handlar om mer än koldioxidutsläpp. Fler människor inom Sveriges gränser påverkar vår egen miljö på en mängd olika negativa sätt.

   Total miljöpåverkan i Sverige beror på den genomsnittliga konsumtionen per invånare multiplicerat med antalet invånare.

   Inom "ekosystemet Sverige" innebär fler människor att andra arter trängs undan och även det är negativt för miljön.

   Ur ett globalt perspektiv så ökar det också snedfördelningen av resurser och bidrar till miljöproblem i andra länder.

   En människa som går från en Somalisk livsstil till en svensk livsstil kommer att öka sin resursanvändning med över 400 procent. Det kommer att ske på bekostnad av miljön och på bekostnad av människor i fattiga länder.

   Radera
  8. Kokostrollet: jag skrev "inget ont om dessa människor". Kan du inte läsa??? Men du tillhör ju dem som måste dra upp rasistkortet så fort någon har en annorlunda uppfattning.

   Sverige importerar mängder med människor med låg utbildning, eller rena analfabeter, där många vill leva enligt sin religions regler och där kvinnor inte arbetar. Dessutom är kusingiften inte ovanligt i dessa kretsar. (För drygt fyrtio år sedan flyttade en pakistansk koloni till Bradford i England. I 75 procent av fallen så förekommer kusingiften vilket fått oerhört tragiska konsekvenser med människor som mer liknar grönsaker när de föds.)

   Sverige har att välja mellan att förbli ett högteknologiskt och kunskapsintensivt välfärdsland eller ett land med hög invandring från tredje världen. Eftersom många länder i Europa nu vill strama åt invandringen från tredje världen så kan vi förvänta oss att ännu fler kommer till Sverige. Det är ingen tillfällighet att Sverige beräknas sjunka från 15:e plats (år 2010) till 45:e plats år 2030 på Human Development Index-skalan.

   Efter att ha studerat svensk invandrings- och flyktingpolitik dagligen i över tre år från ett så neutralt perspektiv som möjligt, så ger jag välfärdssystemet max 20 - 30 år innan det brakar ihop fullständigt. Då har redan många svenskar och duktiga människor med invandrarbakgrund lämnat landet. Kvar blir en mängd människor från tredje världen och arbetslösa "white trash"-svenskar.

   Detta är ren fakta men i din snäva världsbild är väl fakta som inte passar in "rasistisk". På tal om det så anser jag att uttrycket "white trash" (nästan) är ett rasistiskt uttryck. Dessutom så går väldigt många invandrare från Mellanöstern och Afrika på bidrag. Vad blir då dessa? "Black trash"?   Radera
 4. Jobbskatteavdragen har gett oss ett skrotat försvar, skrotad vård, skrotad skola, skrotad järnväg, ett vägnät utan underhåll, sämre pensioner, dyrare mat, ett nedlagt jordbruk, ett obefintligt bostadsbyggande.

  Vad är det bra för?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se till att folk jobbar? Vilket faktiskt ÄR viktigt.

   Radera
  2. De som har ett jobb behöver försvar, vägar, sjukvård, medan dom som inte har ett jobb inte behöver det? Hela konstruktionen är genomkorrumperad och korkad.

   Radera
  3. Jag sa inte att jobbskatteavdraget funkade, eller att det var en bra idé. Men så är väl tanken i alla fall.

   Radera
  4. Kan man inte upprätthålla grundläggande välfärd och infrastruktur med fortfarande världens högsta(eller näst högsta) skatter kanske man borde leta systemfel istället för att höja skatter.
   Höga skatter är ingen garant iaf.

   Radera
  5. Jobbskatteavdraget är intressant. Anders Borg har gjort något som ingen socialdemokrat innan honom lyckats göra, nämligen göra skattesystemet ÄNNU MER PROGRESSIVT. På den "gamla goda" sosse-eran var det i alla fall rättvist - för var år som gick så betalade fler och fler marginalskatt p.g.a. inflationen, så alla fick känna på hur härligt det är att vara "rik" och betala 50%+ i skatt.

   Jobbskatteavdraget passar jättebra in i en centralstyrd regims verktygslåda - det går hem hos låg- och medelinkomsttagare, kombinerar man det med sänkt a-kassa så går iallafall de okynnes-arbetslösa och skaffar sig ett jobb. Problemet är att alla medelklassdrönare tror fortfarande att staten kommer ge dem all den skolavårdochomsorg de behöver, följaktligen blåser de pengarna på thailandsresor.

   Hade de infört plattskatt kanske jag hade hurrat lite. Jobbskatteavdrag? Ptja. Who cares?

   Radera
 5. "Expeditionärt krig i Kongo", förresten? Det kan du glömma. ONUC var en helt legitim FN-insats. Uttrycket "Yxa" kommer dessutom därifrån, när några infödingar stal alla yxor men lämnade kvar skjutvapnen i nåt förråd de tillfälligt erövrade från FN-trupperna. Åtminstone enligt legenden.

  SvaraRadera
 6. Och vill det sig riktig illa kan man ju alltid bygga en stor koalition s+m (eller blocköverskridande överenskommelse eller hur det nu kommer att kallas). Då har politrukernas försörjning säkrats i några år till.

  SvaraRadera
 7. Kan inte alla partier tillsammans forma Idiotpartiet? Det skulle underlätta i valet och kanske ge lite utrymme för nya, fräscha alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänsterkonservativa Moderatdemokraterna-Liberalnationalisterna, ideologisk färg: lila med gröna och gula stänk. Ingen partiblomma utan en bild på originalutgåvan av Systema Naturae får representera partiet.

   Det finns redan, kallas riksdag. Rösta på valfri av åtta falanger, beroende på smak.

   Radera
  2. Då sossar och högerpartiet i Finland - utan problem - samregerat långa tider, så borde detta fungera här också.
   Så mitt bud är att vi efter valet just får en sådan regering i Sverige!

   Jag skulle faltiskt kunna slå vad om det....

   Särskilt om en pressande ekonomi för landet skulle vara uppenbart, ty för sin egen överlevnad tar de tvår största partierna det strategiska beslutet att detbär bättre att lösa problemet tillsammans än att släppa fram de små partierna som just i en svår situation skulle växa kraftigt.

   Radera
 8. Sverige det nya Italien :-)))

  SvaraRadera
 9. Jaha Cornu. Börjat fundera på nästa val? Nåväl, jag förutsade en m+s koalition redan förra året.

  http://statsmannen.blogspot.se/2012/03/europas-kris-fortsatter-och-sveriges.html

  För trots allt är nyModeratsocialisterna och (s) maktpartier i akt och mening. Och de har numera flera likheter än olikheter i politiken. Kanske skulle en sådan kombination ha kraften att fatta beslut om att omsätta dagens energisystem som borde varit omsatt för evigheter sedan. Dvs. kärnkraften och annan åldrande energiinfrastruktur.

  Det stora problemet för s blir att hantera vänsterfalangen inom partiet, men man kanske tål 10% avhopp till v om man får regera med nyModeratsocialisterna?

  Hur som helst, jag vidhåller min förutsägelse. Nästa regering blir m+s. Mindre sannolikt är s+v+mp+c. Dock inte omöjligt. KD och C kommer nog att åka ut. För med dagens opinionssiffror lär vi inte hitta många som sympatiröstar.

  mvh
  Statsmannen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå, jag skrev detsamma här ovan...

   Radera
 10. En röst på Svenskarnas Parti är en röst på...anyone?...anyone?...svenskarna!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En röst på svenskarnas parti är en röst på vad som nu råkar bli riksdagens sammansättning - på samma sätt som en röst på kalle anka är det.

   Radera
  2. En röst på Svenskarnas parti är att tillhöra en mycket liten grupp i samhället. SvP är precis som Rättvisepartiet Socialisterna en mikroskopisk hund med en stor hunds skall. Tillsammans har de 0,04% men låter från var sin kant som om de representerade folket.

   Radera
  3. Vad är Svenskarnas parti för något? Kalle Anka-partiet är iaf allmänt känt.

   Nä, det vore kul med ett riktigt missnöjesparti som har en chans att komma in i riksdagen utan främlingsfientliga undertoner...

   Radera
  4. Svenskar, är inte det sånadär som bor i Sverige?

   Radera
 11. En röst på Svenskarnas Parti är en röst på...anyone?...anyone?...svenskarna!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del av mig hoppas att SP skall komma in i riksdagen nästa val för då är inte SD längre det extrema partiet. Tyvärr har dom lite paranoid antisemitism etc vilket känns sådär, men i syfte att legitimera SD skulle dom vara användbara.

   Radera
  2. @ mptp

   Du menar om (SD) tvättar sina nerbajsade kalsonger i (SvP):s nerbajsade kalsongsköljvatten, så kommer partiet lukta bättre? Hur många graddecimaler pratar vi om?

   Radera
  3. Hoppas absolut ett gäng av SDs sympatisörer mkt riktigt röstar på dessa SP, för kommer in i riksdagen gör de knappast med den opinion de sitter på idag. Avståndet till 4 procentspärren är alldeles för stort och det handlar som du säger bara om ännu mer (sjuka) och extrema rasister än de som redan idag röstar på SD.

   Dvs. i syfte att minimera SDs eget valresultat skulle dom vara användbara.

   Radera
  4. mptp, håll inte andan. SvP är duktiga på att fejka att någon bryr sig. I verkligheten är de nästan så långt man komma från riksdagen. Såtillvida att de inte tvåhundrafaldigar sina röster blir det inget. Och det kommer inte att ske.

   Radera
  5. @mptp, du verkar vara den ende som fattat grejen. Cornus utläggning om miljöpartiet/sd sträcker sig så långt som näsan räcker ungefär. Han är bättre på att vara långsiktig och påläst när det gäller energi och natur. Men liksom verkligheten hinner ikapp de neokonservativa kommer verkligheten att komma ifatt oss alla som inte är över 70 år gamla.

   Radera
  6. Själv röstar jag på handskarna...

   Radera
 12. De enda som vill sitta i regering efter 8 svåra år med borgarna är någon som kan tänka sig ett totalhaveri, alternativt att skjuta problemen på framtiden. Det praktiska problemet är att det inte finns mycket mer skatter att sänka om vi vill fortsätta att ha den grundläggande samhällsfunktionen med ett minimum av välfärd och infrastruktur. Mycket har alliansen temporärt löst genom att sälja ut våra gemensamma tillgångar, men nu börjar det bli slut på objekt att sälja.

  Sjukast kanske AB Svensk Bilprovning var, de fick sina lokaler utsålda för 700 miljoner ganska nyligen. ny tvingas de HYRA sina egna fd. lokaler för dyra pengar, försök få vinst i den verksamheten den som kan. Nästa regering kommer få ett rent helvete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, så sant som det är sagt.

   Radera
  2. Var är gränsen ? Nu går redan 70% av allt vi tjänar ihop tillbaka till det offentliga........var skall det bli 80,90 %

   Radera
  3. Vi får väl hoppas att Jonas Sjöstedt tar en jordskredsseger och blir enväldig härskare över Nordkorea och Sverige med omnejd.

   Radera
 13. Jag gillar (MP), och röstar på dom, men är emot pension till papperslösa. Tror heller inte att någon nämnt det, förutom du. Min smärtgräns gick vid gratis sjukvård till papperslösa, vilket jag var emot. Går dom längre så kommer jag rösta på (S) i nästa val.

  Jag vill också att man tar bort regeln som uppmuntrar flyktingar som fått avslag, att gömma sig i ett år för att sedan kunna söka på nytt. Gärna generös flyktingmottagning, men inte dum.

  Nu är vi inte enda landet som ger gratis skola och sjukvård till illegala, vi är i själva verket eftersläntrare. Men det gör ju inte saken mer rätt.

  För övrigt så vill jag bankerna ska delas upp i en affärsdrivande del (som inte kan vänta sig några räddningsaktioner), och en sparbanks del (som regleras strikt, men som i gengäld åtnjuter insättningsgarantier och statlig uppbackning vid problem). Jag vill också att vi ska förbjuda vinster inom vård, skola och omsorg, och att vi ska införa en gruvskatt liknande den som finns i Australien. Vissa av dessa punkter drivs enbart av (V), men jag vill inte smutsa ner mig genom att rösta på dom.

  Det finns inget grönt alternativ som driver alla dessa åsikter. Vill man förbereda Sverige för livet efter oljan, så är (MP) fortfarande bästa alternativet. Som väljare måste man kompromissa sig fram till det bästa alternativet. Det har jag gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vill man förbereda Sverige för livet efter oljan, så är (MP) fortfarande bästa alternativet."

   Jag skulle säga att om man vill förbereda Sverige för livet efter oljan så börjar man spara pengar, slutar vara medelklass-konsument, lär sig hur man tar hand om sig själv, läser lite historia och slutar rösta överhuvudtaget med möjligt undantag för lokalval.

   Politiker kommer inte göra ett JOTA för att förbereda någon på livet efter oljan, om nu denna period inträffar. De kommer, MP eller ej, göra saker värre hela vägen, slösa upp de resurser vi behöver för omställning och sedan reglera sönder det som är kvar av ekonomin för att garantera maximal olycka.

   Jag kan bara tänka mig hur roligt det blir när vi får fallande reallöner och en populistisk regim ställer sig på fackets sida och "kräver" att arbetsgivarna inte sänker lönerna, med den naturliga konsekvensen att majoriteten av alla företag börjar göra förlust och kånkar, och arbetslösheten når grekiska nivåer.

   Allt detta SAMTIDIGT som allting blir dyrare. Hohoho, politikerna kommer verkligen massakrera det som är kvar av samhället om vi får en riktigt energi-kris.

   Förlåt, nu blev jag sådär apokalyptisk igen. Det löser sig säkert, bara vi röstar rätt och riktigt. Carry on, nothing to see....

   Radera
  2. "Vill man förbereda Sverige för livet efter oljan, så är (MP) fortfarande bästa alternativet."

   Av vilken anledning då?

   Befolkningstillväxt (invandring) minskar vår resiliens när vi både blir fler och vi bygger bostäder på jordbruks- och skogsmark.

   Lokala naturresurser per capita lär bli en avgörande faktor någon gång i framtiden.

   Dessutom har MP blivit mer tillväxtvänliga.

   Radera
  3. MP är "ubant parti", enligt egen uppgift....
   Då gäller att raka ihop röster där och inget annat...

   Framtiden får någon annan fundera på....
   Det gäller bäl förresten alla andra partier oxå...?

   Radera
  4. Det stämmer. Procentuellt sett hade de bäst resultat på Södermalm. Varför det är så kan man fundera över. Som nån annan var inne på tror jag att det handlar om att de är ett godhetsparti och att samvetet styr. En röst på MP känns som en röst på "rättvisa" och andra abstrakta men smakliga begrepp.

   Man kan konstatera att MP varit bra på att sälja in sig med andra ord.

   Nuförtiden ska man ju sälja en känsla, en livsstil, en upplevelse och MP är antagligen väldigt modernt i det avseendet.

   Radera
 14. Knäppt resonemang som berättar mer om Cornu än om nästa val. Cornu ser det som självklart att spela spel och manipulera. Sen är det litet naivt och okunnigt om politik, en sorts död sifferexcercis.
  Dels gör det ont för partier att krympa. Partierna är beroende av att kunna belöna sina medlemmar med utnämningar, uppdrag etcetera. Dessa godsaker tilldelas någorlunda proportionellt till valresultat.
  Dels är det rätt stor chans att Reinfeldt utsätts för en palatskupp om M krymper och SD går framåt.
  Dels håller verkligheten på att hinna ikapp det gäng dårfinkar som styr sverige. Cornu kan ju fundera på vad som skulle hända om den miljon fientligt sinnade människor från mellanöstern som Cornu och hans meningsfränder importerat de senaste 20 åren inte får sina bidrag?
  Dels fick SDs intåg i riksdagen ett enormt genomslag i debatt och debattklimat. Vad påverkan det skulle ha om de dubblar eller tredubblar sitt resultat 2014 är svårt att säga. Personligen tror jag på ett mediokert resultat för SD på 12-13% eller så men att SvP för över en procent. SD har börjat läcka åt höger.

  Artikel av Karl-Olov Arnstberg som berättar vilket otroligt hyckleri som MP och cornu hänger sig åt i invandringsfrågan:
  http://www.newsmill.se/artikel/2013/05/05/ekologiskt-sett-r-sverige-verbefolkat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt irrelevant inlägg egentligen. Klimatkompensation via invandring kan alltid kompenseras via riktade skatter och tro mig, - MP utesluter knappast det bara för att man argumenterar för ännu friare invandring.

   Förövrigt bara en tidsfråga innan vi har koldioxidskatt på husdjur. En medelstor hund drar lika mkt koldioxid som en mellanklassbil men skattas inte för det i dagsläget öht. Att vi redan är för många människor på jorden totalt sett bör vi också göra ngt åt i stil med Kinas ettbarnspolitik. Att sedan öka rörligheten geografiskt för de som redan lever är en petitess i sammanhanget.

   Radera
  2. @Martin:

   OK, så det är bra att rösta på SD för att då kanske moderaterna byter ut Reinfeldt?

   Om man behöver komma med så extremt långsökta anledningar att rösta på SD så är det nog ingen bra idé från början va?

   Radera
  3. "Personligen tror jag på ett mediokert resultat för SD på 12-13%"

   Är en uppgång med 150% "ett mediokert resultat"?

   Någonstans har jag ett handritat diagram över SDs valresultat (uttråkad småbarnspappa som läser matte). Diagrammet är en perfekt bubbla, med nedgången efter järnrörstoppen som en perfekt björnfälla. Antar att du hoppas på den maniska fasen.

   Radera
  4. kokostrollet, ekologisk hållbarhet handlar om mer än klimatet. Det handlar även om resiliens som artikeln belyser. Det betyder att Sveriges befolkning inte bör öka. Vi kan ha invandring men det får inte resultera i en nettotilllväxt i befolkningsmängd.

   I övrigt så finns det även hållbarhetsforskare som har räknat ut detta för den sociala och ekonomiska dimensionen. Peter Victor har beräknat vad vad som händer om ni vår tillväxtens gränser:
   http://www.capitalinstitute.org/sites/capitalinstitute.org/files/images/Slide06.preview.jpg

   Han har även tittat på lösningar:
   http://www.capitalinstitute.org/sites/capitalinstitute.org/files/images/Slide07.preview.jpg

   Titta på den tredje åtgärden i listan.

   Även andra hållbarhetsforskare kommer fram till samma sak.

   Radera
  5. @belii
   Varför inte rösta på SD för att man tycker att massinvandringen från MENA är en dålig ide och ett hot mot en egen och ens barns framtid? Och SD är de enda som vill minska den invandringen? Är det långsökt?

   Alltså, ni mångkulturalister är verkligen helt skamlösa. Den här artikeln presenterar en extremt krystad och extremt långsökt anledning till att INTE rösta på SD. Och sedan så kallar ni andra för långsökta? Hur går det att överhuvudtaget samtala med människor utan ett uns intellektuell hederlighet?

   Radera
  6. Martin, du kanske inte ska tro så mycket om andras åsikter, innan du klumpar ihop mig med (mp). Ingenstans har jag uttryckt mina egna åsikter här.

   Radera
  7. @Överlevare
   En annan kurva över deras valresultat är att de dubblat antalet röster i varje val de ställt upp i. Trenden säger alltså 11.4 % men deras utgångsläge är extremt mycket bättre 2014 än tidigare med många gånger mer pengar, garanterad täckning i riksmedia. Samt att deras viktigaste fråga blir än mer aktuell för varje år.

   Nu tänker jag inte rösta på SD 2014 utan på MP. Ge oss en mpdominerad regering. Låt oss se vad ännu öppnare gränser kommer göra. För att stoppa det här parlamentariskt går inte längre. Bättre att låta vettvillingarna rasera hela samhället. Ärligt talat, Reinfeldts version av "stängda" gränser gav oss över 100 000 nya invånare 2012 och prognosen för 2013 är 200 000. Den svenska statens auktoritet är dödsdömd. Bättre att den raseras förr än senare. Ge MP et al frihet att göra levnadsstandarden lägre och våldsnivån högre i sverige än i Somaliland så ska vi nog se att flyktingströmmarna går åt andra hållet. MP 2014!
   http://www.mp.se/sites/default/files/partiprogram_2005.pdf

   Radera
  8. Ber om ursäkt till Cornu. Jag är medveten om att Cornu står långt ifrån MP och kritiserar dem hårt. För att inte säga häcklar. Ta gärna bort hela den kommentaren.

   Radera
  9. @ Cornu

   Cornu, stämmer Martins siffror?


   ”den miljon fientligt sinnade människor från mellanöstern som Cornu och hans meningsfränder importerat de senaste 20 åren”

   ”Reinfeldts version av "stängda" gränser gav oss över 100 000 nya invånare 2012 och prognosen för 2013 är 200 000.”


   Jag trodde att vi hade 400 000 muslimer i Sverige, dvs 4,2% av befolkningen. Han skriver att vi har fått in en miljon bara de senaste 20 åren – och att de är arga...

   Jag trodde också att siffran 100 000 nya invånare förra året var bruttoinvandring, och inte nettoinvandring. Han ger sken av att siffran är nettoinvandring. Stämmer det?

   Han skriver vidare att vi i år kommer få en nettoinvandring på 200 000 invånare. Stämmer det?


   Jag undrar också om du kan göra en nettoinvandringstabell, liknande den för bruttoinvandring du gjorde för en tid sedan? Jag tror att visa läsare kan ha svårt att förstå skillnaden när de tittar på graferna. Såvida det inte var meningen...

   Radera
 15. http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/946043_129464540580715_465911176_n.jpg fakta om klass-samhället ang. just "på vems sida står sverigedemokraterna"? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klassamhälllet är nog en av de viktigaste frågorna man kan tänka sig. så därför bör vi tänka först och tala sen.

   Radera
  2. Visserligen säger den där bilden en del men vilket parti står på svenska arbetares sida? Vilket parti värnar den svenska naturen, speciellt den stadsnära naturen?

   Radera
 16. Nja, det där var ju inte riktigt sant i och med att både KD och CP hamnar under riksdagsspärren. Alliansen får alltså bara 34,6 (29,1+5.5) procent. Enda möjligheten till en majoritetsregering blir alltså S/M.

  SvaraRadera
 17. Passa dig Cornu..snart har du en flyktingförläggning i Sätila och då hjälper inga vilt-/vargstängsel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, av någon underlig anledning så dyker de inte upp i de segregerade och tämligen rasrena områden där våra mångkulturdiggande politiker och journalister bor.

   Radera
 18. Svensk politik känns ganska Kafka-artad. Det finns liksom ingenting att hoppas på. Bara att vänta på nackskottet.

