Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2013-03-23 08:01

Ung vänster i Luleå vill mörda Tobias Billström

Ung vänsters ordförande i Luleå, Christoffer Hurtig (v), dödshotade Tobias Billström (m) på Twitter den 11:e mars. Mediauppmärksamhet noll. Skärmdump enligt nedan, från Signerat Kjellberg.

Tweeten låg kvar åtminstone klockan 21:52:44 igår kväll och har alltså inte ångrats på elva dagar, utan Christoffer Hurtig står för hotet. Att han vill skjuta Tobias Billström menar han verkligen från djupet av sitt hjärta.

Tydligen behövs det viss demokratisk sanering inom kommunistpartiet (v), och det räcker alltså inte att byta namn på partiet. 

Det är bara att konstatera att (sd) aktivt håller på att rensa ut extremister ur sitt parti. Att (v) skulle göra något liknande lär väl vara osannolikt. Jonas Sjöstedt passivitet säger en hel del om hur acceptabla sådana här åsikter och uttryck är inom (v).

Ovanstående attityder bör man ha i åtanke när man funderar på vilken regering vi ska ha efter valet 2014.

Se även Johan Westerholm (s) på Mitt i steget och Fredrik Antonsson (m) på Den sjätte mannen. Eller Morgonsur om att märka ord.

Tillägg: Enligt Schibsted/Aftonbladet avgick Christoffer Hurtig nu på morgonen. Han ber om ursäkt och hävdar att ord som "jag menar det verkligen" bara var ett skämt. Det tog tolv dagar för partiet att reagera, tweeten drogs aldrig undan och först när bloggar som Mitt i steget och Den sjätte mannen uppmärksammade det hela reagerade man. Vi kan också ta till oss vad en (v)änsterpartist egentligen menar när vederbörande säger "jag menar det verkligen" - en vänsterpartist ord är inte värt ett dugg. I övrigt meddelar Hurtig på Twitter att hans mobiltelefonbatteri har laddat ut, så han går inte att nå på telefon. Fast det är säkert ett skämt det med. Vad gäller hotet mot Billström ska SÄPO som sig bör vara inkopplade enligt Aftonbladet.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

83 kommentarer:

 1. Värdegrunden gäller uppenbarligen bara de andra partierna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte mordhot olagligt i Sverige ?

   Radera
 2. Värdegrunden gäller uppenbarligen bara de andra partierna.

  SvaraRadera
 3. Det är också Vänsterpartiet i Luleå som år efter år upplåtit sina lokaler åt Ofog så att organisationen ska ha någon plats att utgå ifrån inför sina intrång på F 21 och Vidsels provområde.

  SvaraRadera
 4. Äckligt är det och tyder på frustration och ytterst klent utvecklad diskussionsförmåga. Hoppas verkligen att media uppmärksammar detta..

  SvaraRadera
 5. Aj då att dom upplåter sina lokaler åt ofog och samtidigt vill döda folk känns väldigt mycket dubbelmoral bra att du uppmärksammade detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som av en händelse går den alltid lika aktuella djurfarmen på radioteatern i p¹

   Hoppas många lyssnar. Hur var det "Fyra ben är bra, två dåligt."? C får lyssna noga vad fåren bräker. :-)

   Radera
 6. En tanke när det gäller att rensa ut i föreningar så är det först och främst normalt endast föreningen själv som kan agera - i detta fallet är det endast ung vänster som kan agera och vänsterpartiet har inte något mandat att göra något. Sen är det enda föreningen kan göra är att rensa bland de som har förtroendeuppdrag man har beroende på hur man är organiserad - är man inte toppstyrd (vilket jag dock nästan misstänker att de är) så kan inte nationella organisationen t.ex. rensa i de enskilda klubbarnas ledning t.ex.

  Men det är ju lite intressant noterat att varken journalistkåren, ung vänster eller vänsterpartiet har uppmärksammat hotet (och tagit avstånd från det ifall man vill framstå som rimligt etiska).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg att ung vänster nu uppmärksammat det hela och agerat - och först därefter har journalistkåren uppmärksammat det. Sammanträffande att saker händer i den ordningen - att när det hamnar i gammelmedia så har redan ungdomsförbundet tagit sitt "ansvar" istället för att de skall känna sig tvingade till det efter att det uppdagats av gammelmedia.

