Cornucopia?

2012-12-24 15:00

Guldklappar till alla!

Dags för den utlovade julklappsutdelningen!

Anders Borg (m), finansminister
Till den svenska Pippi Långstrumpsekonomins pappa, ger jag förstås boken Pippi Långstrump i Söderhavet.

Annie Lööf (c), partiledare
Till stjärnskottet Annie Lööf ger jag en länk till Arbetsförmedlingen. På Facebook.

Sverigedemokrater och andra folkhemsfundamentalister
De 60-talslängtande sverigedemokraterna, deras väljare och andra folkhemsfundamentalister får välja mellan två olika presenter. Eller rent av bägge. Antingen en filmsnutt från Vi på Saltkråkan eller SVT-dokumentären Året var 1961 på YouTube, komplett med filmsnuttar från Änglar, finns de? (dock ej när Jarl Kulle äter en naken Christina Schollin i Stockholms skärgård). Inleder med ett fint framförande av blonda och blåögda artister.

Markus Uvell, Timbro
Tankesmedjan Timbros VD Markus Uvell får en länk till världens bästa frisyrer. Timbro självt får Monthy Pythons sketch med den döda papegojan.

Penningsystemhaverister
Även penningsystemhaverister är människor och får lite kärlek så här i jultid. De får en cluebat.

Mina läsare
Alla mina läsare får var sin Storm Kram och En Riktigt God Jul!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

12 kommentarer:

 1. God Jul & trevliga helger till dig & din familj med!

  SvaraRadera
 2. Även Prins John förstår att gold is cash is king ser jag via SVT.
  Jag tager en cluebat, mycket användbart när julefriden upphör vid tjugondedagen.

  God Jul!

  SvaraRadera
 3. God Jul!

  Här är något extra för folkhemsfundamentalisterna att grunna på.

  Imho är 60-talet inte tillnärmelsevis tillräckligt långt tillbaka. Personligen föredrar jag 1700-talet, men här är en kompromiss, dvs c.a. 100 år bakåt bara.  http://www.dn.se/debatt/gamla-julen-slogs-i-spillror-redan-for-hundra-ar-sedan

  . . .

  De ”lussiner” som förr dragit runt den 13 december – klädda i röda långhättor, getskinn och halmkärvar – och som hotat att ta folks barn om de inte fick kött och bröd hade ersatts av en borgerlig Sankta Lucia som bjöd på kaffe och bullar. Ingen tycktes längre bry sig om det gamla lussetrollet.

  ”Skillnaden mellan julen nu och för 60–70 år sedan”, hävdade Celander, ”är i själva verket genomgripande”. Julens centrala ritual – slaktandet av julegrisen – var det få som själva ägnade sig åt. Nu hämtades i stället julskinkan färdigpaketerad hos kötthandlaren. Vem brydde sig om att lussekatten egentligen tillreddes av blodmat och fläskbitar och vem orkade stiga upp till ottetröskningen eller staffansgången?

  Lekarna – som lär ha varit hjärtat av forna tiders julfirande – hade ersatts av ett torftigt dansande kring granen. Svenskarna ignorerade att lekar som ”Myssla sko”, ”Tämja stutar”, ”Torka malt”, ”Spänna kyrka” och ”Markus, vill du ha dask” hade varit oomtvistliga inslag i julfirandet ända sedan 1600-talet.

  . . .

  SvaraRadera
 4. Då väljer jag 'Året var 1961'. För övrigt året då jag föddes, varför uppmärksammade inte SVT detta? Nu blir jag kränkt. God jul!

  SvaraRadera
 5. Jag fick ett SMS från en kränkt vit man (folkhemsfundamentalist):

  De komma, de komma från pepparkakeland,
  och julen är hotad, den står vid ödets rand.
  Ty sillen och snapsen är snart sagt helt passé,
  när skinkan blir falafel och vår kyrka en moské.

  Men tre gubbar, tre gubbar från mellanmjölkens land,
  om julen de värna med järnerör i hand.
  För Disney likt Tintin får ingen ändra på,
  vi vill att allt ska vara som när vi var små!

  God jul!

