Cornucopia?

2012-12-25 14:42

Gammelmedia uppmärksammar Slöseriombudsmannen

Gammelmedia, i form av Schibsted/SvD:s PJ Anders Linder uppmärksammar Slöseriombudsmannens julkalender. Efter lucköppningen upphört.

Det var väl på tiden!

Gammelmedia kallas som sagt gammelmedia av en orsak, de ligger alltid steget efter med gamla nyheter.

Själv tyckte jag att Slöseriombudsmannens julkalender på Slöserimuseét var årets julkalender redan den 7:e december. När det fortfarande fanns en majoritet av luckorna kvar att öppna...

Ett förslag när man ändå är inne på slöseri med skattepengar är väl att avskaffa presstödet. Gamla nyheter behöver knappast statligt stöd. Fast saken är den att de som slöseriet tillfaller, likt Schibsted-koncernen, förstås aldrig ser sitt eget skattepengdiande som slöseri.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

12 kommentarer:

 1. Studera pressstödet mer i detalj, ty det behövs.
  Mer till de rika och mindre till de fattiga/upplagesmå tidningarna.
  Så funkar det!
  Sedan liberal press på allvar menade att jordbruksstöden skulle väck (många år sedan) så ansåg jag (som bonde) att "de kastade sten när de satt i glashus".
  Vilka har ordnat skattestöd åt sig trots en skyddad verkstad, jo, svensk press med sitt språkmonopol.
  De vet inte vad konkurrens är/varit...
  Men numera kanske, då fler gör som jag, vägrar att betala för att få en felaktig och självgod åsikt nertryckt i halsen...
  Tacka vet jag bloggar som den här..
  (Där även jag kan få uttrycka min åsikt, även om jag (inte här) kan bli nästan otrevlig. På gammelmedia blir man censurerad om man påtalar en felaktighet, även om man använder ett hyfsat språk!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och dessutom är de satta att vara granskande statsmakt samtidigt som de är (godtyckligt) statsfinansierade. Palme och kompani var smarta, väldigt smarta, till och med så smarta att borgarna inte ens har fattat verkar det som.

   Radera
 2. Pressstödet känns helt sjukt. Vilka villkor ska man uppfylla för att få det? Kan inte Cornucopia får lite pressstöd då bloggen drivs av ett förlag?

  SvaraRadera
 3. Om presstödet försvinner kan det finnas risk att endast de intressegrupper som har råd kommer att få sin propaganda ut till folk. Det kunde bli värre än hur det är nu.

  Vad är pengar : Menar du på fullaste allvar att du inte är mer insatt en så och trots det sitter och kommenterar ? WTF. lixom..... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg, hur väl har detta presstödet fungerat? Vilka är de intressegrupper du skriver om - är det måhända de som kontrollerar i det närmaste alla dagstidningar idag? Vilken mångfald har vi på dagstidningarna i presstödets sverige?

   Radera
 4. Nu ska man inte underskatta det bidragsberoende gammelmedia, regeringens propagandakanal, de har sina poänger. Idag kastade de in en bidragsberoende brandfackla, platt skatt. Jag kastar den vidare. PLATT SKATT NU! Lite som facklan i olympiaden. Hoppas att vi i detta forum kan bära den stolt. För här finns väl ändå inga bidragsoberoende socialister?...förutom han den där vänster, nånting. Och vad menar jag med det kan endel undra. Och det håller jag med om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog smuttat för mycket på julglöggen så att din världsbild blivit synonym med några av dina fantasier.

   Radera
  2. Tack för omtanken. Det är inte vanligt med en stor omtänksam själ som din. Men även så, ibland kan det förutom polemiken vara intressant med argument. Så jag väntar intensivt på något intressant och lärorikt som respons från dig. Spegling av sig själv räcker bara så långt.

   Radera
  3. Sanabbe: PLATT SKATT NU! *väntar*...

   Radera
  4. Det finns ett par olika anledningar till att man önskar en "platt skatt".
   Antingen av rent personliga skäl, vilket verkar vara det vanligaste. Eller så av samhällsekonomiska orsaker...

   De samhällsekonomiska effekterna på vårt avvikande skattesystem i EU, på "den gemensamma marknaden", innebär att jobben sakta försvinner ur Sveriges skatteunderlag och därmed urholkar de offentliga funktionerna..
   Ett problem som knappt observeras. Till slut tvingas de offentliganställda betala sina egna löner ty alla andra jobb är utlandsbeskattade..
   Så därför borde skattesystemet anpassas till den "gemensamma marknaden".
   Platt skatt har vi på nära håll. I Baltikum.
   Ett annat skattefenomen som sällan tas upp av de som mest funderar på sin egen skattebörda är grundavdraget. På den "gemensamma marknaden" ligger det vanligen på en "gemensam" nivå inom EU, 60% av medianinkomsten inom landet.
   Dessa två beskattningsmodeller bör nog införas för att det svenska samhället skall fungera framöver.

   Däremot har vi de som ur privatekonomisk vinkel aldrig vill betala skatt. Man tycker att man betalt tillräckligt...
   Det är en effekt av ett socialistiskt tänkande. Man har minskat på sitt personliga ansvar för de gemensamma funktionerna ty det har varit statens uppgift. Så kommer det inte att fungera framöver.
   När staten, samhället, stiger tillbaka måste medborgarna själva ta över sociala funktioner och den som inte inser detta kan då bli väldigt ensam...
   Därför måste man inse att ett socialt ansvar går aldrig att komma ifrån. Så den som är gynnad måste hjälpa den som är missgynnad. På något sätt. (Man kan själv behöva hjälp även om man tycker att skatten är hög idag, så är fallet ofta hårt när fallet är långt...)
   När Sverige inför platt skatt med högt grundavdrag, för att klara jobben, så måste ett resonemang upp på agendan hur landets sociala system skall utformas för att fungera!
   Annars upprepas hela den politiska karusellen från tidiga nittonhundratalet!

   Radera
  5. Rättelse, jobben försvinner ganska snabbt ut ur landet. ;-) :-(

   Radera
  6. "Platt" skatt kommer nog aldrig existera, däremot linjär....

   Radera