  SvaraRadera
 19. Dessvärre Cornu tror jag din analys av det politiska läget efter kommande val är ganska sannolik. Alla de övriga partierna har med stöd av en samlad mediakår gjort SD till paria. Att något av de övriga partierna skulle backa från den ståndpunkten är nog ganska osannolik. Men då jag inte kan stötta den självmordspolitik som bedrivs kommer jag i nästa val för första gången lägga min röst på SD. Jag kan för mitt liv inte förstå varför 90% av valmanskåren väljer att rösta på en politik som bit för bit leder till att skänka bort Sverige till resten av världen. Jag kommer åtminstone kunna se mina barn och barnbarn i ögonen och säga: Jag gjorde vad jag kunde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många som har kommit fram till samma slutsats. Här är en klok man som förhoppningsvis kan tillhandahålla lite inspiration:

   http://snaphanen.dk/2012/07/03/fore-detta-s-politiker-kommer-ut/

   Radera
  2. Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan välja att lägga sin röst på ett så genuint otrevligt parti med sunkiga idéer som SD trots allt är. Jag förstår behovet av att proteströsta, men någon anständighets gräns måste det ändå finnas.

   Radera
  3. Ja, mycket bättre att vara generös med andra människors pengar och med underklassens liv. Låt de som inte klarar av att tjäna tillräckligt med pengar(och deras barn) malas ner i den mångkulturella köttkvarnen.

   Radera
 20. Kände du dig tvungen att kompensera länken till Fria Tider nu, Lars? Eller har kausalitet inget med korrelation att göra den här gången heller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte precis samma sak som Överlevare....

   Radera
  2. Överlöpare, du är tydlig så att jag nästan kan se dig, när jag kisar... ... ...

   Radera
 21. "En röst på (sd) är en röst på (mp) i regeringsställning"

  Eller rättare sagt:
  En röst på Sjuklövern är en röst på EU och att Sverige drivs som ett EU-protektorat. Jag hoppas att ni kan läsa följande debattartikel i Svenska Dagbladet, som belyser en mycket mörk period i svensk lagstiftningshistoria:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sag-nej-till-grundlagsandringen_5709491.svd

  Observera att SvD, eller ett till tidningen knutet åsiktskontrollorgan, raderade kommentarerna till debattinlägget!!

  Det är hög tid att rösta på partier som vill driva ett EU-utträde, inte minst för demokratins skull.

  SvaraRadera
 22. Alltid lika trist att läsa dessa verklighetsfrånvända texter om SD och invandring på Cornucopia? som i övrigt är en av Sveriges bästa bloggar.

  Det finns många troliga scenarier där SD får absolut vågmästarroll mellan Alliansen och de rödgröna. I dessa fall kommer Alliansen inte kunna regera med stöd av MP. I ett sådant läge återstår i princip bara att välja mellan en M+S regering eller att Allianen regerar med stöd av SD i utbyte mot att Sverige harmoniserar invandringen med övriga Norden och EU och ökar försvarsbudgeten till ca 2%. Jag exemplifierar nedan ett sådant valresultat.

  M 26%+ FP 5%+ KD 5% +C 4%= 40%
  S 34%+ MP 8%+ V 5%= 47%
  SD 12%
  Övriga 1%

  Så med andra ord kan en röst på SD mycket väl både ge en hanterbar invandring i nivå med Danmark och Finland och ett försvar värt namnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tror inte att S+MP+V+C är ett mer troligt resultat i det fallet?

   Radera
  2. Minoritetsregeringar är inget ovanligt fenomen i Sverige. Om du tror att inte (S) stödjer vilket vansinne som helst från Borgfeldt&Co i syfte att distansiera sig från (SD) får du nog ta en kopp kaffe till. Som Lars har påpekat förr, tills den dagen (SD) får 50,1%+ av rösterna blir det ingen makt.

   Radera
  3. Belii: Jag ser C som mest höger i dag, så ett samarbete C/V känns helt uteslutet. Dessutom är det C som gar svårast för MP av allianspartierna. Så nej, jag tror inte på den kombinationen.

   Överlevare: Alltså att en alliansregering skulle kunna köra vidare med S som enda stödparti känns helt uteslutet. I så fall är nyval troligare. Men frågan är om alliansen verkligen hellre väljer nyval än att föra en invandings och försvarspolitik som många alliansvänner inser är riktig. Det vore en smula absurt (om än inte omöjligt).

   Radera
  4. Alliansen har styrt Sverige i fyra år utan egen majoritet. Man kan naturligtvis tycka vad man vill om resultatet men styrandet har gått förhållandevis problemfritt. Man har sökt allianser när de har behövts, hotat lite med (SD)-spöket och förlitat sig på det ibland. "Four more years!" är inte alls omöjligt, särskilt inte med tanke på att (SD) förmodligen kommer att sänka en rödgrön regering.

   Radera
  5. Överlevare: Visst kan det bli fortsatt minoritetsregering men i ovan beskrivna scenario blir det svårare för alliansen eftersom de då bara har SD eller S att stödja sig på till skillnad från nu då de har fyra olika partier att stödja sig på, som var och en räcker för att skapa en majoritet.

   Vidare gör den nya grundlagen det besvärligare att skapa en alliansregering i scenariet ovan. Eftersom det skulle krävas att S lägger ner sina röster och inte röstar emot Reinfeldt som statsminister i den numer obligatoriska regeringsbildningsomröstningen, om de vill hålla SD utan inflytande. Att MP ensamt lägger ner rösterna hjälper inte sålänge SD, S och V röstar emot.

   S skulle ju säkert vara sugna på att rösta emot eftersom det skulle öppna upp möjligheter att bilda en S+Mp+V(47%) minoritetsregering som lättare skulle kunna skapa hoppande majoriteter och då kunna ta hjälp av vilket som helst av de fem oppositionspartierna.

   Resultatet av att S ogärna skulle vilja lägga ner sina röster blir att SD då sitter i en mycket bra förhandlinsposition för att kräva inflytande mot att lägga ner sina röster i regeringsbildningsomröstningen.

   Mao är som sagt Cornu ute och snurrar en del i det här inlägget tyvärr.

   Radera
  6. @Anders82:

   Sossekonstellationen går ju att valfritt kombinera med C, KD eller FP. Personligen ser jag KD som mest höger och minst troliga att ingå i en sådan konstellation, inte C.

   Om du tror att V+C är svårt, hur tror du FP+SD eller V+SD blir? Är det samarbetet lättare än V+C eller V+FP?

   Radera
  7. Jag är rätt övertygad om att vi står framför nåt koalitions tjosan med S och M som största aktörer
   och även om de gör det under förespegling att det är för att inte ge SD nåt inflytande så är det för att
   rädda sitt eget skinn och sina platser vid maktens boning , har man nu vant sig vid det levnadssättet
   och möjligheten att förvalta de oerhörda summorna pengar som våra skatteinbetalningar utgör
   är man man nog beredd att sälja rätt mycket av själen bara för att få stanna kvar.
   Naturligt vis kommer SD att gå fram och lika klart är att deras väljare kommer att bli besvikna när
   de "gamla" partiernas ledare " gör upp" för att få sitta kvar att ta hänsyn till valboskapen finns inte i deras tanke värld för presic som journalister så anser inte politikerna att folket vet sitt eget bästa .

   Radera
 23. Konstig tolkning Lars.

  Vi är snarare på väg mot det mycket spännande läget att varken det socialistiska eller nyfeodala blocket får majoritet, och man behöver två stödpartier från det andra blocket för att kunna regera, i praktiken ett treblockssystem.

  Sd ligger redan idag på runt 11% (man ligger alltid lägre i opinionsmätningar då folk inte vågar uppge att man tänker rösta på Sd, förra valet var det en standardavvikelse fel).

  Jag ser fram emot att vi får ett treblockssystem i Sverige, där inget block får egen majoritet, precis det man har i andra delar av Europa. En handlingsförlamad riksdag innebär att färre beslut (dvs regleringar) kan fattas, vilket är bra för samhället och ekonomin.

  SvaraRadera
 24. Det är 100 % perverst att Mp prioriterar fri rörlighet framför ekologisk hållbarhet. Om de åtminstone kunde motivera hur de tänker. Möjligen tycker de att svenskar är för rika och att den ekologiska belastningen minskar om vi blir lika fattiga som resten av världen. Men det blir vi ju i alla fall på grund av den internationella handeln som flyttar all industri till låglöneländer. Men det går tydligen inte tillräckligt fort för miljöpartiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit medlem i miljöpartiet och enligt mig är felet att de inte tänker. De förstår inte vad ekologisk hållbarhet handlar om. Den ideologiska övertygelsen (som handlar främst om invandring) är drivande. Man ska inte ifrågasätta och de utreder inte målkonflikterna i deras politik. Vetenskapen är bara där när den stödjer deras ideologi och värdegrund.

   Radera
 25. Det är trist med partipolitik Lars. Du har gott om läsare ändå, du behöver inte sätta igång ännu en meningslös pajkastning. Vi vet redan att alla utom de som blir valda är förlorare.

  Skriv om nåt annat. Sommarisens vara eller vara i Arktis är ett bra ämne du aldrig skrivit om.

  Det lär dessutom påverka allas våra liv betydligt mer än pajkastarna i riksdagen någonsin kommer att göra.

  SvaraRadera
 26. Vad vill SD?

  1) minska invandringen till nivå med våra grannländer
  2) stärka försvaret
  3) gå ur EU

  Vilka stollar, blir äcklad, själv vill jag att vi tar bort gränserna, skrotar det sista av försvaret, och ger bort Sveriges nycklar till den där kunnige Barosso.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som alla vet är det inte vad SD vill i sak som är problemet. Problemet är att det är ett rasistiskt byfåneparti, och en pålitlig dårmagnet, som aldrig kan frigöra sig från sin rötter.

   Radera
  2. Med insyn i såväl (V) som (MP) kan jag försäkra dig om att etiketter som byfåneparti och pålitlig dårmagnet med fördel kan klistras på dessa också. Skillnaden är växtvärken, (SD) har växt mycket fortare än den sociala acceptansen för medlemskap men det kan man ju inte lasta dom för. Hade det funnits ett socialt stigma av samma kaliber för medlemskap och förtroendeuppdrag inom (V) och (MP) kan jag garantera dig att förslagen hade varit stolligare, uttalandena mer verklighetsfrånvända och politiken mer extrem än vad vi i dag ser från (SD).

   Stollar och byfånar är nog ganska jämt fördelade över det politiska spektrumet, det är normala människor som kan/vill/vågar/orka skylta med de olika åsikterna som är ovanligare på vissa håll-

   Radera
  3. Dårarna får de byta ut successivt, det är inte helt lätt att få in de vassa pennorna i det partiet med det medieklimat vi har i Sverige. Utfrysning. Det skulle exempelvis inte gå att skriva en bok i Sverige och samtidigt erkänna att de frågor man driver på en blogg ligger närmare SD än något annat parti. Då är det bättre att spotta på byfånarna.

   Radera
  4. Stärka försvaret och gå ur EU är ju helt vettiga grejer faktiskt. Särskilt det senare. Problemet med punkt 1 är att den verkliga agendan lyser igenom lite väl mycket. Den som syns när järnrören svingas i Sthlms innerstad.

   Radera
  5. kokostrollet, snälla utveckla lite... Vad är agendan? Kärlek till våld? Jag begriper inte kopplingen mellan försvar och fylleslagsmål.

