Cornucopia?

2013-02-13 13:30

Några rader om platina

Jag skrev några rader om platina hos Liberty Silver. Man kunde tro att uppgången i platina är konjunkturdriven, men snarare är det återigen oroligheter vid Sydafrikanska gruvor som är orsaken och inte efterfrågan och konjunkturen.


Det finns nu även dokumentären Oz hemlighet (eng Secret of Oz) utlagd hos Liberty Silvers kunskapscentral. Det är en dokumentär som antagligen intresserar alla som är funderar över vårt bank- och penningsystem. Ni hittar den relativt långt ner till höger hos Kunskapscentralen.

Intressant är att i den litterära förlagan till filmen Trollkarlen från Oz, så hade Dorothy silverskor och inte rubinskor och den gula tegelvägen var förstås gjord av guld. Allegorin kring vem den falska trollkarlen bakom skynket är kan ni sedan räkna ut själva, dock handlade det vid tillfället om politik vi knappt hört talas om idag. Det finns iaf seriösa teorier att Frank Baums barnbok i själva verket var en allegori om att den elaka häxan ville ersätta guldmyntfot med sin silvermyntfot.

Liberty Silver är annonsör på bloggen och jag har de senaste fyra månaderna agerat skribent och redaktör för Kunskapscentralen. Detta redaktörsarbete gör nu ett uppehåll på grund av VD-bytet och jag återkommer med information om/när redaktörsarbetet återupptas. Tills vidare kommer jag alltså återuppta skrivandet och bevakandet av ädelmetaller här på bloggen istället, vilket haft ett uppehåll på fyra månader.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

2 kommentarer:


 1. "i den litterära förlagan till filmen Trollkarlen från Oz"

  heh, filmen är iofs skoig och bra på sitt sätt, men böckerna är ju huvudsaken.


  Det finns, eller kanske fanns numera, en hel akademisk industri uppbygd kring Baums böcker:


  Political interpretations of The Wonderful Wizard of Oz

  http://en.wikipedia.org/wiki/Political_interpretations_of_The_Wonderful_Wizard_of_Oz


  Sedan när man ändå är tillbaka i den amerikanska jugend perioden (leta för guds skull upp dem suveräna illustrationerna i böckerna), kan man snegla på en annan intressant figur fråm den tiden, PT Barnum:

  The Art of Money Getting
  or "Golden Rules for Making Money"

  by P. T. Barnum (Phineas Taylor), 1810-1891

  http://www.virtuescience.com/art-of-money-getting.html

  The road to wealth is, as Dr. Franklin truly says, "as plain as the road to the mill." It consists simply in expending less than we earn; that seems to be a very simple problem.

  SvaraRadera

 2. Här finns alla(?) böcker on-line i original med illustrationerna:


  Oz Books
  https://sites.google.com/site/freechildrensbooks/home/oz-books

  SvaraRadera