Cornucopia?

2012-12-23 09:10

Börsernas öppettider i julhelgen

I Norden är börserna stängda julafton till och med annandagen.


Men det kan vara intressant att notera att i USA är börserna öppna på julafton och annandagen.

Däremot är det bara halvdag på julafton, men handeln är återigen igång fullt ut på annandag jul.

I London, Kanada och Australien är börsen dock stängd både julafton och annandag jul (eng boxing day), men marknaderna är alltså igång på julafton som väl i princip bara firas i Norden.

Bland de icke-kristna länderna är faktiskt Tokyobörsen stängd på julafton, då man firar kejsarens fördelsedag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Det var ju intressant och informativt inlägg. Är det meningen att vi andra skall fylla på med kommentarer som intresseklubben kan anteckna?

  Själv valde jag mig att sätta mig och vara likvid under julen då börsen kan röra sig lite hur som helst när fiscal cliff närmar sig samtidigt som man har begränsade möjlighet att ändra sin position ifall man ligger på svenska börsen.

  SvaraRadera
 2. Du får skriva på din blogg vad du vill men jag tror att de flesta är mer intresserade av öppna offentliga toaletter och bordeller än världens börser.

  Börsen i Warszawa, ett huvudstad i ett EU-land, håller också stängt 24-26 december. Här är info:
  http://www.gpw.pl/wydarzenia_en/?ph_tresc_glowna_start=show&ph_tresc_glowna_cmn_id=49566

  Vidare undrar jag vad du menar när du skriver " [...]är alltså igång på julafton som väl i princip bara firas i Norden."
  Jag skall bara säga att Julafton firas även i Polen - det är verkligen den främsta familjehögtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Formuleringen "i princip" är en reservation för att det även finns andra länder som firar julafton. Polska börsen är dock mindre intressant för de flesta av mina läsare.

   Vad jag vet om polskt julfirande är t ex att man inte öppnar julklappar förrän man ser den första stjärnan på himlen. Hur det hanteras vid mulet väder får du gärna svara på.

   Radera
 3. Ursäkta, du skrev "i princip" jag tittade på ordet "bara" som fångade min uppmärksamhet.

  Med första stjärnan så sätter man sig till bordet för att äta. Syns inte stjärnan så sätter man sig till bordet ändå, man är hungrig trots allt. Efter maten så öppnar man julklappar.

  SvaraRadera