Cornucopia?

2012-12-08 12:17

Intervju med mig i Fokus

Den 5:e oktober intervjuade tidningen Fokus mig i en sk Fokuslunch medan jag väntade på en tågavgång från Stockholm C. Den finns med i senaste numret av Fokus och ska hittas på sista sidan.


Personligen tycker jag att det är en av de bästa intervjuerna med mig hittills, även om allt förstås inte är helt korrekt i intervjun. Men så länge det inte är några extrema vansinnigheter så lägger jag inte mig i vad journalister skriver, jag kontrollerar citaten, resten är journalistens tolkningsföreträde. Ja, jag har läst artikeln i förväg. Som alltid är det journalistens egen tolkning och uppfattning och inget jag ska lägga mig i om det inte innebär direkta felaktigheter.

Jag har t ex inte värmeljus i ryggsäcken när jag åker tåg. Men principiellt har jag inget emot att journalisten uttrycker sig så. Jag har annat värmande i ryggsäcken/EDC:n/GHB:n när jag åker tåg vintertid, t ex extra sockar, extra tröja och i värsta fall en sk nödfilt i aluminium, som dock i första hand är till för förstahjälpensituationer etc. Plus förstås ficklampa, extra batterier för ett dygn, en god bok och vatten och mat så man klarar normalläget på de svenska järnvägarna. Krasst räknar jag inte med att sitta fast på tåget mer än högst 24 timmar. Kanske är naivt?

Sedan är det det där med konserverna. Jag hänvisar alltid till Civilförsvarsförbundets rekommendationer, vilket inte säger något om vad jag själv har hemma. Men som någon läsare påtalat, har man lagt in sin egen gurka eller gjort egen sylt, så är det ju definitionsmässigt konserver.

Försäljningssiffror för Midvintermörker om runt 10 000 ex var de som gällde den 5:e oktober, nu är de antagligen uppe över 11 - 12 000 ex, men jag har inget nyare data än för två månader sedan. Kanske har det inte sålts en bok sedan den 5:e oktober, eller så har det sålts desto mer. För övrigt är tiden fastställd för boksignering av Midvintermörker lördagen den 22:e i Bokia Kungsmässan i Kungsbacka. Det blir klockan 11:00 - 12:00. Kom förbi om ni vill säga hej i julpaniken.

Ett citat om er, kära läsare, som är journalistens egna slutsatser och inget jag har sagt:
"En välvillig tolkning är att de är nytänkande individualister. En elakare tolkning är att de är arga, vita män – förbannade på allt mjukt (invandring, dagis, genusforskning) som belastar statsbudgeten till förfång för ett starkt försvar mot ryssen."
Vad gäller matvalet så hade jag redan lunchat i samband med förmiddagens föreläsning i Värmdö. Annars hade jag inte valt ett fik på Stockholm C och inte ätit sötsaker.

Läs iaf intervjun, den var bra. Men var noga med att skilja på mina citat och journalistens egna ord och tolkningar.

Vet inte om den dyker upp på nätet gratis senare. Finns på döda träd eller att köpa online via Qiozk för 38:- SEK. Bland annat kan man läsa om årets svensk, Jonas Gardell, i samma nummer, samt hur islamistiska muslimska brödraskapet och president Mursi skaffar sig oinskränkt makt i Egypten, aka "den underbara arabiska våren", snökaoset och tågtrafiken, klimattoppmötet i Doha med mera.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

63 kommentarer:

 1. Som så kallad arg, vit man bland läsarna och "arg på allt mjukt" så vill jag bara påpeka att jag håller inte med om att centralstyrd, genuspedagogisk institutionsuppfostran är speciellt mjukt. Särskilt inte efter att staten har mer eller mindre omöjliggjort alternativ till detta genom att under hot om fängelse rånat befolkningen på minst 75% av deras inkomster. Endast en hjärntvättad socialisthjärna kan få detta till något mjukt.

  Personligen har jag ingenting emot invandringen som sådan. Tillhör de som tycker att människor får söka lyckan där de tror sig finna den men jag har väldigt mycket emot att man återigen rånar folk på deras pengar och ger dem godtyckligt till andra i ett system som sedan på grund av statens och korporationens regleringar i landet mer eller mindre trakasserar dessa invandrare och i många fall gör det mycket svårt eller till och med det närmast omöjligt att skapa sig en framtid här annat än som parasit.

