Cornucopia?

2013-02-12 05:38

Nästa påve heter Peter och blir den sista

I svensk press uppmärksammas nu att den internationella katolikklubbens högsta chef, den sk påven, ska avgå och en ny tillsättas. Klubben har drygt 100 000 medlemmar i det lutheranska, sekulära och ateistiska Sverige, men att man nu byter ordförande får ändå topprubriker i media. Jägareförbundet har fler medlemmar, så vi lär få se liknande rubriker när de byter ordförande.


Men visst, det finns väl en miljard utlänningar som är med i klubben, så det är i sig mer intressant än t ex det amerikanska presidentvalet, internationellt sett.

Över till något roligare trams. Nästa påve heter Peter och blir den sista, sedan är de sju kullarnas stad jämnad med marken (atombomb?).

Det finns nämligen en profetia om 268 påvar, som än så länge, i ett utfall av cherry-picking, curve-fitting och fooled by randomness, har stämt (Wikipedia). T ex skulle nu avgående påven vara glory of the olive, och han kallade ju sig Benedikt, och Benediktordern har ju en oliv i sitt vapen. Alltså stämde profetian.

Naturligtvis är det fullständigt trams, då man alltid kan fantisera ihop någon koppling, oavsett hur långsökt. Men alltid roar det någon.

Nästa påve blir dock den sista. Profetian lyder (översatt till engelska från latin):
"Peter the Roman, who will nourish the sheep in many tribulations; when they are finished, the city of seven hills will be destroyed, and the dreadful judge will judge his people. The end."
Nu ska allt förstås tolkas bildligt. Peter kan vara vad påven heter "civilt", där det enligt Bonnier/DN finns en afrikansk kandidat med just det namnet. Peter kan också vara vad påven tar som påvenamn. Det kan också vara en referens till påven generellt, då första påven Peter/Petrus hette Peter. Eller så finns det någon koppling till en klippa/sten, då Peter var klippan/stenen som religionen skulle byggas på osv. Eller så kommer nästa påve från ett land där det finns mycket får och/eller berg, eller så avser får här församlingen av klubbmedlemmar i katolska klubben osv. De sju kullarnas stad refererar dock tydligt till Rom och vem den fruktansvärda domaren är och vilka hans folk är låter jag vara osagt. Sedan kan man förstås diskutera vad som menas med att Rom förstörs. Kanske splittras Italien i flera länder, eller Vatikanen upplöses. Eller så sker en administrativ uppdelning av staden Rom i en ny kommunuppdelning!

Apokalypsen kommer helt enkelt. Om den inte kommer var profetian fel.

Jag vet vilket jag tror på, med tanke på de krystade försöken att passa in profetian till utfallet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

30 kommentarer:

 1. Den hemske domaren är naturligtvis IMF som kommer för att utmäta det bankrutta Italiens tillgångar.

  SvaraRadera
 2. Vad är det för skillnad mellan katolska präster och acne?

  Acne kommer inte i ansiktet på små pojkar förrän de fyllt 12.

  SvaraRadera
 3. Skillnaden mellan ekonomiska och historiska profetior är väl att de förra ofta backas upp med färgglada och övertygande diagram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nostradamus var ju en "profet" som varit uppmärksammad av diverse politiker under åren, såsom Nappe, Hitler osv...
   Den lilla utgåva jag läste på 1970-talet, översatt av samme person som översatt sagan om Ringen om Ringen, förutspådde Sovjets undergång (kanske inte så svårt) och en del annat smått och gott...
   För den mörkrädde så slutade Nostradamus skrifter, enligt den översättningen, nu framöver....

   Då är nog den amerikanska allmänhetens spådomar om ett återupprättat Stor-Israel en mer konkret spådom.
   Var man fått denna idé från är litet svårt att veta, men 20% av USA:s befolkning tror detta på allvar och menar att ett storkrig i Mellan-Östern skall ordna för denna israeliska utveckling...
   Så Bush resonemang om ett Korståg, var precis så medeltida som den amerikanska allmänheten lever...

   Radera
  2. Dagens ekonomiska, historiska och AGW-profeter kommer nog i backspegeln att betraktas ungefär som Nostradamus och Svedenborg, som man så här i efterhand kan tycka förmodligen var i behov av modern psykmedicinering. Skillnaden är kanske att det nu finns så många profeter att någon av dem rent slumpmässigt kommer att få rätt.