   Vidare, finns det någon koppling mellan (S) sexualpolitk och (S)-riksdagsmannen som stod utanför en kollegas dörr mitt i natten och vrålade "Knulla, knulla för fan!"? Känns som att du är rätt person att hitta den dolda agendan.

   Radera
  6. Den dolda agendan i SD är den underliggande rasismen. Varför tror du man öht måste formulera en "nolltolerans mot rasism"? Varför finns det inget annat parti som behöver det tror du?

   Nej, överlag är jag vare sig sosse eller särskilt duktig heller på att hitta dolda agendor. Men i SDs fall klarar t.o.m. jag av det.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Nu trillade polletten angående vad du syftade på ner... I Sverige är ju allt förutom ≥nuvarande invandring rasism av värsta sorten. Jag undrar lite hur man tänker där och hur de som är av en annan åsikt ska hitta ett utlopp för denna utan att debatten fastnar i de trista hjulspår där den är idag.

   Det går väl inte utan det blir ett "sent ska syndaren vakna"-fenomen när (SD) avstås till förmån för radikalare alternativ och ketchupeffekten träder i kraft. Hur säger man "Chrysi Avyi" på svenska?

   Radera
 27. Risken/chansen finns ju alltid att vi får en svart svan som påtagligt förändrar valmannakårens sympatier. Det är ju ändå mer än ett år kvar.

  SvaraRadera
 28. Som lars sundberg ovan kommenterar så måste övriga partier krypa till korset i fall SD hamnar på 15%+.

  Skulle SD hamna över 15% i opinionsundersökningar och valutfall så kommer det politiska landskapet förändras. Någonstans där måste tillräckligt många politiker i övriga partier börja slåss för sin överlevnad och härmed tvingas de byta fot i frågor. De kan inte längre påstå att alla SD-röstande är rasister då det äventyrar deras möjligheter till omval, och vi kommer härmed få en successiv förändring av politiken.

  Cornu kan möjligen ha rätt i sin bedömning till valet 2014, men att det han inte inser alt bortser från är de förändringar i politiska landskapet som kommer ske när/om SD kliver över 15%.

  SvaraRadera
 29. Alla humana partier vet att ett samarbete med det främlingsfientliga (SD), är som att kissa ner sig – skönt i början, men sen börjar man frysa, och vad värre är, lukta.


  Alla som tror att SD får en vågmästarroll i invandringspolitiken, drömmer. En utslagsröst i andra frågor, kanske, men aldrig denna.

  Jag är övertygad om att flera av riksdagsledamöterna från oppositionspartierna kommer lägga ner sina röster, just för att förhindra ett sådant scenario. Inte alltid, men från fall till fall, och det blir inte alltid samma ledamöter som avstår från att rösta.

  Jag kan tänka mig att alla folkhemsfundamentalister, såsom (SvP), (SD) och (ND), gärna hade sett ett samarbete om invandrarnas plats i det svenska samhället, men de humana partierna vet att det hade inneburit början på en kapplöpning mot ett nordiskt Ungern. Där har man klappjakt på bl.a. judar, inte bara ute på landet, men även i Budapests finare salonger.

  Ni tror väl ändå inte att alla som röstar på SD, gillar att partiledningen är under ett starkt ”Israelvänligt” inflytande? Juden Ekeroths (offentlig person, som själv offentliggjort sin religiösa identitet) självläckta järnrörsfilm kommer inte rädda kvar honom, eller hans trosbröder i partiet, i det långa loppet. SD:s kärnväljare kan spåra sina traditioner längre tillbaka i tiden, än den så kallade ”israelvänliga” kontrajihad-rörelsen.

  Det finns ingen ”sann nationalist” idag som gör skillnad på judar och andra minoriteter. Detta är något som är betingat, och importerat från det stora landet i väster – en teoretisk konstruktion.

  Åter till Ungern, en demokrati som styrs av en judehatande, demokratiskt vald regering, som hela tiden skruvar upp förföljelsen av landets minoriteter. Märk väl att det inte är SD:s motsvarighet som styr, utan Fidesz, en folkpartistisk sådan. Ungefär som om Sverige i valet 2002 hade belönat Folkpartiet med en valseger, efter deras studiebesök hos Danskt Folkeparti i Danmark. Då hade dagens SD motsvarat Ungerns Jobbik, dvs allt annat än ”israelvänligt”.

  Fidesz politiska strategi gick ut på att bjuda över Jobbiks främlingsfientliga politik, och upptäckte alldeles för sent - som i många andra länder - att det också innebär en moralisk nerförsbacke utan slut. Allt detta utspelas medan den blide Bildt förhåller sig passiv till de eskalerande trakasserierna. Han hoppas säkert att vinden ska blåsa bort elden från Sverige, medveten om att det redan ryker från riksdagshusets källare. Någon där nere göder en brasa som – hittills - kunnat kontrolleras, just genom att inte lockas till att smaka på (SD):s förgiftade honung. Fler och fler väljare gör just det, tyvärr, och de vill ha mer – som alltid.

  I AF kan man läsa att (SD):s Erik Almqvist flyttar just till Ungern, med motiveringen:

  "Kort uttryckt kan man säga att frihetlig socialkonservatism och nationalism är norm i Ungern och den svenska fåran av genus och mångkulturalism får man leta efter sympati för".

  Det var den korta versionen. Den långa, och mer uttömmande, spar han till mer intima stunder med likasinnade. Han glömmer också nämna att ungerska minoriteter bor i omgivande grannländer, utan att dessa klagar på mångkulturalismen...

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article16738767.ab

  Tydligen är arbetet bara påbörjat, eftersom han reser ner som frivillig hjälparbetare. Jobbik, och Almqvist, ämnar gå fackeltåg genom många byar, innan de får vila.

  Vad de planerar härnäst, vet bara de själva...  Läs gärna vad jag skrivit i denna tråd:

  http://cornucopia.cornubot.se/2013/05/fredrik-reinfeldt-gillar-politiskt-vald.html?showComment=1367774235940#c6116523618678544287

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är skit men så är de övriga partierna också. Inom sjuklövern är det idag inget parti som bryr sig om svenska arbetare eller miljö eftersom invandring är negativt för båda.

   Vad ska man rösta på?

   Radera
 30. Är det bara jag som anser att Lars har fler fördomar än den genomsnittlige rasisten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är nog inte den skarpaste kniven i lådan. Har du hört talas om marknadsföring? Prova att googla då.

   Radera
  2. Alex: kan du inte sluta dra upp rasistkortet så fort någon råkar ha en annan uppfattning. Snacka om att sänka debattnivån till rena sandlådenivån.

   Radera
  3. Sandlådenivå?... på vilket sätt är detta "rasistkortet"... trodde rasistkortet användes på andra sätt. Inte direkt så att jag kallar Lars för rasist. Debatt säger du också? Vette fan hur mycket debatt det är på denna bloggen faktiskt.

   Karl, jag vet nog sedan länge att Lars försöker reta upp alla han bara kan för att få uppmärksamhet.

   Radera
 31. Jag är av en annan åsikt. För att kunna förändra svensk politik på det området måste C och/eller KD (helst båda) åka ut, så att det blir omöjligt att få tillstånd en borgerlig regering ens med MP:s stöd.

  Klassiskt borgerliga väljare kommer inte att förlåta M:s vänsterprassel med MP i längden, eftersom MP:s åsikter på de flesta områden är raka motsatsen till klassiskt borgerlig politik. Man vill ha mer av statlig styrning i den egalitära kollektivismens namn, mindre makt till familjen, låga straff och to.m. avskaffa (!) det militära försvaret. Å andra sidan kommer MP:s väljare, som till tre fjärdedelar uppfattar sig som höger, inte förlåta något prasslande med borgerligheten heller. För de flesta svenskar är hatet mot SD inte det högst upp på dagordningen. Förr eller senare måste den danska situationen bli realitet även i Sverige.

  SvaraRadera
 32. Jag har alltid röstat på Miljöpartiet och var även medlem tills nyligen. Tyvärr måste jag säga att det i grunden inte är ett miljöparti och det var därför jag valde att avsluta mitt medlemskap. Någon gång förut läste jag hur någon kallade "Miljöpartiet de gröna" för "Invandringspartiet de goda". Min erfarenhet av partiet säger att det stämmer betydligt bättre med verkligheten än deras nuvarande namn. Partiet är hårt ideologiskt drivet och har svårt för en vetenskaplig helhetssyn.

  Angående Sverigedemokraterna så tror inte jag de kommer att få någon makt. Invandringspolitiken är så ohållbar att det kommer att spricka i samhällsfogarna innan de hunnit få tillräckligt stort stöd. När bostadsbubblan briserar och finanskrisen bryter ut på riktigt i Sverige så tror jag att det blir ett annat snack i politiken.

  SvaraRadera
 33. Möjliga orsaker till att folk svarade SD i undersökningen:

  1: De hoppas att partiet ljuger i media. - De är rasister.

  2: De vill minska invandringen och bryr sig inte vad som är sant, eller vad som händer med minoriteterna om det visat sig att partiet ljugit. - De saknar empati.

  3: De tror på allt som sägs. - De hoppas att allt ska bli bättre (vanliga svenssons).

  4: Svarthåriga invandrare som inte gillar muslimer. - De är psykiskt sjuka masochister (ingen svordom, konstaterar fakta).

  5: Svenskar av judisk härkomst. - Lojalitet gentemot den judiska staten (och dess konflikt med sina muslimska grannar).

  6: Proteströstare. - Trötta på allt skit (oklart vad).

  7: De svarade fel. - Förvirrade (hjärnblödning, fylla, invandrare som inte kan skilja på (S) och (SD))

  8: Rädda för att säga Piratpartiet. - De fildelar.

  9: De tycker att Jimmie är söt. - De har god smak. (Hade jag varit bög så hade jag definitivt runkat till ett beachfoto av Jimmie)

  10: De sov. - De snarkade. (intervjuaren trodde de sade SD-SD-SD)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med så hatiska dumdryga intoleranta och rasismfixerade människor som dig är det inte konstigt att SD växer, du bemöter inte SDs invandringspolitik eller någon annan del heller du kastar bara skit omkring dig du är exakt av samma skrot och korn som dem du föraktar.

   Om SD inte hade offentligt anklagats för rasism vad hade du då haft att säga dem?

   Radera
 34. Sverige var som bäst 1962-07-21. Efter det har det bara gått utför.

  SvaraRadera
 35. För varje logiskt tänkande och analyserande person som inte är förblindad av fördomar, hat eller självutplånande godhet är SD det enda vettiga valet just nu i den svenska politiken.

  Allt snack om rasister, bruna skjortor osv faller ju omedelbart platt till marken när man gör internationella jämförelser. Med SD-hatarnas definitioner av rasism är ju 99% av jordens befolkning, och länder, rasistiska.

  Två konkreta exempel:

  I Norge och Finland genomförs ålderstester av ensamkommande flyktingbarn (vilket oftast varken är ensamkommande, flyktingar eller barn). I Sverige skulle dylika förslag anklagas för rasism.

  I Finland är den officiella politiken och uppfattningen att det är bättre att hjälpa människor på plats i närområdena till bråkdelen av kostnaden jämfört med att ta dem till Finland. Exakt samma sak säger SD, och anklagas för rasism.