  Framtiden får visa om det är hårdast att ha ett starkt försvar eller om det blir hårdast att vara utan. Personligen tror jag att ett tillräckligt stark försvar är betydligt mjukare än att vara utan detta.

  Förstår att det var en kvinnlig journalist som gjorde intervjun. De brukar tycka att det är ok att sprida fördomar och vinklingar om vissa grupper som kristna och här är viktigt att notera att det inte handlar om religiösa över huvud taget utan just kristna, medelålders män är ytterligare en grupp, militärer inte minst, eller kanske en hårt arbetande entreprenör som dessutom är duktig och tjänar pengar, en utsugande parasit som tjänar pengar på andras bekostnad.

  Något av det värsta som måste finnas och som skall förlöjligas måste vara en aktivt kristen, medelålders, vit, heterosexuell militär. Finns det något lägre?

  Måste säga att jag är mycket trött på dessa inskränkta journalister som inte klarar av att se en millimeter utanför den gängse normen eller kulturen. Var finns ifrågasättandet av det rådande? Var finns kritiken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du ska läsa hela intervjun innan du dömer ut journalisten. Jag valde detta citat, då det handlade om läsarna.

   Radera
  2. @cornu
   Hon tyckte onekligen att det var ok att bli en i kören som öser ut sitt förakt över gruppen medelålders vita män.

   Även inskränkta journalister skriver något bra emellanåt. Förmodar att denna gjorde det i artikeln om dig då du är nöjd.

   Glädjer mig åt att du fick bra marknadsföring.

   Min kommentar är rätt generellt skriven även om det är en respons på just hennes sätt att inte missa en chans att ösa ut sina fördomar på denna helt legala slaskhög.

   Radera
  3. Nja, du har inte läst meningarna runt.

   Och det var en han. Fotografen var däremot kvinna.

   Radera
  4. @Cornu
   Du får vidga citat lite :-)

   Radera
  5. Nä. Länkar när/om artikeln kommer ut på nätet framöver.

   Radera
  6. # Sellman

   38 kronor är väl inte så mycket? Sedan när du läst kan du citera väl valda delar själv här hos Cornu. Skynda!

   Radera
  7. Nä betalar inte för den typen av media mer. Räcker med det de snor via skatten. Tidningen Åter, Hanegället, Odlaren, Natut & Trädgård och hembryggarföreningens tidskrift får räcka.

   Sen får det bli nättidningar och bloggar.

   Radera
  8. Men det stämmer ju det Sellman säger att i Sverige döms allt som tycks manligt ,starkt, hotfullt, eller ens häftigt ut av media generellt och man lägger ett lock på alla känsloyttringar som inte är "mjuka"allt som kan tänkas vara till gagn för någon form av försvar av den egna identiteten.

   Det här har ju försegått de senaste 30 åren i Svenska skolan där allt som inte faller inom rådande konsensus i att alltid vara undfallande i allt, är att betrakta som ett hot, och människor som uttrycker dylika åsikter är bråkstakar i den USA ledda lobbyn av krigshetsande damp-ungar som inte älskar allt annat en dem själva och följaktligen är de rasister.

   Radera
  9. Ja precis, allt manligt döms ut. Det är därför Pär Morbergs köttfrosseri gör succé i TV4.

   Radera
  10. Vad journalisten skriver om kommentatorerna beror nog på vad han råkade läsa som axplock från bloggen. Hade han läst något annat axplock skulle han förmodligen kunna ha uttalat sig precis tvärt om.

   T.ex. har då inte jag sett någon konsensus om försvaret och Ryssarna, eller om nästan något alls i kommentarsrännan. Och "individualister" är nog sant, men det betyder inte att man inte bryr sig om sin familj eller andra människor. Snarare betyder det att man inte alltid följer med de andra gnuerna när de ska korsa floden på sämsta tänkbara ställe, anförda av riksmedias propagandacentral.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. "Individualister" förefaller som ett ganska tveksamt ord. Många av de som skriver här har en familj de bryr sig om. Många verkar ha ett visst intresse för det här landets framtid. En del engagerar sig förmodligen också för planeten/människosläktet/kommande generationer, även fast den gruppen inte förefaller jättestor. Mitt engagemang gäller framförallt människosläktet, Sverige och mig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska säker på att de flesta som skriver här bryr sig mycket om både andra än sin familj, miljön, framtiden och planeten. Det som skiljer är bara hur detta skall ske.

