Aktuellt

Medianlönerna ökade med 2.2% till 32 400:- SEK i månaden år 2020

Medianlönerna steg med 2.2% under 2020 och Mediansvensson hade därmed en månadslön på 32 400:- SEK. En sjuksköterska hade 36 400:-, en polis...

2012-11-15 09:30

Skamligt drev mot Kent Ekeroth

Nu på morgonen skäms jag över svenska journalister, med Expressen i spetsen. Man har lagt ut en felaktig film där riksdagsmännen Kent Ekeroth (sd) och Erik Almqvist (sd) påstås beväpnat sig med järnrör på Stockholms gator. Detta är en väldigt missvisande bild.


Även för en normalbegåvning som jag är det 100% tydligt att det handlar om stålrör, inte järnrör!

Jag skäms alltså över svenska journalister. Det hela visar klart och tydligt på att journalistutbildningarna lämnar mycket att önska. Trots att rören befunnit sig i en utomhusmiljö har de inte blivit brunrostiga, utan behåller en stålgrå färg som är typisk för någon form av stållegering. Jag kan inte uttala mig om exakt vilken SIS-, UNS-, EN- eller AISi-beteckning eller norm just dessa rör följer. Men järnrör är det inte.

Drevet är alltså rent skamligt. Ser fram emot ursäkter från journalistkåren och att man redigerar om artiklarna. Rätt ska vara rätt. Stålrör, inte järnrör.

Nu är frågan hur vi kommer till rätta med problemet? Bör det införas ett naturvetenskapligt och tekniskt basår på våra journalistutbildningar? Eller är det gymnasiet som fallerar här? Man lärde ju sig allt om olika SS-standarder redan på gymnasiet förr i tiden, iaf på min tid.

Tillägg: Enligt uppgift kan det handla om aluminiumrör, men det finner jag osannolikt. Osvuret är dock bäst så vi lämnar en liten möjlighet för detta. Att (sd):s representant i justitieutskottet springer runt och svingar aluminiumrör på svenska gator är ju direkt pinsamt. Aluminium kommer antagligen från Norge och inte från Sverige. Invandrarmetall. Frågan är om Almqvist och Ekeroth alls kan vara kvar i  Sverigedemokraterna om de gått över norska gränsen på det här viset? Och vad säger ägaren till rören? Eller äger (sd):s riksdagsmän stålrör ifall att?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

146 kommentarer:

 1. Frågan är varför man släpper denna nyhet nu. Hade varit smartare att köpa filmen och hålla på den fram till väldigt nära valet om man nu vill påverka valutgången. Det så kallade mannaminnet är som bekant inte så långt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon hade naturligtvis en kopia av filmen till salu till högstbjudande. Expressen nappade och lade ut, finns ingen politisk baktanke hos Expressen här, bara profit och att man tog chansen. Snarare kanske man ser en intern konflikt hos (sd), för det lär väl vara i de kretsarna som filmen funnits. Eller så är det ett surt ex eller ngn privat historia. Kan också vara någon systemadministratör i Riksdagen, som ju per definition har tillgång till riksdagsmännens datorers alla filer.

   Politiskt hade det kunnat slå åt vilket håll som helst. Finns säkert många som tycker det här är häftigt.

   Till valet kan dock (sd) stärkas, då huliganfalangen rensas ut och med två år till valet kanske de hinner tvätta rent sig.

   Radera
  2. Är det Jimmys version av De långa knivarnas natt vi ser nu kanske.

   Radera
  3. Med den rubriksättningen på inlägget så handlar det väl också bara om profit, och du tog chansen. Grattis.

   Radera
  4. Ja, och?

   AB, "De långa rörens morgon" kanske?

   Radera
  5. Förmodligen behöver Expressen akut bättra på sin ekonomi, annars hade det sparat underhållningen till en mer optimal tidpunkt. Infotainment har en helt egen logik.

   Radera
 2. SD ska vara glada för The Zlatan Show. Zlatans fyra mål har snott mycket tv-tid och ett antal spaltmeter i tidningarna. Men jag tror inte SD kommer tappa några väljare av det här.