   Radera
  2. Det är tydligt att våra massmedia ger vissa organisationer tid att agera, medan andra organisationer inte får några sådana chanser utan skall tas med byxorna nere.

   Radera
 7. Man måste inse att i vissa samhällssituationer skapas sådana här tankar.
  Det är egendomligt att regeringen inte har detta med i den politiska planeringen?!
  Att marginalisera stora grupper för att koncentrera sig på övre medelklassen (ROT/RUT, jobbskatteavdraget, m.m.) ger givetvis sådana här resultat.
  Men politiken är problembaserad, så det kan inte få annat resultat!?
  Man skapar ett problem som man sedan tvingas ta i, med ibland katastrofala resultat...
  Att föreslå en konkret åtgärd i tid, såsom ett vettigt Grundavdrag, för att motverka arbetslöshet och sociala problem, i tid, är alltså en omöjlighet.
  Istället skapar politiken konflikter som kanske kan spåra ur totalt....
  Tänk på att svensk medelklass varit arbetare de senaste femtio åren. Om denna medelklass hamnar under strecket och blir arbetarklass igen så skapas enorma frustrationer...
  Tänk på att det alltid är missbelåten medelklass som revolterat....

  SvaraRadera
  Svar
  1. i bland börjar man även med en lösning som man försöker hitta ett problem till

   Radera
  2. @Thomas Gunnarson

   De svenska socialisterna valde att proletarisera medelklassen istället för att avskaffa proletariatet.

   Hela upplägget med skatter, bidrag och ränteavdrag går ut på att skapa utsatta människor som lever på hoppet om en välfungerande välfärdsstat.

   Ett helt genialt sätt att skapa en mycket stark politisk maktplattform.

   Den intill utsatthet sönderskattade och skuldsatta befolkningen sitter i ett skruvstäd och är helt beroende av politikernas monopoliserade socialförsäkringssystem. Även merparten av medelklassen är bidragsberoende. Kanske inte för sitt vardagliga liv men om något händer så reder inte de heller sig själva.

   Radera
  3. Jupp "sossarnas fel".... gäsp.

   Radera
  4. Exakt,Patrick Sellman, du har med några få ord beskrivit hur modern socialism en gång designades: all makt till staten. Och varje gång ett land, vi kan kalla det USA, gör motsatsen, vilket var vanligt under Reagan t ex, så ser vi förundrat på och frågar oss vad de håller på med. Vad ska de med individuell frihet till?
   Dock är ju denna period slut; S de senaste 20 åren har ju fört Sverige i en annan riktning och talar inte längre om att bygga ut statens roll.
   V är helt ensamt där nu.

   Radera
  5. @Marcus, Likvid vänster

   Du har lika svårt att argumentera som vanligt och kommer endast med försök till misskreditering i sann vänsteranda. Lågt!

   Radera
  6. Det är bara något som du påstår sellman, så många av dina inlägg mynnar ut i resonemanget "Sossarnas fel" att det blir svårt att ta något du skriver på allvar. Inget försök att misskreditera från min sida, endast en skämtsam påminnelse om hur dina resonemang brukar se ut och att det inte äro mycket nytt under solen.

   Radera
  7. @Marcus

   Då menar du alltså att det inte är sossarna som skapat högskattesamhället, överfört det mesta till kommun, landsting och stat genom socialiseringar och centraliseringar? Det är inte sossarna som byggt upp skattesystemet som skattar folk som inte ens tjänat så de kan försörja sig själva? Osv.

   Jag är en stor motståndare till socialdemokratins övergrepp och kommer alltid att lyfta fram dem. Givetvis spelar det ingen roll om sossarna ifråga kallar sig moderater eller något annat.

   Det är ett halvsekel av socialdemokratiskt näst intill oinskränkt maktutövande som är grunden till det statsträlssamhälle vi har idag. Ett samhälle där en vanlig familj med två medianlöner får i storleksordningen 500 000 konfiskerat om året under hot om fängelse. Ett skattetryck som gör att en sådan familj är helt utlämnad till politikernas godtycke och nycker när de i själva verket skulle kunna ha ett riktigt bra liv grundat på egna val och egna prioriteringar. Istället tar politikerna deras tillgångar och mal ner det i inkompetenta och resursslösande system.