   Skall det ske genom starka, självständiga, initiativrika människor i en stor mångfald av lösningar och sätt att leva med stor respekt för varandra eller genom en centralstyrd och genomplanerad samling statsträlar där det är en självklarhet att man kan tvinga på andra det ena godtyckliga efter det andra? Det är frågan?

   Radera
  2. En individualist är väl som en gnu fast med egen vilja, en som tänker själv och försöker undvika krokodilerna.

   Radera
  3. Ja ungefär så skulle jag tro. Jag är inte bara trött på dessa vänster miljöpartist journalister utan jag är också riktigt trött på att bli kallad egoist när jag inte ställer upp på systemet med att försöka bilda en majoritet för att sedan råna och tvinga på de andra mina godtyckliga åsikter och värderingar eller att jag tycker att äganderätten är fundamental och alternativen är i någon grad slaveri.

   Antingen äger du dig själv eller också gör någon annan det. Äger du dig själv så äger du också frukterna av ditt arbete. Så är det inte idag. Statsträlar är ett relevant ord.

   Radera
  4. Patrick, som mobbad och av proletariatets diktatur utsugen höginkomsttagare kan jag bara hålla med. Vi en-procentare borde bilda en folkrörelse och visa dem!

   Radera
  5. @Karl
   Jag tillhör tyvärr inte enprocentarna ännu, har aldrig gjort.
   Är en urtypisk småföretagare med mycket små taxerade inkomster.

   Däremot så är jag av altruistiska skäl för det jag skriver ovan. Av den enkla anledningen att jag är övertygad om att vi skulle få det bättre på alla plan.

   Lägger du till den etiska aspekten så är det oetiskt med slaveri, rån, kidnappning osv. Även om man tycker att man är så väldigt god och det man vill uppnå är så gott att man kan vara lite ond så är det lika fel.

   Radera
  6. Jadu Patrick, även jag inser att det kostar något att få en dräglig tillvaro. Rent matematiskt kan man förmodligen ställa upp en ekvation och beräkna den optimala skatten för att samhället ska fungera optimalt, och minimera brottslighet och annat otyg. Så jag betalar utan knog, men knyter emellanåt handen i byxfickan, hårt. Min, liksom många republikaners magkänsla säger mig att vi har gått över gränsen för det optimala. Men altruism är ju ändå republikanernas kännetecken som vi så uppskattar, eller hur?

   Radera
 4. Får nog läsa intervjun först innan jag kommenterar den med.

  SvaraRadera
 5. I Sverige visar man sin individuella styrka genom att vara som alla andra, hålla med gruppen, aldrig tänka själv, inte ha en egen åsikt, aldrig bli arg, om du avviker från åvanstående budord blir det kalla handen då är hen inte med oss vi som är lite mer jämlika än alla andra, lite mer solidariska, lite högre moral.

  I Sverige ska man vara Feminin-HBTQ-Vänster samt att pliktskyldigt veta bäst om allt så länge ingen säger i mot för då gäller det att hålla med alt springa tillbaka till gruppen och peka på hotet och fråga gruppen vad man som individ har för åsikt i den nu uppkomna situationen.

  Stockholmssyndromet gäller tydligen hela landet.

  SvaraRadera
 6. Ot. Har du läst finansmarknadsbloggen? Han gör bra analyser av bla bostadsbubblan, du bör överväga lägga bloggen i din lista.

  http://finansmarknadsbloggen.wordpress.com

  SvaraRadera
 7. Ot. Har du läst finansmarknadsbloggen? Han gör bra analyser av bla bostadsbubblan, du bör överväga lägga bloggen i din lista.

  http://finansmarknadsbloggen.wordpress.com

  SvaraRadera
 8. Såg precis filmen Breaking The Taboo som tar upp effekterna av "War on drugs". Tycker filmens argument med stora besparingar inom polis- och rättsväsende samt ökade skatteintäkter låter vettiga. Har du några åsikter kring detta ämne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäller det även användningen av Hampa? Samt Användning av Medicinsk Cannabis?

