Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2012-11-09 10:00

Svensk industriproduktion kraschar

Så kom kvittot på att alla (nåja...) varit för optimistiska om den svenska ekonomin och konjunkturen. Svensk industriproduktion kraschade kalenderkorrigerat 5% i september, där "analytikerna" väntade sig en ökning med 0.4% (SCB).

Säsongsjusterat indsutriproduktionsindex
och förändringar på 12 månader

Utan kalenderkorrigering föll produktionen med 4.1% i september jämfört med augusti, och då ska man komma ihåg att augusti delvis fortfarande är en semestermånad, medan september alltså ska innebära ökad produktion jämfört med augusti.

Samtidigt är inte industriproduktionsindex nere på några paniknivåer än. Det väsentliga är att man inte mötte förväntningarna om +0.4% (källa Dow Jones Nordic). Fortsätter index för oktober nedåt, så kommer vi dock vara på de lägsta nivåerna sedan 2010 och om takten nedåt fortsätter och september inte bara var tillfällig hicka så når vi 2009 års nivåer innan året är slut.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

40 kommentarer:

 1. Underbart med en ny opinionsundersökning som visar att svenskarna börjat vakna ur sömnen.SD nu tredje största parti igen.Längtar fram till valet 2014 då SD når långt över 15%

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se facit för framtidsutvecklingen.

   Undrar bara hur brunskjortorna kommer lyfta svenska industriproduktionen. Blir väldigt tacksam om nån SD-anhängare förklarar det...

   Radera
  2. Genom att slänga ut invandrarna så klart, vad trodde du?

   Radera
  3. SD kan helt klart bli stora när konjunkturen vänder neråt och arbetslösheten ökar. De är knappast lika ruggiga som Gyllene Gryning, men skulle möjligen kunna bli det om arbetslösheten blir jättehög.

   SD kan förstås inte göra mycket för industriproduktionen. Knappast ens på Hitlervis hårdsatsa på militär upprustning för att minska arbetslösheten. Det enda SD kan göra är att reducera kostnaderna för invandringen. Arbetslösheten kan dock till och med öka om SD stryper den expansiva integrationsbranschen.

   Eftersom vi på grund av tillväxtens gränser, rationaliseringar och låglönelandskonkurrens aldrig mer kan skapa arbete åt alla är det dags att vi inför en åtminstone inledningsvis låg medborgarlön. Det går förstås inte om man hela tiden släpper in stora mängder nya människor som skall ges rättigheter till en sådan. Den nuvarande invandringspolitiken gör det omöjligt att någonsin införa en medborgarlön och istället får vi då alltmer u-landslika förhållanden när arbetslösheten tilltar.

   SD ter sig inte väldigt ruggiga just nu men vi behöver ett intelligentare och smakligare alternativ till SD och därför vill jag än en gång påminna om det ekosocialliberaldemokratiska alternativet EkoSoLiD - partiet för människosläktets/mänsklig framlevnad.

   Lösningarna på våra problem heter förutom förnyelsebar energi även sådant som elhybridfordon, kärnkraft, produktion av syntetiska bränslen, återhållsam invandringspolitik och införande av åtminstone inledningsvis tämligen låga medborgarlöner.

   Radera
  4. Jaha... och hur hänger det ihop med ökad industriproduktivitet? Och hur kommer det lösa skuldbubblan?

   Radera
  5. Det hänger tätt ihop. För att försörja alla dem som behöver försörjas är skatterna cirka 80% av lönen. Skulle inte så många försörjas skulle skatterna, utan upplopp, kanske kunna sänkas till hälften. Vi har av tradition varit hjälpsamma och solidariska i Sverige. Med tradition menar jag århundraden, inte efterkrigstidens socialistiska tvångssolidaritet.

   Skulle lönerna som arbetsgivaren betalade ut kunna halveras, utan att netto lönen bleve mycket mindre för arbetaren, skulle Sveriges industri bli väldigt mycket konkurrenskraftigare och livaktigare än nu. Så det hänger samman med att man kunde minska den ofantliga bidragsverksamheten.

