Cornucopia?

2013-02-17 13:50

Positiva söndag: Köp online utomlands!

Dags för härliga positiva söndag igen!

Den här gången är det dags att rekommendera sajter ni handlat från utomlands, och som alltså skickar till Sverige. 


Mina egna rekommendationer är ganska begränsade. Handlade billig köksutrustning (KitchenAid - spelar ingen roll hur bra något är, bara det ser bra ut) för halva priset mot i Sverige via tyska Buy and be happy för kanske åtta år sedan, men sedan dessa har sajten lagt ner/gått i konkurs, så den rekommendationen får strykas. Generellt är det dock mycket billigt att handla från Tyskland, men jag kan inte lämna några personliga rekommendationer.

Bland utlandssajter kan jag iaf rekommendera brittiska Flashaholics, för den ficklampe-sugne (eller Maxpedition-intresserade) neosurvivalisten. 40-50% lägre priser än från svenska butiker, på identiska produkter. Dessutom har åtminstone jag fått icke utannonserade bonusar vid köp, t ex batterier, rabattkuponger på framtida besök etc. Alltså inga utannonserade lockelser, utan sådant som helt oanmält följt med beställningarna. Flashaholics levererar dessutom på 24 timmar till Sverige och jag har alltså alltid fått produkterna dagen efter, något som få svenska onlinebutiker lyckats med, om någonsin.

Man kan starkt ifrågasätta varför importerade produkter ska kosta mer i Sverige än utomlands. Drabbar det då svenska arbetstillfällen när man inte köper från svenska butiker? Delvis, men att köpa billigt utomlands (så länge det går av politiska eller peak oil-skäl), ger mer pengar över till lokal och hållbar konsumtion. I slutändan tillverkas ändå "allting" i Kina.

Så vad är era egna personliga rekommendationer, där ni faktiskt köpt något utomlands? Allra roligast är det när man hittar svenska produkter som är billigare att beställa från utlandet, inklusive frakt...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

49 kommentarer:

 1. Campsaver.com

  Fantastisk kundservice, låga priser och gratis frakt vid köp över $400. Har en del märken som inte finns här, som Big Agnes. Priserna är USA-låga och frakten går rimligt snabbt. Säljer bl a Mountain House frystorkat för mindre än halva priset.

  Köpt vid två-tre tillfällen och har bevittnat vänners köp. Allt har gått smärtfritt, inklusive reklamationer (det blev en dyr fraktnota för ett par skor...). Rekommenderar dock den som ska köpa just skor att mäta sina fötter. US 11 är av någon outgrundlig anledning inte samma storlek i USA som US 11 är här hemma.

  SvaraRadera
 2. Vid online-handel utomlands har jag enbart handlat på newegg.com, dell.com och fleshlight.com då dessa har en bred användarbas vilket gör att jag kan lite på deras leveranspålitlighet.

  Jag har också planer på att handla upp varor och tjänster vid extremtextil.de och linode.com men har inte ännu kommit till skott att göra det.

  Om någon kan tipsa på en porrbutik som är pålitliga har bra priser samt brett sortiment vore jag tacksam.

  SvaraRadera
 3. Jag köper mycket musikutrustning från thomann.de. Cykeldelar, även billigare saker som däck lönar det sig att köpa från handlare på ebay i england och tyskland. Silver naturligtvis från ebay.de....momsen är bara 7% PÅ SILVER DÄR TROR JAG.
  Det handlar helt enkelt om utbud. Sen är jag tveksam till om svensk handel upptäckt siter som tradera & blocket...de finns inte där i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.dv247.com/ kan vara värt att kolla med också.

   Radera
 4. Cult Pens. UK. För den som tecknar eller skriver som en riktig människa medan man tänker. (Kanske finns bättre, men jag är imponerad av utbudet och är nöjd med dem, så det är vad jag kan rekommendera i pennväg).

  Givetvis är det bara bra för vårt välstånd att vi köper bättre billigare varor utomlands. Finns ingen mening med att vi ska slösa bort vår tid på att "sysselsätta" oss med att producera sämre dyrare grejer. Svensk industri behöver köpa världens bästa och billigaste varor för att bli konkurrenskraftig! Är andra bättre på att göra grej X, ja då får vi se till att göra en annan grej Y istället, med X som billig insatsvara.

  SvaraRadera
 5. knifesupply.com
  gpknives.com
  americanknifeandsword.com

  När det gäller knivar, yxor, svärd etc så är ett onlineköp i USA att rekommendera.
  Trots frakt och tullavgift blir det ca 50-70% av kostnaden här, speciellt om du köper flera artiklar i samma batch.
  Alla tre har mycket bra kundservice och säkra leveranser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer. Jag har handlat bl.a. Fällkniven på http://www.knifeworks.com/.
   Bra service men det finns som sagt många andra sajter.

   Knifeworks deklarerade mina knivar som "camping tools" och jag minns att det blev 4% skatt + moms. Ändå betydligt billigare än att handla i Sverige.

   Radera
 6. Jag brukar oftast handla via olika handlare på E-bay. Har de bra betyg så är de måna om det och har bra service. Små saker kommer i vanliga posten och stora som paket som man får hämta ut. Ofta är frakten gratis också. Priserna jag skriver är inklusive frakt. På senaste tiden har jag köpt batterier från England (10xLR41 15 kr), 14W LED-lampor 6500K från Hongkong (60kr/st), toner till laserskrivare från tyskland (3 st för 500kr), datorfodral till zenbook från usa (50% av priset). Deal Extreme är bra och billigt också. (dx.com)

  SvaraRadera
 7. Thomann.de när det gäller musikinstrument och tillbehör. Bra pris, snabb hantering och bra utbud.

  SvaraRadera
 8. http://www.coininvestdirect.com/

  Funkar perfekt.

  SvaraRadera
 9. Någon som vet någon bra sida att köpa klocka ifrån?

  SvaraRadera
 10. Hej

  Köpte för bara två veckor sedan en thermoelektrisk fläkt "Eco-fan" (man sätter den på kaminen och genom värme/kylan så skall den fläkta ca 60 m3/h) från Amazonen från The States (tillverkat i Kanada)
  Inclusive frakt 1000 SKr, exact samma produkt i Sverige skulle kosta 1500 Skr.
  Och det har dessutom redan leverats!

  SvaraRadera
 11. Brukade handla böcker på Amazon us, men fick en gång ett av tullen vidhäftat inbetalningskort. Sedan dess är det Amazon uk som gäller för att slippa överraskningar. Fast jag köpte Alekletts "Peeking at peak oil" hos Springer, vet dock inte var de håller hus rent fysiskt. Förövrigt, boka hotellrum och beställa biljetter brukar också fungera bra. När det gäller större fysiska saker betalar jag gärna lite extra för att ha en mänsklig motpart som jag kan ställa till svars om prylen inte fungerar som den skall. Dessutom kan man pruta på vissa typer av produkter så man kommer i närheten av nätpriser. Att pruta är en underskattad konst i Sverige. En del tycker rent av att det är skämmigt att pruta.

  SvaraRadera
 12. Iherb.com om man använder kosttillskott. Blir betydligt billigare än i Sverige trots frakt och tullavgift... Rabattkod "UYO657" ger 5-10 USD rabatt!

  SvaraRadera
 13. Dealextreme för diverse kablar etc. DX.com
  Koper t.ex. HDMi-kablar till en bråkdel av priset.
  Gratis frakt från kina som tar några veckor, men har aldrig blivit besviken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att du betalar in momsen också ;-)

   Radera
  2. Bosatt i Norge så blir bara tull om det överskrider ett fast värde så, ju är dokumenterat i "proforma invoice".
   Nu var inte kablarna speciellt dyra när varken jag eller några kollegor kopt så det blev aldrig aktuellt.