  I stort sett inom varje politikområde påverkas samhället negativt av vår relativt andra länder höga "flykting"-invandring. Barn till analfabetiska föräldrar tarvar oerhörda resurser i skolan, brottslighet i spåren av arbetslöshet och utanförskap, bostadsbrist, spräckta kommunbudgetar pga skenande kostnader för försörjningsstöd, terrorister i Stockholms julhandel, vandalisering av kyrkogårdar, förföljelse av judar (som hellre flyttar till Israel och riskerar raketbeskjutning från Hamas än bor kvar i Malmö), Halalslakt, balkongmord, parallella samhällsstrukturer som växer fram och drar isär vårt samhälle osv osv...

  Det är omöjligt att bortse från detta och fortsätta rösta på 7-klövern i längden. Tyvärr är många svenskar så djupt inne i sin apati och har blivit så hjärntvättade så länge att det krävs att det blir mycket värre innan det kan bli bättre.

  Inte ens Cornucopia lyckas argumentera mot detta på något vettigt sätt, helt enkelt eftersom det inte går. Istället tvingas han till patetiska halmdockeargument om tvångssterilisering, barnaga och utedass, något som ingen Sverigedemokrat önskar sig. Att man kan behålla det som är bra och förändra det som är dåligt passar inte in i den sensationsretoriken men är självklara saker för alla tänkande individer.

  Jag är helt övertygad om att svenska folket, inklusive läsarna på denna blogg, skulle ge SD mellan 40% och 60% om man röstade enbart utifrån vad partierna vill och har med i sina partirogram. Det enda som håller tillbaka SD är MP-medias och proffstyckarnas smutskastning och järnrörsjournalistik. Några enstaka sverigedemokrater som gör bort sig slås upp och ältas i media medan alla de duktiga och skötsamma SD-politiker som finns, både i kommuner och riksdag, aldrig uppmärksammas utan helt tigs ihjäl eftersom det ju riskerar att nyansera bilden av partiet. Som det omogna och nya parti man är har man dessutom en viss växtvärk och kommer med tiden och i takt med att man växer, locka till sig nya sympatisörer som engagerar sig i partiet. Ett exempel är Stefan Torsell som var en av grundarna av MP, men som för länge sedan genomskådat MP:s resa från Miljöparti till röda invandringsnaivister och nu gjort det enda logiska, bytt till SD och kommer att kandidera för SD i valet 2014. Järnrörsprolematiken är alltså en barnsjukdom och det finns alla möjligheter för SD att växa ifrån detta och bli det tredje blocket i svensk politik med över 20% av rösterna. Även om man inte får inflytande på invandringspolitiken med låt säga, 12% av rösterna 2014 så är det ändå det enda vettiga alternativet. En röst på KD, C, S, M eller FP i tron att det skulle vara bra för Sverige ur invandringssynpunkt är bara naivt. Även om MP skulle stängas ute 2014-2018 så är det bara en ytterst kortsiktig pyrrhusseger eftersom även de andra sex partierna är extrema invandringsförespråkare, dock av olika, lika kortsiktiga, skäl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Notera att ovanstående skrevs av en annan Martin.
   /Martin Andersson

   Radera
  2. SD själva skulle kunna gå före genom att kapa banden till sin högaffels-pöbel som håller till på sajter som Avpixlat. Det vore att visa att man menar allvar. Varför gör man inte det?

   Tills dess: SD är ett clownparti fyllt med haverister och värre som aldrig kommer att ges minsta inflytande.

   Radera
  3. Man tar inte avstånd från detta för att man både vill äta kakan och ha den kvar.

   Dvs man vill både kunna locka nya väljare genom att säga "titta vi är rumsrena - rösta på oss"
   men samtidigt är man beroende av att stödet från alla smyg-rasister som "vet" vad SD egentligen tycker men inte vågar säga ("det lönar sig alltid att vara en ögontjänare")

   Det känns som att man har en vilja att gå mot det rumsrena hållet, med tiden kanske detta till och med blir trovärdigt.

   Radera
  4. Bra skrivet!

   De som tycker att en omfattande, generös flyktingpolitik gynnar Sverige, kan inte ha alla sina hästar i stallet.

   Den svenska invandringspolitiken är extrem i både en Europa- och Nordenjämförelse, och har så varit i mer än två decennier. En delförklaring till detta är att de svenska politikerna i sin självförhärligande, grandiosa rättrådighet ”vill gå före” samt att de vill bli betraktade av gelikar som humanismens giganter.

   1993 såg den officiella statistiken över beviljade uppehållstillstånd till flyktingar i Norden ut så här:
   SE______36482
   SF_______3739
   DK_______3424
   NO_______1244
   IS__________6

   Radera
  5. Nisse:

   Och hur definierar du denna högaffels-pöbel? Att vissa uttrycker sig lite yvigt eller kraftfullt i en anonym kommentar? 99% av allt som skrivs i Avpixlats kommentarsfält är ju inte värre än det du själv precis hävde ur dig;

   "SD är ett clownparti fyllt med haverister"

   connyt:

   Det där är ju bara trams och konspirationsteorier. Visst kan det finnas en och annan rasist som både röstar på SD och hänger på Avpixlat, eller tom är medlem i SD. Däremot är ju begreppet rasist numera så urvattnat att det inte betyder någonting, vilket jag gav exempel på ovan. Den övervägande delen aktiva Sverigedemokrater och väljare är inte rasister utan delar i mångt och mycket de åsikter som ofta florerar på den här bloggen, det är bara att man faktiskt tagit ett steg till och aktivt vill göra något åt t.ex. nedmonteringen av välfärden, försvaret, skolan, polisen och landsbygden. Jag som SD-väljare är emot dumheten och naiviteten i politiken, inte enskilda människor som råkar komma från ett annat land. Jag är emot invandringspolitiken, inte invandrarna som personer. Jag är emot islam som totalitär ideologi, inte emot enskilda muslimer.

   Radera
 36. Ni är lite korkade många av er. Cornu har däremot en poäng.

  Jag manade folk att rösta SD 2002 och 2006. Oboy, fick jag skit!

  Men nu kommer min röst troligen att gå till vänstern. Jag är i många frågor mer SD men tiden, tiden...
  Nu måste vi samla samhället och sluta mobba de svaga, invandrare eller svenskar. Invandrarna är inte skyldiga, det är *politikerna* och jag ser hellre än ärlig vänster än ett SD som saknar makt, minns att Åkesson är superborgare och han kommer att gynna dem. Faktum är att vi inte kan stoppa invandringen som läget ligger nu, är det ens önskvärt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte bättre med en blankröst? Det är väl det enda man faktiskt kan våga stå för om några år.

   Radera
  2. En ärlig vänster? Jo tjena... Jag är vänster men vänstern är mer oärligt än Alliansen. SD är ärligare men har istället en hel del föråldrade värderingar.

   Det finns alltså inget bra parti att lägga sin röst på.

   Den del av invandringen som består av lågutbildade förstör tyvärr integrationen för de som redan är här, det driver på ungdomsarbetslösheten och det saboterar fen offentliga ekonomin.

   Radera
  3. Jag röstar alltid taktiskt efter att ha mejslat ut den viktigaste frågan. Men jag har lärt mig med tiden att en röst mot något kan bli en röst för något. Jag röstade primärt INTE på Mona Sahlin&co sist.

   Jo, vänstern är ärligare än vad alliansen är i realpolitiken. Men läpparna kanske är mer oärliga.

   Radera
 37. Bara att få se Kd och C åka ut ur riksdagen är värt en röst på SD. Kommer att vara i extas om de åker ut!

  SvaraRadera
 38. Det finns ett nytt parti PDF Partiet det fria " http://www.defria.se/ " Läs och förstå.

  SvaraRadera
 39. Cornu brukar ju själv alltid kontrollera vilka motiv en skribent kan ha för sina texter. BLT på Söder och i Bromma som skriver om att "Nu stiger priserna på bostadsmarknaden igen..." är exemplet som återkommer någon gång i veckan.
  Vad är då Cornu:s motv? Han driver en framgångsrik blogg som har sådan impact att han regelbundet får föreläsa runtom i landet och dessutom vara med i mainstream media vid spridda tillfällen. Hans texter och blogginlägg har en stor blind fläck när det gäller stor- och mellanstorstadsområdena med majoritet av invandrare och de ekonomiska, social, kulturella och religiösa spänningar som finns där. Istället andas hans texter tidigt 80-tal med samma syn på invandring och nation. Hans problemformulering och syn på Sverige sammanfaller med många SD-väljares.
  Problemet är bara att om dessa förbindelser på något sätt skulle uttryckas mer konkret så skulle det vara adjöss med inbjudningar till föreläsningar, panelsamtal och intervjuer. Sannolikt med katastrofala effekter på Cornu:s verksamhet som mediepersonlighet.
  Faktum kvarstår: bästa förberedelsen för kommande påfrestningar är att erkänna och stödja den nationella sammanhållningen. Svåra tider väntar men om vi svenskar arbetar tillsammans såsom vi gjort tidigare genom historien så klarar vi nog detta med. Det multikulturella fuskbygget rasar samma dag som maten är slut i butiken, elen är borta och det blir kallt hemma. Den etniska sammanhållningen är stark och det är därför den genom historien varit så framgångsrik. Splittrade stater är mindre motståndskraftiga mot påfrestningar och faller sönder i sina etniska beståndsdelar. Många vill nog önsketänka bort detta men det förändrar intet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket kloka ord! Just detta med etniska motsättningar är såklart känsligt att diskutera eftersom det gränsar till rasism. Dock räcker det ju mer att öppna ögonen och titta på hur det ser ut i övriga världen. Överallt där det är konflikter (nästan) handlar det om olika etniska eller etniskt/religiösa grupper som är i luven på varandra. Judar/Muslimer, Shia/Sunni, Kurder som slåss för ett eget land, Bosnier, Kroater, Serber, Kosovoalbaner, Tjetjener, Kopter, Alawiter, Druser, Salafister etc. Överallt är det tydligt att kulturell och etnisk bakgrund spelar en avgörande roll i hur olika grupperingar och konflikter uppstår. Även i vardagen här i Sverige ser man detta, där det är ytterst ovanligt att se grupper av personer på stan där det är uppblandat Svenskar och invandrare tillsammans.

   Radera
  2. @ Martin

   Alla dessa konflikter rör majoritets- och minoritetsbefolkningar som bor i sina ursprungliga hemtrakter, eller i angränsande områden. Ingen med en minoritet i ett främmande land långt från det ursprungliga hemlandet. Sveriges minoriteter är inte en homogen grupp. Dessutom så är de var för sig väldigt få till antalet, jämfört med den etniskt svenska majoritetsbefolkningen.

   Det är sant att vissa grupper har mycket svårare att anpassa sig till vår kultur, men en väldigt stor andel av de vi kallar invandrare idag kommer en dag se sig själva, och uppfattas av oss andra, som etniska svenskar. Titta på Reinfeldt, som har en svart afrikansk förfader. Visst, han har bruna ögon, men så har 40% av alla etniska svenskar. Så en situation där en stor homogen minoritet ständigt är i konflikt med majoritetsbefolkningen, lär inte uppstå.

   Hur snabbt denna, för att använda ett SD uttryck, assimilering sker, beror på alla inblandade parter. Vissa invandrare vill inget hellre än att de ska uppfattas som etniska svenskar, men vi stretar emot. Därav de etniskt homogena smågrupperna på stan.

   Vissa upprepar att muslimer inte vill anpassa sig. De har en annan religion, ett annat språk och andra högtider, men så har judar. Då säger vissa att judar är mycket bättre anpassade, vilket stämmer, men de kan också räkna sin tid i landet i sekler, medan muslimerna bara kan göra det i decennier.

   Radera
  3. Nej, visst finns det skillnader likväl som likheter. Det ligger dock mycket hopp och tro bakom ditt resonemang. Man "hoppas" att det ska gå bra. Man "hoppas" att invandrare i Sverige skall assimileras och inte fortsätta att i hög utsträckning leva i parallella samhällen. Man "hoppas" att islamisering och extremism inte skall fortsätta att öka och man "hoppas" att de tiotals svenska islamister som nu är i Syrien inte skall ställa till med något när de kommer tillbaka hit.

   Dessutom är det ju så att vi redan idag har enklaver där en viss etnisk grupp inte alls är i minoritet längre, eller i varje fall är en dominerande minoritet, t.ex. syrianer i Södertälje, muslimer i Rosengård eller Somalier i Rinkeby. Mot bakgrund av hur utvecklingen sett ut de senaste 20-30 åren är sannolikheten för att allt skall vända och till slut bli bra inte särskilt stor. Eller tycker du själv att utvecklingen går åt rätt håll? Blir det mer eller mindre muslimsk extremism i Sverige? Mer eller mindre bilbränder och stenkastning mot blåljusmyndigheter? Blir utanförskapsområdena fler eller färre? Begår personer med utländsk bakgrund fler eller färre brott idag jämfört med för 30 år sedan? Kostar invandringen mer eller mindre? Vilka av de åtgärder sjuklövern genomför har lyckats?

   För att göra en jämförelse med ett av denna bloggs kärnämnen; man hoppas att koldioxid ska visa sig inte alls påverka klimatet och samtidigt hittar vi plötsligt olja motsvarande 100 Saudiarabien och säkrar därmed fortsatt tillgång till billig energi i ytterligare några hundra år. Hur sannolikt är det?

   Samma blåögdhet och dumhet präglar hela invandringspolitiken. Man "hoppas" att integrationen bland t.ex. Somalier skall öka, bara man tar några miljarder till från välfärden och satsar på integrationsåtgärder och av svenskar diskriminerande skattelättnader. Man "hoppas" att stökigheterna bland Malmös elever skall minska, bara man lägger ner Rosengårdsskolan och sprider ut bråkstakarna. Såhär håller det på rakt över hela brädet, i princip i varje enskild sakfråga och detalj från brottslighet till välfärdsöverföring.

   Radera
  4. Bra skrivet. Du visar upp en välmodulerad upprördhet som har en lagom hög språklig amplitud, och en gällhet som fångar uppmärksamheten utan att för den sakens skull skära i våra ö(r/g)on. Frekvensen i dina generaliseringar känns taktfast, och bildspråket då du målar upp domedagsscenariot känns föredömligt harmoniskt.

   Kort sagt, en referenskommentar som denna bloggs ängsliga vita män bör studera och dra lärdom av, innan de filar vidare på sin rassegregerade framtidsutopi.

   Betygsatt av en före detta malmöelev.

   Radera
  5. Jag vill trots allt försöka svara, fast jag börjar bli trött på temat.

   För 30 år sedan sov Kina. Idag möter vi mördande konkurrens från Asien. Det du beskriver är en blandning av verklighet och skrämselpropaganda. De problem som finns i verkligheten, och inte enbart i ditt och dina likasinnades huvuden, är i grunden ekonomiska – inte etniska.

   För 30 år sedan fanns högavlönade industrijobb som gynnade lågkvalificerad arbetskraft, oavsett etnisk bakgrund. De jobben är borta, vilket orsakat en ekonomisk glidning och därmed större social stress i samhället. Att brottsligheten är lägre bland de invandrare som kom hit på 50- och 60-talet, har att göra med att de hunnit klättra på den socioekonomiska stegen. De har helt enkelt inte drabbats lika hårt som de nyanlända invandrarna.

   Den ökade brottslighet som faktiskt går att verifiera, har varit just av den sorten som brukar finnas bland ekonomiskt svaga grupper, våldsbrott, medan högre ekonomisk brottslighet är mer opåverkad. Återigen, den etniska stämpel högerextrema vill sätta på vissa typer av brott, har sin grund i ekonomiskt utanförskap.

   Kinas löner är på väg upp, likaså deras köpkraft. Det kommer vända vinden och åter föra tillbaka lågkvalificerade jobb inom industrin, fast utan de höga löner som fanns förr.

   Den sociala stress som råder i delar av samhället har kommit och gått många gånger genom historien, och även då har man dragit slutsatser utifrån etnicitet. Även då har man trott att det var fråga om en permanent ekonomisk försämring, men haft fel.

   Den stora frågan är hur vi ska rädda kvar den industriella basen, den lilla skärva som finns kvar, innan vi blir ett nytt England. På något sätt så behöver vi köpa mer tid åt vår tillverkningsindustri, frågan är hur. Jag vet inte. Däremot vet jag att vägen fram inte är mer splittring. Men den diskussionen är mindre intressant bland extremhögern, eftersom det inte rör deras favorittema; demonisering av utvalda minoriteter.

   Radera
  6. Vi räddar kvar den industriella basen genom att robotisera, datorisera och automatisera stenhårt. Det räddar inte särskilt många arbeten, men ger vissa möjligheter till skatteuttag samt förhindrar att den ekonomiska makten hamnar i en helt annan del av världen.

   Att alla arbeten försvinner löser man genom införande av medborgarlön. Fast det blir lite svårare att hålla igång välfärdsmaskineriet om man först likt Gustav Fridolin bjudit alla världens fattiga välkomna till Sverige. Det blir ju lite för många som skall vara med och dela på den tämligen magra kakan man har kvar att fördela, så välfärdsstaten kollapsar. Det innebär inget värre än att vi får levnadsstandard som i Indien eller Etiopien, så det är inte mycket att bekymra sig över. Solidarisk skall man vara, solidarisk hela dagen.

   Radera
  7. @ Kuckeliku

   I dessa tider då vi ställs inför nya prövningar (och då menar jag inte ”massinvasionen” av utlänningar), så är det demoraliserande att se hur förra seklets problemlösningar spelas upp igen som en gammal svartvit film. Första halvan av 1900-talet var det judarnas fel, och första halvan av vårt sekel så är det muslimernas fel. Stöön!

   Din ide om medborgarlön kan fungera som en grundersättning, istället för alla de behovsprövade bidrag vi har idag. I en värld där allt mer automatiseras så kommer kapitalet till slut att äga allt, utan att hitta kunder som har råd att köpa deras produkter. Medborgarlön, fast det låter sjukt flummigt, lär bli verklighet. Men inte än. Frågan är hur folk reagerar? Kommer man utnyttja tiden till något produktivt, eller kommer man sitta framför TV:n, röka ganja och titta på tecknade filmer?

   Radera
  8. Miljöpartiet skall nu också enligt nyheterna satsa på "en ny arbetslinje" men medborgarlön är fortfarande ingenting de vill prata om. Det är bara pseudolösningar som gäller tills vidare, liksom för alla andra partier.

   http://www.dn.se/nyheter/politik/mp-tar-sig-an-jobbfragan

   Vi kan väl få en del beteendeproblem men de får man ta itu med när de dyker upp. Gissningsvis blir vi också av med en hel del beteendeproblem. Människor kan tänkas bli oväntat goda när de inte längre måste piskas till arbete. Det är inte så förvånande om en del satsar på brottslighet när man av samhället forceras att leta arbete trots att det inte finns någon som vill anställa en. Tvingar man sin hund att fixa mat själv så skall man inte förvånas ifall han får "beteendeproblem".

   Radera
  9. @Purjolöken

   Jag håller med om att problemen är i huvudsak ekonomiska men det förtar ju inte mina argument. Att vi årligen tar emot tiotusentals lågutbildade eller analfabetiska invandrare från kulturellt avlägsna delar av jordklotet innebär såklart att de hamnar i en omöjlig situation när det ser ut som det gör på arbetsmarknaden. Det har inget med etnicitet att göra och det har jag inte heller påstått, utan handlar om utbildningsstatus och förmåga att anpassa sig till ett liv i en sekulär västdemokrati. Det har inte heller att göra med att de råkar vara muslimer, även om islam som totalitär ideologi fullt jämförbar med nazismen spär på problematiken ytterligare.

   Den mängd arbeten som fanns förr i vår tillverkningsindustri och som nu försvunnit utomlands kommer aldrig tillbaka hit. När Kina nått sin peak kommer en utflyttning att ske till andra länder, förmodligen i Afrika och andra delar av sydostasien, inte tillbaka till Sverige och Europa.

   Sedan är det självklart så att det finns en etnisk dimension i brottsligheten. När ett gäng invandrarungdomar slår ner och rånar svenskar på stan så väljs offren utifrån etnisk bagrund och brottet har en rasistisk prägel. Det finns ju tom undersökningar där invandrarungdomar berättar om att de "för krig mot svenskarna" osv. Däremot faller det inte under definitionen hatbrott eftersom rasism och våld mot svenskar inte kan räknas som detta, till skillnad mot om ett gäng svenskar slår ner och rånar en invandrare.

   Stenkastning mot polis, brandkår osv är även det rasistiska brott eftersom det bottnar i ett hat mot Sverige, svenskarna och det svenska samhället. Svenska ungdomar som växer upp med arbetslösa föräldrar i slitna förorter har inte samma problem med ren rasism mot övriga samhället, även om de förstås också lätt hamnar i brottslighet.

   Det är mycket viktigt att bena ut varje delfråga för sig i den här debatten eftersom man annars trasslar in sig i ett nät av olika fakta, orsakssamband etc. som man sedan omöjligen kan reda ut.

   Radera
  10. @ Martin

   ”även om islam som totalitär ideologi fullt jämförbar med nazismen spär på problematiken ytterligare.”

   Islam har funnits i 1300 år, ändå finns det fortfarande stora kristna, och judiska, minoriteter i muslimska länder. Nazismen ville utrota alla judar i Europa, och hade också lyckats med det om inte Tyskland förlorat kriget. Att jämföra Islam med nazism är ett fascistiskt nyspråk, ett ”Israelvänligt” påfund i bästa kontrajihad-anda. Det är anmärkningsvärt hur kort minnet är hos de före detta förföljda. Idag så är man påfallande ofta initiativtagare till moderna mediala pogromer - fast då mot muslimer, där andra minoriteter offras i kampen mot den nya ”nazismen”. Det blir så när man tillskansat sig ekonomisk, och medial, makt. Välstånd ändrar ens självuppfattning. Man glömmer. Tror man är någon man inte är. En ur majoritetsbefolkningen.

   ”Den mängd arbeten som fanns förr i vår tillverkningsindustri och som nu försvunnit utomlands kommer aldrig tillbaka hit.”

   En del kommer att komma tillbaka via automatisering, vilket också kommer skapa lågkvalificerade kringjobb inom servicesektorn.

   ”När ett gäng invandrarungdomar slår ner och rånar svenskar på stan så väljs offren utifrån etnisk bagrund och brottet har en rasistisk prägel.”

   Det var ett absolut uttalande, och felaktigt. De flesta brott begås mot personer som tillhör samma socioekonomiska grupp som förövaren. Så har det alltid varit.

   ”Stenkastning mot polis, brandkår osv är även det rasistiska brott eftersom det bottnar i ett hat mot Sverige, svenskarna och det svenska samhället.”