  SvaraRadera
 3. Ser inte riktigt hur de skulle tappa väljare pga det här. De som är kritiska till invandringspolitiken i Sverige komme rösta på SD i vilket fall som helst. Finns inget annat part som tar tag i frågan seriöst.

  Kolla bara på grakiska gyllene gryning som är 1000 ggr värre än SD, men ändå lyckas locka till sig många väljare. Missnöjda väljare kommer att rösta på dessa partier oavsett hur partiets representanter är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande. Var kan man se filmen utan expertkommentator?

   Radera
  2. Den var inte menad som svar utan "egen" kommentar.

   Radera
 4. Babianerna visar återigen sitt verkliga jag.

  Är det inte dags att vi skickar ut packet ur landet? Det skulle ge dubbel vinst, vi slipper ligisterna och de får känna på hur det är att vara invandrare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se till att de inte får makt och ge dem en chans att sona sina synder, hyfsat många brunskjortor tar sig ur sitt träsk och blir produktiva medborgare och grannar som inte ställer till det för andra. Jag tror att det bästa är att lyfta fram goda exempel, månne det finns frivilliga f.d. som vill visa sig och berätta hur skönt det är att inte gå runt och hata hela dagarna?

   Det sämsta man kan göra är att slå på dem, både bruna och röda ligistgrupper sluter sig och blir starkare när de utsätts för våld och i värsta fall slår de på varandra och blir ett självspelande piano som sprider oro omkring sig vilket gör att unga i omgivningen väljer den ena eller andra gruppen.

   Radera
  2. Är du säker på att det är Babianer? De har ju faktiskt kostym, fast de går lite bredbent...

   Radera
  3. Babianer? Vilken förolämpning! Babianer kommer från Afrika. Det här är svenska primater.

   Radera
 5. Mannaminne är väldigt kort, vem minns tex Anna Sjödin? Ja, jag vet, inte riksdagskvinna men SSU-ordförande och med i (S) verställande utskott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast sedan gjorde (s) sitt sämsta val i just mannaminne...

   Radera
  2. Anna Sjödin betedde sig som en ängel i jämförelse med dessa herrar.

   Hade de levt i nazismens Tyskland så hade de ivrigt ställt sig först i kön för att vrida på gasen. Ingen tvekan om den saken.

   Radera
  3. Det var knappast Anna Sjödins fel att det gick dåligt för socialdemokraterna. Inte antog folk heller att socialdemokraterna är rasister för att Sjödin dömdes bland annat för att ha slängt ur sig rasistiska tillmälen.

   Radera
 6. Ha! Som vanligt levererar du uppfriskande vinklingar på dagsaktuella (icke?)händelser. Keep it up!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tungt inlägg, Cornu. Du går från klarhet till klarhet!

   Radera
 7. Jag tycker att det är mycket bra att du påpekar uppenbara faktafel på det här viset. Jag ska tala med pressavdelningen om saken och se om vi inte kan få ut en dementi till de större dagstidningarna under dagen.

  SvaraRadera
 8. Du har som vanligt fel-det var ingen vald SD gubbe som sprang omkring med järnrör.
  Detta hände före valet och då var SD lovligt villebråd för AFA och andra vilsna själar.
  Även SD var tydligen vilsna ibland, när de jobbade på övertid.

  Den som aldrig varit ovänlig och kommit i bråk i fyllan kan ju kasta första stenen!
  Medias försök till SD blashing är kul att bevittna. Denna miljö är tyvärr våra ungas vardag! Även Reinfeldts ungars vardag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt oppti. Rasisterna finns överallt i samhället nu för tiden. Frågan är vad vi ska göra med dessa mänsklighetens avskum?

   Radera
  2. Noterar att oppti försvarar att man springer omkring med stålrör på våra gator.

   Oppti tror inte heller på någon svensk skuld- eller bostadsbubbla eller att det finns problem med ekonomin.

