Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2013-04-03 06:01

Intervju med mig hos Radio MP

Intervjun med mig hos Miljöpartiets radio Radio MP finns nu ute på deras hemsida, om ni vill ha något att lyssna på medan ni tar er till jobbet. Eller lyssna på när ni är på jobbet. Det går att ladda ner intervjun om ni vill ha den portabel.

Jag har inte lyssnat igenom, så jag vet inte vad som klippts bort eller vad för dumheter jag sagt. Men alltid (o)roar det någon.

Tjatigt, men jag får väl upprepa: Jag är politiskt oberoende och stöder inget parti. Min medverkan i olika partiers aktiviteter innebär inget stöd. Jag har t ex även intervjuats av (m) och blivit inbjuden av (kd) till riksdagsseminarie. Däremot har jag inga problem med att föra fram mina tankar och idéer när politiska partier ger mig en plattform för detta.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Du sympatiserar alltså med miljöpartiet. Bara till att beklaga. Ett mer samhällsfientligt parti får man nog leta efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Jag sympatiserar inte med ngn. Jag har även intervjuats av moderaterna...

   Radera
  2. Josefl:
   Väldigt nyfiken på att höra på vilket sätt miljöpartiet är samhällsfientligt?
   Är det för att de inte tror att evig tillväxt är hållbart? Eller är det deras invandringspolitik du inte håller med om?

   Radera
  3. ps. hahaha det råkade visst bli "förtryckar arne"-kontot jag svarade med. ds.

   Radera
  4. Ett par andra sätt miljöpartiet är alldeles fel är att man vill lägga ner kärnkraften utan att ha rimliga energialternativ när de fossila bränslena sinar och att man inte propagerar för medborgarlön. Vi skall gå in i energisvälten med kraftigt ökad befolkning när det vare sig går att fixa bostäder eller arbeten på grund av tilltagande resursbrist. Deras ideologi handlar inte längre om ekologisk hållbarhet utan om "kärlek" och en gränslös solidaritet med alla som vill ha hjälp. Värsta 68-flummet. I praktiken springer de dock bara nyliberalernas ärenden.

   Radera
  5. För övrigt förespråkar George Monbiot medborgarlön i det här inlägget i The Guardian:

   A basic income removes the stigma of benefits while also breaking open what politicians call the welfare trap. Because taking work would not reduce your entitlement to social security, there would be no disincentive to find a job – all the money you earn is extra income. The poor are not forced by desperation into the arms of unscrupulous employers: people will work if conditions are good and pay fair, but will refuse to be treated like mules. It redresses the wild imbalance in bargaining power that the current system exacerbates. It could do more than any other measure to dislodge the emotional legacy of serfdom. It would be financed by progressive taxation – in fact it meshes well with land value tax.

   http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/apr/01/alternative-to-war-on-britains-poor?INTCMP=SRCH

   Radera
  6. Ett par andra sätt? Du nämnde aldrig några första.

   Har du läst MPs partiprogram? Ja, de vill lägga ner kärnkraften men de vill fasa ut den efter storsatsningar på förnybar energi.

   Finns det något parti i Sverige som propagerar för medborgarlön? Om det är något du skulle vilja att miljöpartiet pratade om så går det bra att vara med att påverka, till skillnad från de flesta andra partier så har inte miljöpartiet en speciell ideologi(tro) när det kommer till sådana frågor, utan de beslutas genom demokratiska processer.

   Kraftigt ökad befolkning? Befolkningen har ökat i ganska jämn takt i flera hundra år. Problemet där ligger väl snarare i centraliseringen av Sverige, att alla ska bo och jobba i storstäder. I vilket fall så har MP ett förslag på att bygga "gröna bostadshus".

   Det skulle finnas fler jobb om intresset hos företagen inte låg i att tjäna så mycket pengar som möjligt utan att utveckla ett hållbart samhälle.

   Radera
  7. Misstolka mig rätt nu, jag säger inte att miljöpartiets politik är utopia, endast att jag anser det vara det alternativ som förhoppningsvis förbereder oss bäst inför kollapsen.

   Radera
  8. Arne, de är företagsfientliga + människofientliga. Ett exempel från min näring, fisket.

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=3728097

   MP vill alltså lägga ner fisket i Kattegatt. Det Svenska fisket landar ca 30 ton torsk i Kattegatt. Samtidigt så kan Lövins sälar äta över 1000 ton torsk i Kattegatt. Till detta kommer hävstångsprincipen att sälen äter små fisk, som då blir antalsmässigt fler. Att notera, det spelar ingen roll var jag än rör mig ute på havet, det fullkommligt kryllar av sälar.

   Men tror du att Isabella skulle tänka sig att säljakt? Nix, istället har de parasiterat på problemet sälen har skapat. Jag utgår från att de håller på med samma miljöterrorism på fler än mitt område. Tex, varg, kärnkraft, forskaranslag mm mm. Det vilar något väldigt sjukt i MP.

   Radera
 2. Du fick tänka till på valen hon, han eller hen... ;)

  SvaraRadera
 3. Tyckte det var snabbtänkt där och dessutom PK svar på sista frågan! En himla bra intervju. Spännande att du också varit deppig över "peak oil" problematiken - genomgår nog liknande process själv med invandringen/segregationen och hoppas jag kommer ut på andra sidan med en ljusare bild av framtiden i Sverige. Det är synd för Sverige att du inte tankar riksdagsarvode och hänger i Riksdagen (gärna politisk vilde) jag betalar MED GLÄDJE ditt arvode via skatten i så fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Cornu kandiderar till riksdagen nästa val kommer jag noga överväga att rösta på honom. Mer fritänkande själar skulle verkligen behövas där.

   Radera
 4. Heder åt MP att de faktiskt tog upp obekväma ämnen och lät C tala utan att styra och avbryta på klassiskt gammel-media maner.
  Ang invandringen väl talat att påpeka att den upplevs som ett problem oavsett om landet har hög invandring eller ej huvudet på spiken.

  försvarsfrågorna undveks naturligtvis i sann MP anda.

  SvaraRadera
 5. Ja, nu har jag också lyssnat på intervjun. Det var en hel del ni hann beröra! Ändå finns det så väldigt mycket som borde berörts mer. Om jag återkommer med synpunkter på något av det som sades så får det nog bli i kommentarerna efter något av dina kommande inlägg.

  SvaraRadera