   Eller så bottnar det i att man riktar sin aggression mot symbolerna för den ekonomiska makten, polisen, som också kallar dom ”jävla apejävlar”. Poliser som fick behålla jobbet, trots dessa uttalanden. Etniska svenskar med vänsterextrema åsikter uppfattar polisen på samma sätt.

   ”Däremot faller det inte under definitionen hatbrott eftersom rasism och våld mot svenskar inte kan räknas som detta, till skillnad mot om ett gäng svenskar slår ner och rånar en invandrare.”

   Visst kan invandrare dömas för hatbrottsrelaterat våld mot svenskar, om deras brott riktas mot en blond homosexuell, eller en blond jude – som en av SD-tvillingarna Ekeroth. Däremot så vet jag inte om hatbrott också kan omfatta brott mot kristna, etniska svenskar. Har du någon länk till en pålitlig källa som benar ut detta? För det har du väl?

   Det är svårt att få en domstol att döma för rasistiska brott. Titta på tings- och hovrättsdomen mot Mangs. Denna SD-sympatisör mördade 3 (dömdes bara för 2 mord) och handikappade ett dussintal människor, alla svarthåriga invandrare och muslimer, utan att dömas för hatbrott eller rasism.

   ”Det är mycket viktigt att bena ut varje delfråga för sig i den här debatten eftersom man annars trasslar in sig i ett nät av olika fakta, orsakssamband etc. som man sedan omöjligen kan reda ut.”

   Håller med. Vi har nu benat ut att du är en medial hantlangare åt en grupp, före detta nazistiska, riksdagsledamöter. Villigt, eller ofrivilligt, vill du verkligen vara det?

   Radera
 40. @Purjolöken 13:55
  "Återigen, den etniska stämpel högerextrema vill sätta på vissa typer av brott, har sin grund i ekonomiskt utanförskap."

  Vad menar du med ekonomiskt utanförskap?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Gruelse

   Jag menar föräldrar utan utbildning, eller jobb, som inte ser värdet i att deras barn går till skolan varje dag, eller gör läxorna på kvällen istället för att härja på stan. Därför att de själva saknar utbildning och inte kan föreställa sig vilka vägar en sådan kan öppna upp. Dessa barn växer upp och ska konkurrera i en kunskapsekonomi utan de nödvändiga verktygen. De skaffar istället barn tidigt och, likt deras föräldrar före dom, missar att mana sina barn till att studera.

   Det här rundgången gäller inte alla nyanlända invandrare, vissa, och då speciellt inom gruppen andra generationens kvinnor, pluggar vidare hela vägen upp till högskolan. Problemen är störst bland andra generationens män. Samtidigt så förs den patriarkala traditionen vidare, vilket hindrar kvinnan att söka självförverkligande. Mannen sitter fast 18 timmar om dagen i en jourbutik och säljer kexchoklad för 4,5kr/st, utan kvitto. Ska kvinnan då tillåtas att dra hem en lön som är 5 gånger högre än hans? Vad ska bekantskapskretsen säga? Kommer de ifrågasätta hans manlighet? Argumentet från hans sida blir; vem ska passa barnen? Far- och morföräldrarna är kvar i det gamla hemlandet och förskolan är på svenska, ett språk barnen inte förstår. Ursäkter blandas med verkliga problem och allt står still.

   Detta om hon överhuvudtaget lyckas bryta den strukturella diskrimineringen i samhället, och den är inte en hägring. Denna motvind finns, och invandrarna får dagligen sina ansikten sandblästrade i den.

   Dessa kvinnor som lyckas ta sig hela vägen till högskolan är nyckeln till att bryta rundgången. De kan styra sina barn i rätt riktning, och bli ett föredöme för sin etniska grupp, men då måste belöningen vara tydlig för alla inblandade parter. De behöver hjälp, från dig och mig, och samhället. Detta är ett långsiktigt arbete vars framgång hela tiden måste följas upp och hjälpen korrigeras allteftersom samhället förändras. Kan de vinna ett tvåfrontskrig ensamma? Om inte, sträck ut en hand. Ah va fan, gör det oavsett vilket.

   I den globala ekonomiska motvindens kulingar halkar en minoritet av andra generationens män ner i brottsträsket. De upptäcker alldeles för sent att de sitter fast i en tillvaro de inte vill befinna sig i, men med begränsade valmöjligheter att ta sig loss. Vilka är alternativen? Konkurrera med farsan om de svenska kexchokladkunderna? SAAB anställer inte.

   Det är dessa män som SD uteslutande lägger sitt mediala fokus på. Varför? Är det verkligen konstruktivt? Bara om man har en dold agenda. Har du?

   Radera
  2. @Purjolöken 01:15
   Oj, det var ett slipat svar. Är du möjligen proffspolitiker?

   Anledningen till att jag frågade om definitionen på ”ekonomiskt utanförskap” är för att ”utanförskap” används väldigt ofta i det politiska samtalet, t.ex. i uttryck som ”…åtgärder som minskar utanförskapet…”. Riksrevisionen, som är underställd Riksdagen, har klagat på att politikerna inte har presterat någon definition på ”utanförskap”. Därför går det heller inte att kvantifiera ”utanförskap”. Dvs det går inte att säga att vissa åtgärder kommer minska utanförskapet, eftersom man inte vet hur man ska mäta en minskning, då det inte finns någon definition.

   När du använder ”ekonomiskt utanförskap”, enligt din kanske litet egenartade definition, så frapperas jag av att fattigdomsparametern eller någon annan parameter som har med penningsystemet att göra, saknas, trots bruket av ”ekonomiskt”.

   Du exemplifierar med invandrare från en stark patriarkal kultur med obetydlig utbildningstradition, där kvinnor inte ska studera utan ägna sig åt hem och barn. Men denna bakgrund stämmer inte på alla invandrare. Det finns invandrare från kulturer där kvinnan har en relativt stark ställning och där bildning är eftersträvansvärt. När du talar om ” Det här rundgången gäller inte alla nyanlända invandrare…”, så öppnar du upp för att det är skillnad mellan invandrare och invandrare, mellan invandrargrupp och invandrargrupp. Gott så!

   De exempel du anför, för att så småningom bevisa i ditt näst sista stycke att brottsligheten har sin grund i ”ekonomiskt utanförskap”, tycker jag att man mer kan hänföra till ”den etniska stämpel högerextremisterna vill sätta på vissa typer av brott” eller till religiöst färgade kulturer som starkt avviker från den svenska.

   Angående ditt omnämnande av den kulturmarxistiska glosan - ”strukturella diskrimineringen i samhället” som förklaringsmodell, vilket jag vänder mig mot, läs:
   http://www.svd.se/kultur/kulturdebatt/spotta-inte-pa-min-kansla-av-tacksamhet_8161796.svd.

   Mer konkret vad är strukturell diskriminering? Vilka är personerna som diskriminerar strukturellt?

   Genom att i din kommentar ta upp brottsligheten endast i samband med, som du skriver, ”andra generationens män”, har du på ett försåtligt sätt sagt att det är egentligen samhället som ska belastas för invandrares kriminalitet.

   För att reducera möjligheten att skylla brottsligheten på det ”ekonomiska utanförskapet” eller på samhället, kan man med fördel studera andelen utrikesfödda bland anmälda och dömda våldtäktsfall. Det heter ju i den politiska retoriken att våldtäkt utförs i alla samhällsklasser och grupper. Incitamenten för att begå våldtäkt, har därför inte så mycket med om man är arbetslös, har ont om pengar eller saknar utbildning, utan är mer en maktdemonstration baserat på ett gruppegoistiskt synsätt, rasism eller ett förakt för andra människors värde.

   Enligt BRÅ 2005:17 är utrikesfödda relaterat till sin andel av befolkningen överrepresenterade i brottsstatistiken. Ju grövre brott, desto högre överrepresentation. Utrikes födda, jämfört med svenskar, har en ”överrisk” på 5 gånger bland misstänkta för våldtäkt eller försök till våldtäkt. För dödligt våld och försök till mord och dråp är ”överrisken” 4,2 gånger.

   En undersökning som refererades i SvD 2003, http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lattkladd-kvinna-misstros-i-sexmal_91750.svd , utifrån ca 1000 domar och 600 förundersökningar i sexualbrottsmål, visade att:
   ”Sju av tio våldtäktsdömda kommer från länder utanför Västeuropa.”

   Jag tycker det är litet magstarkt att hävda att utrikesföddas överrisk på 5 ggr vid anmälda våldtäkter samt att ca 70 % av de våldtäktsdömda kommer från länder utanför Västeuropa, skulle bero på ”utanförskap”, ”ekonomiskt utanförskap” eller på ”strukturell diskriminering”, och inte på etniska/religiösa faktorer.


   Radera
  3. ”Oj, det var ett slipat svar. Är du möjligen proffspolitiker?”

   Slipat = falskt
   Proffspolitiker = lögnare

   Nej.

   Du är bortskämd. Van vid att vanliga människor böjer sig för dig. Viker undan. Är rädda.


   Det är sant att det inte finns en mätbar definition av ordet utanförskap, men det betyder inte att utanförskapet inte finns, eller att vi ska ignorera det. Vilket du vill. För då slipper du ge förslag på lösningar, du inte har. Du vill gärna rada upp problemen, medan åtgärderna lyser med sin frånvaro. Ekonomiskt utanförskap - fattigdom - och socialt utanförskap - frånvaron av nätverk/utbildning/jobb - går hand i hand. Sällan ser man ena, utan den andra.

   ”När du talar om ” Det här rundgången gäller inte alla nyanlända invandrare…”, så öppnar du upp för att det är skillnad mellan invandrare och invandrare, mellan invandrargrupp och invandrargrupp. Gott så!”

   Det förvånar mig inte att du tolkar det på det sättet, men jag menade inom samma etniska och religiösa invandrargrupp. Du, och andra högerextrema, vill gärna måla upp bilden av en levande, homogen, muslimsk organism, vars medlemmar har en drönares initiativförmåga. För då kan man applicera individens skuld på dennes etnoreligiösa grupp, och säga, titta vad var det jag sa, muslimer våldtar.

   ”Mer konkret vad är strukturell diskriminering? Vilka är personerna som diskriminerar strukturellt?”

   Vi, jag och du, den majoritet i samhället som också har den ekonomiska och politiska makten. Det kan ske omedvetet, eller medvetet – eller anser du att enskilda individers diskriminerande av personer ur en viss minoritet, alltid ska ses som orelaterade till varandra, och därmed slumpmässiga? Visst uppför sig enskilda individer ur olika minoriteter dåligt mot enskilda individer ur majoritetsbefolkningen, vilket du och de andra högerextrema aldrig är sena att påpeka (om och om igen), men det finns en skillnad. Skillnaden är vem i samhället som har den ekonomiska makten. Det är också därför som våra, etniskt svenska, kvinnor fortfarande kämpar för lika möjligheter. För även om de juridiska rättigheterna är samma för män och kvinnor, är möjligheterna i det verkliga livet det inte. Samma med nysvenskar. Det är också därför kvinnorna möter minst förståelse för sina svårigheter inom den högerextrema sfären. Er politiska blinda fläck är reserverad för jämställdhet. För att det gynnar er sak. Ni pratar om invandrarnas våld mot det svenska, kvinnliga könet, men vägrar se deras svårigheter i vardagslivet som något annat än självförvållat. De har ju trots allt chans till lika lön, resten är upp till dom. Att de inte har det är, enligt ert sätt att se på saken, deras eget fel. Generationerna kommer och går, men lönedifferensen består. Är det en slump, eller en strukturell diskriminering? Ni vill också se att aborträtten blir beskuren. Socialkonservatism, tror jag det heter.