   Lite intressant statistik jag snubblade över häromdagen:
   https://affes.wordpress.com

   Radera
  6. Den ökande industriproduktiviteten kan förstås vara något mycket gott om den kommer alla till del, antingen som högre materiell levnadsstandard, mer fritid eller större frihet att välja hur mycket man skall arbeta.

   I din föregående kommentar talade du dock om ökad industriproduktion. Den ökar inte nödvändigtvis. Vi har en hårdnande naturresurssituation, men också en fortsatt teknisk utveckling, så det är svårt att säga om industriproduktionen kommer öka eller minska. Även i händelse av en produktionsminskning kan vi få det bättre, för att vi producerar smartare produkter. Även i händelse av en stor produktionsökning kan det bli allt svårare att ge arbete åt alla. Man får då lindra arbetskraven.

   Det bästa hoppet att lösa skuldbubblan finns såvitt jag kan se i att man inför en medborgarlön som utgår som amortering på bostadslånet för dem som har sådana.

   Radera
  7. Jimmie verkar var en ganska trevlig person, och ibland bland får han till och med fram ett uns av träffsäker kritik mot hur undermåligt saker och ting hanteras i det här landet. Dessvärre så är det ändå så, att Jimmies och alla övriga av hans underhuggares TV-apparater, bilar, smörknivar, plattänger och mobiltelefoner, är tillverkade i Asien. Ja till och med energin för att frakta runt alla dessa gapskrikande reptilhjärnor till SD-anhängare på fotbollsmatcher runtom i landet kommer från Ryssland. Vi genererar dessutom en ansenlig summa pengar på att exportera våra vapen till Saudi och andra diktaturer... och på så sätt kan SD-anhängare ändå få lite vård från dessa intäkter, även om vapnen används till att få folk på flykt tillbaka hit till Sverige.

   Det gnälls om försämrad välfärd och att vi tappat våra "svenska" rötter, om kostnad för invandring med mera. Och det är sant... allt blir sämre i Sverige, men inte på grund av någon invandring, utan på grund av att världen är på väg utför i och med skuldkris, outsourcing och energikris, samt att vi inte längre är något superexportland. Asien har tagit över!

   Och hur hade då egentligen lilla lilla Sverige klarat sig utan global handel? Varför reser svenskarna så mycket runt i världen, och varför är Kebab så gott? Varför stöttar Sverige mord på 10-tusentals civila Irakier och Afghaner med flera som i sin tur måste fly någonstans?

   SD:s svar på allt detta är... att det är invandrarnas fel. Att sen Sverige redan för länge sedan och utan något som helst tvång övergett många av sina traditioner på grund av att världen förändras på grund av krig, att folk reser och möter nya människor, och kapitalisterna outsourcat vår produktion och livsnäring till Asien, det ser inte SD-anhängarna. De vill tillbaka till Per-Albin, och de vill dansa kring granen eftersom det är en "svensk" tradition. Dessvärre... det går inte att vända hjulet!

   Sverige har redan haft sin guldålder och kulturen vittrar sönder. Detta sker i stort sett överallt i hela världen, och i Shanghai finns knappt en enda Kines som vill föra kulturarvet vidare. (I och för sig gillar jag Nordmans musik med är öppen för andra kulturer).

   Att invandrare faktiskt också bidrar med något till Sverige, genom att jobba nätterna långa till undermåliga skitlöner på våra undermåliga sjukhus, och att de städar våra kontor till undermåliga löner och under förslitande tider, samt att de grillar vår kebab... det vill inte SD-anhängare se...

   För i deras värld, då är allt invandrarnas fel...
   Låten från Freak Kitchen - Honey you're a nazi, exemplifierar det hela ganska bra.

   Radera
  8. m3chan1k:
   Ett annat sätt det hänger ihop med industriproduktivitet:

   Häromdagen på arbetet ville vår amerikanska (kvinnliga alltså)gäst ha tips på trevligt hotell där området var säkert och där man kunde handla. För tio år sedan hade jag svarat: Det är säkert över allt, du kan gå dit du vill. Det kan jag inte längre svara, utan fick fundera på var det kunde vara lämpligt att hon bodde.