   Vad menar du är det som inte skall kritiseras? Eller vad är det i min argumentation som inte håller?

   Radera
  8. @KingEdward

   Jag tror du har fel. Sossarna är ett maktfullkomligt parti och kommer så fort det kniper höja skatterna om de har mandat till det. Det är ju politikerna som skall fixa allt, det är ju de som skapar välståndet. För att upprätthålla denna bild så kan de nog gå hur långt som helst. Det är ju grunden för hela rättfärdigandet av det som pågår.

   Radera
  9. Sellman : Dels håller jag inte med dig i sak, sedan tycker jag att du överdriver och generaliserar i en mix av sakfel blandat med åsikter. Men nu fick du iaf. använda min replik till att lufta dina åsikter och hålla ännu en utläggning om "sossarnas fel", snarast tror jag du letar efter något att projicera din frustration på och att sossarna råkat passa bra då du har andra åsikter om mycket.

   Radera
  10. @Marcus

   Som vanligt skriver du på ett sätt så du skall slippa att stå till svars.

   Vad är överdrivet? Var är sakfelen?

   Radera
  11. Patrik...
   Det tyx ju inte bli någon förändring med denna regering..
   Så frågan är om problemet ligger djupare ner i svensk kultur?!
   Ungefär som olika potentater under årens lopp har bytt från att vara"socialister" till "demokrater"...
   Med samma politik...
   Så tycker jag detser ut i en mössa bananrepubliker...

   Radera
  12. Markus, som är likvid, bör ha i åtanke hur det gick för de som var likvida när han på Hurtigs bild tog över landet med störst ekonomisk tillväxt. Såga inte av den gren du sitter på.

   Radera
 8. vem bryr sig egentligen om vad partiernas ungdomsförbund hittar på?
  det här har visserligen passerat anständighetens gräns.
  MUF ville tex en gång införa inkomstbaserad rösträtt där man fick fler röster allt eftersom inkomsten ökade

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att man får inflytande efter hur mycket skatt man betalar in är ett väldig rimlig och skäligt resonemang.

   Hur tänkte du när du kopplade ihop det med att vänsterfolk vill mörda andra?

   Radera
  2. Till skillnad mot högerfolk eller vad?
   nu står det faktiskt inte att christoffer hurtig planerar att mörda billström, Han säger att han tänker skjuta honom med någonting, Ett gem kanske eller en ihoptuggad bit papper, Exakt vad vet vare sig du eller jag xy.

   Och att glädjas över att någon dör betyder inte heller som du säkert förstår samma sak som att man tänker mörda personen i fråga. det kanske är dags att använda cornus berömda krav på läsförståelse på han själv här. och inte tolka in en massa egna värderingar.

   Radera
 9. Det är väl inget nytt att vänsterextremister är minst lika onda som högerextremister. Tänk på alla de tog livet av i Sovjetunionen. Det är sådana de är, även fast de låtsas vara goda. Det är bara ett spel för gallerierna. Men även liberala tidningar verkar ganska säkra på att det bara är högerextremisterna som är farliga.

  En sådan som Gustav Fridolin kanske i själva verket är socialdarwinist, bakom förljugna ord om solidaritet?

  SvaraRadera
 10. Näthatet har fått ett ansikte - Ung vänster !!
  Det mest pinsamma är väl att journalistkåren i gammelmedia håller tyst om detta.
  Det är lätt att föreställa sig vilken uppmärksamhet ett motsvarande uttalande från ung SD skulle fått i pressen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ytterligare en indicier att hela näthatsdebatten enbart handlar om att få till en lag man kan använda som ursäkt för att stänga ner SDs (et al) nätaktiviteter. Cornu må inte få agera min aktiemäklare, men inlägget där han beskrev Sverige som en fascistisk diktatur är träffande.