   Det är en sak om deras problem varit politiskt ointressant (alla partier väljer sina målgrupper), men ni har gått längre. I er värld är feminister kulturmarxistiska landsförrädare. Fiender. Vissa av er anser att de bara duger till målskytte... Gärna då på någon ö där det saknas flyktmöjligheter. Helst om de är tonåringar och inte kan simma så bra. Jaja, jag tror inte att du är en Breivik. Önskar bara att det gick att känna igen sådana. Ordet kulturmarxism tycks vara en flitigt använd verbal markör bland dom. Varför har du valt in det ordet till ditt ordförråd? Äh, skit samma. Skit..skit.., var var jag?

   Radera
  4. Ja, just det. Och så maler du, och de dina, vidare i samma spår. Runt-runt. Ni gillar att löpandeband mata oss humana med problemformuleringar - gärna då sådana som rör det etniskt svenska, kvinnliga könet - och alltid utan att komma med någon lösning. Varför svarade du/ni inte på min fråga i tråden:

   http://cornucopia.cornubot.se/2013/05/vilken-politisk-fraga-ar-viktigast-i.html?showComment=1368394978331#c5677819384275568651

   Vad vill ni? Egentligen?

   Jag tycker att det är kusligt hur lika ni är. Den nya extremhögern. Stöpta i samma form, slipade av samma hand, i händerna på skrupelfria f.d. nazister i riksdagen. En kil som ska vidga den redan existerande sprickan mellan etniska svenskar och nysvenskar. Jag ser att du har varit en flitigt använd kil på den här bloggen. Det är dags för dig att ägna dig åt svar, istället för frågor och påståenden. Tycker du inte det? Du har fyllt din kvot av problemformuleringar, med råge. Jag ser fram emot hur denna kil i framtiden används som en skruvmejsel, ett samhällsbyggande verktyg.

   Är du kapabel till det, eller är du en kilskalle bland alla andra? Jag tänker vaska i dina svar framöver, för att se om det finns något som glimmar och har värde, eller om det bara är kattguld alltihopa. Som leverantör av subjektivt framvaskad statistik kommer du att få frågan; hur ser ditt idealsamhälle ut, och hur vill du uppnå det? Om, och om igen. Och jag kommer inte nöja mig med svar som att stoppa invandringen. Sen då? Hårdare straff. Okej, sen då? När blir vi ett folk? Vill du det? Om ja, hur vill du gå till väga? Vad är din definition av ”ett folk”? Kommer den definitionen att förändras, skulle ni en dag tillskansa er verklig makt?

   Radera
  5. Du länkar till en tom och slätstruken artikel i SvD. Muslimen Jasenko Selimovic, som är mer hammare än skruvmejsel, ägnar sig där åt något som kan beskrivas som personlig historierevisionism. Läsvärt? Bara om man sitter i en isoleringscell utan TV.

   Här har vi en nyttig idiot som verkar oklar över vem som är hans husse, men sitter fint gör han. Tänk om alla muslimer kunde sitta så fint. Veta sin plats. Uppfatta båda sidornas åsikter, detta medan ena sidan hela tiden utsätter dom för verbal smisk. Här har vi en folkpartijycke som lägger sig platt inför påbudet att pinka på båda sidorna om staketet. Vilket han också gör. Han pinkar, och pinkar, i tron att han en dag ska bli respekterad. En av oss. Ser du honom som en av oss? Om ja, bjud hem honom. Har du svarthåriga vänner? Om inte, här får du din chans. Ett lydigt alibi mot framtida rasistanklagelser från sådana som mig. Tänk bara vilken tur det var när Beatrice Ask slapp byta skinn med Jonas Hassem. Hon hade – ju – bott i USA med en svart familj när hon var där på 70-talet som au pair.

   Jonas Hassems hyllade öppna brev till Beatrice Ask:

   http://www.dn.se/kultur-noje/basta-beatrice-ask

   Jag har aldrig reagerat så känslomässigt på en text, som när jag läste hans öppna brev till Beatrice Ask. Jag blev medveten om mitt skinn på samma intensiva sätt, som när jag tog mitt första halsbloss, och upplevde hur den varma röken för första gången smekte varenda skrymsle av mina lungors insida. Något som varit en del av en själv en hel livstid, kändes åter nytt på något sätt. Nästan främmande. Efteråt satt jag som fastfrusen. Tydligen länge, för datorns screensaver hann aktiveras medan jag dagdrömde. Tack för den upplevelsen, Jonas Hassem.

   Åter till Selimovic. Den här sällskapssjuke folkpartijycken, verkar också ha trott att han var vän med Jonas Hassem. Han kallade honom hela tiden för ”min vän”, samtidigt som han pinkade på honom i en artikel som var ämnad som svar på dennes öppna brev (går också att läsa i New York Times: Sweden's Closet Racists). Jonas hävdade bestämt att de inte var vänner. Någon har svårt att tolka sociala koder. Kanske Selimovic. Kanske förväxlar han en tyst, kylig blick och sammanpressade läppar, med respekt och ömsesidig förståelse? Kanske är det också därför som han viftar så glatt på svansen när Tryckfrihetssällskapets Ingrid Carlqvist kliar honom gillande. Ett nybildat högerextremt desinformationssällskap som medvetet valt sitt namn så att det ska förväxlas med den mer respektabla (?) Publicistklubben. Deras version av tryckfrihet tycks vara att kritisera allt muslimskt. Aldrig berömma. Som du.

   Läs Selimovics pinka-på-båda-sidor-om-stängslet svar:

   http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/jonas-min-van

   Och Hassems rådvillighet inför denna påträngande, och förvirrade, vän:

   http://www.khemiri.se/vachander/april-2013


   Läs också vad Gellert Tammas, författare till boken Lasermannen – En berättelse om Sverige, skrev om bl.a. strukturell diskriminering.

   http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/det-ar-dags-att-sluta-sjunga


   Jag väntar fortfarande på att regeringen lägger fram ett lagförslag som gör det olagligt att rasprofilera svenska medborgare. Idag är det mest en pekpinne utan förpliktelser. Hur skapar man en gemensam nationell identitet under sådana förhållanden? För det vill man väl? Vill du?

   Radera
  6. @ gruelse 2013-05-14 21:38


   Jag saknar eftergymnasial utbildning. Jag kan inte ens bli en kommunpolitiker. Utom då för SD, förstås, men de har ju inte så höga krav.

   Hejdå, kilskalle.


   .

   Radera
  7. @Purjolöken
   "Jag saknar eftergymnasial utbildning."

   Jaha, då var det belagt att du är en proffspolitiker från MP, som har gått in i politiken direkt efter gymnasiet. Som sådan har du i detta kommentarsfält bedrivit miljöpartistisk valpropaganda med udden riktad mot SD, genom halmgubbeargumentering ur den högre skolan, och med logiska luckor och diverse tillmälen. Tydligen finns det några triggerord i mina kommentarer som du har gått igång på, som en pavlovsk hund.

   Det jag gjorde var att jag på goda grunder ifrågasatte ditt "ekonomiska utanförskap" som förklaringsmodell i den politiskt känsliga frågan - utrikesföddas överrepresentation i brottsstatistik över våldtäkter:

   Radera
 41. @Purjolöken 06:25, 06:26, 06:27

  Jag har läst dina kommentarer med munterhet, eftersom ditt svar präglas i hög utsträckning av guilt-by-association och olika tillmälen. Jag vet inte varför du gör så. Förmodligen för att få gillanden av kognitivt utmanade individer inom det journalistiska och politiska etablissemanget.

  Korrigering:
  ”Oj, det var ett slipat svar. Är du möjligen proffspolitiker?”
  Slipat = listigt. Proffspolitiker = van ordbehandlare som kan övertyga, dock inte mig.

  Min utgångspunkt i denna kommentarstråd var att jag ifrågasatte din förklaringsmodell att det inte skulle finnas någon etnisk parameter till vissa typer av brott begångna av invandrare, utan att det skulle bero på "ekonomiskt utanförskap". Din definition av "ekonomiskt utanförskap" i din kommentar 01:15 saknade fattigdomsparametern, som dock fanns i kommentar 06:25. Så din förklaringsmodell är rörig. Därför tycker jag du brister i logik, såsom en proffspolitiker plägar göra.

  Att tala om invandrares kriminalitet i Sverige är tydligen en mycket infekterad fråga, särskilt om man lägger in etniska/kulturella aspekter. Detta fick Per Gudmundson (SvD), erfara när han bröt den svenska journalistkårens omertà
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/08/22/drevet-mot-gudmundson-liknar-utmobbningen-av-mig

  För den händelse du inte vet innebörden av kulturmarxism, kan följande från Wikipedia vara en nyfikenhetskittlare:

  ”Cultural Marxism refers to a school or offshoot of Marxism that analyses culture as the deciding factor in posited oppression, rather than the economic factors that Karl Marx emphasized. An outgrowth of Western Marxism (especially Antonio Gramsci and the Frankfurt School) and finding popularity in the 1960s as cultural studies, Cultural Marxism argues that oppressive power structures exist within traditional cultural artifacts Western society like capitalism, nationalism, the nuclear family, gender, race, or cultural identity; and that the goal of Cultural Marxism is to use Marx's methods (e.g., dialectic materialism) within academia to expose and challenge such "capitalist hegemony".”

  Genom ditt bruk av ”strukturell diskriminering” så har du uppenbarligen ett kulturmarxistiskt synsätt i vissa samhällsfrågor, enligt ovan.

  Som den fosterlandsvän jag är, så vill jag att Sverige åter ska bli en demokratisk, suverän nationalstat, vilket är svaret på din fråga om idealsamhället.

  För att efterkomma din uppmaning på lösning, så vill jag att Sverige går ur EU, skaffar sig ett territorialförsvar och återinför Värnplikten. I dagsläget är ”svensk medborgare” ett skällsord, och svenska pass är en eftertraktad handelsvara inom det multinationella flyktinggeschäftet. Statusen på det svenska medborgarskapet måste således höjas. Därför bör kriminella invandrare förlora sitt svenska medborgarskap. Sverige, som rättsstat, har inget importbehov av lagbrytare. Erhållet svenskt medborgarskap, som baseras på lögner, hot, korruption och mutor, bör återkallas. Därmed kommer acceptansen och statusen för de invandrare som har svenskt medborgarskap att höjas.

  Sverige har haft en alldeles för hög invandring och oproportionellt stort flyktingmottagande under många år. Andra länder borde ta sitt ansvar, vilket inses lätt genom att studera internationella jämförelser över flyktingmottagande. Invandringen måste kraftigt reduceras. Det inser alla som är vid sina sinnens fulla bruk.

  Eftersom jag är för en inkluderande nationalstat och de hävdvunna kulturerna (svenska, samiska + tornedalsfinska) på svensk botten, så är jag motståndare till multikulti, och den av Sjuklövern framröstade Multikultiparagrafen, i Grundlagen Regeringsformen 1 kap. 2 §, se nedan. Dels motverkar den nationalstatstanken, dels kräver den, som fallet är i USA, att man måste rasprofilera (dela in Sveriges befolkning i olika raser/etniciteter). Paragrafen bör ändras, eller tas bort:

  "Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas."

  SvaraRadera