Cornucopia?

2013-02-04 09:01

Skräck och avsky i Euroland

Förra veckans fysiska post innehöll en trevlig överraskning. Ett recensionsex av Bonnier/VA-journalisten Emanuel Sideas första bok, reportageboken Skräck och avsky i Euroland (Bokia 169:-Adlibris 156:-CDON 159:-, Bokus 161:-).


Boken handlar om Emanuel Sideas vilda sommarresa 2012 i eurokrisens Aten, Rom, Madrid och Lissabon, även om den inte utgör gonzo-journalistik likt Skräck och avsky i Las Vegas.

Fast ibland undrar man även om Skräck och avsky i Euroland är på riktigt. Tyvärr är den dock det och konsekvenserna av denna verklighet kommer leva med Europas folk i många år framöver.

Det är en läsvärd, om än lite tunn, skildring av krisens Euroland. Å andra sidan passar den perfekt i väskan att läsa på bussen eller tågpendeln. Speciellt om man vill skrämma livet ur medpassagerarna. Den som gillade Johan Norbergs likartade bok, kommer definitivt gilla den här, även om Sideas bok mer handlar om de vanliga människorna som lever mitt i krisen och hur de ser på det hela, samtidigt som man förstås får bakgrunden.

Tyvärr finns den inte som e-bok.

Angående morgonens inlägg om Bill Gross, så ser vi samma kreditsupernova i Europa, där den kreditbaserade tillväxten nu nått vägs ände och tillväxten upphör. Kvar finns bara skulderna. Och i Sideas bok, vanlig folk som får ta smällen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

1 kommentar:

  1. Apropå analyser av krisen kan jag tänka mig att bloggens läsare kan vara intresserade av copyriots bloggserie i just nu 83 delar. Hög intellektuell nivå på både inlägg och kommentarer. Speciellt följande delar tror jag många kan vara roade av att läsa:
    http://copyriot.se/2013/01/24/krisen-del-81-sosse-ignorerar-skuldberg/
    http://copyriot.se/2012/12/29/krisen-del-77-som-i-sovjet-fore-kollapsen/

    SvaraRadera