   Radera
 14. Köpte en Big Berkey här: https://www.bigberkeywaterfilters.com/
  Man åker på tull på de beloppen men det är ändå _mycket_ billigare än i Sverige.

  Batteriladdare och finare klockor på tyska Amazon. Funkar fint.

  Värmedriven fläkt till kaminen köpte jag från USA: http://www.leevalley.com/
  Man åker på tull även där men finns det inte i Europa så får man bita i det sura äpplet.

  Löparskor: activinstinct.com (UK) Funkar fint. 1/3 - 1/2 priset.

  SvaraRadera
 15. Köper mycket på ebay.com av dess småhandlare från hela världen. Har köpt tyger från Thailand och Indien, har en skräddare i Kina och köpt äkta pärlor direkt från Shanghai. Dessutom fått tag i headphones till min gamla Nokia. Är det mindre summor (under 1500 tror jag) passerar de svenska tullen utan åtgärd. Känner inget dåligt samvete för att inte stödja svenska företag. Det är bara storföretag kvar här hemma, de flesta med den yttersta basen i USA. Alla andra är utkonkurrerade. Dessutom använder jag mig mycket av Amazon.com. Går väl lika bra att köpa .uk. Men där har jag inget konto.
  Moventia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är samma konto på alla sajter så du kan använda ditt .com-konto även på .co.uk, .de, .fr, osv. Handlar du från de EU-baserade Amazon-sajterna får du gratis frakt (på köp över ca 200 kr) och slipper tullavgifter.

   Radera
 16. amazon.co.uk har bra priser och ibland fraktfritt till Sverige(!)
  www.supplycaptain.com www.optactical.com och några fler som jag inte kommer på nu för mitt behov av taktisk nylon. Amerikanska företag har överlag superb kundtjänst och service enligt min erfarenhet.

  SvaraRadera
 17. Jag menar handsfree till Nokian.
  Moventia

  SvaraRadera
 18. Fyller på lite
  www.polimil.co.uk www.uktactical.com www.rvops.co.uk samt www.tacwrk.com för motsvarande taktiska prylar inom EU

  SvaraRadera
 19. Kaffemaskin/kvarn från coffeeitalia.co.uk. ca 40% rabatt mot i Sverige och under 1 veckas leveranstid med UPS får väl ses som bra!

  SvaraRadera
 20. play.com
  Frakt inbakad i priset. Mkt fint.

  SvaraRadera
 21. http://www.retailmenot.com/
  En site med rabattkoder. Det finns förvånansvärt ofta en kod för just den e-butik man besöker.

  SvaraRadera
 22. Säger inte att dessa är de bästa inom respektive genre, men har fungerat fläckfritt för mig med problemfria leveranser och bra prylar:
  pm-outdoorshop.de och simplyhike.co.uk för outdoor-prylar, thomann.de för instrument, cs-multimedia.de för satellitutrustning (multiswitchar och dylikt), heinnie.com och edcgear.co.uk för diverse taktiska och neosurvivalistpryttlar.

  SvaraRadera
 23. Håller med ovan nämnda. Activinstinct.com för träningskläder och skor. Fraktfritt och ca halva priset på löparskor.
  Amazon.co.uk billiga på bl a teknik. fraktfritt om man väljer super saver shipping

  SvaraRadera
 24. För er som handlar billiga teknikprylar på Ebay (huvudsakligen från Asien) så kan Aliexpress.com vara något att kolla på.

  Det finns möjlighet att köpa produkter i större partier men också i de flesta fall styckvis (kryssruta för att filtrera fram de som tillåter styckvis köp). Frakt ingår ofta i priset eller till mycket låg kostnad.
  AliExpress håller pengarna som mellanhand tills du fått varan så du behöver inte riskera några överraskningar. Många produkter säljs från kina och övriga asien med engelskakunskaper därefter, men så länge man läser igenom vad som står och kan stå ut med begränsade garantier på produkten så är det mycket prisvärt.

