Cornucopia?

2013-02-15 14:01

Fredagsmys: Hur träffade du din livspartner?

Dags för lite härligt och riktigt mysigt fredagsmys igen, nu när besökstrafiken dyker på fredag eftermiddag och ni läsare släpper era datorer, iPad och iPhones för att mysa ner er i fredagssoffan tillsammans med den eller de ni älskar!

Du som känner dig ensam, trots att du är en skön snubbe, och får nöja dig med att göra sköna grejer med andra sköna snubbar som fredagsmys, kan förslagsvis spendera fredagmyset på match.com istället. Kom ihåg att jag tillsammans med match.com erbjuder tre dagars gratis premiumabbonemang, vilket alltså räcker hela helgen om du nu är en skön singelsnubbe (eller en härlig singeltjej!). Erbjudandet gäller fram till och med söndag och löper sedan tre dagar från registrering, så passa på att registrera er nu.

Som bekant lägger jag inte längre ut några enkäter på bloggen, eftersom det gör att sidan kraschar för mobila enheter och besöksstatistiken rusar i höjden pga oavssiktliga omladdningar. Så jag får ställa frågor ni får svara på i text i den mån era pseudonymer vill diskutera privatlivet.

Kort sagt hur träffade du din (nuvarande eller fd) livspartner? Allt fler gör det via initiala kontakter via onlinetjänster som match.com, vilket antagligen är både enklare, billigare och snabbare än att fiska på krogen, men hur gjorde du/ni?

Kommentarsfältet är som vanligt någorlunda fritt inom ämnet.

Ha nu ett riktigt underbart fredagsmys på er allihop!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

62 kommentarer:

 1. Jag är trettio, har aldrig haft ett förhållande och aldrig haft sexuellt samlag inte ens en kyss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min följdfråga blir - hur kan ett samlag vara något annat än sexuellt?

   Radera
  2. @ flute: Du har inte varit gift så länge va? ;)

   Radera
  3. LM oroa dig inte, har man bara fantasi klarar man sig bra. Sex med kvinnor är överreklamerat. De flesta män står bara ut ca 4 sekunder, sen är det klart tror man, men nehejdå, tar minst 10 minuter till för en van hand, sen ska det kramas och ha sig helt i onödan. Så håll fast vid fantasin, den är bättre.

   Radera
 2. Annons i DN (förra seklet)

  SvaraRadera
 3. Jag träffade tjejen genom att bjuda på en whiskey utanför en tentasal efter en 4-timmars-tenta. Sen träffades vi inte på sådär ett år eller så men började prata över facebook och en dejt och tre flaskor rätt dyrt amarone-vin var hennes omdöme på rätt nivå och sen dess har vi varit tillsammans i två år, förlovat oss och bor tillsammans.

  SvaraRadera
 4. På kåren under högskoletiden för snart 20 år sen.

  SvaraRadera
 5. Jag gjorde som mongolerna på 1200-talet. Sprang över till grannbyn och rövade bort en kvinna som fick bli min partner. Jag har aldrig hört henne klaga =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sker fortfarande.

   Bride Kidnapping in Kyrgyzstan

   Http://m.youtube.com/#/watch?v=DKAusMNTNnk&desktop_uri=%2Fwattch%3Fv%3DDKAusMNTNnk&gl=SE

   Radera
  2. har för mig att inuiterna i Kanada tillåts utöva denna ritual också, dock enbart om bruden och brudgummen har kommit överens om det.

   Radera
 6. Genom bloggsfären. En kommentar på en annan blogg ledde till min blogg som resulterade i utbyte av msn, telefonnummer och en enkelbiljett från Skåne. Nu har vi varit ihop i 5 år!

  SvaraRadera
 7. På nätet! Det är tolv år sedan nu och jag har inte haft tråkigt en dag sedan dess. :-)

  SvaraRadera
 8. jag behövde hjälp med dekorationer till en stor fest jag hade för 13år sedan. en vän till mej kände en tjej som var kreativ och kunde hjälpa till.....

  SvaraRadera
 9. Vi spelade dockteater ihop som tonåringar. Några år senare blev vi ett par, nu gifta med två barn. "Friluftsdagar är alltid friluftsdagar" (obskyr referens till er som var med).

  SvaraRadera
 10. Hon träffade mig. Med en rak höger. Hade fläskläpp i fyra dagar, men det var gött! :)

  SvaraRadera
 11. Jag har en bekant som lyckats mycket bra via match.com. Åtminstone leker livet ännu efter ett år.