   Radera
  2. Behöver du läkemedel går du till läkaren och får recept.

   Vad gäller övrigt droganvändande så är lättare droger insteg till tyngre droger. Det vet du mycket väl. Och när man väl sedan är fast, så blir det som på länken ovan.

   Radera
  3. Hampa till tillverkning av kläder, rep, möbler, proteindrinkar, industri hampa alltså.

   Radera
  4. Jaha? Det är bara att söka licens och odla. Finns gott om hampaodlingar i Sverige.

   Radera
  5. Gemensamt för alla droger är att de tillfälligt skruvar på belöningscentrat i hjärnan. Använder man dem för ofta anpassar sig hjärnan efter den nya kemiska miljön, med påföljd att personen måste ta drogen för att känna sig normal, utan att få någon kick längre, utan mår bara dåligt om drogen uteblir.

   Har inget emot att folk tar droger så länge jag slipper betala för konsekvenserna. Visst kan man tillåta lättare nya droger och ta in skatteintäkter, om det finns några sådana som inte tillför nya kostnader för mig.

   Tycker inte att cannabis kvalar in där då THC är fettlösligt och påverkar brukaren mentalt negativt i flera dagar efteråt. Kostar i förlängningen samhället och mig.

   Radera
  6. (Fettlöslig) löser sig i Fett, Löser inte upp fett.

   Radera
  7. Tack för förtydligandet Puddas.

   Radera
  8. Enligt den logiken ska väl såväl kaffe som socker förbjudas, ifall en lätt drog automatiskt leder till en tyngre. Gateway-teorin får ju sitt liv av den rådande narkotikalagstiftningen där man drar alla droger över en kam. När du väl provat hasch några gånger och upptäckt att psykospropaganden inte stämmer, då kan respekten försvinna och du vågar även prova de tyngre drogerna.

   Faces of Meth är ett bra exempel på hur kriminaliseringen av droger gjort mer skada än nytta, metamfetamin är ingen snäll drog. Men den blir nog inte snällare för att den kokats ihop i en husvagn eller av en drogkartell i Mexiko.

   I filmen jag länkade till ovan togs förbudstiden i USA upp, under de åren alkohol var förbjudet ökade drickandet lavinartat. Samtidigt som våldet och skatteintäkterna minskade. Det är inget som egentligen förvånar, vi människor är nyfikna, sätter någon upp ett högt staket runt sin tomt så undrar folk och till slut kikar de över. Vi har som filmen påpekar provat förbudstaktiken, och det har inte fungerat, drogmissbruket fortsätter att öka. Då kanske det är dags att prova nåt nytt.

   Radera
  9. @Karl

   Även tobak tillhör den här kategorin. Är övertygad om att mycket av utbrändhetssymptomen har som en av sina orsaker i tobaksbruket. Receptorer och signalsubstanser fördärvas med även denna accepterade drog till enorma kostnader och lidanden.

   För övrigt kan det vara mycket gott med en bra cigarr emellanåt.

   Radera
  10. Naturligtvis bör tobak förbjudas. Och varför inte ett förbud mot alkohol också?

   Radera
  11. För övrigt, även om haschtomar som Kim ovan inte märker av de långsiktiga hjärnskadorna själv, så finns de där ändå. Har länkat till det förut. Men haschtomtar är som sagt fast och förnekelsen är förstås total.

   Meth måste vara förbjudet. Punkt. Det är drogen, inte priset, som förstör människorna, då det är omedelbart vanebildande med länkat resultat på relativt kort tid.

   Radera
  12. Skulle staten så ge bort meth gratis skulle resultatet bli precis det samma, det enda moraliskt riktiga är att förbjuda det och bekämpa det. Hela orter har slagits ut av meth, som kanske är en av de allra värsta drogerna någonsin.

