Cornucopia?

2012-12-27 08:30

Midvintermörker kapitel 10: Döda! Döda! Döda!

Tionde kapitlet utspelar sig mellan ca 08:30 och 11:00, där allt utom de sista två delkapitlen utspelar sig mellan ca 08:30 och 09:30.

Kapitlet var det sista jag skrev de där fyra dagarna sommaren juli 2010.

Därefter var mina ögon fyrkantiga efter att ha suttit vid datorn i åtminstone 64 timmar på fyra dagar.  En kontroll av de blogginlägg jag också skrev vid tidpunkten visar att det var runt den 17:e juli 2010 jag gjorde detta.

Jag rörde inte manuset på en månad efter Döda! Döda! Döda! Det är priset man betalar för att jobbat så intensivt på kort tid. Sedan skrev jag epilogen, Epitafium, på en dag i augusti. Resten var omarbetning, faktakoll och redigering. Skickade in manuset till tre förlag i september, några veckor innan bokmässan.

Ett förlag sade rakt av nej, utan motivering. Ett annat var intresserat, men ville att jag skulle betala för redaktörsarbetet, så kunde vid dela på vinsten... Ett tredje var intresserat, men fick inte tummen ur pga hög arbetsbelastning så jag valde att självpublicera. Dessutom skulle förlag tre inte publicerat förrän tidigast våren 2012, vilket jag tyckte var för lång tid framåt i tiden och krävde konstanta omarbetningar av boken.

Det fjärde förlaget som läste Midvintermörker var mitt nuvarande förlag Massolit. Sammantaget så var alltså tre av fyra förlag intresserade av att publicera boken. 

Midsommargryning kommer ut i vår. Beskedet är att det även blir ljudbok från start den här gången, för er som föredrar det formatet. Första redigeringsvändan är klar, det blir minst en vända till, sedan sättning och korrekturläsning.

Jag har också börjat på bok tre, även om den inte är en uppföljare till Midsommargryning eller Midvintermörker. Det blir något annat den här gången, men bör tilltala de flesta av mina läsare ändå och även bredda målgruppen betydligt. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

2 kommentarer:

 1. Det blev lite snurrigt med kapitelnumreringen i titel och text sedan kapitel 7. Här på bloggen alltså... Dock författarens frihet så jag kommer inte hämta boken och korrigera som en viktigpetter...

  Kommer epilogen att läggas upp om 6 månader??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för viktigpettrandet. Skyller på "semester".

   Nä, jag tror inte jag kommenterar epilogen mer än så här.

   Radera