Cornucopia?

2013-02-24 17:48

Positiva söndag: Bra lunchrestauranger!

Hög tid att köra positiva söndag igen!

Den här gången kan vi ju försöka rekommendera bra lunchrestauranger - god mat med prisvärd kvalitet och bra service etc.


Jag kan inte komma på så många, eftersom jag sällan äter på lunchrestaurang. Den lokala bykrogen har fantastiskt bra lunchmat och en underbar salladsbuffé, men är knappast relevant för speciellt många av bloggens läsare.

Annars gillade jag Etc och Etc Grande i Göteborg. Vet inte om Etc lagt ner - var stängt där sist jag tänkte plocka upp mat och Etc Grande har bytt namn till Nonna och hade utmärkt hämtmat, identisk med den som Etc och Etc Grande hade tidigare. Har dock inte ätit lunch där sedan namnbytet.

Men vilka är dina egna favorithak som du kan rekommendera, var du nu råkar bo eller verka?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

25 kommentarer:

 1. Restaurang Kalori Malmskillnadsgatan, Stockholm

  Gott och nyttigt!

  SvaraRadera
 2. Umeå: Restaurang Rex i Rådhuset och Viktoria vid Vasaplan. Tyvärr stängde Paltrestaurangen vid årsskiftet (drevs av Öppen Gemenskap, typ Stadsmissionen, och serverade palt för en spottstyver). Reser man norrut och passerar Lövånger, så kan man stanna till och äta i kyrkstan.

  Bästa någonsin var Indian Town på Frejgatan i Stockholm, jag har nog ätit där 50 gånger, men nu har de bytt ägare och det är inte längre värt att gå dit.

  SvaraRadera
 3. werner´s i malmö! om du har ett fysiskt arbete, kan vara svårt att jobba bort deras monster-mackor annars. runt 60-70kr för en smörgås med pannbiff, ägg, korv och stekt potatis.

  vill man äta lite sundare, finns det något som jag tror heter "tre spett" på Väla köpcenter utanför Helsingborg. Väldigt god grillad mat med härlig, matig sallad för runt 80kr.

  Ärligt talat har jag inte blitt klok på varför dom har en servering utav den klassen på ett köpcenter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, tre spett är supernice.

   Radera
  2. Jag tror dom har en "riktig" restaurang inne i Helsingborg stad också!

   Radera
 4. Svenska Sushiköket har förmodligen Stockholms bästa sushi. Tyvärr brukar det vara smockfullt på lunchen, men går man lite tidigare kan man få plats om man har tur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De får vara bra om de ska slå Råkultur på Kungstensgatan. Lyxigt värre och sushi i världsklass. Även Hattori Sushi Devil på Drottninggatan är kanon.

   Radera
 5. Stockholm: Jerusalems kebab är enligt mig Stockholms okrönta kebabkungar, ligger på götgatan, Södermalm, nära Medborgarplatsens T-bana

  SvaraRadera
 6. Hamburgarprinsen har förmodligen Stockholms bästa hamburgare, american style, massor av olika varianter och smaker, och förstås amercian size på portionerna.

  SvaraRadera
 7. I Fredrik Reinfeldts Sverige så förvänta dig att ditt närmaste soppkök blir din favoritrestaurang.

  SvaraRadera
 8. Thairestaurangen i Gislaved. 85 kr för lunchbuffé inkl efterrätt och kaffe. Fräscht, gott och mycket, precis som jag vill ha det.

  SvaraRadera
 9. Og kommer I en tur til København, så prøv en frokost (lunch) på Kanalcafeen, den ligger midt i byen bredvid Folketinget. Den har ligger der siden 1852 och menukartet är stort uændret, husk en snaps til silden :) http://www.kanalcafeen.dk/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska lunchätare bör kanske påminnas om att Kanalcafeen (väl?) endast serverar smörrebröd, som jag själv gillar högeligen men som inte är vad svenskar normalt äter till lunch. Eller man serverar snarare ingredienserna till smörrebröd. Man får själv lägga pålägget på brödet, eller äta brödet till pålägget, medan man på flertalet andra smörrebrödsrestauranger kan addera den estetiska njutningen av mycket dekorativt och konstfärdigt upplagda anrättningar, vilka bekräftar observationen att man äter även med ögonen. Sistnämnda praxis tillämpas bl a av Café Sorgenfri och min personliga favorit Amalie ett kort stenkast från Amalienborgs slott. En nackdel med Kanalcafeen är också att de inre rummen inte är lika trevliga som det första rummet man stiger in i, eller ner i. Å andra sidan har jag aldrig ätit godare ål än där.

   Radera
 10. Libanesisk lunchbuffé
  Tabbouli
  Regeringsgatan 70
  STOCKHOLM
  http://tabboulicity.kvartersmenyn.se/

  SvaraRadera
 11. Bästa kebaben i Stockholms området finns i Årsta. Den som rekommenderade Jerusalems kebab har förmodligen aldrig ätit på Palmyra i Årsta. Stora portioner och fräscha grönsaker. Alltid mycket folk och de har nyligen tagit över grannlokalen och expanderat. Många vallfärdar dit från hela Stockholm. Jag jobbar i närheten och förundras över hur mycket folk som äter där oavsett tid. Ser ofta att poliser hämtar lunch där. Har testat andra kebab hak, men blir alltid besviken då jag jämför med Palmyras standard. Har gått så långt att jag inte äter kebab på andra ställen numera.

  SvaraRadera
 12. Nagano på Rådmansgatan, Stockholm om man gillar japansk mat (som inte är sushi...).

  SvaraRadera
 13. Tanjong i Malmö, underbart opretentiöst litet hål i väggen med plastbestick med härlig Thaimat och som slår det mesta jag har provat (och jag har provat ganska mycket :-))

  SvaraRadera
 14. Inne i Filmstaden i Solna ligger en väldigt trevlig restaurang med god mat. Tvåkanten på avenyen i Göteborg har prisvärd lunch. Efter att ha bilat runt i Sverige måste jag säga att det ofta lönar sig att svänga in till Slott, herrgårdar och gästgivaregårdar runt om i vårt avlånga land. Vi har massor av suveräna lunchrestauranger på dessa ställen idag i historiska fantastiska miljöer. Ofta har kocken utbildning och träning på någon riktigt bra Stockholmskrog eller t.o.m. från utlandet. Exempel på dessa lunchrestauranger är Tanumshede gästgiveri, Ombergs Turisthotel, Väderstad centralkrog och Tullgarns slott.

  SvaraRadera
 15. Adams cafe Frölundatorg grymma sallader som man blir riktigt mätt på och trevlig personal.

  SvaraRadera
 16. I källaren i Lidingö Stadshus finns en lunchrestaurang, Kennys Restaurang, som inte gör mycket reklamväsen av sig, men serverar bra och prisvärd mat tycker jag. De har oftast tre rätter, varav två husmanskosträtter och en med asiatiskt stuk.

  SvaraRadera
 17. Efter 25 års lunchätande i Göteborg med omnejd så finns det några som sticker ut lite extra:

  Göteborg/Stigs Center: Mr Johansson

  Mölndal/Göteborgsvägen: Mr Johansson

  Partille: Marcos Restaurang

  SvaraRadera
 18. Är det någon som rekommendera en hästköttsrestaurang där man vet att hästköttet inte är utblandat med nötkött :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror mig veta att De Klomp i Linköping serverar hästkött ibland, i mån av tillgång. Då alltid tydligt deklarerat ursprung. Som alltid!

   Radera
 19. Knappast lunchrestaurang men värt att nämna ändå. I somras hade jag ärende söderut och hamnade på Smålands rasta i Klevshult. Fräscht och trevligt och raggmunk med fläsk. På hemvägen vart det isterband. Synd att jag har så långt dit annars skulle jag gärna käka där ofta. På hemvägen hade jag släpvagn och då underlättade det att där finns en stor lastbilsparkering.

  SvaraRadera