  Har köpt allt från bälten till LED-lampor (för att ersätta glödlampor) och vacuumpåsar för kompakt förvaring (till en femtedel av priset Clas Ohlson tar).
  Senaste inköp: 7" tablet för 600kr, varav ca 200 kr var för DHL-frakt då jag inte ville vänta 2-4 veckor på leverans för min nya leksak.

  Har man inte bråttom och inte behöver märkesvaror, samt förstår att man får vad man betalar för (fast egentligen är det väl i många fall samma saker du köper i svenska butiker, dock då förvisso med lagstadgad reklamationsrätt vid fel) så är detta perfekt. 60kr för ett snyggt bälte (frakt inkluderat) känner jag är ett mycket bra pris.

  SvaraRadera
 25. Etzy.com - Man kan hitta en hel del både smarta men framförallt snygga grejer, oftast handgjort/skapat och beställa direkt från upphovsmakaren själv. Finns rekommendationssystem för att säkerställa kvalitén på leveranserna.

  SvaraRadera
 26. Deltidsboende i usa och köper detmesta där, mycket online, elektronik är inte jättestor prisskillnad, men kläder och barngrejjer brukar vara 1/4 av svenska priser, tex levis jeans ca $30 (180kr), mot 1000kr i sverige, vissa dyra märken i sverige betraktas som noname där med bråkdel av priset som följd. På tal om svenska grejjer som köpts utomlads billigare så bla babybjörn och andra svenska märken är billigare i usa. Köpte barnvagn för ca 1/3 av svenska priset, buggabo, holländskt märke, made in denmark, köpt i usa, med i baggage till sverige, dvs troligtvis skickad från danmark till holland till usa och sen till sverige, och allt detta till 1/3 av priset mot att köpa i sverige...
  ar även använt Aliexpress mycket till sverige, men fraktbolaget skickar ofta momsfaktura plus avgift, summa kan vara ett par hundra när grejjen från china kostade knapp tusing... om garanti o service är viktigt köper jag oftast lokalt.

  SvaraRadera
 27. Handverktyg för snickeri: www.fine-tools.com. Tysk firma.

  Böcker och serier: http://bookdepository.co.uk/. Frakt ingår alltid i priset.

  SvaraRadera
 28. Handlar mest på ebay.de och ebay.co.uk från privata säljare men även företag. Ofta kan det löna sig att skicka en förfrågan till säljare som markerat att de bara vill sälja inrikes. De går nästan alltid med på att skicka till Sverige.

  Nya kläder och skor handlar jag ofta från: http://www.herrenausstatter.de/
  Jättebra service. Fri frakt till Sverige.

  Så dagens rekommendation. Köp en teddybjörn från Steiff till era barn eller sambo istället för all kinesisk skit. Tysk kvalitet rakt igenom och Made in Germany.

  Man blir köpsugen när man ser hantverket och hela tillverkningsprocessen.

  http://www.youtube.com/watch?v=dVxq1lYNme0

  Sedan kan jag rekommendera klädborstar, rakborstar och hårborstar från engelska KENT-brushes.
  Köp en riktig klädborste med träskaft och gjord av hästhår från en av världens bästa tillverkare av borstar, istället för limrullar och tejp som förstör tygen. KENT-brushes säljer ut mycket prisvärd andrasortering på engelska eBay. Kostar ca hälften eller en tredjedel av fullpris. Jag kan fasen inte hitta något enda fel på dem, trots att jag synat dem väldigt noga.  SvaraRadera
  Svar
  1. Länk till Kentbrushes ebayshop:

   http://stores.ebay.de/Kentbrushes?_trksid=p4340.l2563

   Radera
 29. Friluftsprylar, större utbud än de svenska kedjorna: www.globetrotter.de
  Kängor och skor: www.schuh-keller.de
  Om man inte nöjer sig med ficklampans orginal-lins i lexanplast: www.flashlightlens.com
  Vapentillbehör (vissa restriktioner finns såklart): www.brownells.com
  Carhartts kläder (arbetskläderna, inte hiphop-kollektionen som säljs i Sverige): dungarees.net

  SvaraRadera
 30. Jag brukar köpa löparskor via startfitness.co.uk.
  Jämfört med priset i en svensk butik blir det ofta ca halva priset.
  Dock förutsätter det ju i princip att man kan prova skorna innan beställning på något annat sätt, men när man är storkonsument och vill köpa ett par nya av samma modell man redan har är det perfekt.

