Cornucopia?

2012-12-20 08:13

Midvintermörker nedladdningsbar för 19:- kronor

Med Mayakalenderapokalypsen 1 - 3 dagar bort1., så finns det ingen anledning att inte passa på att köpa Midvintermörker innan jul. Nu hinner inte onlinebokhandlarna leverera längre, men på lördagen den 22:e kommer jag stå klockan 11:00 - 12:00 hos Bokia Kungsmässan i Kungsbacka och signera böcker. Perfekt för er i Göteborgsområdet som avklarar den sista julklappspaniken i helgen.

Eftersom Midvintermörker också utspelar sig på annandag jul 2012, så kostar den nu 19:- SEK som E-bok och ljudbok hos CDON, för att läsa själv eller ge bort på t ex USB-minne till någon i julklapp.

Ni som redan har boken har nu alltså ett utmärkt tillfälle att enkelt även skaffa den som ljudbok eller E-bok. Många läsare har uppskattat att "läsa om" boken som ljudbok, och då sitta framför datorn med med t ex Wikipedia eller för att googla fram utrustning och fordon "live", samt följa med på kartan. Väljer man terrängkartan på Lantmäteriets tjänst Kartsök och ortsnamn så stämmer all signaltrafik etc helt med kartan, då den visar motsvarande 50 000-dels terrängkarta som använts när boken skrevs. Är man riktigt hardcore (=stabshjon eller über-MÖP) köper man förstås kartor över norra Gotland och sitter och följer med på oleat.

Vill ni bara säga hej går det bra att komma förbi Kungsmässan utan att köpa en bok.

Och på förekommen anledning. Nej, det är ingen slump att Midvintermörker utspelar sig 2012. När jag började skriva boken 2009 så tyckte jag det var en kul symbolism mer årtalet. Och strömavbrotten har duggat tätt över landet den här hösten, så där fick jag tyvärr rätt...

1. Forskningen går här isär om exakt vilken dag Mayakalendern tar slut. Vilket i sig är ointressant, eftersom inget kommer hända.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

8 kommentarer:

 1. 2012 var det bästa året hittills för världen (DI)
  Få som dödades i krig, fler som lyfts ur fattigdom.
  En betraktelse som slutar såhär:
  "Oavsett vilket är det värt att påminna sig: Trots alla problem lever vi jämförelsevis i en tid av fred, framgång och välstånd."
  God Helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inget kanonår för jordens ekosystem dock. Vår egen livsstil är det absolut största hotet mot planeten och oss själva. Det behövs varken maya-mystik, världskrig eller asteroidnedslag för att bereda mänsklighetens fall, det räcker med att vi fortsätter som vi gör.

   Radera
 2. Men.. Att Mayakalendern byter sekvens efter 5200 tun (tror jag det var..) är lika spännande som ett milleniumskifte i vår gregorianska kalender.. Det kan man förstås tolka som undergång...

  SvaraRadera
 3. Du lär nog få fel där om att ingenting kommer hända - jag tror att det är en bättre gissning att någonting kommer hända...

  SvaraRadera
 4. Kunde inte låta bli att impulsköpa ljudboken. Har läst preförlags-editionen men börjar lite sugen på att läsa/lyssna igen. Ska bli intressant att se om detta blir den första ljudboken jag lyckas ta mig igenom, har aldrig lyckats fastna för formatet förut men många gillar't ju så en chans till får det bli. :)

  SvaraRadera
 5. Köpte den för tredje gången nu...första utgåvan, andra utgåvan och nu som ebok då jag börjat nyttja min padda till mer än bara bloggkommentera... :)

  SvaraRadera
 6. Paketerade USB-minnet med en Gotlandskarta i en militär surplusväska.

  Vad kommer att hända 2013? Kanske
  solstormen.

  SvaraRadera