   Radera
 11. Aftonfablerna har uppmärksammat det

  SvaraRadera
 12. Tänk om vi kunde diskutera verkliga problem. Inte uttalande som kommer från ungdomar,förmodligen berusade, som inte kan skilja mellan ord och handling. Är det för Tomas Billström inte hade betalat TV-licens men lyckades slippa undan som är orsaken till uttalandet?
  Moventia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför förmodar du att Christoffer Hurtig var berusad?

   Formuleringarna "verkligen", från "djupet av mitt hjärta" och "jag menar det" upptar större plats i texten än själva dödshotet så nog får vi väl anta att hotet är allvarligt menat.

   Radera
  2. Hmmm, så att undanhålla pengar för staten betraktas som det yttersta brottet som förtjänar dödsstraff? Vilken vikt man sätter till olika observationer och vilka proportioner det får visar också lite hur man värderar - många är säkert överens om att det är "fel" att smita från TV-licensen, men man kanske har olika uppfattning om hur allvarligt felet är.

   Sen har man nog problem ifall man är berusad i över en vecka och inte kan rensa upp efter det man ställt till med under berusat tillstånd. Det normala är väl att man rensar upp efter sig om inte dagen efter så åtminstonde efterföljande dag?

   Radera
  3. Ha! Det finns väl inte en enda av dessa vänsterextremister som betalar TV-licens eller biljett på tunnelbanan. Svaret står att finna i migrationspolitiken. Dessa vänsterspolingar vill ha helt fri invandring till Sverige, och de som motsätter sig är fascister.

   Radera
  4. Denna "ungdomen" råkar vara 18 dagar från sin 27årsdag, att man inte kan skilja mellan ord och handling vid den åldern är ganska skrämmande..

   Radera
 13. Analysen i stort fel som vanligt, Hurtig har avgått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, analysen verkar rätt. Det är nu först när det uppmärksammas på nätet som han börjar mumla om att avgå.

   Radera
  2. ...och först när ungdomsförbundet kräver det

   Radera
 14. Så här beskriver Christoffer Hurtig sig själv: "Marxistisk socialist och feminist som älskar livets goda."

  Så frågan blir väl till vilken men kopplar detta beteende:
  * Marxistisk socialister mördar folk de av någon anledning inte gillar.
  * Feminister mördar folk de av någon anledning inte gillar.
  * Eller är det jakten efter livets goda? Han är lustmördare helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara oliktänkande han vill mörda:

   *Prinsessan Lilianär död, hurra nu är det bara resten av kungahuset kvar!

   Radera
  2. Han är bara väldigt modern..
   "Förändringsbenägen materialist" kallas det.
   (Eller en som kan döda för pengar. Mintolkning...)

   Radera
  3. En typisk modern hycklare är vad denne är. Eller är det inte så "folket" uppträder efter att de gjort revolution? Kommunister som begår hämnd för alla oförätter makten anses ansvariga för.

   Illa att internet gjort sådana uttryck möjliga! Man kan uttrycka sig provocerande men då bör det ske på sådant sätt att läsaren kan tolka satiren. Detta är däremot en större skandal. Partiet måste ta konsekvenserna och kasta ut vederbörande snarast. Han hör absolut inte hemma i en parti-rörelse. UT!

   Radera
 15. Var är det gigantiska drevet om näthat nu? Ska inte Åsa Linderborg granska den här "skiten" också? Demokratiproblemet med journalistkårens partisymatier blir tydligt.

  SvaraRadera
 16. Cornu: "Tydligen behövs det viss demokratisk sanering inom kommunistpartiet"

  Skulle man rensa ut alla stollar blev det ingen kvar. Så för egen del tror jag inte att det inträffar.

  Men en "demokratisk sanering" kan dom väl har gjort. Och resultatet är att Christoffer Hurtig är en ordförande.

  SvaraRadera
 17. http://www.svt.se/nyheter/sverige/ung-vanster-ordforande-jag-vill-skjuta-billstrom

  Nu ligger nyheten på svt.se's förstasida.

  SvaraRadera
 18. Undrar om han som blond och blåögd kände sig förtalad av Billström?
  Vänstern har aldrig setts som ett hot , bland journalisterna.
  Kommunismens ogärningar pågår fortfarande och bilder av både Stalin och Mao syns här och där. De platsar bland porträtt av Hitler och Mussolini!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om vänsterextremisterna i Nordkorea som svälter ihjäl sin egen befolkning samtidigt som de hotar resten av världen med kärnvapen.