  Men detta är mitt livs novell:

  För nästan 50 år sedan så sålde jag böcker (och en liten skylt, där det stod Bettleri och försäljning undanbedes, att sätta på dörrposten) via dörrknackning. Försäljningschefen och jag spelade mycket tennis och drack pilsner ihop och när han sa att han skulle gifta sig till annalkande midsommar, så råkade jag vara i samma fas i livet. Vi bestämde att hyra en stuga på Gotland tillsammans alla fyra under en månad och upplevde en fantastisk semester.

  Första äktenskapet kasserades som provexemplar av alla parter efter 4 år.

  Jag hade två barn på avbetalning och försäljningschefens exfru, nedan kallad B, hade ett.
  Hon hade gjort ett mycket fördelaktigt intryck på mig.

  En raggningsmetod går ut på att man låter hundar nosa på varandra och därmed kommer husse och matte till tals på ett naturligt sätt.
  Dogging kallas det.

  Vi hade inga hundar, men B och jag hade tre barn sammanlagt och när jag tog kontakt ett år senare, så föreslog jag att barnen skulle få leka ihop.

  "Are you kidding?", kunde hon ha frågat med dagens språkbruk. Och i någon mening gjorde jag väl det. Det har funkat i drygt 40 år.

  SvaraRadera
 12. Jag är allergisk mot att behöva anpassa mig till andra människor. Jag vet inte om min själ någonsin kommer mjukna upp så att jag faktiskt önskar kontinuerlig samvaro, men det har inte hänt än i alla fall. Jag känner inte tillräcklig samhörighet med andra människor. Folk har ju så konstiga värderingar och världsbilder. Och så är jag allergisk mot Svenssonliv. Vet inte hur det blivit så, men det satte sig i tidiga år.

  SvaraRadera
 13. Träffades inom kyrkans församling. Snart varit gifta i tio år och har två härliga barn. Tacksam för att jag - tyvärr sent i livet - förstod att trohet, ärlighet och redlighet spelar större roll i äktenskapet än vad samhället vill inbilla oss. Kärleken har blivit djupare när det sexuella inte är prio ett - även om det spelar roll.

  SvaraRadera
 14. Jobbet. Arbeit mach leben.

  Vi fick ett välskapt gosssebarn och gick skilda vägar.

  SvaraRadera
 15. Mini-lumpen. Två barn senare måste jag erkänna att militären ändå gjort något bra för mig.

  SvaraRadera
 16. Jag råkade ro in i henne, båten kantrade och hon fick hoppa i och hjälpa mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är hon så stor att båten kantrade?! Och hon fick rädda dig? Låter som en skröna!

   Fast orden "hoppa i" torde väl antyda att hon inte plaskade i vattnet när du rodde in i henne,,,

   Radera
 17. Genom gemensamma vänner... Hur gjorde Cornu själv om man får fråga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han hittade henne bakom vedtraven. Här är hon!

   Radera
 18. Internet, varit tillsammans i drygt 7 år. Gifta sedan en tid tillbaka och väntar barn. Tack, Internet.

  SvaraRadera
 19. På en fest på ett uthyrt dagis (!) en lördagskväll...

  SvaraRadera
 20. Gick som oskyldig 15 åring på en gångbana på ena sidan gatan i ett litet samhälle 30 mil hemifrån. På andra sidan gatan möte jag en vacker flicka som log och sa hej. Gick vidare hem till några bekanta. Då ringer telefonen hos mina bekanta, det är flickan som undrar om vi inte kan ses på en pub senare på kvällen. ( Det gick för sig att gå på Pub och dricka öl som 15 åring på den tiden.) På den vägen är det två döttrar och 42 år senare.

  SvaraRadera
 21. På ett "danspalats" i litet samhälle för 42 år sedan, så allt är preskriberat.
  Det var lång innan datorer och nätdejting, på den tiden bjöd man upp till dans och i det här fallet blev det en fortsättning ....

  SvaraRadera
 22. Utekväll på butlers. Jag ville inte gå ut, men kompisen tjattade. Hamnade mitt i möhippa. Hon var inte bruden. Dock brudtärna och hade fyllt 30år i samma vecka, så desperat så att jag dög. 3timmar med blinkande fick jag hennes namn. Efter första daten, flyttade jag in. 1,5år senare är vi på väg in i ett hus.

  SvaraRadera
 23. Träffade min fru på jobbet på 90-talet. Hade 13 roliga år ihop innan min fru blev sjuk och gick bort för två år sedan. Har inte haft tid att ägna mig åt att hitta en ny livskamrat. Min erfarenhet säger mig att man träffar någon när man inte letar så vi får se...

  SvaraRadera
 24. Jag föredrar faktiskt att träffas i köttvärlden. På datingsiter blir maktrelationen mellan könen (till kvinnans fördel) extra tydlig. Kvinnor behöver bara visa sig för att få uppmärksamhet och hundratals meddelanden, för män krävs ett evigt jagande, messande och uppvaktande. Och det är väl bara att acceptera, men då gör jag det hellre i verkligheten...