   Radera
 4. Fy fan Arne .. så grova skämt så tidigt..

  SvaraRadera
 5. Men tror ni inte att det är ett helt annat Roma som jämnas med marken?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16223257.ab

  Det i Rumänien förstås..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är sjuhäradsbygden som avses! Att den kallas som har med kyrkligheten där att göra.

   Radera
  2. Inte "som" utan Rom: Att den kallas Rom har med kyrkligheten där att göra.

   Radera
  3. Men eftersom ingen profetia är skriven i klartext så är det inte Sjuhäradsbygden som avses utan ishockeylaget Häradsbygdens SS som är Leksands IFs närmaste granne och lokalkonkurrent. Det är givetvis Leksands IFs tempel Tegera Arena som ska rivas, när klubben misslyckats med sin rekonstruktion och istället går i konkurs.

   Nu blev genast allt mycket klarare, halleluja, ske Guds vilja..

   Radera
  4. Och någon har sagt att herrens vägar äro outgrundeliga, en riktig missuppfattning.

   Radera
 6. Och de tio hornen som du såg och odjuret, de skall hata skökan och göra henne utblottad och naken, de skall äta hennes kött och bränna upp henne i eld. Ty Gud har ingett dem viljan att utföra hans avsikt och att med en och samma avsikt ge sitt rike åt odjuret, tills Guds ord är förverkligade.

  SvaraRadera
 7. Min egen gissning är för övrigt att det blir sydamerikanen som blir nästa påve. Det är i Afrika och Sydamerika som kyrkan har mest socialt inflytande, och då väljer man det minst kontroversiella alternativet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Redan då nuvarande påven valdes så fanns ett afrikanskt bud i frågan...
   Som andra här insett har Vatikanen en av världens bästa underrättelseverksamheter, så på sätt och vis är påvens avgång ett fundersamt tecken på att Vatikanen ansett sig behöva en starkare och mer framåt ledning framöver...
   Vad vet Vatikanen som vi andra inte vet?

   Att Hollywood under årtionden målat ut Vatikanen som djävulens näste på jorden är ju ett led i den amerikanska kristna högerns svartmålning av alla som inte har en medeltida protestantisk uppfattning.
   Om man dessutom lägger till skrönan om Jesu återkomst när alla judar återvänt till Stor-Israel, landet mellan Nilen och Eufrat, som minst 20% av USA:s befolkning tror, så är det lättare att förstå den amerikanska politiken i mellanöstern...
   Och lägg till OLJAN i ekvationen.
   Men det gäller att uppfatta den vardagliga propagandan som sköljer över oss....

   Radera
  2. Nu är det väl inte den kristna högern som styr i Hollywood utan en annan religion.

   Radera
 8. Min gissning, baserad på TA, är att det blir en italienare. Pressen tror att kyrkan bryr sig om trender och att den har bråttom. Det är fel. Men fel har jag haft förr, vi får se till hösten.

  SvaraRadera
 9. Det var ett påvert inlägg. Jag tror att Berlusconi blir ny påve.

  SvaraRadera
  Svar
  1. påvesätet kommer även att flyttas till Öresund! Den nya påven kommer att residera på Ven.

   Radera
  2. Berlusconi verkar redan ha tillträtt som ny påve. Här är några bildbevis:

   http://italychronicles.com/wp-content/uploads/2008/05/berlusc.jpg

   http://www.freakingnews.com/pictures/92000/Rich-Pope-Silvio-Berlusconi--92315.jpg

   http://freemp3.mobiblaze.com/content/wallpapers/1966/Comedy/Berlusconi_4_Pope.jpg

   Radera
 10. Undra om Påven också fått jobberbjudande från Goldman Sachs?

  SvaraRadera
 11. säga vad man vill, men Vatikanen har världens mest sofistikerade underrättelsesystem, "business intelligence" eller informationsinhämtning (kalla det vad du vill)
  Varje vecka får de rapporter från alla präster världen över som sammanfattar bl a bikterna - vem kan slå det??

  SvaraRadera
 12. Ursäkta en ovidkommande kommentar. Vi behöver köpa en ny ugn - några bra tips - jag missade Cornus myssöndag men uppskattade att läsa om läsarkretsens tips på kvalitetsprodukter i efterhand? Igår letade jag efter bra priser på en Siemensugn (HB23 GB 5490 tex) bla på tyska Amazon.de (€338). Och nu när jag gör min tvångsmässiga dagliga Cornu-koll så finns här inte mindre än tre(!) riktade annonser för nämnda spis från Amazon.de. Man blir både imponerad och lite skrämd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har en Simensugn för inbyggnad. 6 år gammal. Fungerar fortfarande. Varken mer eller mindre.

   Radera
 13. Det betyder väl troligast att du är kulturellt intresserad och har handlat böcker över internet tidigare.

  Hm.. undrar om jag är en dålig konsument, eftersom jag inte får upp några annonser överhuvudtaget när jag browsar Cornucopia? (med undantag för Lars egna enträgna vädjanden om att handla hans egenhändigt skrivna litteratur då förstås)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har väl installerat någon annonsstoppare, kan man förmoda. Du kan se till att den är inaktiverad på sajter du känner att du vill stödja. Eller kanske hellre bara aktivera den på sajter vars reklam du finner särskilt störande.

   Radera
 14. Apropå mystiska religiösa fenomen så skrev jag på Flashback i helgen om Palmes död. Det blev bara 15 inlägg (på två dygn) sedan blev jag avstängd. Vissa var långa. 2 inläggs togs bort. 13 är kvar, otursnumret, hoppas bara inte för mig. . . .

  Palmes död är det roligaste som finns. Men ytterst få har samma humor som jag. Påven avgår förresten samma dag som Palme dog. . . .

  Första inlägget
  https://www.flashback.org/p41928172#p41928172

  Kanske bästa inlägget
  https://www.flashback.org/sp41962116

  Flashback är ett riktigt knäppskallenäste och jag har aldrig skrivit där förut och kommer nog aldrig att göra det igen.

  SvaraRadera
 15. Vill klargöra ett par saker till , som fortsättning ang. min vetensak (medvetet skrivet så). Början finns här och vågade inte skriva full ut då http://cornucopia.cornubot.se/2013/01/lite-mer-detaljer-om-tysklands-guldflytt.html?showComment=1358434591522#c7168797478492350477

  - Vatikanen behöver soldater som lyder blint , dessa finns i Sydamerika och i Afrika.
  - Istanbul är byggd på sju kullar även.
  - Både kejsaren och sultanen kallade sig för härskare av RUM. http://en.wikipedia.org/wiki/R%C3%BBm#Ottoman_usage , även Seldjuker använde titeln runt 1000-talet.
  - Peter Turkson är en islamofob och kommer orsaka protester efter sina uttalandet och provokationer (framförallt i Frankrike).
  - Ortodoxa kommer ställa sig på muslimernas sida frågan och protestanterna vara neutrala. Frikyrkorna & liberala (läs sionisterna) kommer passa på försöka flytta problemet till mellanöstern (läs Jerusalem).

  - Klippmosken och själva platsen (även kallad Haram as-Sharif) håller på att undergrävas med destabilation som följd.
  - Kaba och dess plats Masjid al-Haram är under kraftig ombyggnad (all ottomansk historia rivs nu ut) och Hilton/Sheraton + flera lyx skyskrapor bygg på platsen, så själva Kaba (byggnaden) knappt syns.
  http://archnet.org/forum/view.jsp?message_id=205855 http://www.muftisays.com/forums/sharing-portal/5907/makkah-news-and-updates.html?p=42310

  Efter att byggnaderna runt om rests så kommer dessa wahabbiter att vilja lyfta upp Kaba och därmed förstöra den.
  Enda som skyddat Kaba och fortfarande vill skydda dessa platser är Ottomanerna/turkarna men dessa är nu upptagna med händelserna i Europa och Mellanöstern.


  Och nej , jag behöver inte söka nån läkare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej, du behöver ingen läkare..
   Verkligheten är tokig nog, precis som du beskriver det...

   Radera
 16. Cornu, sorry, du har fel... de sju kullarnas stad hänvisar naturligtvis till Ryds Sju Kullar, vilket innebär att det är Skövde som skall jämnas med marken.

  Fast det ansåg jag vara det enda rätta redan när jag gjorde lumpen där en gång i tiden...

  SvaraRadera