   Radera
  2. Frågan är ju om detverkligen är ideologiskt...
   I Sydkorea är man tydligen ibland sanslösa rasister (särskilt imbecilla européer anses vara jätteroligt att skoja om)...
   Medan då Nordkorea lider av samma fenomen men på ett annat sätt....
   Japaner och koraner har samma bakgrund och även i Japan är man sig själv nog...
   Kanske att svenskarna är det mest öppna folket ändå, typiskt anglo-saxiskt, men som numera oförskyllt kallas rasister?

   Radera
 19. För er som missat det:

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/glom-inte-det-goda-fina-hatet_7901138.svd

  Gammelmedia kan, ibland i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även V har satt upp en gräns!
   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/v-ordforande-avgar-efter-hot-mot-billstrom_8025208.svd

   Radera
 20. Inte för att jag vill försvara Hurtig, men är det någon som besvärat sig med att ta reda på vad han egentligen menade?

  Ofta utvecklas ju inom grupper lokala skämt och uttryck. Och med tanke på kommunisternas förflutna och deras dödslistor på personer som skulle skjutas vid revolutionen kan det mycket väl ha varit just ett skämt. För inte har väl kommunistera fortfarande kvar dödslistor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill du införa proletariatets diktatur, kommunism, (V) eller klimatets diktatur (Mp) så krävs en rejäl utrensning både bland meningsmotståndarna (som genomskådat politiken från början) och bland de egna anhängarna (de nyttiga idioterna som trodde att betoningen var på proletariat respektive klimat, och inte på diktatur).
   Om man går efter en lista eller kör ad hoc återstår att se. Förhoppningsvis så är demokratin stark nog att stå emot dessa fanatiker.

   Radera
  2. Om du tittar på skärmdumpen ovan av Hurtigs twitter, råder det då verkligen någon oklarhet om vad han menade?

   Finns det något otydligt där?

   Radera
  3. @xycorr
   Är benägen att hålla med. Men jag skulle verkligen tycka att det vore roligt att höra eller läsa hans egen förklaring.

   @03f...
   Ja det får vi verkligen hoppas, att demokratin är tillräckligt stark att stå emot. Men, med tanke på hur politiken glider i stora demokratier som EU och USA ser det faktiskt rätt dystert ut, tycker jag.

   Radera
  4. Läsförtåelse är en svår konst xy, särskilt när reptilhjärnan tar över.

   Radera
 21. Vem bryr sig egentligen om vad en liten lokal del av ett ungdomsförbund gör ?

  Nyhetstorka *GÄSP* , skulle alla bry sig om dylika dumheter vore vi alla galna av tokutspelen från MUF och liberala ungdomsförbundet.

  Bara idioter och folk som vill hitta ett desperat politiskt slagträ tar dylika twitterinlägg på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur du tidigare avfärdat näthatsdiskussionen i media som "Bara idioter och folk som vill hitta ett desperat politiskt slagträ"?

   Eller blir det helt plötsligt ok när det är dina kompisar som är i farten?

   Radera
  2. Likvid Vänster har suttit under en sten hela vintern, nu vill han komma ut i vårsolen. Han är ringrostig, gå inte så hårt åt honom, då försvinner han under stenen igen.

   Radera
  3. xycorr : Ja, jag är ganska konsekvent. Fast nu var det väll inte en konstruktiv diskussion du var ute efter ?

   Kingeward : Nu har någon dragit dig i blasten och tvingat upp dig i vårfrosten. ;-)

   Radera
  4. Likvid Vänster kanske står för likvideringsvänster?

   Radera
  5. Kuckeliku: Så kan det vara. Marcus känner sig helt enkelt lite motarbetad idag.

   Radera
 22. När den dagen kommer... så ska somliga ställas mot väggen och den värnpliktiga exekutionsplutonen tvingas utföra avrättningen.

