Cornucopia?

2013-02-04 13:26

Är Northlands nyemission klar?

Om tre timmar, 16:30, stänger budgivningen för att delta i gruvbolagets Northlands (TSX:NAU,OSE:NAUR) nyemission. Någon stängning av budgivningen för detta är inte aktuellt, då en sådan stängning skull meddelas minst 24 timmar i förväg. Nyemissionsperioden kan dock förlängas utan förvarning.


Förra förlängningen släpptes 12:53 (iaf Nyhetsbyrån Direkts uppmärksammande av PM:et). Klockan är nu 13:30. 

Man kan välja att tolka det här positivt och att den due diligence som intresserade aktörer ville genomföra ska alltså fått tillräckligt med tid. Due diligence utför man annars främst om uppköp föreligger. Nu kan nyemissionen hamna på en sådan nivå att det i praktiken blir ett uppköp med tillhörande budplikt om en enskild ny aktieägare når tillräckligt hög andel aktier.

Annars kan man förstås tolka det hela negativt eller att frånvaron av besked inte betyder ett dugg. Hade budgivningen stoppats i förtid hade det förstås varit ett entydigt positivt besked, men så kommer iaf inte att ske då det inte längre är 24 timmar kvar till 16:30 idag måndagen den 4:e februari.

Lämnar fältet öppet för den som vill skriva av sig sin eventuella ångest. Northland handlas i skrivande stund i 0:96 NOK och har återhämtat sig från som lägst under 0:70 NOK förra veckan.

Kom som vanligt ihåg att när det gäller Internet och kraschade aktier, så finns det många som förlorat pengar och som tror att deras förluster kan vägas upp av att man försöker prata ner aktien eller företaget. Basera aldrig dina investeringsbeslut på andras behov av terapi.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Varför skulle de vilja stänga budgivningen i förväg?

  Jag antar att man inte blir garanterad tilldelning bara för att man lägger ett bud och att de som bjuder högst är de som får köpa ifall emissionen blir övertecknad.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att de som köper idag runt kronan gjort en riktigt dålig affär, spännande blir det hursomhelst.

  SvaraRadera
 3. Due diligence görs mycket riktigt i samband med förvärv och avyttringar, men även vid andra former av nya/utökade åtaganden. Det är helt rimligt om en aktör ska gå in med ett par hundra miljoner antingen i eget kapital eller skuld väljer att göra en DD som företaget får lov att ställa upp på.

  SvaraRadera
 4. Blir inget besked ikväll men det var ju väntat...

  SvaraRadera