  SvaraRadera
 31. Går igenom några av de senaste månadernas köp... och vet inte riktigt var jag skall börja...

  Nytt bränngaller till vedspisen:
  www.maiceramic.de/
  Reservdelar till tyska vedspisar. Utmärkt engelska och kundkontakt även på söndagkvällar(!) och 40% av Sverigepriset.

  Avvägningsinstrument för markarbeten:
  www.toolstop.co.uk
  Leverans med Schenker efter 3 dagar.

  Två ny skruvstäd a 15 kg styck:
  www.amazon.co.uk
  Fri frakt(!) på detta var inte fel.

  Några LED-ficklampor för 2 USD styck:
  ebay.com / Hong Kong

  Yxa, Fiskars 7850 X7:
  ebay.com / USA
  Kom in utan tull, moms eller postens j-la avgift för administration

  Delar till motorsågen:
  www.northwoodsaw.com / USA

  Sågkedjor, svärd, Oregon skyddsutrustning:
  www.handwerkermarkt24.de/

  Ytterligare en mobiltelefon Ericsson K750i.
  www.aliexpress.com / Hong Kong
  Bäst att köpa ytterligare en i reserv eftersom den gamla fortfarande fungerar efter 7 år. Samma batteri...

  Lite elektronikgadgets:
  www.dealextreme.com/
  Fri frakt (på allt?)

  Sjukaste köpet:
  Behövde en 12V laddare till Ericsson K750i för några år sedan och kollade på Kjell, Teknikmagasinet och Clas Ohlson. Priserna låg kring 350 kr har jag för mig.

  Köpte en på ebay.com/Hong Kong för 80 SEK, som dök upp efter 4 dagar och när jag öppnade kartongen: Printed in Sweden!

  Tur och retur Kina och 270 kr billigare.

  SvaraRadera
 32. För dom av er som till äventyrs brukar serva bilen själv kan jag rekommendera mister auto som är en franskt bildels leverantör som sålt direkt till sverige sedan ungefär ett år
  SKF drivaxel 950kr mekonomen 3500kr fabriksny startmotor 650kr pris mekonomen 2500 plus 1200 i stomavgift vattenpump renault 170kr mekonomen 800kr frakt beror på allt mellan 9kr hemleverat till ca 100kr beroende på diverse kampanjer frågan är varför är det så otroligt mycket dyrare i sverige frankrike är inte precis ett uland åtminstonde inte vad det gäller löner

  jag skulle inte heller rekommendera någon att köpa aktier i mekonomen deras dagar är räknade särskilt som domsjälva anser sig vara otroligt billiga på allt dom säljer, och inte ser någon som helst anledning till att anpassa sin prisnivå efter dom nya konkurenterna som dykt upp trotts att dom ser lite besvärade ut när man ber dom kolla upp priserna på exakt likadana delar som dom själva säljer

  för er som behöver mopeddelar kan jag rekommendera tyska Mopshop ungefär halva priset mot här hemma plus att dom har en hel del intressanta prylar för er som behöver "viktkompensera" frakten är för övrigt billigare från tyskland än vad den är från grannstaden vilket är lite egendomligt.

  fotoprylar köper från amazon.de

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Kollade just gasfjäder bill kombibaklucka Toyota Avensis.
   Mr Auto: 211 kr/st
   Mekonomen: 351 kr/st 63% dyrare.
   Hoppas Mr Autos produkter är minst lika bra som Mekonomens....