  SvaraRadera
 23. Rötägg finns väl inom alla partier. Hurtig i (v), Billström i (m).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta handlar ju inte om det, detta handlar om att en liten lokal del med en tok inom ett ungdomsförbund gått över gränsen och att detta blåses upp till stora proportioner av folk som söker politiska slagträn samt av bloggare/media med egen politisk agenda.


   Mycket skit har genom åren twittrats av MUF och andra ungdomsförbund, mediauppmärksamheten har nästan alltid varit 0 och intet.

   Radera
  2. Du försvarar alltså dödshot. Finns inget annat sätt att tolka din replik. Du tycker det är OK att dödshota, mycket tydligt, ej raderat dagen efter, meningsmotståndare?

   Som sagt, haters gonna hate.

   Radera
  3. Väl rutet, och reflektera över vad reaktionen hade blivit om det inte varit (en ganska impopulär) Billström som var måltavlan, utan t ex en kvinna, en minoritetsföreträdare eller liknande. Tror inte twittern hade överlevt 12 dagar då.

   Radera
  4. Cornuc :

   Nu försöker du klistra på mig epitet och åsikter jag inte har.
   När det gäller hat har denna händelse visat sig ge bränsle åt hatare som desperat letar efter en anledning att få smutskasta ett helt parti, och att då lyfta upp en lokal tok från ett ungdomsförbund passar utmärkt.

   Jag uppfattar ofta dig som aggressiv/arg/irriterad när du diskuterar här i kommentarsfältet på din egen blogg, därför tror jag du har lätt för att se och upptäcka hat samt att du ofta övertolkar och ser hat när det inte finns.

   Radera
  5. Flute, en ENORM skillnad i tilltag mellan Hurtig och Billström, man kan inte bara kalla båda för rötägg. Den ena mordhotar den andre gör ett uttalande som provocerar vissa.

   Radera
  6. Han hade fel, Billström, ty det är just medelålders svenska kvinnor som ömmar för flyktingar utan närmare eftertanke...
   En medelålders man tänker mer praktiskt. Kan man jobba och betala skatt så är det vä OK!
   Om dom så är gröna i facet....

   Radera
 24. Jag tolkar det personligen som någon form av ungdomligt dåligt omdöme. Unga människor tänker inte så mycket - de känner bara. Och "ung" tycks man ju vara länge nuförtiden.

  När vi ändå bor hemma halva livet och ska jobba till 75 kanske det är dags att höja myndighetsåldern till... sådär 35 bast...

  Nej skämt åsido. Oerhört dumt skrivet i ett offentligt eller halvoffentligt medium, och knappast förfluget eller möjligt att missuppfatta. Om man uttrycker sig på det sättet får man nog hitta en väldigt bra motivering för att inte omedelbart skiljas från varje förtroendeuppdrag i varje någorlunda normal organisation.

  I den mån man uppbär ett förtroendeuppdrag i någon revolutionär organisation - vilket man ju kan vara så länge man inte börjar beväpna sig för att bedriva samhällsomstörtande verksamhet - är väl yttrandet rätt normalt, men skulle nog utan större tvekan kunna kategoriseras som "näthat".

  "Lagligt" och "lämpligt" är dock inte samma sak. Texten är juridiskt sett inget dödshot och förundersökningen kommer att läggas ned omedelbums. Man får säga även dumma och onda saker och ha de mest idiotiska önskemål och drömmar. Men man får förstås finna sig i att man får den respekt man själv förtjänar genom sitt beteende.

  Det är knappast någon som tar på allvar att Hurtig på riktigt skulle genomföra ett mord på en minister. Efter det idiotiska yttrandet är det väl snarare frågan om någon tänkande människa tar Hurtig på allvar överhuvudtaget under överskådlig tid.

  Man faller på eget grepp när man gör bort sig på det viset.

  Och, som sagt, juridiskt sett; att man uttrycker att man "vill" någonting är inte samma sak som att man tänker genomföra det, kommer att genomföra det eller uppmanar någon att göra det.

  Själv vill jag åka till Maldiverna.;-)

  SvaraRadera
 25. Vänsterns "näthat" är inte lika intressant för journalistkåren att uppmärksamma, vilket säger en del om vilka som var måltavlan för medias tendentiösa debatt om hat och hot.