  SvaraRadera
 6. Tja, när jag växte upp på sextio- och sjuttiotalet så var bilbränder, skottlossningar, stenkastning mot polis, gängvåldtäkter, hedersvåld etc ganska ovanligt.

  Ni kan ironisera över folkhemsfundamentalister och kränkta vita män bäst ni vill, men om denna utveckling fortsätter så har ni våldet i era fiiina medelklasskvarter om några decennier.

  Under åttiotalet steg antalet asylsökande från 10000-12000 per år till 30000, varpå samtliga riksdagspartier förutom folkpartiet genomförde Luciabeslutet 1989, där man kraftigt skar ner på asylhanteringen. I år beräknas antalet asylsökande bli 54000, men nu är man "främlingsfientlig" om man kritiserar beslutet.

  Ställ er frågan hur länge välfärdssystemet håller om Sverige ska fortsätta ta emot, säg 10 gånger fler asylsökande (där många saknar utbildning eller till och med är analfabeter) per capita än flera andra euopeiska länder och 25-30 procent av alla somalier och ensamkommande flyktingbarn. Och inte nog med det: politikerna låter riskkapitalistbolag och andra bolag, några med kopplingar till Moderaterna och Sossarna, tjäna grova pengar på hanteringen. Nu har Bert Karlsson också gått in i flyktingbranschen, vilket säger det mesta om den stora bluffen.

  På tal om politiker så är det lite lustigt att de, som är sååå stolta över att Sverige har blivit ett mångkulturellt land, själva bosätter sig i relativt etniskt homogena områden men ändå inte drar sig för att stämpla andra människor som "främlingsfientliga".

  Jag kritiserar inte invandrare eller flyktingar (även om bara fem procent av dem räknas som flyktingar enligt FN:s definition), utan politiker som fullständigt har tappat kontakt med verkligheten. Med dagens asylsystem, där minst tre människor som slogs för Saddam Hussein fått permanent uppehållstillstånd som "skyddsbehövande" hade en del "mindre grymma" nazister fått permanent uppehållstillstånd.

  Vad många av er inte fattar är att systemet håller på att haverera, något som bland annat flyktingarnas ombudsman, Merit Wager (som för övrigt tycker illa om SD), många gånger har poängterat på sin blogg. (http://meritwager.wordpress.com/)

  Läser man de "främlingsfientliga" sajterna så slås man också över hur många yngre människor som funderar på att emigrera, inte på grund av att våldet ökat, utan för att de inser att the shit's gonna hit the fan om inget händer. Och att de ständigt måste stå tillbaka för att 7-klövern prioriterar invandringen på alla sätt och vis, vilket drabbar allt från äldreboenden (om femtio år så får era barn ta hand om er, om denna utveckling fortsätter) och handikappsföreningar.

  Politikerna tjatade om integration för tjugo år, när Sverige hade en handfull utanförskapsområden, och de tjatar fortfarande - säg 200 utanförskapsområden "rikare". Det lustiga är att orden "integration" och "mångkultur" står i bjärt kontrast till varandra.

  Hela Europa har vaknat upp och insett att systemet inte håller, inte bara ur ekonomisk synvinkel, utan kanske också ur demokratisk synvinkel (om man ser 50-100 år framåt). Men i landet Absurdistan fortsätter asyllämmeltåget som om inget hade hänt, medan flyktingindustrin skär guld med ERA skattepengar.

  SvaraRadera
 7. Hear hear! God jul till Cornu. Allt gott till det fantastiska jobb du lägger ned på den här bloggen.

  SvaraRadera
 8. God Jul på dig, Lars / Cornucopia! Jag gillar din bok. Läser den nu. En fråga: vad har du emot SD?

  SvaraRadera
 9. Jag tycker SD borde ha denna: Så går en dag i Linneryd

  Där kan man se det vilken idyll som fanns och hur den socialistiska centraliseringsvågen obetvingligt närmar sig och folket uppfattar det som något naturligt, något som hör utvecklingen till.

  Var fanns oppositionen, den som uppenbarligen fanns i Schweiz?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu skrev jag visst fel länk
   http://webbtvplay.se/minnenas-television/09-02-2012/

   Länk?:Så går en dag i Linneryd

   Radera