Cornucopia?

2013-02-23 15:07

Vattenfall bekräftar nedläggningen av svarta pellets

Vattenfalls Mikael Petrovic Wågmark bekräftar att man lägger ner den egna satsningen på svarta pellets, men det innebär inte några uppsägningar inom koncernen.


Berörd personal kommer placeras om inom Vattenfall, då deras kompetens är viktig för företaget. Främst berörs anställda i Stockholm, Berlin och Amsterdam. En del ska redan ha fått nya tjänster inom Asset Optimization and Trading.

Man lägger ner satsningen då man istället avser att köpa in biomassa på marknaden, istället för att själva raffinera den till svarta pellets. De anställda som placerats om till tradingavdelningen kommer syssla med detta. 

Kort sagt så löser marknaden allt och trollar fram det raffinerade biobränsle som behövs åt Vattenfall. Och om marknaden inte ordnar det så kan man fortsätta elda kolkraftverken med kol.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar