Cornucopia?

2013-02-26 05:47

Midvintermörker inbunden till pocketpris och annat på bokrean

Idag drar årets bokrea igång. Bland annat hittar ni de sista inbundna Midvintermörker till pocketpris på rean.

I fysiska butiker sägs Midvintermörker inbundet finnas hos ICA:s och Rustas rea, priset är okänt för mig i fysisk butik.

Online hittar man den inbundna hos Adlibris för 49:-, Bokus för 45:- och CDON för 49:-. Detta handlar om de sista böckerna som finns kvar centralt i lager, så tillgången kan vara begränsad.

Även ljudboken på skiva finns på rean. Fortfarande dyrare än att ladda ner lagligt via Internet, som kostar 59:- SEK hos CDON. Men vill man ha den på sina 18 CD-skivor för att lyssna på i bilen så kostar CD-boken nu endast 115:- SEK hos Adlibris och 99:- SEK hos Bokus, vilket också handlar om de sista centralt lagrade exemplaren. Dock finns ljudboken numera även hos Statoil, men knappast på rea, så det är inte sista chansen.

Det kan gå att hitta enstaka inbundna exemplar av Midvintermörker hos bokhandlare framöver, men det kommer inte göras något tilltryck och bokrean kan vara sista tillfället att enkelt och billigt få tag på boken som inbunden, om ni t ex vill ge bort Midvintermörker + Midsommargryning som present till någon eller vill byta ut pocketen mot en inbunden i hyllan. Det är förstås inte säkert att boken säljer slut på rean.

Annat intressant på årets bokmässa är Steg 3-medlemmens och redaktören för Steg 3:s kommande tillväxtrealistiska antologi, Stellan Tengroth, bok Tillväxt till döds (min recension från 2010), som nu kostar 25:- SEK hos Bokus och 25:- SEK hos Adlibris. Perfekt tillfälle att läsa denna enkla och pedagogiska skrift, alternativt köpa på sig en bunt och ge bort till utvalda personer, eller "glömma" på bussen eller arbetsplatsen.

Endast hos Adlibris verkar man hitta Jan Jörnmarks Avgrunden för 85:- SEK på rean. Kan handla om de sista exemplaren. Mycket prisvärt för en så pass tjock fotobok. Jag recenserade boken förra veckan, men missade att den skulle komma på rean. 

För övrigt är Jan aktuell med en kulturartikel om det tänkta medelklassparadiset Hjällbo i Angered i det sk nordöstra Göteborg. Artikeln handlar om den vite mannens flykt och hur medelklassen nästan omedelbart flydde området redan på 70-talet. Väcker en del tankar om hur fort andra nybyggda medelklassghetton kanske kan överges idag, även om man idag bygger medelklassghetton som bostadsrätter i hopp om att sätta inträdesribban för högt och åstakomma gentrifiering.

Det finns en lång rad andra intressanta böcker på årets rea, men jag tänker inte lista dem alla. Speciellt hos Adlibris och Bokus är utbudet omfattande. Bokia har ett något smalare utbud och erbjuder inte samtliga av förlagens prissänkta böcker. Missa t ex inte Band of Brothers (boken för 95:- SEK hos Adlibris och  99:- SEK hos Bokus) under historia, och det finns också en lång rad intressanta böcker under ekonomi eller samhälle.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

3 kommentarer:

 1. Pris midvintermörker hos ICA maxi Halmstad 49:- bildbevis finns :-)

  SvaraRadera
 2. Jan Jörmark är observant!
  På tal om böcker så beskrivs Hjällbotrakten i en bok som handlar om en uppväxt och ett vuxenliv. "Kast med liten kniv"(Sara Kadefors)
  Kanske något för er 60-70 talister!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera