Cornucopia?

2012-12-22 14:58

Ameilia: "Lössen breder ut sig över Europa"

Den inflytelserika kvinnotidningen Amelia hetsar mot grupper av europas befolkning och kallar dem för  löss.

"Lössen är ett mycket populärt järtecken bland undergångsintresserade. Horder av löss som attackerade befolkningen ansågs förr vara ett klassiskt tecken på, om inte tidens slut, så i alla fall dess sluttamp. Översatt till dagens förhållanden går det inte att hitta en bättre parallell än invandrare och deras själsfränder som breder ut sig över hela Europa. OBS! Kammar och schampo hjälper inte!"
Nej, Amelia skrev inte invandrare. Amelia skrev "Sverigedemokraterna och deras själsfränder" och rubriken sattes till "Fascistlössen har fått fäste i Europa".

Jag stöder inte Sverigedemokraterna, men vill härmed ta starkt avstånd från Amelias språkbruk. Att (sd)-anhängare och deras likar (men oftast inte partiet, iaf officiellt, men väl bakom kulisserna som vi sett under höstens läckta filmer) använder ett sådant språkbruk om invandrare motiverar inte att kalla dem löss.

De råkar, även om de har fel eller avvikande åsikter, ändå vara människor. De är någons söner och döttrar, systrar och bröder, makar eller maka, far eller mor. Precis som invandrare alltså.

I en demokrati är det tillåtet att ha fel, och man ska inte heller stå oemotsagd. Man kan kalla folk för mycket - dumma i huvudet, mentalsjuka eller rent av fascister, men man kallar inte andra människor för löss, lika Amelia gör.

Ingen annan lär väl säga ifrån, men nej, kammar och schampo hjälper inte. Men att använda ett hatande språkbruk hjälper inte heller. Det polariserar och gör knappast att "Sverigedemokraterna och deras själsfränder" ser ljuset och byter åsikt.

Sedan vänder jag mig mot beteckningen fascister. Fascism är det statsskick vi har i EU och Sverige idag, dvs ett samhälle där stat och företag samarbetar korporativistiskt. (sd) är inte fascister, de är nationella socialister, nationalsocialister, nazister. Det är ett hårt ord, men det är mer korrekt. Jag föredrar dock att kalla dem för folkhemsfundamentalister, då de längtar tillbaka till det nationalsocialistiska folkhems-Sverige från 50- och 60-talet, som i mycket följde just de tyska nationalsocialistiska idealen från 30-talen. Även om man kallade det socialdemokrati och folkhem. Bland de nationalsocialistiska ideal som folkhemmet stödde var t ex sterilisering av oönskat genetiskt material, mer detaljer om det nationalsocialistiska svenska folkhemmet i ett senare inlägg.

Vi har åsiktsfrihet i Sverige och alla som står för demokrati och åsiktsfrihet bör ställa sig upp och säga ifrån mot retorik likt Amelias, precis som man ska säga ifrån mot folkhemsfundamentalisternas retorik.

Detta är inte ett stöd för (sd), även om en del kommer uppfatta det så. Detta är ett stöd för demokrati och att alla, även sverigedemokrater, faktiskt har samma människovärde. Anser man att sverigedemokrater och deras själsfränder är löss har man samma människosyn som många sverigedemokratiska väljare och är inte ett dugg bättre själv.

Att kalla folk för löss är inte att visa tolerans, utan att söka konflikt och polarisering. Trodde att en tidning som Amelia stod för bättre värderingar än så. Främlingsfientlighet och nationalsocialism bemöts med argument, vilket jag gjort och gör, inte med hets.

Skäms, Amelia. Skäms.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

122 kommentarer:

 1. Hehe inte ens ett SD-inlägg kan få fart på kommentarsfältet en dag som denna. Är det inte många av SD-anhängarna som sitter och gör uttalanden om vilka som enligt dem borde våldtas ?
  Kollar man på SD-forumen på nätet verkar de ju smockfulla med män uppfyllda av hat. Tänk att må så där dåligt och att känna sig så utsatt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det största hatet har jag sett från gammelmedia och 7-klöverns politiker.

   För att inte tala om rapparen Sebbe, som Twittrade följande om Jimmie Pkesson:

   ”Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödningar me! Jag vill döda bögen.”

   Nu har samme Sebbe blivit inbjuden till regeringens framtidskommission, som leds av Fredrik Reinfeldt. Mötet ska handla om ”Framtiden och samhällets grundläggande värden”. Stakset utreds just nu av åklagarmyndigheten för säkerhetsmål efter att ha mordhotat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

   Till sist ett riktigt "rassigt" citat:

   ”Svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation.Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”
   [Tage Erlander, samband med raskravallerna i USA, 1965]


   Radera
  2. Förmodligen är SD-anhanget redan rejält smockfulla enligt gammal svensk il Duce tradizione, oops tradition menar jag förstås. Tangentbordet är blott en avlägsen fantasi mellan spykaskaderna. Min medkänsla går idag till dessa avlägsna personer.

   Radera
  3. Ser man på kommentarsfloran till detta inlägg så har SD-falangen rejäl bemanning på nätet mitt i julstöket och får stå hyfsat oemotsagda.

   Förutom att hänga på de traditionella hatodlarforumen tror jag de bemannar kommentarsfält på bloggar och tidnings-sajter 24/7 i hopp om att få folk att inse det de ser som "den stora faran", sjuklöverkonspirationen som hotar landet, o s v. Detta är fascistoida hörnstenar f ö vad jag kunnat läsa mig till - konspirationen och hotet, samt blicken bakåt. Arnstads artiklar samt forskardebatten om fascismen och SD som hölls i P1 för några veckor sedan.

   http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/darfor-ler-anders-behring-breivik

   Cornus ädla syfte att god ton ska hållas i debatten från Amelias sida drar tyvärr hit sig en myriad av (fascist)kommentarer där de sitter och hatar/känner sig/landet hotade/hotat. Ack så förutsägbart.

   Radera
  4. Många SD-haverister är arbetslösa från prekariatet och de har tid att sitta och spy ut sitt näthat 24/7, tragiskt men sant.

   Radera
  5. Hansa-mannen skrev:
   "Det största hatet har jag sett från gammelmedia och 7-klöverns politiker"

   :-) Sann "SD-kommentatorshumor". Faktum är att näthatet som odlas inte är att leka med. Näthatet och möjligheten för dessa individer att så totalt snöa in sätter jag på hela internets minuskonto!

   Vi kan skoja om deras 24/7-bemanning, citat som detta, enkelspårighet, trångsynthet, ja nästa foliehattighet från SD:arna. Jag tror dock inte Åsa Lindeborg tycker det är lika roligt och även Cornu själv emottog tydligen hot häromsistens. Likt Breivik ser näthatarna det hela som en kamp mot "sönderfallet" och 7-klöverkonspiration, o s v. En del går faktiskt från näthatande till handlig och det är ruggigt ( Det största terrordådet i Norden begicks just av en sådan i form av Breivik )

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Sd är väl inte mycket annat än gamla protektionistiska sossar. Just så som det var på 50-60 talet. Om du nu kallar Sd för nationella socialister. Vad kallar du då socialdemokrater?

  De om några är nationella socialister. Backar du ner ett par decennier till så kan du inte ens ta bort rasismen ur jämförelsen. Där var de snarare ett föredöme. Lägg på lite tvångssteriliseringar. Ja vad ser man då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, då ser man att det saknas bl a kvinnoförtryck, antisemitism, anti-katolicism, blut-und-bodenpolitik och lebensraum, krigshets, det nazistiska klasstänket. Sossarna har fler olikheter än likheter med nazisterna.

   Skärp er nu.

   Radera
  2. Nja, våldtäkt i äktenskapet var tillåtet i folkhemssverige, homosexualitet var olagligt, man steriliserade oönskade personer, Sverige var världens mest militariserade land, med världens tredje största flygvapen och höll på att ta fram egna kärnvapen. 60-talet...

   Radera
  3. Ja, med kvinnoförtrycket avsåg jag i huvudsak att kvinnor hölls borta från arbetsplatser och politiken, vilket var en uttalad nazistisk partipolitik.

   Sverige var militariserat, ja, men om du tror att det var för att man skulle invadera öststaterna för att skaffa mer åkrar åt svenska bönder för att göda ariska barn, så är du nog fel ute.

   Precis som jag sa så finns det inte särskilt många likheter.

   Radera
  4. Makarna Myrdal och deras sociala ingenjörskonst...
   Alltså, att sätta -ismrubrik på företeelser gör att man missar grundläggande faktorer.
   Det finns något i nordisk kultur som innebär problem. eftersom jag är en del av denna kultur så har jag väldigt svårt att beskriva detta... Orden vill inte komma..
   Att skuldbelägga, att döma, att förakta den som har en annan åsikt och inte har kraften att etablera sin åsikt, tycks var något typiskt för vår kultur. Att exludera den som inte är/har "rätt" just nu...En sorts "följa John" blir då effekten...
   Man kan se detta tydligt i politiken. Alla riksdagspartier har samma politik. Det enda som anses vara avvikande är då SD! Men så är det ju inte... Även SD har i grunden samma uppfattning som alla andra riksdagspartier men då man nu brutit sig in och risken finns att andra riksdagspartier hamnar ute i kylan, så skärps kampen om platserna vid "dansen kring guldkalven".
   Problemet är inte politiskt utan kulturellt!

   Radera
  5. Jag kan inte påstå att jag ser fram emot ditt inlägg om socialdemokraterna. Kom ihåg att nazisterna i Tyskland hatade socialdemokrater. Socialdemokraterna är ganska internationalistiska, om du inte har märkt det. Vissa delar av de "socialdemokratiska" åsikter du tänker hacka ner på var bara rester av kristendom och omfattades också av de andra partierna. I andra fall bortser du nog från tidens svårigheter. Det vore lite förvånande om du plötsligt går på linjen att man inte får försvara sig mot omvärldshot. Jag har också lite svårt att se att tvångssterilisering av människor som har usla förutsättningar för att ta hand om barn är ett värre brott än fostermord. Det kan nog vara en tes som behöver ledas i bevis.

   Radera
  6. Sverige blev ett av världens absolut rikaste länder under dess nationalsocialistiska era fram till början på 70-talet. Vad hände sen? Vad händer nu Cornu? Kanske är din föreställningsvärld begränsad till slutet av 70-talet och framåt. Det skulle möjligtvis förklara den uppenbara svårigheten att förstå historiska samband och människors beteende i det ännu icke socialistiska samhälle som föregick 70-talet.

   Radera
  7. För att fortsätta mina funderingar måste motsatsen, alltså inkludering, politiskt och individuellt innebära något annat.
   EU:s grundprincip, Subsidiaritetsprincipen, blir då mer av en inkludering av människor och tankar i ett större perspektiv. I princip borde detta innebära att samhället bara består av ett ramverk vars regler de flesta människor skall kunna omfatta utan större problem. Såsom religionsfrihet, yttrandefrihet med mera...

   Sverige, som under många århundraden varit i krig och därmed krävt individuell disciplin på individnivå (rättning i ledet) för att kunna fungera organisatoriskt, har då inte haft utrymme för en inkluderande samhällskultur. Detta har yttrat sig i en ständig anpassning till rådande politiska trender, både inom- och utomlands. Samhällets behov av att kontrollera och styra medborgarna på individnivå har då inneburit ett exkluderande av medborgare som inte "fallit in i ledet".

   Detta exkluderande av individer och åsikter ger effekter i samhällsdebatten, sådant som kallas "politiskt korrekt". Risken med detta är just att samhällsdebatten blir så smal att ingen vågar resonera om problem innan majoriteten plötsligt anser att det som icke varit PK, plötsligt är PK. En lokal samhällsdebattör här, Bennie Åkerfeldt, har beskrivit detta problem med steriliseringslagarnas införande. Första gången lagförslaget kom upp i Riksdagen var i början av 1920-talet. Förslaget röstades ner med majoritet och med rikdagsmännens förskräckelse. Tio år senare hade vinden vänt helt och ett lagförslag gick igenom riksdagen galant. Jag kan bara förklara detta med just den svenska exkluderande samhällsatmosfären som gör att alla springer i flock och att en verkligt öppen samhällsdebatt om olika problem aldrig kan ske i Sverige!

   Därför blir också resonemang om olika samhällsfenomen, politik, religion, relationer mellan människor och så vidare, mest en fundering om vilka och vad som absolut icke får finnas med för tillfället...
   I praktiken skapar detta problem för svenskarna. Särskilt i EU-samarbetet. När svenska politiken skall inlemmas i EU-samarbetet så utgår svenskarna från sin egen kulturella uppfattning. En exkludering av det oönskade. Man kan tydligt se detta i jordbrukspolitiken, CAP, där svenskarna avsagt sig "oönskade" delar av CAP.
   Man (svenskarna) har dessutom infört, lokalt i Sverige, av svenskarna själva, särregler för att verkligen inte oönskade samhällsfenomen skal uppstå. Något som givetvis bara gäller svenskarna ty denna inbillning finns bara i Sverige! Resultatet blir givetvis att man inom EU:s "ramverk", subsidiaritetsprincipen, i Sverige, infört ytterligare byråkratiska regelbegränsningar på medborgarna för att skapa en exkludering av oönskade samhällselement. Det blir så "lågt i tak" att det politiskt korrekta förändras/kan ändras till sin motsats. Och det är denna samhällsförändring vi kan skönja....

   Radera
  8. Landet socialstruktur visar att man inte är starkare än sin svagaste länk :)

   Radera
 4. OT: Det här kanske kan vara något att spinna vidare på. Läs det sista stycket först så får du en teaser: Människan – snabbtänkt men lättlurad art

  SvaraRadera
 5. SD-anhängare känns lite zombieaktiga när de totalt saknar lösningar och enbart fokuserar på att skuldbelägga andra. Det nya prekariatet ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vänstern är inte zombieaktiga när de endast skyller på Sd eller ser du att vänstern presenterar några lösningar.

   Radera
 6. Lite politisk hyfs tack. EU är inte fascistiskt, och SD är inte nationalsocialister. I brist på politisk bildning krävs det bara Wikipedia och 5 minuters läsning för att inse detta.

  SvaraRadera
 7. Låt säga att Amelia skapar mer polarisering när de använder termen löss, men vad skall vi egentligen kalla de 17% som röstade på ett nazistiskt parti i Ungern, de jobbar ju aktivt för att registrera judar och romer. Jag får riktigt dåliga WW2 vibbar av att registrera människor. Obehagligt och man kan förstå att det väcker känslor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker att du ringer in till Ring P1 på radio så får du Sveriges nya Stasi rakt i nyllet. SR i samarbete med EXPO har registrerat alla som ringt in till programmet de senaste 10 åren.

   Radera
  2. Sålänge man får säga facsist vänster så

   http://www.resume.se/nyheter/media/2012/12/21/sr-boss-stoppar-asiktsregistrering/

   Radera
 8. Tycker att det är bra att du lyfter denna problematik, hat och förnedring föder knappast ödmjukhet.
  /Lars

  SvaraRadera
 9. Bäste Cornucopia,

  exakt vad i Sverigedemokraternas politik är det som du finner så extremt och förfärligt att du måste ta så starkt avstånd? Jag hävdar att alla Sverigedemokraternas förslag är regeringspolitik i åtskilliga europeiska länder och om du skall följa något slags linje i din argumentation bör du därför rimligen även ta kraftfullt avstånd från det nationalsocialistiska Finlands extrema minimiinvandring eller det fascistiska Danmarks förfärliga folkåtskillnadspolitik. Bojkott av dessa länder, samt även Grekland, Ungern, Italien, Schweiz, Österrike osv? Visa nu att du är kunnig i det ämne du skriver om och spalta upp vilka Sverigedemokratiska förslag som är extrema i ett internationellt perspektiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försvarspolitiken förmodligen. SD är ju i princip de enda som vill ha ett svenskt värnpliktsförsvar istället för några tusen proffs som turas om att åka utomlands. DET är extremt, åtminstone i Sverige. Eller vad säger du, Cornu?

   Radera
  2. Det finns inget i Sverigedemokraternas politik som är extremt i ett europeiskt perspektiv. Det är detta enkla faktum som gör den svenska debatten så absurd. Reinfeldt vägrar allt samarbete med Sd här i Sverige men åker sen gladeligen iväg till Bryssel för att samarbeta med Åkessons meningsfränder bland de europeiska stats- och regeringscheferna. Det tål att upprepas gång på gång: Sverigedemokraternas invandringspolitik är regeringspolitik i flertalet av Europas stater.

   Radera
  3. Nej Gustav, det blir inte mer rätt hur många gånger du än upprepar det. Att det finns xenofobiska och islamofoba partier i andra länder är inget argument för att det skulle "vara rätt". Det finns liknande exempel med islamofoba partier som har SD:s enkla berättelse om den stora faran, konspirationen från de andra partierna och främlingsfientlighet/hat/rädsla. Front National i Frankrike, Fremskrittspartiet, Jobbik, Dansk Folkeparti o s v. Inget av dessa partier har en stats eller regeringschef. Så varför inte sluta upprepa här och nu?!

   Sedan har de i exemplet Danmark lyckats kidnappa större partier genom vågmästarställning lyckats piska upp motsättningar och rädsla i folkopinionen precis som näthatarna gör. Jag antar att du kastar lystna blickar på Danmark där du inte kan få in din käresta om hon är från utanför EU utan att deponera pengar, inte få medborgarskap utan ett danskkunskapstest som många infödda danskar kör på, o s v.

   Intressant det där med näthatarna hur det hela tar sin början. I dokumentären i P1 berättade Ekroth ( en i "järnrörsnattgänget" i SD och bakom Avpixlat ) incidenter på sin skolgård då han bestämde sig för att inte tycka om invandrare då han blev retad av några. Det var ju detsamma med Åkesson som tydligen mobbades av en jugoslav om det nu var vid gungorna eller på en skolgård det med.

   Hursomhelst, du går för långt när du kallar övriga Europa för Åkessons meningsfränder. Partierna i regeringsställning går inte ut på stan och säger "Babbe, "hora" och "detta är inte ditt land" på stan och behåller medlemskapet i partiet.

   Radera
 10. Ja, lattetanterna på Söder har nog en riktigt rutten människosyn, när allt kommer omkring. Som den där Lööfskan. Akta dig för att ifrågasätta den globalistiska anarkokapitalistiska socialdarwinismen, för annars definierar vi dig som en obehaglig skadeinsekt...

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skärp dig. Att kalla någon hora är lika lite acceptabelt språkbruk som att kalla någon löss.

   Radera
  2. Således raderade jag kommentaren, baserat på vad som står ovan:

   "Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner, kommer raderas."

   Kalla en person för hora är inte god ton.

   Radera
  3. Ok, jag ber om ursäkt, man ska inte kommentera när man är "glöggfryntlig"...

   Till mitt försvar kan jag anföra att jag använde prefixet medie**** vilket är ett mindre graverande tillmäle vill jag påstå eftersom det inte angriper person utan fastmera yrkesroll.

   Radera
 12. Instämmer helt med dig Cornu. Har vi demokrati så har vi. Kanske är det demokratins baksida att alla åsikter har rätt att finnas vad än de innehåller. Dock inte på bloggen för då skulle jag fly. Ältandet om att invandrare har skulden för allt ont som händer är minst sagt naiv. Men i Bibeln kan man läsa om att behovet av syndabockar alltid funnits. Förr sändes bockar ut i öknen till en säker död för att folk skulle hålla sig lugna. Så det är något tidlöst mänskligt att utse någon som får bära vårt behov sv att skuldlägga någon för sakernas tillstånd. Media ägnar sig ju bara åt att mobba kungahuset i stället för att ställa våra makthavare till svars. Cervenka är väl det enda undantaget.
  Moventia
  GOD JUL PÅ ER ALLA DÄR UTE I CYBERRYMDEN.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syndabocksfenomenet som så pedagogiskt hanterats förr enligt berättelserna i Bibeln upprepas ständigt och det gäller att alltid styra över detta behov på någon som tacksamt klarar att vara syndabock...

   Radera
 13. 90% av all svensk media är vänster radikal.. kan man förvänta sig annat än skit publiceras och att de har en retorik som mer passar in med AFA's åsikter än en person som står upp för demokratiska värderingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får ringa DN och SvD och berätta det :-) De utger sig ju för att vara Moderata och Liberala samt har sådana anställda på redaktionerna. Detta lär komma som en shock för dem ! Undra om de vet om det själva..... L0L

   Radera
  2. och nej, jag är inte SD, jag är PP.. (och viss retoriskt språk innom pp rörelsen gillar jag inte heller för den delen)

   Radera
 14. Så här blir det. Basen för det moderna, demokratiska, civiliserade samhället är att alla har samma syn på människovärde. Att alla är med på principen om allas okränkbara rätt till liv och ett allmängiltigt människovärde.

  Problemet är bara att detta är inget som man föds med. Det är en social konstruktion som varje människa måste lära sig.

  Denna brist på bildning har både gett upphov till politiska partier och veckotidningar syns det som...

  SvaraRadera
 15. Det är lustigt att Amelia, en tidning för det lite fina folket, som vet hur man skall dricka latte utan att spilla på knytblusen, använder sådant språkbruk. Kanske är det så att de vill utöka sin läsekrets och därmed använder de ord som är vanliga i de kretsar som ibland kallas träskvänstern, grönsakskommunister (MP) och banjospelande högerextremister.
  Kvällsblaskorna har iofs ofta använt liknande språkbruk länge.

  SvaraRadera
 16. Trodde att svenska medias uppgift var att uppfostra folket, men nu inser jag att även jag är folket. Så jag instämmer med författarens åsikt. Vill faktiskt inte ha den där Amelia som mamma längre. Hellre då Proxy Borg som med sin hästsvans och öronring påminner lite om min döda mamma.

  SvaraRadera
 17. Är det FÖR vitsigt att påstå att "håller man inte rent så flyttar lössen in..?"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan väl stämma :)

   Radera
  2. Nejdå! Bre gärna på lite mer.

   Radera
 18. Hade gärna läst lite mer ingående om hur du definierar fascism. Enligt mig så är Kina en av dom få om inte den enda fascistiska staten i världen för tillfället.

  Att likställa dagens sd med nationalsocialism låter lite väl tramsigt och det inser nog t.o.m du.

  SvaraRadera
 19. Jag tycker att ni ska ägna cirka 7 minuter (från 2:10 och fram till 9:15 i nedanstående video) åt att lyssna på Bahareh Andersson - en kvinna som kom hit från Iran som flykting och hennes tankar om att Moderaterna inte har några som helst problem att ha islamisten Waberi i riksdagen. En man som tidigare drev en friskola (han sitter förmodligen fortfarande i styrelsen), där flickor inte får vistas i skolsalen när de har mens.
  http://www.youtube.com/watch?v=9PmZge2R6JA

  Jag tycker också att ni ska ägna en tanke åt de 70000 människor som enligt Ungdomsstyrelsen är rädda för att de inte får gifta sig med vem de vill. Allt detta sker i en västlig "demokrati".

  TIll sist kanske ni ska kolla vad som hände den belgiska kvinnan när hon tog en promenad i Bryssel:
  http://www.mrctv.org/videos/sexual-harassment-women-brussels-whole-video

  Amelia kör bara det vanliga kulturmarxistiska och kulturrelativistiska skitsnacket för att det är enklast så. Ska man göra karriär som feminist i Sverige så räcker det med att kritisera den västerländske "talibanmannen".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att ni ska ägna en tanke åt alla driftiga personer som flyr från olika länder, t.ex. Iran, och kommer till Sverige, utbildar sig till t.ex. civilingenjör, får anställning och bidrar till vår industri.

   Javisst ja, jag glömde ju att det nu kostar pengar för dessa att utbilda sig i Sverige. Men vem behöver väl driftiga personer som flyr på kamel genom öknen, mutar sig fram genom Europa, utbildar sig till civilingenjörer, gör rätt för sig och betalar skatt resten av sitt liv.

   Kanske vi istället kan satsa på att fläta bastkorgar, en ny storsvensk exportprodukt.

   Radera
 20. Att kalla SD för nazister är ett hån mot de miljoner offer, och deras anhöriga, som de riktiga nazisterna skördade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Speciellt med tanke på att muslimska förband stred för Hitler, den högste muslimske religiöse ledaren, Stormuftin av Jerusalen besökte Hitler och att Hitlers bok verkar vara populär i Mellanöstern. Dessutom så är det så gott som uteslutande muslimer som trakasserar judar i Malmö. Om detta må dock inte våra politiker och journalister berätta.

   Men nu var jag nog lite islamofobisk ...

   Radera
  2. Symptomatiskt för fundamentalister är att titta på historien och dra sina kulturrevolutionerande slutsatser. Många tror att historien är något som hände då, och usch. Men faktiskt är det så att historien upprepar sig därför att kloka personer drar kloka slutsatser från historien som man kan applicera på de som lever nu. Och då tänker jag just på de kloka människor som anser att vissa är bättre än andra. Ja, vem kan förneka att just människor med avsaknad av pigment i sitt skinn och ögon är bättre än andra. Om du förnekar det så svara nu!

   Radera
 21. Flera intressanta poänger i det här inlägget. Det språkbruk som Amelia använder sig av är ju en ren fascistoid attack på 7-9% av Sveriges befolkning. Det är lätt att se vem som vinner på det dessutom; alla attacker av det här slaget ökar bara martyrskapet hos de aktiva inom SD.

  En annan sak jag har reagerat på är definitionen höger-vänster i dessa sammanhang. I Aftonbladets artiklar om de partier som befinner ute i avgrunden, typ Nordfront, siter som Nationell.nu och liknande, kallas dessa högerextremistiska. När jag läser deras politiska program förespråkar de kommandoekonomi av sovjetisk typ, där staten bestämmer allt och har kontroll på alla produktionsmedel och var resurser ska användas. Jag hittar inte en enda högerståndpunkt. Konservatism, där staten inte lägger sig i mer än nödvändigt men säkerställer befolkningens säkerhet och grundläggande behov och välkomnar invandrare som ett exotiskt i stadsbilden ( :-) ) måste vara motsatsen till nationasocialism. Inte heller från liberalismen går det att hitta några spår. Det är däremot väldigt lätt att hitta likheter med vänsterpartiet och partier längre vänsterut; hela programmet är detsamma, och så lägger man till främlingsfientligheten, och judehetsen i fallen Nordfront och liknande.
  Så varför kallas de högerextremister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske för att SD i 9 fall av 10 röstar med högern när det faktiskt gäller? Jag tror du blandar ihop (konservativ) höger med ekonomiskt liberal politik.

   Radera
  2. Nä, det handlar mer om obildad mainstreammedia med anställda AFA-aktivister som ser fascism och högerextremism överallt. Alla lider av paranoia och schizofreni samt ser inte det uppenbara problemet: de själva.

   Radera
  3. Hur SD röstar i riksdagen är en bra indikation om var nordfront och nationell.nu sitter på den politiska skalan? Då kan man ju placera folk och organisationer lite var man vill på den politiska skalan, men det kanske var det som var avsikten - att som vänsterfolk placera över allt man inte gillar på högerkanten kan ju vara praktiskt ifall man vill köra guilt-by-association-argument (eller försvara sig mot dem).

   Radera
 22. Du som är så klok att nytt gräs växer uppåt och gamla löv faller nedåt (annars skulle det inte gå) kan du vara snäll och förklara för dessa -du vet vem- det du skrev, att "att alla, även sverigedemokrater, faktiskt har samma människovärde". Tack för att du kommer att besvära dig.

  När du nu förklarar för folk så att de förstår, förklara nu för mig om det går att kalla folket för fårket eller om jag gör något fel. Tack även för det besväret.

  SvaraRadera
 23. Debatten om rasism är oftast fel: Jag tror att vi måste börja med att definiera om rasisternas inställning till människor.

  Vi kallar det i vardagligt tal för rasism; den senaste forskningen visar att genuppsättningen hos människan inte uppvisar tillräckligt med variation för att dela upp oss i raser. Detta är det första som borde framföras.

  Nästa steg är att ta debatten om varför människan instinktivt uppvisar fientlighet mot människor som ser annorlunda ut, uppför sig annorlunda och kan tänkas ha avvikande åsikter, även fast vi aldrig har haft någon interaktivitet med människan. Detta sitter djupt kodat i evolutionens utveckling och grundar sig i överlevnad. Alla fientlighet där man inte kan peka ut en enskild människa som med berått mod har utsatt dig för oegentligheter, grundar sig i rädsla för att personen stör flockens möjligheter till samarbete för överlevnad.

  Låt oss därför börja med att prata om varför dessa tankar och åsikter överhuvudtaget finns. Det är en rädsla, en instinktiv rädsla. Vi slutar använda ordet rasism och främlingsfientlighet. Låt oss börja kalla det för dess rätta ord. Förslag: Ociviliserad rädsla för främmande människor. Främlingsrädsla.

  Det är inte normalbegåvade, arga, vita män - det är normalbegåvade, RÄDDA, vita män.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så är det så enkelt som att vi behöver ta en paus nu, och ha en invandring på en normaleuropeisk nivå under ett antal år framöver. Har väl inte så mycket med rädsla och rasism att göra?   Radera
  2. Varför ska vi ta en paus och ha en normaleuropeisk(?) nivå på invandringen?

   Radera
  3. Rasister är mentala invalider!

   Sanningen är att det varje dag kommer invandrare till Sverige.

   Invandrare som utbildar sig, invandrare som är eftertraktade av företag, invandrare som betalar skatt, invandrare som är precis som svenskar. Ja, de är svenskar, för de har kommit hit och tänker stanna här, kanske för att deras regim förtrycker dem, kanske för att det är krig och de vill fly.

   Räkna på vad det kostar att få en vuxen nästan färdigutbildad individ som kan börja producera direkt, jämfört med att föda upp en skär svensk unge och försöka övertyga den om att den faktiskt behöver arbeta för att samhället ska fungera.

   Huvuddelen av invandrare är arbetskraftsinvandring. Det är människor vi vill ha, som företagen vill ha eftersom de anställer dem i stället för lata svennar. Sluta dra invandrare över en kam! Medias bild av invandrare är problemet, inte invandrarna!

   Radera
  4. För att det är väldigt dyrt och att vi är väldigt dåliga på att integrera de som kommer hit. Medianen är väl 8 år att bli självförsörjande? Och prognosen är ytterliagre 200 000 under 2013-14 samtidigt som arbetslösheten stiger. Men detta kommer väl de som ivrigast förespråkar massinvandring inte att märka eftersom de bor i de "fina" områdena. Den svenska medelklassen måste vara skiträdda. De längtar inte efter att sätta sina barn i skolor i problemområden, det får de lågutbildade sd-väljarna göra. Alltmedan medelklassen bevisar sin egen godhet genom att ha de "rätta" åsikterna, men deras handlingar luktar rasism och rädsla lika mycket som (sd).

   Det är inte (sd) som förespråkar en extrem invandring ur ett europeiskt initiativ, det är de andra partierna. Finland måste vara en extremt rasistisk nation i sådana fall och ambassadören borde inte få komma på Nobelmiddagen.

   Radera
  5. Karl:

   "Lata svennar", vilka exakt är det du menar?

   Det stinker rasism.

   Radera
  6. Fredrik, snack om att integrera invandrare är bara skitsnack! En minoritet av invandrare behöver hjälp, resterande huvuddelen av invandrare behöver ingen hjälp alls, annat än i SD-personers förvillade rasisthjärnor.

   Jag har under 30 år dagligen mött och arbetat med invandrare i Sveriges största golbala företag. Dessa invandrare vill inget annat än att passa in i den svenska mallen. Det är personer med lika bra utbildning som svenskar, men de kommer från ett annat land.

   Just nu är uppskattningsvis 50% utlänningar där jag jobbar. Och har det en negativ inverkan på produktiviteten? Nej, vi pratar helt enkelt engelska när en minsta gemensam nämnare behövs. Är de dummare än svennar? Nej, de är precis som vi. Dessa invandrare som anställts i ett svenskt företag kommer från Iran, Kina, Indien, Ungern, Ryssland, etc. Hela världen.

   Att generellt problematisera "invandrare" är i paritet med kristallnatten. Ett tecken på rasism i dess lömskaste form.

   Radera
  7. Fredrik, ok, lata svennar var lite för att spetsa till det. Men det förstår du säkert.

   Radera
  8. Nja, jag tolkar det som att du tycker att vissa karaktärsdrag beror på kultur/etnicitet/hudfärg etc. Känns unket och rasistiskt.

   Att problematisera invandring skulle vara som kristallnatten är bara befängt och historielöst.

   Mediantiden är 8 år, det går inte att snacka bort. Jag är själv van vid ca 30-40% "invandrare" på min arbetsplats, har inga problem med det. Ska vi ha råd med stor flykting/anhöriginvandring så måste arbetskraftsinvandringen vara än större, så är ej fallet. Då minskar jag hellre ner denna än skär i välfärden. Det är min åsikt, har inget med rasism att göra.

   Radera
  9. Och du Fredrik, du kanske skulle undersöka vad du pratar om egentligen.

   Till exempel, varför tror du att Sveriges största företag anställer invandrare? Som jag sade tidigare, på min arbetsplats är minst 50% utlänningar. Och var arbetar jag då, på en flyktingförläggning? Nej, jag arbetar på Sveriges "top of the line" utvecklingsavdelning för mobila system. Att vi här anställer utlänningar har inget att göra med svenskhat. Det har helt enkelt att göra med att arbetsmarknaden är global. Vi anställer de som fyller vår specifikation, svennar eller utlänningar har ingen betydelse, bara kompetens.

   Därför flockas utlänningar från världens alla hörn här. Men visst har du i någon mån rätt. Om man tar in för många korgflätare så funkar det ju inte. Men kom ihåg att en högutbildad kan försörja rätt många korgflätare, så försök att ha en viss mental separation och distans i frågan.

   Radera
  10. Ok F, Vad jag vänder mig emot är att man drar alla invandrare över en kam. De flesta invandrare är faktiskt arbetskraft som vi vill ha. En mindre mängd hamnar i utanförskap och bidragsberoende. Om du vill kritisera politiken för den delen så fine, inga problem. Men låt bli att problematisera alla invandrare. De flesta invandrare är inte problem utan tillgång.

   Radera
  11. Ska förtydliga mig eftersom det är svårt att tala om invadrare som en grupp om det däri kan finnas allt ifrån läkare till analfabeter.

   Arbetskraftsinvandring av utbildad spetskompetens är guld värt för Sverige, otroligt lönsamt om man ska prata i pengatermer.

   Visst ska Sverige som anständig nation ta emot människor i nöd (oavsett om de blir "lönsamma" eller ej), men jag tycker inte att proportionerna är rätt för tillfället.

   Det är också mycket anmärkningsvärt att sd-väljare blir kallade av fascister av landets "journalister".   Radera
  12. "den senaste forskningen visar att genuppsättningen hos människan inte uppvisar tillräckligt med variation för att dela upp oss i raser."


   Ja. Således finns inga människoraser. Och då kan det inte finnas rasister heller.

   Det sista kan man tycka borde kunna inses lätt. Men så är det inte. Det är ack så många som har erbarmligt svårt att få in detta tämligen trivial mellan öronen (och kallar folk till höger och vänster för rasister). Gud vet vilket förståndshandikapp de bär på.

   Däremot finns det främlingsfientlighet. Den sitter djupt. Stamfolk tog vanligen ihjäl främlingar när de fick syn på sådana. Men det är en annan sak.

   Radera
  13. Så låt mig då konkludera att vi nått svensk konsensus, som bara kan nås i Sverige. Mycket bra jobbat av alla inblandade, speciellt Fredrik och xycorr (misstänker pseudonym). Men tack ändå!

   Radera
  14. Det är alltid intressant att följa verbala individer som framför sina argument för respektive inställning, värdering, tro.

   Men varför är debatten och åsikterna så infekterade. Ena sidan är "rasister, underbegåvade, fascister och mentalt invalidiserade". Den andra sidan är också "rasister, svenskfientliga, underbegåvade som inte förstår att invandringen är ett problem". Båda sidor anser sig ha fullständigt rätt.

   Hur kan det vara så? Vad är det som har skapat detta ociviliserade förhållningssätt? Är det höger- och vänsterpolitiken med deras pajkastning? Det finns väl ingen som kan se ett debattprogram på tv med politiker utan att ta fram skämskudden?! Nivån på viljan att tillsammans lösa samhällsproblemen är snudd på kriminellt låg.

   Varför finns hatet(rädslan) för människor med annan nationalitet och kultur? Åsikter har framförts (bland annat från mig själv) att det beror på instinkter som sitter djupt kodade genom evolutionen. Har vi inte kommit längre i vår utveckling så vi kan hantera våra instinkter på ett civiliserat sätt? Varför förstår vi inte att samarbete och en välvillig inställning till vår flock är det som egentligen gjort arten människan framgångsrik? Varför förstår vi inte att flocken numera är närmare 9 miljarder? Jag läste någonstans att människan klarar av att hantera sociala kontakter som innefattar 12 personer, vissa klarar av 144 personer. Man pratar om flockar på ett dussin eller 12 dussin. Kan vi inte prestera bättre?

   Beror hatet(rädslan) på att resurserna på planeten är så ojämnt fördelade? Grundar sig allt i människans girighet? Varifrån kommer girigheten i det evolutionära, och varför kan vi inte hantera den mer civiliserat?

   Vad är det som stoppar mänskligheten från att lösa konflikter på ett humant, förståndigt och civiliserat sätt? Vad i h-lvete är det som gör att vi människor har så stort behov av att veta bäst och att pracka på andra människor våra åsikter? Varför tror vi att vi själva hela tiden sitter inne med den mest optimala lösningen på alla problem? "Om alla bara tänkte som jag så skulle minsann allt från tvättstugebokningar till världens energifrågor lösa sig illa kvickt".

   Btw, känns inte höger- och vänsterpolitik galet omodernt? När ska vi lägga den skiten bakom oss och på allvar försöka lösa utmaningarna som den här civilisationen står inför?

   Radera
  15. Men förihelvete, rasism finns inom samtliga folkgrupper på jorden och den underliggande mekanismen stavas protektionism. Rasism är en helt naturlig egenskap och existerar t.o.m inom djurlivet.

   Radera
  16. Men då så! Då kom Svala Snubben in i debatten, han med alla svaren. Levereras med lite lagom arrogans och självklarhet, allt för att reda ut begreppen för oss andra, som inte besitter samma klarsynthet - *suck*

   Radera
  17. Rasism finns inte, för det finns inte raser? Då existerar ju inte påven heller, eftersom gud inte finns?

   Radera
  18. belii: Menar du på fullaste allvar att den parallellen är relevant?

   Radera
  19. @Don Nomiz 02:09
   Därför att den biologiska människan har åtminstone tre aspekter, dels som unik individ, dels som en del i en flock, och dels som en del i en gemenskap som utbreder sig bakåt och framåt utefter tidsaxeln.

   Människan är således ett flockdjur. För att öka chanserna för flockens överlevnad gäller det att man håller ihop inom flocken, och att arbetsdelning görs på ett optimalt vis utifrån vars och ens talanger och förmågor. Såväl individen som flocken måste anpassa sig till sin omgivning och till det exploaterbar naturresursuttaget för i någon mån bli framgångsrik. När en flock blir framgångsrik kommer flockens storlek och naturresursuttaget att öka. Då naturresurserna är rika, kan flockens utbredning fortgå ohotad tills en annan flock konkurrerar om samma naturresurser.

   Då finns det två vägar att gå, antingen delar de båda flockarna på samma naturresurser och riskerar att de båda flockarna blir utmärglade, eller så blir kamp om (krig) om vilken flock som ska ha rätt till de relativt knappa naturresurserna. Det är naivt att tro att det bara finns en människoflock på jorden och att antalet individer i den är ca 9 miljarder.

   Människans storhet i jordens fauna är dels att människan är så pass anpassningsbar, men också att tidigare generationers erfarenheter kan tas tillvara och förfinas. Det har förmodligen att göra med att en människobebis under de första levnadsåren har en outvecklad hjärna som måste uppläras och "programmeras" av föräldragenerationen. Detta borgar för att också flockens traditioner och värderingar kan fortplantas utefter tidsaxeln.

   Således har människan inte bara ett individuellt utan också ett kollektivt minne. Det kollektiva minnet är det som man brukar kalla för "kultur". I det kollektiva minnet ingår även ett individuellt ansvarsmoment, nämligen att föra kulturen vidare till kommande generationer.

   Under Sveriges nationalstatsepok då Sverige blev ett av världens rikaste länder, hade vi i stort sett bara en kultur - "den svenska".

   Efter en omfattande invandring på senare år och genom att "Multikulti" har blivit grundlagsskyddat 2010 av Sjuklövern i Regeringsformen 1 kap. 2 §:

   "Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas."

   kommer den svenska kulturen de facto att motarbetas av det politiska etablissemanget och inom en generation få en minoritetsställning. Först då kan svenskarna räkna med att få stöd enligt 1 kap. 2 §.

   Genom omfattande invandring, höga fruktsamhetstal, kulturmarxism, nyliberalism, fosterlandsförräderi, peak oil och EU-vurm kommer främst den muslimska kulturen segla upp som en maktfaktor i Sverige. Detta kommer att ske till priset av ökad social oro, vardagsrasism och en allmän välståndsförsämring i det svenska samhället. För är det något som är förknippat med den muslimska gruppen i Sverige så är det intolerans mot och nedvärdering av icke-muslimer samt (vardags)rasism.

   Det är allmänt känt att slaveriet har funnits i den muslimska Arabvärlden i Mellersta östern sedan flera hundra år tillbaka och under större delen av 1900-talet. Slavarna har främst hämtats från Östafrika. De och deras ättlingar är således mer mörkhyade än de muslimska araberna. Detta har lett till att det är en utbredd inställning i Arabvärlden att mer mörkhyade människor per automatik har en lägre rang.

   Denna rasistiska inställning har sedan arabiska invandrare fört med sig till Sverige. Vissa arabiska invandrare har också manifesterat denna inställning gentemot relativt mörkhyade afrikanska invandrare i Sverige, vilket det finns många exempel på.

   Så om man verkligen vill markant minska vardagsrasismen i Sverige, så måste man "tänka utanför bag-in-boxen", och strypa inflödet av invandrare från Mellersta östern och Afrika.

   Radera
  20. Som kontrast till det xenofoba och islamofoba inlägget vill jag passa på att berätta såhär i juletid att grannen kom upp med bakverk till oss idag.

   Det var vad som tycks vara minst ett par dussin småbullar, med fyllning av valnöt i vissa och någon svårdefinierad fyllning, samt något som smakar mer vanligt svenskt med kanel och kardemumma och socker. Hon som gav oss detta och hastade iväg är en "gammelmormor" som saknar några tänder och än mindre kan prata svenska. Ett exempel på den anhöriginvandring många signaturer vill "strypa" ( jag frågar mig alltid vem som inte ska få komma, föräldrarnas barn eller omvänt, ska man inte få gifta sig med någon utanför EU och bo här, eller vilka är det man vill "strypa" ). Denna gamling brukar vinka till oss och vår son från sitt fönster, men kan alltså tyvärr inte kommunicera med oss på svenska, även om vi förstår "habibi" till vår son.

   Nåväl jag kunde inte låta bli att tänka ett ögonblick på hatarna, eller kanske bättre beskrivet av Don Nomiz "de rädda" och hur det nästan komiskt kontrasterade mot denna händelse. Jag tittar bort mot bullpåsen i detta nu och sedan tillbaka på Gruelses mening i andra andetaget och klistrar in den här: "För är det något som är förknippat med den muslimska gruppen i Sverige så är det intolerans mot och nedvärdering av icke-muslimer samt (vardags)rasism. "

   Jag tittar tillbaka på bullpåsen och tänker, ja detta var verkligen intolerans och nedvärdering av oss från den muslimska pensionärens sida (hon, "den stora faran" enligt kommentatorerna här och enl SD ). Ett typexempel på vardagsrasism och nedvärdering av oss, hennes icke-muslimska grannar.

   Radera
  21. @gruelse2012-12-23 19:52
   Ditt inlägg är ett bra exempel på hur intelligens och känslor är åtskilda i människans verklighetsuppfattning. Den första delen av inlägget är sakligt, logiskt, faktabaserat och intelligent. Efter det kommer en känsloladdat text som, med klyschor, generaliseringar och, ur sammanhanget lösryckta citat, kontrasterar enormt mot den första delen. Det finns ingen som helst koppling i din slutsats i inlägget till dina argument ovan. Det går inte, att genom ett till synes rationellt förslag, bevisa en tes som baseras på känslomässiga argument.

   @Kons2012-12-23 21:59
   Tack för att du tog dig tid att skriva ner denna anekdot. Det är i de vardagliga mötena mellan människor, som vi hittar vår positiva energi och glädje :)

   Radera
  22. @Don nomiz

   Ja, det är tragiskt att jag måste föreläsa om människans mest grundläggande egenskaper för stolpskott av din kaliber. Det är dock inte konstigt med tanke på vad du representerar där kunskap är något som tillhör proletariatet som måste bekämpas med alla medel.

   Radera
  23. Alldeles för mycket teoretisering. Jag välkomnar alla invandrare som kommer till Sverige och gör rätt för sig, alltså merparten. Den övriga minoriteten är jag beredd att betala en slant för att de ska överleva. Man kan inte få fördelarna utan att betala för nackdelarna. Det är inte 1800-tal längre, industrin är global och vi kan fortsätta att vara på topp om vi följer med tiden och underlättar invandring för personer som tillför något. Upprepar att det är billigare att importera en färdigutbildad person som kan producera från dag ett än...orkar inte skriva mer.

   Radera
  24. Prozenth2012-12-23 23:11
   Du tillförde ingenting till debatten med ditt förra inlägg. Du gör det inte nu heller. "..stolpskott.."? "..proletariatet som måste bekämpas med alla medel.."?

   Radera
  25. @Kons
   Jag diskuterar övergripande samhällsfenomen. Vissa omdömen kan från min sida vara goda väntevärdesapproximationer via medelvärdet av stickprovsutvalda observationer ur normalfördelade populationer.

   Du väljer ut en enstaka individ, och extrapolerar utifrån detta exemplar och drar en allmängiltig slutsats som inbegriper hela den muslimska minoriteten i Sverige. Jag har svårt att se hur vi ska kunna mötas på ett intellektuellt plan.

   Ifall du syftar på att jag skulle vara xenofob, så kan jag säga att du har fel, samtidigt som jag utstöter en kötted över kvasipsykologer. Jag är på goda grunder kritisk mot den förda invandringspolitiken. Jag är för den demokratiska, suveräna nationalstaten Sverige.

   Angående intolerans, vad händer om en avkomma till den gamla kvinnan, som är utgångspunkten för din allmängiltiga slutsats, vill avsäga sig den muslimska tron och konvertera till kristendomen?

   Av de som trakasserar judarna i Malmö, är det några där som har muslimsk tro?

   Eftersom du verkar tvivla på att det förekommer arabisk rasism riktad mot mörkhyade afrikaner, v.v. läs Newsweeks artikel som handlar om varför man kallar USA:s första svarta president för slav:
   http://www.thedailybeast.com/newsweek/2008/12/12/al-qaeda-on-the-run.html

   "Playing the race card may well backfire on Zawahiri. In Arabic, the Qaeda leader disparaged Obama as abid, a very derogatory term meaning "slave." The use of this term by a white Egyptian aristocrat may play well in the Arab world, but it won't in Muslim countries south of Egypt, which are all too familiar with Arab racism. It certainly won't boost Al Qaeda's credentials among African Muslims. Indeed, the term was a bad blunder—and another sign of Zawahiri's increasing defensiveness."


   Radera
  26. @Don Nomiz 23:07
   Vad är det som är fel i min 19:52-kommentar? Ge exempel.

   Jag vill inte störa julfriden så jag förväntar mig inte svar förrän om några dagar.

   God Jul!

   Radera
  27. @Don Nomiz

   Skojar du? Du representerar "die dumme Schweden" och tycker att jag ska ta dig på allvar? Med sådana som dig vid rodret behöver vi varken oroa oss för välfärd eller pension eftersom ingetdera kommer att existera om ni får som ni vill.

   Radera
  28. Nej Gruelse, jag extrapolerar inget. Som jag skrev ville jag bara förmedla denna lilla händelse med gifflarna som verkligen värmde. Tog precis ett par till till kaffet och det finns en med kokos i också. Kontrasten mellan händelsen och kommentarsfloran här med rädsla, svartmålning, demonisering, o s v blev också slående. Inga extrapoleringar, utan bara en berättelse i juletid.

   Ang konverteringar så undrar jag hur många praktiserande jag eg finner om jag tittar runt. En del kanske äter Halal, men färre än så fastar under Ramadan skulle jag tro. Ännu färre går till moské regelbundet. Det är väl egentligen bara sista kategorin som ni ser som världens största problem och det är bara en liten skärva av befolkningen som jag ser det. Lite grand slåss ni mot väderkvarnar och den stora faran vad gäller t-ism har rent praktiskt kommit från de ultranationalistiska leden i form av Breivik.

   I din kommentar "vad är fel i mitt 19:52-inlägg" så är just andra halvan ett kaleidoskop av "Breivikska" i form av tal om fruktsamhet och landsförräderi. Den muslimska kulturen som brer ut sig som "hot". Detta kunde vara skrivet på 30-talet i tyskland eller av Breivik själv 80 år senare fast då med utbytt folkgrupp. Nä, det där känner vi igen alltför väl och jag är föga impad av statistisk terminologi eller ordförråd och formuleringsförmåga. Det blir inte mer rätt för det. Vi ser ju ändå vad det är du skriver och vad du står för, eller hur?

   Ang rasismen i mellanöstern: Jo, jag tror rasism mot svarta/mörkare finns i alla länder och det vithets/europa-ideal du beskrev i din andra kommentar, bl a p g a kolonialismen. Det kan ses i stort och smått, t ex vilka som blir nyhetsuppläsare och är med i reklamfilmerna i t ex Sydamerika där jag varit en del. Du kan länka till att du hittat bevis för att denna rasism förekommer i andra länder också. Jag vet inte var du vill komma med det. Skulle den vara värre än Bo Hanssons eller Kent Ekroths för att nämna några aktuella exempel eller vad menar du? Det är bara i SD den får härja i stort sett fritt i partitoppen ( de får i a f fortsätta vara medlemmar ) och på lägre nivåer hittar vi öppna spjäll för all islamofobi och fördommar enl Kalibers wallraf-reportage häromåret.

   Nåväl, anekdoten var alltså inte för att extrapolera utan en värmande berättelse i juletid. Jag vill härmed önska ALLA kommentatorer och läsare en riktigt God Jul. Alla vi Cornucopia-läsare/kommentatorer kan nu tillsammans och samlas runt julens värderingar och strävanden: Lika människovärde och människans godhet, kärlek till vår nästa som vi försöker älska såsom oss själva, ge hjälp och husrum till den som inget har, omtänksamhet och människans inneboende godhet. God Jul! // Loggar ut.

   Radera
  29. @Prozenth
   Eftersom du ser mig som korkad arbetarklass som ska bekämpas med alla medel, så utgår jag ifrån att du anser dig vara en smart borgare som har svaren på allt.

   Jag nöjer mig med det och avslutar vårt meningsutbyte med att önska dig en God Jul.

   Radera
  30. @Gruelse
   Jag kommer gärna med några exempel:

   Med "nationalstadsepok" så utgår jag ifrån att du menar den tid som brukar benämnas Stormaktstiden. Det är ett bra exempel på ett känsloladdat språk. Googla gärna på ordet och se hur vanligt förekommande det är. Jag har aldrig förstått varför denna period ska nämnas i samband med invandringspolitik och kultur. Tusentals döda, sårade och svenska fångar som fick straffarbeta. Det är mycket möjligt att man kan kalla Sverige för rikt under den perioden. Handeln med järn och utökat jordbruk gjorde väl sitt till. Jag är för dåligt insatt i helheten, och vet dessutom inte om det är denna tid som du refererar till. Vi kanske får anledning att återkomma till den diskussionen.

   "...kommer den svenska kulturen de facto att motarbetas av det politiska etablissemanget och inom en generation få en minoritetsställning."

   Ovanstående citat kommer aldrig att klassas som fakta. Ärligt talat kan jag inte förstå hur du kan se detta scenario framför dig. Det vore intressant om du ville utveckla hur kulturen motarbetas. En generation är en tidsrymd på 20-30 år, det är fakta. Du använder ordet används enbart i syfte att väcka känslor. Det är detta som jag reagerade mest på när jag läste ditt inlägg. Jag började med stort intresse att läsa det du skrev, för att sedan bli uppriktigt förvånad hur det hela totalhavererade vad gäller logik, intelligens och fakta.

   "Genom omfattande invandring, höga fruktsamhetstal, kulturmarxism, nyliberalism, fosterlandsförräderi, peak oil och EU-vurm kommer främst den muslimska kulturen segla upp som en maktfaktor i Sverige"

   Här är det enklare att påpeka vad jag anser vara rätt. Det enda jag kan hitta är att vi står inför Peak Oil, allt annat är i mina ögon svammel. "...kommer främst den muslimska kulturen segla upp som en maktfaktor i Sverige" Återigen, med den inledningen på ditt inlägg där du uppvisar kunskap och intelligens, att sedan komma med detta, det är häpnadsväckande.

   Slaveri och rasism är fruktansvärt obehagligt och passar därför utmärkt att använda i diskussioner av känsloladdad karaktär. Det stämmer faktamässigt, men att säga att rasismen är "en utbredd uppfattning i arabvärlden" och att "Denna rasistiska inställning har sedan arabiska invandrare fört med sig till Sverige", är en generalisering och stämmer inte.

   Att du sedan kommer till slutsatsen att rasismen bara går att minska genom att "...strypa inflödet av invandrare från Mellersta östern och Afrika". Det obehagliga i den slutsatsen är att den utifrån ditt resonemang är sann. Jag hoppas bara att merparten av människorna på den här planeten ser att dina argument och påståenden inte är faktabaserade och därigenom förstår att slutsatsen är felaktig.

   God jul!

   Radera
  31. @Don Nomiz 14:00
   Sveriges nationalstatsepok sträcker sig från 1500-talet till ca 1970-1980. 1970 var Sverige ett av världens rikaste länder och hade gjort en osedvanlig uppryckning sedan 1870, då Sverige var ett av världens fattigaste länder.

   Den nyliberala epoken börjar i samband med Novemberrevolutionen 1985, då bankers kreditgivning avreglerades. I samma veva började också kulturmarxismen och Multikulti kicka igång på bred front i det svenska samhällslivet.
   Multikulti eller det mångkulturella samhället, som numera är dödförklarat i Storbritannien, Frankrike och Tyskland, har i dagarna lagt in en högre växel. Det ska implementeras i Sverige enligt 2010 års Grundlagsändring, kapitel 1 § 2 i Regeringsformen:

   "Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas."

   Det innebär att flera olika etniska minoritetsgrupper (=kulturer) ska leva sida vid sida och parallellt med de etniska svenskarna, som här definieras som inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar. Då de etniska svenskarna än så länge är i majoritet, kan deras kultur inte räkna med stöd enligt kap.1 § 2 i Regeringsformen.

   Multikultisamhället med flera parallella kulturer, och den svenska nationalstaten med en bärande svensk kultur (+ den samiska), är oförenliga begrepp.

   Multikultiimplementeringen kräver således att den svenska nationalstaten måste stryka på foten. Då den svenska kulturen är intimt förknippat med den svenska nationalstaten, så kommer ofrånkomligen den svenska kulturen de facto att motarbetas. T.ex. har vi ett litet instick på nyordsfronten:
   Bengt Westerberg, författare till den senaste integrationsrapporten, förknippar "svensk" med "mångfald".

   Styrkan i en kultur, såväl svensk som ickesvensk, kan ofta avläsas i hur många individer som ingår i kulturen. Därför är det bästa sättet att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv för en minoritetsgrupp att öka dess medlemsantal. Då kan gruppen också flytta fram sina positioner i samhället, oftast på andra gruppers bekostnad.

   SCB har i alla fall tidigare gjort en tudelad gruppindelning av befolkningen. I den första gruppen ingår inrikes födda med två inrikes födda föräldrar. I den andra gruppen ingår resten och beskrivs som folk med invandrarbakgrund.

   1970 ingick 90 % av befolkningen i den första gruppen. Motsvarande andel 1980 var 87 %, 1990 84 %, 2000 80 % och 2008 75 %. (Antalet individer i den första gruppen sjunker hela tiden.)

   Med tanke på stor invandring och att år 2000 var fruktsamhetstalet för inrikesfödda kvinnor med svenskt medborgarskap 1,49 barn per kvinna, för kvinnor födda i Asien med utländskt medborgarskap var fruktsamhetstalet 3,10 och för kvinnor födda i Afrika med utländskt medborgarskap 3,75 barn per kvinna, så har vi en stor demografisk förändring att vänta i Sverige.

   Extrapoleringen ca 33 år (= en generation) framåt i tiden bör ge ett för de etniska svenskarna som understiger 50 %.
   Det är en ärlig bedömning baserat på hög invandring, relativt låga och höga fruktsamhetstal i den första respektive andra gruppen samt parbildning över gruppgränsen.

   Först när de etniska svenskarna blir i minoritet kan de med stöd av Regeringsformen räkna med att statsmakterna börjar främja deras kultur- och samfundsliv.

   Därav mitt:
   "...kommer den svenska kulturen de facto att motarbetas av det politiska etablissemanget och inom en generation få en minoritetsställning."

   forst ...

   Radera
  32. Vidare mitt:
   "Genom omfattande invandring, höga fruktsamhetstal, kulturmarxism, nyliberalism, fosterlandsförräderi, peak oil och EU-vurm kommer främst den muslimska kulturen segla upp som en maktfaktor i Sverige"

   Kan verka rörigt.
   Först: omfattande invandring och höga fruktsamhetstal är kännetecknande för de muslimska invandrarna.

   Många av de andra begreppen växelverkar med varandra i vissa avseenden.
   Kulturmarxism och nyliberalism favoriserar hög (muslimsk) invandring till Sverige. Kulturmarxismen, nyliberalismen och EU-vurmen motarbetar nationalstatstanken och är i mina ögon fosterlandsförräderi, vilket manifesteras av att Sveriges naturresurser och suveränitet sälj ut samt att multikulti favoriseras, vilket försigkomna invandrargrupper kan dra nytta av.

   Då det oljeimporterande Sverige har ett prekärt läge, än värre vid peak oil, har uppenbarligen Alliansregimen fått för sig att vi måste ta emot stora delar av den muslimska Arabvärldens befolkningsöverskott, för att vi ska få tillgång till oljeleveranser därifrån. Svensk utrikespolitik företer en i övrigt servil attityd gentemot det oljeexporterande Saudiarabien (se "Saudigate" och diktaturdiskussionen). Landet har på senare tid ökat sin mission och finansierar moskébyggen i Sverige, vilket stärker muslimernas ställning i Sverige.

   Enligt muslimska företrädare i Sverige är antalet muslimer i Sverige en halv miljon. Eftersom preventivmedel är förbjudna inom äktenskapet (vilket borgar för höga fruktsamhetstal), endemiskt gifte är påbjudet och att det är förenat med dödsstraff enligt Koranen att konvertera från islam till andra religioner, har de muslimska grupperna alla chanser att växa inom Multikultins ram.

   Maktfaktor i Sverige:
    Den svenska mattraditionen - ärtor med fläsk och pannkaka på torsdagar – har blivit ovanligare i skolorna.
    Traditionsenlig skolavslutning i kyrkan blir alltmer ifrågasatt i första hand för att blidka muslimer.
    Kopplingen en kvinna ärbarhet som funktion av projicerad hudyta, oberoende av årstid, har fått en allmän spridning i invandrartäta områden.
    Hösten 2005 sålde moskén i Stockholm kassettband, där judar beskrevs som bröder till apor och grisar och borde mördas. Delar av banden sändes i Dagens eko. Moskén anmäldes för hets mot folkgrupp. Justitiekansler Göran Lambertz inledde en förundersökning, utan att beslagta de band som sändes i Dagens Eko som bevis. Förundersökningen lades dock ned med hänvisning till Mellanösternkonflikten.
    Regeringen stängde i februari 2006 ett webbhotell så att en teckningstävling med Muhammedtema i SD-kuriren hindrades. Därmed inskränktes yttrandefriheten, varvid muslimernas makt över vad som kan publiceras stärktes.
    Socialstyrelsen rekommenderar att icke medicinskt motiverad omskärelse på småpojkar ska utföras i den skattefinansierade sjukvården. Sjukhusens läkare tvingas därmed att kränka pojkars rätt till sin egen kropp.
    11 december 2010 detonerade en muslimsk självmordsbombare en sprängladdning, troligen i syfte att döda så många oskyldiga som möjligt på Drottninggatan i Stockholm. En trolig bakomliggande förklaring till hans terroristdåd är ett tilltagande hat mot det svenska samhället.
    I maj 2011 föreslog Carin Jämtin (S) att en muslimsk helgdag skulle firas av alla i Sverige. Hon negligerade därmed alla andra "invandrarreligionerna".

   ""Denna rasistiska inställning har sedan arabiska invandrare fört med sig till Sverige", är en generalisering och stämmer inte."

   Vad har du för belägg för att det inte stämmer?
   Nu låter du som en kulturmarxist, som inte vill att din ideologiska överbyggnad ska falla ihop som ett korthus. Jaså, vardagsrasism kan endast utövas av etniska svenskar och inte av invandrade araber!

   Radera
  33. @Kons 11:33
   Du undviker att svara på hur pass tolerant islam är när en muslim vill konvertera från islam och bli en icke-muslim. Du kanske skulle konsultera Koranen. Den förordar dödsstraff. Inte speciellt tolerant, eller vad tycker du? Är det i enlighet med religionsfrihet?

   Istället för att svara tillämpar du ”guilt by association”, och blanda in de gamla klassiska retoriska figurerna Breivik och Tyskland på 30-talet. Vem försöker du övertyga med den argumenteringen?

   Om nu inte arabisk rasism är djupt rotad i arabernas medvetande, hur förklarar du då Libyenrebellernas massakrerande av de tillfångatagna svarthyade afrikanerna?
   http://humanrightsinvestigations.org/2011/07/07/libya-ethnic-cleansing/

   Eftersom du verkar ha kunskapsluckor:
   http://www.katoliknu.se/html/rel_islam25.htm


   Radera
  34. @gruelse
   Nationalstadsepoken(1500-1980). Alltid intressant att lära sig nya saker.

   Tack för att du tog dig tid att reda ut begreppen.

   Ha ett gott slut och ett gott nytt år.

   Radera
  35. Hej Gruelse,
   Det förbisåg jag att svara på ja, men varför ställde du den frågan till mig om du dessutom vet svaret? Jag visste sedan innan att det är dödsstraff för konvertering i religiösa diktaturer som t ex Iran. Varför tog du upp det ö h t? Är du rädd att detta dödsstraff ska införas här, eller? Ett rent sidospår. Jag känner många Iranier som konverterat här och de skulle mycket riktigt riskera dödsstraff om de åkte dit och deklarerade detta.

   Jag valde att anknyta till ditt sidospår genom att fråga mig hur många som eg praktiserar islam här hemma och hur vi definierar praktiserar. Hur många som eg bryr sig om nu grannsonen skulle konvertera. Min poäng var att grannens barn antagligen är muslimer till namnet, jag vet att de inte går beslöjade, än mindre odlar skägg, o s v. D v s det som SD målar upp är den s k "massinvandringens" profil, att de skulle vara radikala muslimer. Härom helgen umgicks vi med ett svenskt-kurdiskt par med barn, lite tidigare ett svenskt-persiskt. Kurderna, detta röda skynke för SD, från den fruktade mellanösternregioen. Integrationen fortgår, i a f i andra generationen eller de som kom hit som små barn. Vilket tecken på integration är bättre än när folk gifter sig och skaffar barn som du skrev"över gränserna". Likaså känner jag chilenare som också ingår äktenskap med svenskar, likaså jugoslaver. Jag har väl räknat upp i stort sett alla "kullar" som anlänt Sverige sedan sjuttiotalet nu och jag ser dem integrerade när det gått en generation eller mindre. Jag får väl inte extrapolera antar jag, men det är väl trevliga enstaka observationer som jag råkar ut för då. Aha, jag väljer förresten att förekomma: Jag har inte räknat upp de av SD och er andra så fruktade Somalierna. Ja, jag är beredd att vi låter familjerna till de 40' återförenas. 30' till eller vad det är ni säger hugaligen åt. En utmaning att integrera javisst, men låt oss då försöka vara de bästa medmänniskor vi kan och så kanske det kan funka på någon generations sikt. Att de har behövt skydd är uppenbart.

   Att jag tog upp Breivik och 30-talet är att dina utläggningar stämmer mycket väl med Arnstads "checklista" över fascismen och även programmet i vetenskapsradion i P1. Jag försöker väl inte övertyga någon speciell utan konstaterar helt enkelt att det stämmer. Jag får väl likt Don Nomiz tacka för debatten och det har tillfört värde att se någon som har de glasögonen på sig, inte bara höra om det i media och/eller från forskarhåll. Gott slut och gott nytt.

   Radera
  36. @Kons 20:45
   God fortsättning! Jag tycker också att din "bullanekdot" var trevlig att läsa så här i jultider.

   "Det förbisåg jag att svara på ja, men varför ställde du den frågan till mig om du dessutom vet svaret?"

   Därför att du inte svarade på nedanstående fråga från min kommentar 121224 00:07:

   "Angående intolerans, vad händer om en avkomma till den gamla kvinnan, som är utgångspunkten för din allmängiltiga slutsats, vill avsäga sig den muslimska tron och konvertera till kristendomen?"

   Att du anför att du att känner iranier som har konverterat till kristendomen, skulle ha ett högre informationsvärde om dessa konverteringar gjordes efter att de har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige, och inte som ett led i en asylsökningsprocess för att förbättra oddsen för att få stanna i Sverige. Sverige har ju förbundit sig att inte skicka tillbaka någon som riskerar dödsstraff i sitt hemland. Iran har i alla fall tidigare haft dödsstraff för avsägande av islam.

   En riktig konvertering sker genom att vederbörande meddelar imamen i Sverige och sin familj sitt beslut och eventuellt hänvisar till att det råder religionsfrihet i Sverige. Här är det troligt att den muslimska toleransen/intoleransen ställs på sin spets, eller vad säger du Kons?

   Ingen kan nog missta sig på att du signalerar en politisk korrekt attityd. Men är det ditt verkliga jag som framträder i dina kommentarer? Jag får intrycket att du använder rasiststämpel lite väl ofta, utan att jag vet vad du verkligen menar.

   Därför skulle det föra debatten framåt, om du vill ta del av ett hypotetiskt resonemang, som inte har krav på verklighetsanknytning, för att försöka få klarhet i rasistfrågan. (Hypotetiska resonemang har högt i tak och är en form av "brain storming". De kan ge positiva och/eller oväntade resultat.):

   Antag att Sverige innehåller två befolkningsgrupper A och B.

   I A ingår det individer som har övervägande "svenskt utseende" som genom åren har varit kännetecknande för etniska svenskar i utlänningars ögon. Med "svenskt utseende" menas relativt ljus hy, övervägande blont hår i olika nyanser och övervägande blå/grön ögonfärg.

   I B ingår det individer med ett utseende som bryter markant mot det typiskt svenska utseendet, och mer liknar det man påträffar i Arabvärlden. Dvs utseendemässigt mörkare hy, mörkare hårfärg och med övervägande brun och mörk ögonfärg.

   Antag vid tidpunkt 1 att andelen A är 95 % och andelen B är 5 % av hela befolkningen i Sverige.

   Mellan tidpunkt 1 och 2 undergår Sverige en befolkningsprocess,

   Så att vid tidpunkt 2 blir andelen A 5 % och andelen B 95 % av hela befolkningen i Sverige.

   * Vad känner du om Sverige hade en befolkningssammansättning enligt den vid tidpunkt 1 och 2?
   * Känns det som att Sverige har förlorat någonting vid tidpunkt 2 eller är det utveckling, utseendet är inte det viktiga?
   * Är man rasist om man ogillar en befolkningsprocess som har lett till befolkningssammansättningen vid tidpunkt 2?

   Radera
  37. Hej igen,
   Det var konvertering efter uppehållstillståndet och i det andra fallet innan tror jag, kan ju höra efter. Dock ingen officiell enl det du beskriver med imam. Nackdelen med det är ju att de inte kan åka till Iran resten av livet för att uträtta praktiska ärenden eller hälsa på en släkting som är sjuk, o s v, utan att riskera hängning. Så det är nog få som kommit från religiösa diktaturer som går den vägen du beskrev och löper hela linan ut.

   Ang det hypotetiska exemplet så är det ju rasism att föredra det ena eller andra utseendet, eller tycka negativt om någon för att han/hon ser ut på det ena eller andra sättet. Dock likväl inneboende rädslor och fördomar många får kämpa emot enl Don Nomiz tidigare beskrivning. Tar vi Breivik igen så tyckte han t o m det var förräderi om någon skaffade barn med en utlänning, exemplet Ali Esbati. Så långt kan det gå om man snöar in.

   Själv applåderar jag alla blandpar som tecken på integration och jag ser dem på många håll. Jag kan ge "din sida" att det är mest ( men inte enbart ) i akademikerkretsar som jag har personlig kännedom, men jag tycker mig också se många familjer t ex i Frölunda och Sisjöns köplador i GBG där kvinnan eller faktiskt mannen är från det av SD fruktade mellanöstern och paret inte har någon särskild akademisk utstrålning. Den integrationen pågår och är lovvärd enligt mig. Detta, arbetsmarknaden och boendet. Där har vi integrationsarenorna.

   Det får jag också ge "motståndarsidan" i diskussionen denna givandets högtid. Det är en viss poäng som anges om problemen med segregation och ghettoifiering av t ex Hansamannen i det andra inlägget. Vi borde bo och verka mer blandat. Även Cornu skriver om att det är lätt att sitta i en Brommavilla och tycka. Segregation är dåligt och föder massor med dåligheter. Jag anser att allianspartierna har försökt MOTARBETA integration genom aggressiv försäljning av allmännyttan, tack vare Stockholmsmoderaterna t ex.

   Angående detta så kan jag ge dig en annan helt hypotetisk frågeställning och du får svara på om du skulle tycka det vara bra eller dåligt ( och den frågan får folket i Brommavillorna/Kungsholmsbostadsrätterna också ställa sig! ). Kalla den min julfantasi: Om vi kunde trycka på en knapp så att boendet och skolorna fördelade sig helt enligt procentandelen invandrare, skulle du göra det då? Tänk om alla portuppgångar hade runt 20% utländska namn, villaområdena och skolfotona likaså. Barnen skulle leka med varandra och om nu föräldrarna skulle vara gruffiga i början skulle barnen i alla fall vara bryggan. Folk skulle lära känna varandra, förståelse, integration, förbrödring, bakverk åker hit och dit och naturligtvis mer parbildning på sikt, denna ultimata integration.

   Jag hoppats jag klargjort mina åsikter och funderingar i frågan, kalla mig PK-falang eller vad du vill. Detta är jag.

   Radera
  38. @Kons 12:22
   Av de tre frågorna svarade du bara på den sista, och det med ett JA. Jag väntar fortfarande på svar på de två första.

   ”* Vad känner du om Sverige hade en befolkningssammansättning enligt den vid tidpunkt 1 och 2?
   * Känns det som att Sverige har förlorat någonting vid tidpunkt 2 eller är det utveckling, utseendet är inte det viktiga?
   * Är man rasist om man ogillar en befolkningsprocess som har lett till befolkningssammansättningen vid tidpunkt 2?”

   Om Sverige hade en befolkningssammansättning enligt tidpunkt 2 skulle jag tycka det vara synd, och enligt dig är jag rasist.

   Jag skulle bli ledsen mot bakgrund av att jag har läst mycket historia, och inser att långa kontinuiteter är generellt sett eftersträvansvärda.

   Svensk kultur är speciell. Speciellt i utlänningars ögon och medvetande, finns det få kulturer som den svenska, som är så förknippade med en specifik hår- och ögonfärg. That's a fact!

   Hur pass långsiktigt livskraftig en kultur är, har mycket att göra med antalet utövare av kulturen. Om de etniska svenskarna endast var 5 % i sitt eget land bör mycket av svensk särart, såsom släkten, värderingar, traditioner, sedvänjor etc., som vår generation har blivit satta till att förvalta (och i viss mån förädla) av tidigare generationer, och föra över till nästkommande generationer, ha gått förlorat. Begreppet Sverige som historiskt utmärker sig för många långlivade kontinuiteter, kommer därmed drabbas av många kontinuitetsbrott. Vi har således svikit vår uppgift gentemot tidigare generationer, både i flock- och kulturhänseende.

   Jag är för en invandring men på rimliga nivåer. Jag är starkt kritisk till senare tids invandringspolitik, eftersom den är så omfattande samt att den förstör begreppet Sverige. Men om man inte gillar svensk särart, så gillar man förmodligen den omfattande invandringen och den förda invandringspolitiken.

   "Om vi kunde trycka på en knapp så att boendet och skolorna fördelade sig helt enligt procentandelen invandrare, skulle du göra det då?"

   Med de förutsättningar du har givit så skulle jag säga att det väger över till ja. Men jag är osäker. Därför går jag till lagen för att få vägledning i hur jag ska ställa mig i denna fråga. Till Grundlagens Multikultiparagraf kap.1 § 2 som säger att:

   "Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas."

   Då blir mitt svar istället ett otvetydigt nej. För hur ska minoritetskulturerna kunna behålla sin kulturella särart, om ungarna ska "bussas" och kulturerna beblandas med andra kulturer? Garanten för ett mångkulturellt samhälle är att människor från samma kultur får bo tillsammans och gå i skolor, som är anpassade för den specifika kulturen.

   Radera
 24. Krokodiltårar. Cornu bör hålla sig till att skriva om ämnen han behärskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Martin, med den logiken bör du hålla dig till...? Vad det nu är du behärskar.

   Radera
 25. Bra inlägg Cornucopia!
  Ska man försvara människovärdet (dvs bl.a. bekämpa SD) skall man göra det på ett människovärdigt sätt.

  SvaraRadera
 26. For craps sake... lär er acceptera andra människors rätt till egna tankar och sluta tänka i banor som att bekämpa dessa. Låt dem ha dem och prata med dem och försök förstå dem. Fungera tillsammans med dem och bygg ett samhälle där vi kan existera sida vid sida. För det kan vi, så lnge vi är beredda att acceptera att människor tänker olika och vill olika saker.

  SvaraRadera
 27. Det Amelia, och väldigt många inom svensk politik, sysslar med är att markera sin position. Målet är att visa att dom är mot sverigedemokraterna. Ett viktigare mål skulle kunna sägas vara att få sverigedemokrater att inse att deras politik inte är sund.

  Och det är inte så lätt att övertyga någon om något ifall man just kallat vederbörande för lus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (Sd):s politik kan väl närmast beskrivas som tidigare (S) politik. Inte så mycket som skiljer.

   En sak som skiljer är dock att (Sd) är mer positiv till invandring. T ex (S) i Finland tyckte att det räckte med 5 flyktingar per år.

   Radera
 28. "De råkar, även om de har fel eller avvikande åsikter".

  Kan man ha fel åsikter?

  Det här är ju alltid lika löjligt när det kommer till debatt om sd i de här kommentatorsfälten. Jag blir så matt.

  Alla svenskar är lata, invandrare är raketforskare, sd:väljare är mentala invalider, vi har ingen arbetslöshet, tomten finns bla bla bla...

  SvaraRadera
 29. Håkan, du har en vidrig människosyn. Ingen respekt för olika åsikter. Det är såna som du som bidrar till att bryta ner samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså du, På vilket sätt är min människosyn vidrig? För att jag föreslår att man ska bekämpa partier med en (enligt min mening) vidrig syn på medmänniskor?
   Berätta gärna var min brist på respekt för olika åsikter finns? Måste jag hylla främlingfientliga åsikter för att visa respekt enligt SD-logik?
   Du har inget att komma med.

   Den hetspropaganda som SD står för (igår judarna, idag muslimerna) är det som bryter ner samhället. Söndring är deras livsluft.

   Radera
  2. Jag anser att personer av din kaliber är de vidrigaste människorna som inte vet vad ordet demokrati avser. Ni har helt diskvalificerat er från att leva i ett demokratiskt land och borde förvisas till Nordkorea med omedelbar verkan.

   Radera
 30. "Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling."

  Vems partiprogram?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bondeförbundet från 1933. Även ifall det inte står i SD:s program idag är det vad många anhängare till SD verkar för idag... SD, 80 år efter sin tid...

   Radera
  2. Ja, var i Bondeförbundets partiprogram till 1944 har jag för mig. Dvs nuvarande Centerpartiet.

   Så om man nu är förtjust att tillskriva Sd uppfattningar dom inte har, men man inbillar sig, så vore det kanske Bondeförbundare eller Centerpartister man skulle kalla dom, snarare än nationalsocialister.


   Men det med 80 år efter sin tid vet jag inte. I så fall får vi säga att övriga partier med mer liberal invandringspolitik är 150 år efter sin tid.

   Radera
  3. Jag tillskrev inte SD något alls. är anhängare som t.ex. en del av järnrörsgänget som jag uppfattar har dessa åsikter efter deras egna uttalande. Som Cornucopia skriver verkar många, troligtvis de flesta, SD-anhängare vara folkhemsfundamentalister, drömmer om en tid som de tror var bättre. Centerpartiet existerade inte för 70-80 år sedan så varför skall de som är medlemmar av Centerpartiet stå för åsikter som fanns i ett annat parti innan de föddes? Om dagens partier vore 150 år efter sin tid så skulle vi ha fri invandring. Ett par partier säger att de vill ha detta men driver inte dessa frågor. Detta har vi inte även ifall en del folkhemsfundamentalister verkar tycka eller tro detta.