   Radera
  13. @Cornu
   Menar du att jag inte skall få brygga mina porter och stouts längre?
   Nu blir jag nästan ledsen :-(

   Du skulle pröva mitt superantioxidantvin jäst på Aronia(vilken färg), fläderbär och svarta vinbär. Det går under namnet "Puttes mörka bär" om du skulle stöta på det någonstans. Då skulle du ändra dig :-)

   En liten detaljfråga bara om du nu skulle lyckas bilda majoritet och under hot om fängelse tvinga på oss detta förslag. Skulle det gälla mina örttinkturer också?

   Radera
  14. Patrick. Om jag måste välja mellan legalisera narkotika eller förbjuda alkohol och tobak (vilket alltid haschtomtarna tar som motargument) så förbjuder jag hellre alkohol än legaliserar droger.

   Jag har en egen vinkällare. Jag dricker vin. Dricker säkert gärna ditt vin också vid tillfälle. Men jag kan offra det om vi kan bli av med övriga droger.

   Oavsett tycker jag att tobak borde förbjudas. Rökare uppvisar tydligt drogberoende, med otrevligheter och asocialt beteeende och självskadebeteende. De gör allt för en cigg när de fått vara utan några timmar, inklusive bryter mot lagar, anvisningar, regler och visar noll respekt för andra människor.

   Tobak borde vara förbjudet. Och om förbudet ska ske till priset av förbud mot alkohol, så kan jag leva med det.

   Radera
  15. @patrick

   Är väl bevandrad med tobak. Har snusat till och från sen jag var 15. Men fortfarande finns inga bevis för att just snus är farligt. Däremot är cigaretter farliga då man drar ner en massa cancerogent skit i lungorna. Så ur en libertariansk skadereduktionistisk vy borde man hårdlansera snus i EU för att ersätta cigaretter, vilket cigarettföretagen förstås sätter P för.

   Skillnaden mellan nikotin och andra droger är att den inte försämrar något nämvärt. En ganska harmlös drog för de som trillar dit.

   Däremot cannabis, som jag i min ungdom provade på, har enligt min erfarenhet skadliga effekter i det att brukaren blir lite dum i huvudet åtminstone tre dagar efteråt (självobservation). De som inte använder eller tycker sig behöva de procenten av hjärnan kanske inte märker så mycket först, men det kommer senare.

   Enligt min erfarenhet blir cannabisbrukare dumma och infantila med tiden, och det tillståndet är tyvärr permanent. Därför, om vi inte vill bli en nation av idioter bör cannabis motarbetas så gott det går. En mycket förrädisk drog.

   Radera
  16. @cornu
   Det var en något skämtsam kommentar jag gjorde fast det är mig ett sant nöje att både bereda dessa drycker och nyttja dem i goda vänners lag.

   Om jag skulle kunna få slut på de tyngre drogerna genom att avstå alkoholen skulle jag inte tveka en sekund. Har varit på lite för många begravningar där unga kvävts i sina egna spyor av överdoser. Nu tror jag inte det hjälper i och för sig men jag är med di ditt resonemang.

   Radera
  17. @Karl
   Det där är en myt. Tobak har flera negativa konsekvenser utanför de vanligen nämnda hjärt-kärl och cancersjukdomarna samt att det är svårt att sluta.

   Det ger många psykologiska effekter. Vad jag förstått när jag studerat detta så reagerar olika personer väldigt olika. En del får depressioner, ångest, panikångest osv av att använda tobak inte minst snus andra får dessa symptom när de försöker sluta och behöver hjälp med en avgiftningsliknande behandling. Medan andra inte drabbas lika hårt ungefär som med alkohol. Tobak påverkar styrsystemen i hjärnan väldigt mycket, receptorer och signalsubstanser. Det är system man skall vara väldigt försiktig med. Blir rysk roulett. Är du en av dem som råkar illa ut eller ej precis som med alkohol.

   Googla gärna på detta. Jag har själv varit storsnusare i många år men slutat.

   En aspekt som jag brukade diskutera med mina elever när det gäller tobak som jag aldrig hört någon annan diskutera tyvärr är fuskaspekten.

   Du fuskar med ditt liv. När du vill lugna ner dig, må lite bättre eller dämpa din oro så tar du till en drog istället för att lära dig att varva ner, vad du mår bra av osv. Hårdraget men du förstår vinklingen förmodar jag?

   Radera
  18. En annan aspekt på alkohol, specifikt vin, öl och cider (mfl frukt- och bärdrycker) är ur ett hållbarhetsperspektiv.

   Öl och vin (mfl) är ett sätt att konservera jordbrukets produkter, och var förr i tiden innan man hade rent vatten, en fråga om liv och död. Adeln höll sig friska på att ständigt vara småberusade. De drack bara öl och vin och höll sig borta från vattnet.

   Svenska soldater gick enbart på öl, som både gav näring, energi och som pga alkoholen inte gav dysenteri etc som följde med vattnet.

   Idag kan man förstås göra saft med god hållbarhet istället, men man bör förstå att vin och öl har en funktion i att lagra jordbruksproduktionen. Tobak har dock ingen som helst funktion hållbarhetsmässigt - bättre att odla mat på de ytorna än en drog. Sedan kan man diskutera om man kan få mer och bättre mat än vin på vinodlingarna.

   Det är dock långsiktigt viktigt att behålla kompetensen kring jäsning och bryggning, men då i småskalig regi och inte den industriella produktionen som dominerar idag.

   Men som sagt, krävs det ett stopp för alkohol för att bli av med övriga droger, så kan jag leva med det. Det kommer nog jäsas och bryggas i smyg ändå, så kompetensen bibehålls, precis som det odlas cannabis i smyg på sina håll.

   Radera
  19. Vin, speciellt finare viner, odlas med fördel på torra platser, gärna dränerade sluttningar, där det kan vara svårt att få avkastning på andra grödor. Med rötter som kan leta sig hundratals meter (ner), kan man ändå få tag på vatten och få en jordbruksproduktion.

   Radera
  20. @Patrick

   Nikotin i sig fungerar som en signalsubstans i hjärnan, precis som alla andra droger. Nikotin i sig är inte farligt annat än att det skruvar hjärnan att anpassa sig till den nya nivån av signalsubstanser. Däremot kan man ha synpunkter på administrationen av nikotin, t.ex. via cigarettrök som är dåligt, eller via snus som är mindre dåligt.

   Så att packa ihop tobak som du gör, och som media gör, och som myndigheterna gör, i en allomfattande sanning är helt fel. Det inser säkert även du som gammal nikotinist.

   Däremot bör man förstås försöka förmå ungdomar att inte börja med droger, och vinkällare, även om Jan Guilliou och Cornu föregår med dåligt exempel.

   Sen kan man ju välja att ta nikotin med relativt få biverkningar eller att gå till doktorn och få lyckopiller som ger flera A4 sidor med biverkningar. Ett visst mått av självbestämmande och individuellt val behövs i ett så kallat fritt samhälle.

   "Behöver du inte betala något för mig ska du skita i vad jag gör" är min devis. I själva verket är jag en nettobetalare, tack Borg din gamle kommunist!

   Radera
  21. Men är det någon som har lite koll på hur mycket man de facto kan tjäna ekonomiskt på att legalisera cannabis och använda plantan på det sätt som den gräs förespråkande lobbyn främst i USA menar? De menar ju att de medicinska/Miljömässiga/Ekonomiska fördelarna väger upp de negativa då användningsområderna för plantan är så varierande och de som fastnar är lata människor som inte kan hantera något annat heller cigg,Alkohol,sex.träning eller något annat beteende man kan vänja kroppen vid.
   Jag har själv ingen aning men lobbyn hävdar ju att deras främsta motståndare är läkemedels/skogsindustrin pga att man kan tillverka kanonmatrial av ogräs i stället för att skövla skog och det kan användas med fördel mot mängder av medicinska åkommor som nu behandlas med div kemikalier och gör dig ännu sjukare.

   Jag är vare sig bonde eller ekonom men jag finner ämnet intressant för det skulle ju inte vara första gången någon ljuger av girighet.

   Radera
  22. Finns inga problem med att odla industrihampa. Behöver inte vara varianten som man kan göra droger av, även om de är svåra att skilja åt. Finns som sagt omfattande hampaodlingar i Sverige.

   Drogen kan fortfarande vara olaglig. Finns inget motsatsförhållande.

   Radera
  23. Men om man nu kan hjälpa te x patienter som går på cellgifter att må mindre illa av den Psykoaktiva delen av plantan och man kan använda kusinen till den till att göra papper,kläder,vitaminer,oljor allt möjligt så får man ju erkänna hur potent plantan är och då bör man göra ekonomiska/miljömässiga kalkyler på hur mycket man tjänar på detta så man kan minska transporter, miljöutsläpp, läkemedels beroende ect ect

   Radera
  24. @Karl
   Att ena stunden prata tobak och nästa nikotin blir inte riktigt. Tobak innehåller så mycket mer än nikotin. Som jag sa sök i ämnet både på svenska och engelska.

   Myndigheter och media nämner i princip aldrig något om de aspekter jag tog upp utan endast hjärt-kärl och cancer.

   Jag tror inte att man behöver veta speciellt mycket om systemen i kroppen och hjärnan för att förstå att det kan vara förödande att utsätta dem för nervgift.

   Missbrukarbeteendet som Cornu nämner är inte att negligera heller. Nikotinister blir lätt odrägliga att ha i sin närhet. Slavar under drogen som de är.

   Radera
  25. @Karl
   Får väl tillägga att min argumentation inte är en argumentation för något förbud mot tobak utan en argumentation mot att använda det.

   Radera
  26. @Patrick

   Du vet ju bäst :-)

   Radera
  27. Los puddas, som sagt kan man medicinalt skriva ut droger på recept till patienter vid behov. Precis som amfetamin är lagligt när man ger det till alla barn som går på psykofarmaka, så kan man göra det samma med cannabis. Det kan fortfarande vara olagligt för dig och andra haschtomtar.

   Radera
  28. @Patrick
   Får väl tillägga att jag inte argumenterar mot något förbud utan mot att använda det. Så jag tror nog att vi i stort sett är överens. Enormt att uppnå konsensus så här.

   Radera
  29. @Karl
   Som jag sa titta närmare i ämnet. Tobak ställer till med mer än man tror.

   Radera
  30. Men jag argumenterar inte för att röka gräs jag undrar om det finns så stora ekonomiska och miljömässiga vinster som de från den transatlantiska lobbyn förespråkar.

   Radera
  31. Som sagt, de vill bara röka på. De är lite korkade efter mycket röka och inser inte att man både kan tillåta medicinskt och industriellt bruk, men samtidigt förbjuda övrigt bruk.

   Radera
  32. @Patrick

   Jag är helt överens med dig, så du behöver inte argumentera mer. De värsta moralpinnarna brukar komma från gamla nikotinister eller alkoholister. "Poke you with a stick" får ofta en helt ny innebörd. Moralkakor är faktiskt rätt goda i KD-miljö.

   Radera
  33. Enligt boken Kokain av Lasse Wierups så av västvärldens mest använda droger så föreligger beroende på långsikt när det kommer till Tobak på 32 % den smickrande andra platsen kommer heroin på 17& solklar etta för tobaken alltså.

   Radera
  34. Los Puddas, så bra att du läst boken. Det gör hela skillnaden mellan tro och f-b dikt. Jag tror härmed på allt du säger, beläst som du är.

   Radera
 9. Vad har du för mat i EDC:n då? Jag kör just nu med en apelsin men då åker jag ju bara SL så då kan jag springa hem på ett par timmar om det skiter sig.
  Åker man SJ måste man ju ha mer med sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Diverse frukt- och nöt-"bars" ifrån en vanlig matbutik, vanligt märke, minns inte exakt. 2000 kalorier totalt. Har ibland haft en stor påse jordnötter istället, men den har jag roterat bort nu. Man behöver ju vatten nog också.

   Radera
 10. Fokus... jag blir stå trött. Dags att höra av mig till dem igen och fråga varför de slutat sända tidningen till mig.

  Jag trodde hela grejen med att vara betalande helårsprenumerant var att man skulle få tidningen levererad hem till sig utan några krångligheter. Jag misstog mig visst.

  SvaraRadera
 11. Bra intervju med Sveriges absolut mest läsvärde skribent på Sveriges absolut mest läsvärda blogg. Släng dig i väggen Wolodarski!

  http://www.fokus.se/2012/12/jag-sager-inte-samma-saker-som-andra/

  SvaraRadera