Aktuellt

Reklam: Fem procent rabatt med Cornucopia? på Finanskursen årskull 3

Denna artikel är reklam för Finanskursen, som erbjuder tidig anmälan och fem procent rabatt till bloggens läsare om de anmäler sig här . F...

2012-12-13

Intervjun med mig i Fokus

Som lite lunchmys så finns intervjun med mig i magasinet Fokus finns nu online på deras webplats, något ni som följer mig på Twitter eller min officiella Facebook-sida redan fått reda på.

Tycker som sagt att det kanske är den bästa intervjun med mig hittills, men kom ihåg att skilja på vad som är vad jag sagt och vad journalisten själv tolkat in.

Ni kan också slutligen få läsa texten kring det som jag elakt nog citerade kring er läsare förra veckan. Upprepar citatet ur sitt sammanhang:
"En välvillig tolkning är att de är nytänkande individualister. En elakare tolkning är att de är arga, vita män – förbannade på allt mjukt (invandring, dagis, genusforskning) som belastar statsbudgeten till förfång för ett starkt försvar mot ryssen."
Nu kan ni dock läsa det hela i rätt sammanhang i artikeln.

Har för övrigt även blivit intervjuad av Schibsted/SvD, som en liten del i en större artikel. Osäker på när den publiceras dock, antagligen före Maya-kalendern tar slut.

7 kommentarer:

 1. Bra intervju med Sveriges absolut mest läsvärde skribent på Sveriges absolut mest läsvärda blogg. Släng dig i väggen Wolodarski!

  SvaraRadera
 2. Intervjun var bra men tillför inte mycket, varken för den oinsatte eller den som har koll. Dock fick du fin reklam ;-)

  SvaraRadera

 3. Grattis Cornucopia!
  Lite beröm för du vidare"– Men jag ändrar mig ibland. Ibland väldigt mycket. Om jag skriver något idiotiskt får jag reda på det direkt."
  Tänk att få vara delaktig på en så öppen och diversifierad site!

  SvaraRadera
 4. Ja man kan definitivt fråga sig vem som attraheras.
  Lite karaktärsdrag jag noterar från den s k "Omställningsrörelsen".

  Palingenesis dvs återfödelse - man tror att samhället kommer att drastiskt omformas av t ex Peak Oil.

  Handlingskraft - omställning är ingen åskådarsport.

  Tredje positionen - dvs både kapitalism och kommunism har misslyckats med att bygga en bärkraftig värld.

  Modernism - inte tekniknaivism, men man framhåller vissa tekniska funktioner som lösningar på politiska problem.

  Därutöver finns också ett politikerförakt och en viss nationalism, åtminstone när det gäller försvarsfrågan.

  Jag skulle kunna fortsätta, men man kan notera att omställningsideologin överlappar till typ 80-90% med en gammal ideologi, nämligen fascismen. Nån som är sugen på att kommentera det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siffran 80-90 % är förstås gripen ur luften och helt grotesk.

   Det är alldeles för mycket att kommentera. Men fascism kännetecknas av ledarkult snarare än av politikerförakt, för att ta ett enda exempel. Och omställningsrörelsen har ingen ledarkult utan är väldigt anti-auktoritär. Så du är helt fel ute.

   Radera
  2. Vanlig missuppfattning, det där med ledarkult. Däremot har den ju delvis sitt ursprung ur syndikalismen, som också är anti-auktoritär. Ännu en beröringspunkt alltså, även om jag kanske mer skulle kalla både fascismen och omställningsrörelsen för anti-ideologisk än anti-auktoritär.

   Båda lägger ju också stor tonvikt på att leva på ett visst sätt, "vitalt", "ekologiskt" med mera etc.

   Radera
 5. Det var roligt att läsa intervjun. Fokus gör rätt bra artiklar.

  Du sa att du hade en ficklampa med dig, vilket bra, och inte värmeljus. Men en survivalist borde också ha med sig någon form av stearinljus. Att kunna göra upp eld är ett måste.

  Måhända Iran utvecklar sitt kärnvapen och bränner av en kärnvapenbestyckad interkontinental missil med adress USA, som av någon anledning briserar i atmosfären över Sverige. Jag är inte säker på att dagens ficklampor klarar av en EMP i atmosfären över Sverige.

  Men om din ficklampa är konstruerad som en Faradays bur, kan du fortsätta med att känna tillfredsställelse över att tagit alla eventualiteter i beaktande.

  SvaraRadera