  Mkt bra av dig Cornu att lyfta dubbelmoralen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Kan man verkligen tolka det som att verkligen menar att han vill skjuta Billström"

   Fri och oberoende television, hahahahahahaha

   http://www.svtplay.se/video/1116782/23-3-12-00

   Radera
 26. Ja, och återigen var det här jag läste det först. Du borde få provision, Cornu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var dock inte första bloggaren, utan mitt inlägg står på andras axlar.

   Men media var definitivt pucktvåa den här gången.

   Radera
 27. Även vid denna typ av näthat går drevet; de som redan är under attack, som Billström, blir fritt villebråd. Väldigt otrevligt. Det som skrivs i diverse twittrar skulle kunna stressa en ny Mangs, Ausonius eller Breivik att tro att just han är kallad för att göra något åt problemet.

  SvaraRadera
 28. Man får dock komma ihåg att media, etablerade politiker och twittermobben själva drivit på utvecklingen mot en vulgärdebatt där man ständigt tänjer gränsen i sin debatt, drev och i sin kampanjjournalistik. Vissa, som den aktuelle vänsterpartisten, klarar inte att hålla sig inom gråzonen utan går för långt.

  Men detta mainstream-hatande på nätet är ju inte intressant att diskutera, för skuggan faller ju då plötsligt på dom själva. Enklare då att konstruera en debatt om några få anonyma och obetydliga personer som sitter hemma och skriver elaka kommenterar riktade mot vänsterprofiler.

  Ett exempel på mainstreamhat som inte passade in i mallen för debatten om näthatet:

  http://www.dn.se/nyheter/politik/hanande-sms-om-ob-tvingade-ylva-johansson-till-pudel

  Läsvärt från Sakine Madon kring det accepterade och mer inflytelserika hatet som ständigt pågår, men som tydligen håller sig inom de politiskt korrekt gränserna:

  http://www.expressen.se/kultur/varning-for-troll/

  SvaraRadera
 29. Vi vet alla att kultureliten och journalisterna har kraftig slagsida åt det rödgröna hållet, därför accepteras ett visst näthat medan annat näthat fördöms mycket kraftigt.

  SvaraRadera
 30. Sedan när betyder det att man planerar att mörda någon bara för att man kommer att glädjas över personens död? lite små klantigt av cornu som ständigt propagerar för ökag läsförståelse och att man inte inte tolka in något annat än exakt vad som skrivs.

  christoffer kanske tänder på billström och vill skjuta honom i rektum med sin långa hårda...

  SvaraRadera
 31. En del tycks tro att dom kan gå hur långt som helst, allt för att få sitt namn känt och på så vis få full uppmärksamhet kring sitt ego

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och en del går för långt och får se sig om efter en annan karriärsväg-snabbt och hurtigt!
   http://www.svtplay.se/video/1116782/23-3-12-00

   Radera
 32. Ett sätt att få bukt med det vildvuxna näthatet är att stänga ned internet för gott.
  Problem solved!

  SvaraRadera
 33. Varje avlägsnad vänsternisse är förstås en seger, men att se det där som ett mordhot? Att se personen som tämligen olämplig person att ha en befattningsroll i ett samhälle? Ja!

  Jag vill sätta på Angelina Jolie.

  Är jag nu misstänkt för våldtäcktsplanering eller planering av utomäktenskaplig aktivitet?

  SvaraRadera
 34. En anständig och stolt patriot bryr sig inte om vad sådant patrask som denne Hurtig uttalar. Med all sannolikhet varken vill, vågar eller kan han göra Billström någon skada. Man kan också ifrågasätta om Hurtigs text skall betraktas som ett hot. Det som förstås är intressant ur ett samhälleligt och kulturell perspektiv är den statligt sanktionerade dubbelmoral som råder i Sverige vid uttalanden från vänster respektive höger. Föreställ er vad som skulle hänt i media om exakt samma uttalande gjorts av en motsvarande person inom SD.....
  Cornu älskar ju bubblor och han är nog en ny bubbla på spåret - det antisvenska, antidemokratiska hyckleriets bubbla är uppblåst till bristningsgränsen.
  Hur ser det ut om 15 år?

  SvaraRadera