  SvaraRadera
 25. I Alla mina mångåriga förhållanden har jag träffat min partner på uteställen och fester, ganska berusad alla gånger. Alla kortare/misslyckade förhållanden har inletts under nyktert tillstånd.


  Manar till reflektion.

  SvaraRadera
 26. Liknande Myran faktiskt. Var på krogen och var rejält onykter. Tydligen gick jag rakt fram till min nuvarande sambo så fort jag fick syn på honom, kramade honom och sa hej. Sen släppte jag inte taget. :P (Till saken hör att jag aldrig sett honom innan och inte kände någon av hans vänner)
  Lyckligtvis var han singel och uppskattade mitt initiativ. Har aldrig gjort något liknande innan... och inte efteråt heller! :)

  SvaraRadera
 27. Vi satt på var sin satellit i rymden. En stjärnsmäll och sedan ett avsvalkande nattbad isommardansanda. Nu nästan ett decennium sedan. Typ.

  SvaraRadera
 28. Hur jag träffade min partner:
  Jag hörde ett snarkande ljud i sängen bredvid i morse, slängde ut armen och råkade träffa näsan-varför frågar du?

  SvaraRadera
 29. I studentvärlden: på banketter och sen kom vi på att vi hade samma födelsedag. Så fick vi för vana att ordna födelsedagsmiddagar tillsammans, jag, han och hans dåvarande flickvän eftersom vi fyllde år samma dag alla tre! Tredje året åkte jag iväg utomlands och när jag kom hem igen hade han blivit singel. Vi blev ett par dagarna innan den redan inbokade födelsedagsmiddagen med min mamma och faster. Fem år senare är vi gifta och har precis fått vårt andra barn.

  SvaraRadera
 30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 31. Bodde ihop med en polare, en kväll gick jag ut med honom och hans flickvän, med kom också flickvännens bästa vän. Det var 11 år sen.  SvaraRadera
 32. 37 år sen på en skoldans i nian. Var lagomt styrkt av några starköl, och en tjej hade hängt efter mig i ett halvår, sen gick det som det gick och vi hänger fortfarande ihop. Mycket olika men samtidigt väldigt lika. Kompletterar man varandra på ett bra sätt funkar olika bättre än lika. Fast i grund och botten handlar det nog om att respektera människor i största allmänhet. Har dock erbjudits ett antal tillfällen för byte genom åren, men varför kasta nåt bra bara för att kanske eventuellt få något bättre. I slutändan handlar det om något man gemensamt byggt upp, och den insatsen riskerar man inte för en tillfällig flört, hur lockande den för tillfället än verkar vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu kanske någon undrar hur det rent praktiskt går till att hålla ihop i 37 år. Enkelt:

   Man säger inte "Nu får du fan fälla ned toalocket efter dig din jävel!!"

   Man säger "När jag ser rakt ner i toastolen utan lock mår jag sååå illa...snyft (nästan)"

   D.v.s. Man berättar hur man känner i stället för att beordra den andre att bete sig på ett visst sätt. Är det något med förhållandet så kommer den andra parten att snabbt och frivilligt ändra sitt beteende. Enkelt, eller?

   Principen fungerar precis lika bra på barn. Jämför:

   "kallar du mig för jävel igen blir det fan inget lördagsgodis, fan också jävla unge!"

   med

   *Pappa ser barnet djupt i ögonen*

   "När du säger så blir jag väldigt ledsen, tycker du inte om mig?"

   *Pappa och barn kramas, bägge gråter en skvätt*

   Obs! kommentaren sponsrades av föräldrar mot misshandel, typ. Ja, ni fattar väl galoppen? Ni är ju trots allt sen intelligentaste gräddan i Sverige.

   Radera
  2. Min son blir utan lördagsgodis FÖRSTA gången han kallar mig "jävel" och eftersom han är ett intelligent och väluppfostrat barn behöver jag inte förklara varför snasket drog in.

   Ja, eftersom han är ett väluppfostrat barn skulle han komma på tanken att säga så till sin far men du fattar galoppen, va? Du tillhör ju ändå den intellektuellaste grädden i Skandinavien...

   Radera
  3. Ja, det var ju precis det jag menade. Om du gör rätt från början behöver du aldrig ta till maktfaktorn, som förstås ändå inte fungerar. Kommentaren var avsedd för de som inte fattat det än, och det är tyvärr en stor del av befolkningen, uppenbart inte du som har ett väluppfostrat barn. Mina egna barn har likt dina varit "väluppfostrade", empatiska och riktigt bra och ärliga människor hittills. Och det enda jag gjort är att följt den enkla princip som jag angivit.