   Tryggheten och rättssäkerheten är eller blir en riktig hämsko för svenskt näringsliv. Hur länge dröjer det innan man inte rekommenderas att åka till Sverige utan säkerhetsåtgärder? För att ni skall ta det på allvar: Lonely-planet(?) varnade för några år sedan för dryga svenska ungdomar.

   Hur är det förresten med sanningshalten i ryktet att spiken i kistan för läkemedelsbolagets nedläggning i Södertälje var att en i den internationella ledningen blev nedslagen på stan, på väg hem efter sena middagen?

   (C-radera detta om finner det olagligt.)   Radera
  9. SDs resultat i oppinionmätning känns lite felplacerat. Kan vi ta det på flashback?

   Radera
  10. Kuckeliku: Greklands motsvarighet till SD blev opinionsmässigt utplånat av Gyllene Gryning när greklandskrisen tog fart på allvar. De motsvarar snarast gamla NSF. Att det finns så många på den här bloggen som tror/tycker att kulturmarxistiska, antirasistiska SD är "extremister" indikerar att folk här i snitt är väldigt vänstervridna med internationella mått mätt.

   Radera
  11. Baron Av Lust (lite ironiskt att du har ett arabiskt ord med i ditt alias) - nazi=nazi=nazi, oavsett färgen på skjortan...   kgb35 - tror du på allvar skatterna kommer sänkas ifall alla invandrare som bor i Sverige idag återvänder till sina hemländer? (och då snackar jag inte om att sänka dem till hälften, utan så lite som 10%) Om så är fallet är jag inte alls förvånad att du hyllar Jimmie "Gerbil" Åkesson... Fortsätt leva i dina villfarelser!

   Radera
  12. M3chan1k: Det spelar ingen roll vilken färg på skjortan man har om man har rätt.

   För övrigt skulle skatterna kunna sänkas högst påtagligt i Sverige om diverse odugliga/samhällsundergrävande invandrargrupper reste vidare till något annat land. Just nu står svenne inte bara för deras uppehälle utan även för de övriga kostnader de tillfogar samhället. Det viktigaste vore dock inte sänkt skattetryck utan ett behagligare socialt klimat, tänk dig att kunna sätta barnen i vilken skola du vill eller bosätta dig var du vill osv.

   Svenskar visar genom så kallad white flight att de inte vill bo nära eller jobba med människor de finner alltför främmande. En svensk bor gärna granne med en finne, en dansk eller en norrbagge, men det ska man inte extrapolera till att han vill bo granne med en arab och skicka barnen till en skola full med chilenare och somalier. Det är inte något udda beteeende för en svensk utan det är fullt naturligt att folk tyr sig till sina egna.

   Radera
  13. Von Keff: du skäller på fel träd!

   Se istället på invandrarvågorna som ren karma, som ett sätt för Universum att ge dig mittenfingret för ditt hyckleri. Ett de jure neutralt land som har skaffat sitt välstånd genom att sälja vapen samt stödja och engagera sig i "fredsinsatser" världen runt förtjänar inget bättre, enligt mig.


   Vad har du gjort för att motverka Imperiets övertagande av svenska folkets suveränitet? Eller det kändes kanske gött med ökad köpkraft och kultur importerad västerifrån? Du har tackat ja till Imperiets "melting pot" modell, så nu gäller det att hålla käften och flytta till Södermalm om du inte har "lust" eller förmåga att bidra till integrationen av de misslyckade människor som har förlorat allting och påtvingats att flytta till ett kallt och främmande land där de dessutom inte är välkomna.


   Förresten, du har ingenting att bry dig om, så länge du har en Brzezinsky som Imperiets sändebud i huvudstaden...

   Radera
  14. M3chan1K: Gå och ta din risperdal, jag har inte något att göra med amerikansk skräpkultur. Personligen anser jag att det hade varit mycket bättre för Sverige om Tyskland vunnit andra världskriget, vi skulle inte ha drabbats av varken mångkultur eller angloamerikanska ekonomiska doktriner.

   Radera
 2. Den stora massinvandringen av nya lågutbildade svenskar dumpar naturligtvis arbetsmarknaden till gagn för arbetsgivare och till förfång de lågutbildade. Proletäriatet börjar förstå detta vilket gynnar SD i opinionsundersökningar. Regeringen och riksdagens politik är att öka dumpningen av arbetsmarknaden för lågutbildade. Detta är även LO:s politik. De har alla målat in sig i ett hörn.

  SvaraRadera
 3. Invandring är en stor industri som göder BNP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vår demokrati så har proletäriatet lika stor rösträtt som de besuttna. Om då ett riksdagsparti driver en politik för proletäriatet i praktiken i motsatts till arbetarpartierna och LO så har det en gyllene gryning då de lågutbildade vaknar. Mer bröd och skådespel åt folket är det ända som kan hejda trenden.

   Radera
  2. På kort sikt ökar kanske Sveriges BNP pga invandringen men den minskar BNP per capita omedelbart. På lång sikt är den typ av lågkvalitativ invandring förödande för ett högstående och homogent folk som det svenska. Vi har inget att vinna utan allt att förlora. Speciellt nu när vi kommer till en tid utan billig olja/energi. Sverige kommmer kanske inte ens kunna försörja sin befolkning vilket har varit problematiskt under tider när sveriges befolkning var avsevärt mindre än idag.

   Radera
  3. RB de där rasistiska åsikterna skulle få dig utesluten ur SD bums. Svenskarnas Parti är partiet för dig som ser den arvsmässiga aspekten av folkersättningen.

   Radera
 4. SD är det enda parti som ser verkligheten som den är. Sen att vi har olika tycker om vilken medicin som smakar bäst är bara som det skall vara.
  Men M3, Belli och Kuckeliku har en bit kvar att vandra innan den politiskt korrekta täckelsen och indoktrineringen släpper. Vi är alla olika och olika rädda. Sagan om kejsarens ny kläder borde varje vuxen etnisk svensk läsa och begrunda.
  När nu SD antagligen snart når 10% i alla opinionsmätningar kan det vara så att en del av en mycket stor grupp rädda människor (rädda för att inte göra och tycka som alla andra)kommer att lyssna till sund förnuft och sin egen vilja med följd att de kommer rösta på SD. Att vara moderat för 10 år sedan(patriot, starkt försvar, effektiv polis/lag och ordning, låg statlig inblandning och lägre skatter) och vara moderat idag är att helt vända uppochner på allt man stått för. Moderaterna har en stor fördel - det är att de har många stockkonservativa väljar som inte byter från moderaterna oavsett vilken politik dagens moderater för. SD behövs verkligen. SD kommer att sätta en oerhörd press på de politiskt korrupta partierna att fokusera på fosterlandet och dess befolkning istället för sina personliga särintressen.
  Det finns bara ett sätt för demokrati att inte korrumperas och det är patriotism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Givet åsikterna du gav uttryck för i ett inlägg ovanför detta så verkar du inte förstå vad SD egentligen står för. De står för fortsatt utökning av mångkulturen fast i lägre takt och de vill integrera och assimilera de stora horderna av kaosmännuiskor som kommit till Sverige istället för att på sikt reducera deras antal till noll.

   De vill kort och gott beblanda svenskar och alla möjliga sorters invandrare till ett nytt mulattmestisfolk. SD vill göra Sverige till nån sorts latinamerikansk stat i Norden. Det är det de menar med sin "öppna svenskhet" och att svenskhet bara är en fråga om kulturella sedvänjor. Folk med rasistiska svenskcentristiska åsikter som dig hör inte hemma i SD.

   Vill du återställa det gamla svensksverige så får du allt rösta på Svenskarnas Parti.

   Radera
 5. Ser man på industrins elförbrukning så tog konjunkturen fart igen runt årsskiftet 2008/09, därefter steg den fram till mitten av 2011 för att därefter varit långsamt sjunkande.

  Utifrån elförbrukningen är vi nu tillbaka på nivåer som rådde senhösten 2009.

  SvaraRadera
 6. Skulle det inte vara bra med en kryssruta eller motsvarande där man valde om ens kommentar skulle associera till SD/invandring/konspirationer eller om man skriver om något som har med inlägget att göra? En tråd om invandring och en med intressanta, reflekterande och i vissa fall intelligenta diskussioner, alla blir nöjda.

  SvaraRadera
 7. Hej vill tipsa om min sajt

  http://viktigafragor.blogspot.se/

  Lite som den här sajten fast lite mer personlig

  SvaraRadera
 8. Nu ska vi inte vara så negativa som blogginläggets rubrik antyder. Det är ju snart Fredagsmys, och då måste det positiva lyftas fram.

  Det finns en industrigren som just nu går för högvarv, och det är den svenska flyktingindustrin. Den är högprioriterad av och kring den råder 100 % samstämmighet hos Riksdagens styrande block - Sjuklövern.

  Det är med glädje sjuklöverfolket noterar SCB:s siffror som säger att 2006-2011 har det kommit ca 600000 invandrare till Sverige. Denna invandring relaterat till invånarantalet ligger skyhögt över andra västerländska länder vid en jämförelse. Prognosen för 2012 ser än mer ljus ut, med ett accelerande inflöde av invandrare.

  Bra kämpat Alliansen! Ett speciellt tack måste vi ge "mannen ute på fältet" - Carl Bildt - som med wanderlust, engagemang och vapenskrammel underbåser globala konflikthärdar främst på Balkan, i Libyen, Syrien och i Afghanistan, som lossgör nya flyktingströmmar, som kan dirigeras till det befolkningshungriga och kulturutarmade Sverige.

  Eftersom majoriteten av invandrarna är svårintegrerade och lågutbildade, borgar det för att stora BNP-höjande resurser krävs för att invandrarna i någon mån ska kunna integreras i det svenska samhället. Dessutom kan vi delvis tacka invandringen för det höga trycket i den BNP-höjande, kreditfinansierade, storstadscentrerade bostadsbubblan.

  Låt vara att invandringen i huvudsak påverkar den del i BNP som rör konsumtionen av varor och tjänster, medan de övriga två delarna - bruttoinvesteringar och handelsnettot - inte nämnvärt berörs, på kort sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En nyliberal BNP-kramare kan inte nog berömma Sjuklövern för deras beslutsamhet att vidmakthålla den omfattande invandringen, trots att invandringen över lag:

   * ökar (den grova) kriminaliteten och bidragsberoendet
   * orsakar sämre svensk arbetsmarknad
   * sänker svensk utbildningsstandard
   * resulterar i mediantiden 7 år för en invandrare att få jobb
   * kostar staten, avseende utrikes födda, 1,5 - 2,0 % av BNP:n
   * gynnar gruppegoism och ett polariserat samhälle
   * förstör svenska gamla traditioner och värderingar
   * sannolikt gör etniska svenskar till en minoritetsgrupp inom en generation
   * lockar till sig kritik från det andra Riksdagsblocket, SD.

   Radera
  2. Instämmer, vi importerar fel folk. Istället borde vi importera kineser som kan göra ditt jobb för halva lönen, har högre arbetsmoral och inte tjafsar om trivialiteter som sjukförsäkringar och övertid.

   Radera
  3. Belii, du är ute och cyklar.
   Vi ska inte lösa Sveriges problem med humanimport, även om den kommer från Kina. Vi är tillräckligt många invånare i Sverige redan.

   Humanimporten används för att blåsa upp de svenska BNP-siffrorna, enligt den perverterade logik som är förhärskande i landsfader Reinfeldts söta skalle och i det 4500-hövdade Regeringskansliet.

   Ett lands styrka med avseende på långsiktig välståndsutveckling, ligger i dess befolkning och om man kan tillvarata befolkningens kraft på ett optimalt sätt.

   Kvaliteten, inte kvantiteten, är det viktiga! Kvantiteten är viktig i krig!

   Det är således negativt när man planterar in social oro, gruppegoism och brutaliserande kriminalitet i det svenska samhället, vilket man gör med den svenska invandringspolitiken.

   Positivt vore om inre harmoni, obefintlig kriminalitet samt förtroende, dels mellan individer, dels mellan individer och myndigheter, råder i samhället. Om så vore, kombinerat med ett förbättrat utbildningsväsende, har Sverige grogrunden för blomstrande kreativitet i det svenska näringslivet, som kan generera välstånd.

   Lär av historien!

   Mellan 1870 och 1970 gick det fosterlandskära, utbildningssatsande samt befolkningsmässigt glesa och relativt homogena Sverige i ett kreativitetsbefrämjande klimat från att vara ett av världens fattigaste länder till ett av världens rikaste länder. Många snilleblixtföretag, som än i dag utgör stommen i svensk industri, startades under denna period:

   * Atlas Copco (Atlas Diesel), 1873
   * Ericsson (L.M. Ericsson), 1876
   * ABB (ASEA), 1883
   * Alfa Laval, 1883
   * Stal-Laval, 1893
   * AGA, 1904
   * SKF, 1907
   * Electrolux (Elektrolux) 1919
   * Tetra Pak 1951

   Under denna nationalistiskt svenska period var det då inget fel på kreativiteten, med tanke på följande uppfinningar och produktutvecklingar, hos nedan angivna uppfinnare och ingenjörer:

   * Gustaf Dalén; fyrbelysningar, AGA-spisar
   * Gustaf de Laval; mjölkseparator, ångturbiner
   * Lars Magnus Ericsson; telefoner
   * Carl Edvard Johansson; passbitar
   * Johan Petter Johansson; skiftnyckel
   * Waldemar Jungner; Ni-Fe-ackumulatorer
   * Alexander Lagerman; tändsticksmaskiner
   * Alfred Nobel; dynamit
   * Jonas Wenström; trefassystemet
   * Sven Wingquist; kullager
   * Baltzar von Platen, Carl Munthers, kylskåp utan rörliga delar
   * Erik Wallenberg, Ruben Rausing; förpackningar för flytande livsmedel.


   Säg mig, blir inte Alliansen RUT, ROT, KROG och invandringspolitik futtiga i jämförelse med ovanstående mäktiga lista?

   Radera
  4. Gruelse: du är en äkta nazistrasist. Vår statsminister/överste häxdoktor, har ju sagt att ursvenskt är blott barbariet, resten av utvecklingen har kommit utifrån.

   Se Häxdoktorns visdomsord

   Radera
  5. Baron,
   Jag är, precis som en stor del av världens befolkning och som var legitimt i Sverige förr i tiden, fosterlandsvän.

   Att Reinfeldt säger så, som svensk statsminister utan att erkänna att han har fel, är ytterst sorgligt.

   För fel har han så att det sjunger om det!

   Radera
  6. Det är oroande att senare tids nyliberala regeringar, prioriterar det så kallade tjänstesamhället på bekostnad av traditionell, ingenjörsintensiv och vetenskapsbaserad industriverksamhet (med hela kedjan från produktion till utveckling), vilket är grunden i både Tysklands och Kinas välståndsutveckling, och som också var Sveriges signum i den preneoliberala perioden.

   Kännetecknande för dagens Tyskland och Kina är att dessa länder styrs av teknologie doktorer, vilket borgar för att dessa länder fokuserar på rätt saker. Sverige styrs av nyliberala, antipatriotiska, eurovurmande, medietränade ekonomer och personer utan akademiska examina.

   Tyvärr har denna antipatriotiska eller åtminstone föga fosterlandsvänliga anda sipprat in i styrelserummen och i VD:arnas huvuden för många av våra svenska högteknologiska företag. Detta har i hög grad bidragit till att när ett svenskt högteknologiskt företag har fusionerats med ett utländskt dito, så har med få undantag, det nybildade, fusionerade företagets huvudkontor hamnat i utlandet.

   Så har fallet blivit för ASEA, AGA, Pharmacia, Astra, Scania etc.

   Åtminstone för några år sedan ägdes all svensk försvarsmaterielproduktion med ett undantag (SAAB Group) av utlandet.