   Själv är jag dock i grunden för fri invandring så jag kanske är 150 år efter min tid. Dock så kan vi inte ha dagens bidragssamhälle för någon om vi har fri invandring. Medborgarlön skulle kunna fungera om krav finns att man vistas i Sverige och inte drar till Thailand t.ex. för att leva på medborgarlönen där.

   Radera
  4. Man undrar varför det är fel att gilla bättre tider? Så det godkända är att gilla dagens våldsammare samhälle? Där vi har en av de högsta våldtäktsfrekvenserna i världen?

   Kom ihåg att den Amerikanske ambassadören sade att SD bara motsvarar det Demokratiska partiet i USA.

   Radera
 31. Jag tvättar mina händer för att bevisa att jag är oskyldig och kommer så inför ditt altare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, ibland undrar jag om man plockat svamp eller ätit den.

   Radera
 32. Detta snack om att SD är rasister, nazister, fascister och allt vad de kallas är så löjligt. I de flesta länder i världen skulle ingen höja på ögonbrynen för SD:s politik, inklusive alla nordiska länder. De sju andra partiernas invandringspolitik skulle däremot anses vara extrem i alla andra länder i världen. De som anser att Sverigedemokraterna är rasister har antagligen inte ens läst partiprogrammet utan bara läst vad Aftonbladet skriver.

  För övrigt borde det vara ett krav att ha läst Merit Wagners Bok "Inte svart eller vitt utan svart och vitt" innan man uttalar sig om invandringsfrågor. Den går att beställa här: http://mummelforlaget.wordpress.com/

  SvaraRadera
 33. Eftersom det centrala budskapet i Buddismen är "ensam är stark" så måste det betyda att
  Sverigedemonkrater är Buddister.

  SvaraRadera
 34. Ingen här som känner till Nils Flyg? sv.m.wikipedia.org/wiki/Nils_Flyg
  Och socialistiska partiet?
  Ibland har det poppat upp en debatt om att bondeförbundet f.d. centern har varit rasistiskt, då har de bara svarat att det fanns andra partier som har ett ännu mörkare förflutet, därefter har debatten tystnat omedelbart, undrar varför? Kan det ha att göra med just Nils Flyg?
  Som ett bonus skickar jag med vänsterpatiets historia www.samuelsiren.com/vpk.php

  SvaraRadera
 35. Läser man igenom ovanstående kommentarer är det lätt att tro att de ända som tjänar på rasist debatten är 7- partierna då någon motpol inte får fäste och kan utmana rådande ordning.

  lite märkligt att detta inte uppmärksammas av världens mest utbildade och toleranta folk.

  SvaraRadera
 36. Sorgligt. Tonläget är riktigt obehagligt och det här är Svea Rikes huvudsakliga kvinnopublikation?

  Inte undra på att det är så kvinnor som röstar på SD.

  För mig blir det SD nästa val. Visst, partiet behöver mer kompetens och har fortfarande alldeles för många stolpskott i organisationen. Men jag hoppas att det kommer bli bättre med tiden.

  SvaraRadera
 37. Jag förutsätter att det är rätt citerat och där Sverigedemokraterna likställs med löss i Amelia Adamos (AA) tidning Amelia.

  Genom att iträda mig kvasipsykologens roll, gör jag ett försök till att förklara varför AA släpper igenom sådana här texter:

  Amelia är en utseendefixerad tidning för kvinnor. Den underliggande strömningen är att få så fördelaktigt utseende som möjligt, även om den falsktskrikande retoriken går ut på att "du duger som du är".

  Blont hår är ett tidlöst kvinnligt skönhetsideal i västvärldens ledande civilisationer, som sträcker sig från gudinnorna i den grekiska mytologin, över bruket av blonda peruker hos bemedlade damer i Romarriket, vidare till katolicismens Mariakult, fram till 1900-talets flaskblondiner inom den anglosaxiska filmvärlden samt populariteten hos den blonda Barbiedockan framför den brunhåriga Barbiedockan.

  Kanske inte lika tydligt kvinnligt skönhetsideal, är dock preferensen för blåa ögon framför bruna. Jungfru Marias färg var (himmels)blå i bildkulten i den katolska kyrkan. Trots hennes Mellanösternbakgrund är hennes ögonfärg blå i många målningar, vilket troligen indirekt har haft en påverkan på bl.a. artister såsom den brunögda Madonna, som har blåfärgade kontaktlinser.

  Baserat på vilka som gör "skönhetsoperationer" på sina näsor, och vilket det eftersträvade resultatet ska bli, kan man dra slutsatsen att "små raka" näsor har också blivit ett kvinnligt skönhetsideal. (I Sverige görs de flesta näskorrigerande skönhetsoperationerna på stornäsade invandrarkvinnor.)

  Kort sagt det kvinnliga skönhetsidealet - blåa ögon, blont hår och liten rak näsa - manifesteras av en kvinna med traditionellt, typiskt svenskt utseende.

  När så den brunögda brunetten AA invandrar från Italien till Sverige och hamnar i en utseendefixerad miljö, och där utseendefixeringen också blir hennes levebröd (tidningen Amelia), så bör det ha skapats en uppdämd frustration hos henne över att hon inte är blond och blåögd. (Det är samma frustration som ickeblonda flickor känner när de inte kvalar in för att bli Lucia den 13 december.)

  I vissa modstämningar kan denna frustration övergå i ilska och bli till hätska utfall riktade mot de som antas vara representationen för det ouppnåeliga skönhetsidealet. I detta fall blir SD - som antas stå för det traditionellt svenska - måltavlan för det hätska utfallet.

  Att AA och Amelia kan göra så här mot SD, förklaras också av att aktionen ingår i en större mästarplan orkestrerad av det svenska mediala och politiska etablissemanget samt av Sjuklövern i Riksdagen. Mästarplanen går ut på att detronisera den svenska nationalstaten och ersätta den med en delrepublik i EU, vilket SD i dagsläget är motståndare till.

  SvaraRadera
 38. SD är inte nationalsocialister. Det är lite svårt för dem att vara det då deras partiprogram bygger på kulturmarxistiska värderingar. SD definierar svensken som en social konstruktion på bästa genusvetarvis. Svensk är något man blir när man antar vissa seder och bär vissa kläder.

  På sitt sätt är de lika vänstervridna som MP eller S men då den politiska diskussionen i Sverige ryms inom en enormt snäv ram så verkar de "extrema". Vi har faktiskt åtta stycken kulturmarxistiska partier i riksdagen.

  Själv tänker jag rösta på Svenskarnas Parti 2014. Till skillnad från SD har SvP ingen kulturmarxism i partiprogrammet och man har en klar bild av den problembild som Sverige har. Därmed kan man komma med lösningar som faktiskt fungerar.

  SvaraRadera
 39. Långt ifrån alla som invandrar till sverige idag kommer att bidra positivt till landets utveckling. Jag har massor med kompetenta, trevliga och vettiga kollegor från all världens hörn men ett par års arbete i Rinkeby och Tensta då jag sett den svenska invandrings- och integrationspolitiken inifrån har fått mig att bli riktigt oroad över sveriges framtid. Där finns en majoritet av människor som tyvärr tragiskt nog aldrig kommer att få ett fast jobb eller ta steget fullt in i det svenska samhället. Kolla in Merit Wagers blogg i ämnet. Sakligt och initierat om missförhållandena.

  Sedan tycker jag det är typiskt svenskt att invandringspolitiken blir så oerhört laddad. Det som kallas extremism, nazism och rasism i sverige betraktas som fullt normalt ute i europa inkl i våra grannländer. Det är politik, varken mer eller mindre och lyder under samma ekonomiska lagar som resten av samhället. Ju fler som ska dela på kakan, desto mindre bit till var och en. Vi lever i ett samhälle med begränsade och ändliga resurser. Tar man in en stor andel outbildade människor så sänker man landets välfärds- och utbildningsnivå. Det är enkel matematik. Att vi dessutom gör det i ett läge där vi har permanent massarbetslöshet, skriande bostadsbrist, ökande kriminalitet, sönderfallande infrastruktur och en offentlig sektor, alltså vård, skola och omsorg som befinner sig i fritt fall är helt omoraliskt, både mot de som kommer hit och mot den befintliga befolkningen. Det är väl det invandringspolitiken handlar om, sen är det väl skit samma om det är somalier, fransmän eller s.k. etniska svenskar från månens baksida som vill hit. Är resurserna begränsade så är dom.Fixa till samhällsproblemen först innan vi börjar slå oss för bröstet och vill vara duktiga.

  Någon får gärna också förklara i vilken mån det ökande antalet yrkestiggare på sthlms gator kommer att inverka positivt på det svenska samhället, ekonomiskt som socialt? Är det tänkt att dessa kommer att arbeta som IT konsulter på Ericson om ett år? De kanske sitter ute på gatan och pluggar, vad vet jag? Köerna ökar också vid soppköken vid katarina kyrka under lunchtid. Ser ovärdigt ut för ett land som sverige, lite medeltidsstuk över tillställningen. Känns sannerligen inte som en positiv och progressiv utveckling.

  SvaraRadera
 40. Bra rutet mot hatpressen, Cornu.

  Och du är på rätt spår när du skriver att "Fascism är det statsskick vi har i EU och Sverige idag, dvs ett samhälle där stat och företag samarbetar korporativistiskt" - förutsatt att du lägger till att dessa stater inte är demokratier. Anser du att de är demokratier kan du inte kalla dem fascistiska, men kanske korporativistiska.

  Du är på fel spår när du sätter likhetstecken mellan nationell socialist = nationalsocialist = nazist. Vad säger du t ex till Stellan Bojerud, som i en bok på goda grunder hävdar att nationalsocialism och nazism är två helt skilda ideologier? Vad har du för argument mot hans bevisföring? Eller nöjer du dig med "argumentet" att Bojerud förutom att vara överstelöjtnant och välrenommerad militärhistoriker f n är SD-riksdagsman?

  Per Albin Hansson snodde termen folkhemmet från det konservativa lägret men gav det ett helt nytt innehåll som inte har någonting med nazism att göra.

  Hela den svenska historikerkåren, ja alla världens historiker som känner till sakförhållandena, torde protestera mot att du kallar 50- och 60-talens svenska folkhem för nationalsocialistiskt.

  Eftersom du utlovar "mer detaljer om det nationalsocialistiska svenska folkhemmet i ett senare inlägg" återkommer jag när du presenterat din syn på det svenska nazifolkhemmet i hela dess vidd.

  SvaraRadera
 41. En applåd för att du kritiserar Amelias språkbruk! Folkhemstanken har naturligtvis inget med nationalsocialism att göra! Helt oavsett om nazisterna gillade folkhemstanken eller ej! Frågan är om folkhemstanken I SIG är nationalsocialistisk. Och det förstår de allra flesta att den inte är.

  Menar du på fullt allvar att Sverige var nazistiskt under 50- och 60-talen? Förklara gärna hur folkhemstanken i sig är nazistisk!

  Sen är det självklart inget konstigt med att vilja ha en normal invandring, att vilja avsluta Europas mest extremistiska flyktinginvandring, där 95 % av asylsökande (som får PUT) saknar asylskäl.

  SvaraRadera