   Radera
  4. Förövrigt tillhör jag inte den intellektuellaste gräddan i Skandinavien, men väl den "intelligentaste", tyvärr, vilket jag försöker motverka med t.ex. alkohol. Har inte haft mycket nytta av den egenskapen förutom motsvarande lön. Hade förmodligen varit lyckligare om jag varit lite mindre intelligent, som vissa.

   Radera
  5. det går inte att motverka intelligens med alkohol. man blir snarare ännu smartare. och snyggare...

   Radera
  6. Ja, tack 47 etc. Nu ser jag ljuset i tunneln, med endast 1 promille som vägledning.

   Radera
 33. Spelade på en firmafest med mitt band, när vi spelat färdigt kom världens vackraste tjej fram. Vi bytte nr, hade en katastofal date som mest gick ut på att åka buss. Nu (7 år senare) är vi lyckliga "ägare" av villa, Volvo och 3 barn (och ett rejält bolån...).

  SvaraRadera
 34. Krogen! Tipset är att gå ut nykter (och ha läst på lite inom PUA) så kan man i princip lyckas med vad som helst =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är PUA? Personer utan anmärkning? Eller
   Moventia

   Radera
  2. Pick Up Artists... Killar som har gjort emotionellt bedrägeri och jakt på f***** till en livsstil. Brist på självförtroende och enorma bekräftelsebehov säger jag.

   Radera
  3. Överlevare: dessvärre stämmer din beskrivning på ganska många inom den subkulturen. Men samtidigt är det ett medel för många att våga vara sig själva. Tricket är att ta till sig tipsen men inte fastna i jagandet. Att jaga runt efter "ännu en" på krogen kommer bara leda till tomhet, och om det går allt för långt kommer det vara ett hinder för att träffa den rätta. Som sagt, huvudtricket är att gå ut nykter. Är du nykter, och ändå vågar flörta med den tjej du är intresserad av samt vågar vara dig själv, så är chanserna goda för ett lyckligt slut. Tyvärr saknar de flesta grabbar det självförtroendet, och där kan PUA biten vara ett medel. Om jag inte hade intresserat mig för PUA grejen under en period i mitt liv tror jag inte att jag hade träffat hon som idag är min fru, så att döma ut hela grejen tycker jag är väl hårt =)

   Radera
 35. Min sista man och jag möttes på Capri. Faktiskt. Vi var båda där på San Micheles gästhem. Mycket romantiskt. Det gick inte att stå emot. Blev en härlig relation med både bu och bä. Nu är han död sedan tio år. Möter jag någon ny så får det hända av sig själv. Inte på en köp- och säljsajt av hjärtan på nätet. Är bra att leva själv också.

  SvaraRadera
 36. Via ICQ, för en 13-14 år sedan.

  Sambo o barn nu mera.. :P

  SvaraRadera
 37. Efter en fantastiskt bra helg med vänner fick jag för mig att logga in på mitt totalt övergivna konto på Lunarstorm (ja ni läste rätt).

  Där skrev en helt slumpmässig person "god kväll alla människor" på något som kanske kan ha hetat klotterplanket.

  Jag svarade "önskar du verkligen alla människor en god kväll? Det finns oerhört många ondskefulla människor som verkligen inte förtjänar det". Av ngn anledning tog hon min MSN-adress och trots en lång diskussion om rena och orena kottar (!) enades vi om att kvinnor är onda och ja, snart 9 år senare är vi gifta, har 3 fantastiska barn och inte mycket som man egentligen kan klaga över i livet.

  SvaraRadera
 38. Bloggosfären. Jag läste hennes blogg, hon läste inte min. Men vi gick på bloggträff och sen följde första dejten, ihopflyttning förlovning, giftermål och två graviditeter som blev en underbar son och en underbar dotter. Det är fem år sen snart.

  Nu vill jag höra cornucopias egen story.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är jag ju ingen anonym pseudonym på Internet, och har därför gränser för privatliv och mitt pseudokändisskap.

   Ni får nöja er med "universitetet, samma utbildning och för 20 år sedan".

   Radera
 39. Vi var kursare i både skademekanik och finita element metoden. Efter ett tag insåg vi att vi både två var finita, hållfasta element.
  Vi fick tre barn, och ganska nyligen ett litet hus med stort bolån.

  SvaraRadera
 40. Passagen debatt.
  Dejtingsajter är överskattade, åtminstone för killar.

  SvaraRadera
 41. Helgon.se (då .net) för snart 8 år sedan (strax innan Facebook kom och dödade den breda svenska floran av sprudlande aktiva sociala nätcommunities).

  SvaraRadera