Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2013-04-18 11:26

Istället för Fischer Spacepen

Bland (neo)survivalister är det förstås populärt med med eller mindre nyttiga prylar för extrema(re) förhållanden. En sådan är t ex Fischer Spacepen, som är en kulspetspenna som kan skriva på de flesta material, i bitande kyla, upp och ner, på vått underlag eller rent av i rymden. Men det finns ett betydligt billigare alternativ.Alternativet är den mycket trevliga UNI Powertank Eco, som inte bara är gjord av återvunnen plast, utan där greppet är tillverkat av trä, trots att det känns som gummi och faktiskt rent av luktar som en blyertspenna. Även denna penna kan skriva under samma omständigheter som Fischer Spacepen, men kostar bara runt 35:- SEK online i Sverige och man kan få ett tolvpack för 200:- SEK från brittiska Amazon. I jämförelse så går Spacepen på ca en hundralapp.

UNI Eco Powertank mycket trevlig penna som kan rekommenderas såväl till vardags, som till fest eller zombieapokalypsen.

Detta inlägg är inte sponsrat och ingen ersättning har utgått till mig eller till någon till mig närstående för detta, utan detta är en s k bottle post från stockholmståget medan jag researchar siffror inför eftermiddagens TV-soffa hos Handelsbanken TV. Ska nu också klämma in en kort intervju för Handelsbanken Studio 12 mitt i allt annat. Bloggarens hårda liv.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Amerikanarna utvecklade en speciell kulspetspenna så att den skulle funka i rymden.

  Ryssarna använde blyertspennor.

  Ibland är den enklare lösningen den bästa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Att en sådan specialpenna dyker upp i prepperskretsar är bara ännu ett bevis på att hela preppingrörelsen bara är en ny variant av "shoppa bort din oro". För det handlar alltid om att man ska köpa en sak och få trygghet i retur.

   Radera
  2. Amerikanerna hade sannolikt blyertspennor som backup. Men det finns ju en del fördelar med kulspetspennor. Ibland kan det tex vara bra att det inte går att sudda och ändra i efterhand. Man skriver inte gärna under kontrakt med blyertspennor.

   Radera
  3. Cornu signerar knappast heller böcker med blyertspenna.

   Hoppas det går bra där vid ringen i Centralstationen. Han kan få underlag för en del pikanta eller mindre pikanta Stockholmsskildringar. Tappar han pennan så plockar han lämpligen upp den med en nigande rörelse.

   Radera
  4. Ah, den gamla myten om ryssarnas blyertspennor...

   http://en.wikipedia.org/wiki/Fisher_space_pen#Uses_in_the_U.S._and_Russian_space_programs

   "NASA programs previously used pencils (---) but because of the substantial dangers that broken-off pencil tips and graphite dust pose in zero gravity (---) a better solution was needed. NASA never approached Paul Fisher to develop a pen, nor did Fisher receive any government funding for the pen's development. Fisher invented it independently, and then asked NASA to try it. After the introduction of the AG7 Space Pen, both the American and Soviet (later Russian) space agencies adopted it."

   Radera
  5. @Adam

   Men om man läser så var det inte ryssarnas blyertspennor som var myten, det var NASAs kulspetspennor som var myten. Följer man referensen på wikipedia så framgår det att NASA började utveckla kulspetspennor men tvingades ändra sig sedan kostnaderna skenade, NASA valde då att använda blyertspennor. Enligt wikipedia använde även sovjet blyerts.

   Numera så har man dock gått över och använder bläckpennor.

   Radera
  6. Men om man som jag går runt med blyertsanteckningar i fickan hela dagarna så märker man snart att de försvinner av nötningen medan bläcket består.

   Blyerts slits snabbt bort!

   :J

   Radera
 2. SEK 18:90 på svensk sida, cornu: http://www.kontorsmagasinet.se/kulpenna-power-tank-p-889096.html
  I find your lack of google skills... *wheeze* disturbing.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 23,60 ink moms och i 12-pack. Billgare på Amazon alltså.

   Radera
  2. Tillägg: frakten är 86,30 så styckpriset hem ink moms hamnar på 30,82

   Radera
  3. man beställer självklart 84 st för 1 984,90 så blir det fraktfritt och 23,63 st, med moms dårå.

   Radera
 3. De här pennorna är (av naturliga skäl) mycket populära i geocachingkretsar. Ett alterntiv om än något dyrare men "trevligare" att hålla i är Tombow Airpress.

  SvaraRadera
 4. Så skriv-substansen torkar aldrig ut?

  SvaraRadera
 5. När sänds det på Handelsbanken TV?

  SvaraRadera
 6. Plötsligt känns den där kataklysmen med att allting tar slut inte så farlig längre. Man kommer fortfarande att kunna fylla i Skatteverkets deklarationsblanketter...

  SvaraRadera
 7. Om man anammar Urban Perssons ofta framförda syn att vi kommer att gå över i ett restsamhälle - där inga nya råvaror kommer att kunna grävas fram mer beroende på ökande kostnader (vi har plockat de låga frukterna) - hur länge kommer resterna att räcka? Vilka prylar håller och är funktionsdugliga riktigt länge?

  SvaraRadera
 8. SPACE PEN, vilken kvalitet!!
  Och så snygga de är, i alla fall 70-talsvarianten!

  Jag fick två stycken av min pappa på 1970-talet. En har slutat fungera. Den andra fungerar fortfarande i skrivande stund.

  Jag imponerade med min SPACE PEN på mina lumparkompisar, som bara hade sina blyertsstumpar, vid befälsgenomgångar ute i det fria under vår vinterutbildning i Älvdalen på 80-talet.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Tack för tipset.

  Tycker space pen är grymt överskattad. Enda fördelen är att den inte tar mycket plats och höljet av metal håller längre än andra.

  SvaraRadera
 11. Finns på Pen Store på knivsöder, för de som vill handla över disk, för 35 bagis! Tjena moss! /08:an
  http://www.penstore.se/info/butiken

  SvaraRadera