   Även om patriotismen undertrycks i Sverige så gör den det definitivt inte i andra länder. Särskilt inte bland högt utbildade människor, som till övervägande del finns i ledningen för utländska företag.

   Detta får till följd för svenskt vidkommande för ett fusionerat företag, att om en strategisk forskningssatsning och en kostnadsbesparande neddragning ska göras, så är det mer sannolikt att detta görs nära respektive fjärran från huvudkontorets geografiska placering. Nackdel Sverige!

   Förr hade Sverige utpräglat fosterlandsvänliga industrialister såsom Marcus Wallenberg (1899-1982), som månade om att företagen stannade i Sverige. Om mitt minne inte sviker mig, gav en engelsman i företagsvärlden följande omdöme om honom:
   - Jag har aldrig träffat en så patriotisk person som Marcus Wallenberg!

   Företagen i Wallenbergsfären hade således röststarka a-akter, som till största delen ägdes av Wallenbergfamiljen, och röstsvaga b-akter, med förhållandet 1000:1. A-aktierna syfte var att förhindra att företagen blev uppköpta och kontrollerade av andra maktkonstellationer.

   Efter att Sverige gick med i EU har a-aktiernas relativa röststyrka tvingats reduceras från 1000:1 till 10:1, vilket har lett till att sannolikheten, för att externa intressenter ska kunna överta svenska börsföretag, ökar.

   Så om vi på lite längre sikt ska få upp få värdet på svensk industriproduktion och anpassa oss till ökande transportkostnader, vilket gör utsorkning av produktionen till låglöneländer mindre attraktivt, bör vi:

   * ersätta ledningens fosterlandsförräderi med fosterlandskärlek
   * ersätta många ekonomer med teknologie doktorer i det svenska ledargarnityret
   * förbättra svensk utbildningsstandard
   * dödförklara nyliberalism och multikulti
   * tillse att värdet av exploaterade svenska naturresurser hamnar i Sverige och inte i utändska bolag (ändra Minerallagen)
   * bränna upp det dyra EU-medlemskortet (vi får ändå inte "gå i VIP-kön").

   Radera
  7. Ja, det är ju det jag säger. Svenska politiker (och svenskar i gemen) är obildade, arbetsskygga och drömmer om en sagovärld där alla fluffar omkring på små moln i total ekonomisk och social jämställdhet. Ska det bli nån fart på Sverige får vi byta ut både politiker och folk mot nåt hårt arbetande folk som vet vad bildning är värt. T ex kineser.

   Radera
 9. För övrigt tycker jag urspårningen är talande. Det finns ingen utom SD som har nån egentlig vision för Sverige, vilket leder till att SD kan föra fram sitt snack som egentligen handlar om att man ska låtsas som att det genom allmänna val ska gå att trotsa fysikens lagar och låta svenska folket kollektivt göra en tidsresa till 1961.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänligen förklara vad denna tidsresa skulle innebära. Genom allmänna val rotsa fysikens lagar.. Förklara dig!

   Radera
 10. Nu fattar jag ingenting. Att stänga av anonyma kommentarer skulle ju ta bort alla som bloggförfattaren anser är 'löss' och 'rasistsvin' samt ett par invektiv till. Men nu skriver dom ju här i alla fall. Jättekonstigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Lars Wilderäng ändrat åsikt om (SD). Jag tror att han har blivit en Kosher-Jimmie beundrare i hemlighet. Någon som tror på långsammare invandring och öppen svenskhet via assimilering. Ett (SD) utan återvändarbidrag.

   Radera
 11. Bör påpekas att det var 5 helger i september vilket innebär att antalet arbetsdagar var färre, semester eller inte.

  Grundanalysen är dock helt korrekt, stark krona, svagt europa = fallande export, ökande import. Men fallet förstärks av att det är 9% färre arbetsdagar september detta år jämfört med föregående.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs igen ordet KALENDERKORRIGERAT.

   Radera
  2. Uppenbarligen behöver jag gå om grundskolan, särskilt delen där man lärde sig läsa... Aja, jag skyller på att jag var trött efter en hel dags vandrade.

   Radera