Cornucopia?

2013-02-24 10:18

EU:s finanspakt levde i mindre än två månader

EU:s bilaterala finanspakt, där diverse länder, inklusive Sverige, dyrt och heligt lovat att maximalt ha ett budgetunderskott på 3% av BNP, annars ska man betala automatiska böter, är nu död. Schibsted/SvD påtalar nu att Frankrike bryter mot pakten, och naturligtvis undantas från de automatiska böterna.


Nu är detta ingen som helst överraskning, då hela pakten bara var ett spel för galleriet och att det skulle bli så här visste vi redan i våras. Pakten är och förbli alltså inte ett dugg värd och omfattades av nödvändighet enbart av budgetunderskott. Den tidigare stabilitetspaktens strafflösa villkor var ju även max 60% av BNP i statsskuld.
Sveriges medlemsavgifter till EU,
brott och netto. Dock är detta gissningar
för 2012 och framåt, både netto
och brutto kan visa sig vara sämre.

Relaterat så upptäcker nu (s) att Reinfeldts "seger" om Sveriges EU-avgift tydligen innebär ett försämrat netto för svensk del och alltså är en försämring. Dock handlar detta om EU-parlamentariker, de svenska riksdagspolitikerna håller helt tyst om att Sveriges netto fortsätter försämras och betalar gladeligen allt mer till EU, samtidigt som vi får allt mindre tillbaka. Som bekant har Sveriges EU-avgift höjts 68.5% netto sedan regimen Borg/Reinfeldt tog över i Reinfeldts försök att köpa sig ett fint EU-jobb.

Även om Frankrike nu inte kommer få några böter för att bryta mot finanspakten, så kan vi vara helt säkra på att Sverige kommer betala sina böter när det är dags för vår del. För vi har också skrivit på.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

14 kommentarer:

 1. Jag förstår inte vad är det som är så konstigt att länder med bättre ekonomi betalar mer i avgifter till EU än andra länder som har ekonomiska problem just nu. Det kallas för solidaritet. Det kanske kommer en tid när Grekland och Portugal ska hjälpa Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste tillhöra en av dom som anser att dom som är med i skuldfällan inte har gjort något fel.

   Radera
  2. Sry lyxfällan heter det visst. Jag ser aldrig på skiten då jag blir så sur.

   Radera
  3. jo säkert, hörde du på radion i går föresten i ett inslag om den spanska mentaliteten som enligt programmakarna uppmuntrade till att fuska och försöka undandra staten inkomster redan i skolan skolan där man ansågs vara en konstig avvikare av både lärare och elever om man inte hade med sig en fusklapp till proven vi har nog otroligt mycket solidaritet att vänta oss från grekerna som bara för några månader sedan skyllde den ekonomiska krisen på att tyskland stulit deras guldreserv under andra världskriget, När det i själva verket var på det viset att den låg i säker förvar i ett valv hos bank of england dit den transporterades på ett brittiskt krigsfartyg när britterna utrymde grekland och att grekerna direkt efter krigsslutet fick tillbaka sin guldreserv som dom omgående gjorde slut på själva den lilla obetydliga detaljen valde dom dock att bortse från.

   Radera
  4. @Bobby Not sure if troll or serious...

   Det mest solidarisk man kan göra är att döda EU-projektet och ge länder som Grekland sin gamla valuta tillbaka. Precis som Sverige, likt under 90-talet, fick rida ut sin egen storm.

   Den finanskrisen tog 4 år att rida ut, efter 6 år ser den grekiska krisen ännu värre ut än när den började och slutet är inte ens nära. Deras ettåriga statsskuld har en ränta på snart 1200%. Jag vet att man inte kan jämföra det rakt av men att investera i landet, i t.ex energiproduktion, skulle vara fan så mycket bättre än att låna ut pengar till dem och tvinga dem att använda Euron.

   Radera
  5. fisken ruttnar alltid från huvudet......

   Radera
 2. Att det ska vara så svårt att redovisa vår nettoavgift till EU när Hufvudstadsbladet redovisade Finlands nettoavgift per capita direkt efter långtidsbudgetuppgörelsen (ca 105 - 110 € om året). Hufvudstadsbladet noterade också att Sveriges nettoavgift per capita blev högre än Finlands.

  http://hbl.fi/nyheter/2013-02-08/katainen-man-kan-vara-nojd-med-finlands-resultat

  Jag stärks mer och mer i övertygelsen att Alliansregimen och de nyliberala sossarna är fosterlandsförrädare, vars övergripande mål bl.a. är att sänka nationalstaten Sverige. Nästan allt som bör ligga inom en nationalstats regi, såsom naturresurser, viktiga samhällsfunktioner, Riksbankens guldreserv, den nationella suveräniteten etc., säljs ut till utländska intressenter med ett rasande tempo.

  Enligt TV4 så hade Alliansregimen också långt gångna planer på att sälja ut Vattenfall, med den för Sverige så viktiga och inkomstbringande vattenkraften, till privata intressenter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. våran politiska klass är nationsförrädare. De ser mer och mer till sin personliga vinning. Mycket tydligt sedan fritidspolitikern alltmer avskaffades på 70-talet.

   Radera
  2. Ja, våra politiker är tyvärr landsförrädare. Tråkigt men sant.

   Radera
  3. Gruelse, det hade inte spelat någon roll vilken färg som styrt. Resultatet blir desamma. Dock är ju dina iaktagelser helt korrekta.

   Förmodligen kan allt ifrån lastbilsförare, resturangägare och bönder vittna om samma galenskap inom respektive bransch. Kan ju berätta om galenskapen i fiskenäringen, där djur(säl / skarv) tillåts sänka ett helt lands kustfiske.

   Å andra sidan, säger du att du skall göra ett meningslöst projekt som kostar massor av pengar för ett konstigt ändamål, ja vips så finns det pengar.

   Så ja, håller med dig. Antingen håller de medvetet på att välta Sverige eller så är de totalt inkompetenta.

   Radera
  4. Visst är de landsförrädare och karriärister.
   De vet mycket väl att lilla Sverige har inte en suck att komma med i den globala ekonomin utan är ett löv i floden som flyter med...


   Radera
 3. SD talar om avgiften, det vore ärligare om du inte låtsas som du inte känner till det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag vet inte hur stor Sveriges nettoavgift till EU är enligt långtidsbudget 2014-2020. V.v. ange en källa.

   Radera
  2. Det var inte det jag skrev. Cornu skrev "de svenska riksdagspolitikerna håller helt tyst om att Sveriges netto fortsätter försämras och betalar gladeligen allt mer till EU, samtidigt som vi får allt mindre tillbaka."

   SD, som sitter i riksdagen och alltså har "riksdagspolitiker" talar om detta, exempelvis här;

   http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-forblir-eus-stora-mjolkko_7917854.svd

   och här;

   https://sverigedemokraterna.se/2012/11/09/regeringen-svarar-inte-om-hojd-eu-avgift/

   Du kan säkert hitta mer om du Googlar.

   Radera