   Radera
 33. Världens bästa mobilskal. www.otterbox.com tar 3 dar från USA. Kul när en FedEx-bil stannar utanför mitt jobb. Behöver inte ens gå till affären för att hämta paketet.

  SvaraRadera
 34. http://www.apodiscounter.de/ läkemedel samt krämer, gillar man Weleda är det oftast under halva priset mot Sverige. Paypal och frakt på 20 Euro till Sverig.

  http://www.mytoys.de/ leksaker, finns allt till barnen, oftast bra erbjudanden. Paypal samt 12 Euro frakt till Sverige.

  Annars finns det en mängs ebayshops som är bra. Bildelar mm. kan fås till 30% av kostnaden i Sverige och frakten är väldigt liten, dessutom oftast DHL som levererar hem till dörren.

  amazon.de är i övrigt bra när man kan kolla skor och kläder i affär i Sverige för att sedan beställa på nätet.

  SvaraRadera
 35. "att köpa billigt utomlands (så länge det går av politiska eller peak oil-skäl), ger mer pengar över till lokal och hållbar konsumtion"

  Om allt köps billigt utomlands, när uppstår den lokala konsumtionen?

  SvaraRadera
 36. Några ställen jag har handlat från och rekommenderar:
  * http://dx.com (gadgets, sladdar, kontakter, nördpyssel)
  * http://amazon.de + http://amazon.co.uk (allt från bestick och ryggsäck till bluetooth-hörlurar)
  * http://www.simplygames.com/ (PS3-spel)
  * http://www.sport-conrad.com/ (skidutrustning)
  * http://www.thomann.de/ (musikutrustning, numera även på svenska)
  * http://www.profi-kuchnia.pl/ (köksfläkt. Använde google translate + skickade email och de hjälpte mig med resten)

  SvaraRadera
 37. Nån som vet en bra online-affär för kontaktlinser? Dom borde gå att få tag i nånstans för 10 % av priset i svenska butiker. Produktionskostnaden lär inte vara speciellt hög.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har köpt alla mina glasögon av svenska Favoptic. Fungerar superbra. De har även linser.
   Moventia

   Radera
  2. Ja dom var billigare än lenson där jag köpt hittills. Tack! Men undrar vad det kostar i tex Hongkong.

   Radera
 38. Amazon.co.uk handlar jag på regelbundet böcker, tryckkokare, kameralinswr, elektronik och blöjpåsar etc. Normalt under halva svenska priser och fraktfritt om man handlar för över 250kr (filtrera på super saver) tar 2-3veckor att få grejerna normalt

  SvaraRadera
 39. Precis innan helgen så handlade jag ett teleskop till min sons födelsedag. Jag beställde från Amazon i UK och fick betala sammanlagt 1 400 kr för en modell som kostar runt 2 200 kr (+ ev fraktkostnader) i de svenska nätbutiker jag sett. Paketet gick iväg efter ett par dagar och befinner sig nu väg enligt paketspårningen, utlovad leveransdag är om en vecka.

  Det hade säkert gått snabbare att beställa från Sverige, men för 800 kr kan jag ta en veckas extra väntetid. Hur det blir om det skulle vara nåt fel återstår förstås att se, men jag räknar med att ett så stort företag som Amazon har utarbetade rutiner för det.

  För ett par år sedan beställde jag t-shirts från http://www.threadless.com/ som säljer tröjor med motiv som folk har fått skicka in (och där en del av vinsten går tillbaka till motivskaparen). Det fungerade bra, visserligen fick jag en av t-shirtarna i fel storlek, men när jag påpekade det så skickade de rätt storlek utan kostnad, samtidigt som jag fick behålla den felaktiga. Det är service!

  Lite halvt OT kan nämnas att jag kör min webbsida hos San Fransisco-baserade hostingföretaget Laughing Squid. För det betalar jag 6 USD i månaden, vilket är betydligt billigare än jag hittat motsvarande tjänst för i Sverige.

  SvaraRadera