   Radera
  3. Klipper in citatet"Att (sd):s representant i justitieutskottet springer runt och svingar aluminiumrör på svenska gator är ju direkt pinsamt."

   Kan det vara så att även du blir förvillad av timingen på medias kampanj?
   Kan det bero på 11% gränsen som SD nådde?

   Radera
  4. Är du rasist, oppti?

   Radera
  5. BO Ja det kan man fråga sig? Jag tror inte nån vill kallas "mänsklighetens avskum" så du kan ju börja där!
   Cornu: Förklaring och försvar är helt olika saker. Jag vill tro att den goda människan finns-bakom varje individ.

   SD driver en fråga där även jag är övertygad-men jag kallar mig inte "mänsklighetens avskum" och få i min omgivning gör det även utan järnrör i min hand!

   Radera
  6. Rasist-Nej se ovan.
   Invandringskritisk -ja i den omfattning som nu sker!
   Där delar jag åsikt med ett flertal kommunala företrädare som ser vad som är på vag att hända ute i samhällena och som vill ha kommunala moratorium.

   Radera
  7. Självklart ser inte nazisterna sig själva som "mänsklighetens avskum".

   Radera
  8. BO 2012-11-15 10:32

   Man kanske kan doppa dem i svavelsyra eller skära öron och läppar av dem? Vad har du för förslag själv?

   Radera
  9. BO Ditt sätt att bemöta andra kan ju påverka dem i den riktning du önskar dig-tänk på det!
   Att plocka fram Nazismen och Hitler i en debatt brukar inte vara direkt främjande för debattklimatet. Lite som ett verbalt stålrör om du fattar!
   På samma sätt som Cornu ovan kopplar ihop mina åsikter i en mix för att få en poäng. Lite lågt ! Men det kanske går hem i stugorna?

   Radera
  10. *Kastar första stenen*

   Aluminiumrör, stålrör, järnrör, helrör eller språkrör - jag har aldrig svingat någotdera på fyllan, och jag föreslår att oppti och våra politiker också håller sig ifrån sådana aktiviteter.

   Radera
  11. Där kom den-stenen-från en som aldrig kastat förr! Där försvann även ett politikerembryo eller hur?
   Att ha hög moral är bra för en politiker och en människa tror jag. Men dubbel moral är inte dubbelt så bra. Nu sjunger vi We shall overcome alla tillsammans ;-))

   Radera
  12. Nazister är det första jag kommer att tänka på när jag ser SD-topparnas egen film.

   Människor som nedvärderar andra baserat på utseende och "svenskhet".

   Ser man inte parallellerna så är man blind eller fullkomligt obildad. Då hjälper ingen debatt.

   Radera
  13. Men jag har aldrig bråkat med någon på fyllan.. det enda jag gjort på fyllan är spytt och mått allmänt dåligt, efter att förstås ha mått väldigt bra och haft väldigt trevligt.

   Jag ser inte därför inte varför det måste vara så att man måste bråka med folk bara för att man är packad. Visst, jag vet om att en del blir aggressiva när alkoholen rinner till. Men långt ifrån alla - för då hade alkohol nog inte varit ett lagligt rusningsmedel i Sverige.

   Så jag förstår verkligen inte dina insinuationer om dubbel moral. Men så är jag väl normalintelligent också.

   Radera
  14. Jag tycker som sagt de visar sitt sanna jag, kanske lite mer avskalat en sen natt då alkoholen fått verka. Vad har det för relevans om det var före eller efter riksdagsvalet? Orden och handlingarna finns ju där.

   Jag har också sett Opptis och andra skribenters kommentarer i frågan på denna blogg med massor av insinuationer som tyder på en världsbild överrensttämmande med SD:s i olika kommentarer. D v s "vi och dom", "Islam hotar Sverige", "Familjeåterförening ( anhöriginvandring ) blir ett enormt problem i år" o s v). Dock oftast mellan raderna och då och då tar de till det Åkessonska martyrskapsknepet "det här får vi ju inte diskutera i Cornus kommentarsfält stackars oss".

   Suck, jag börjar faktiskt tröttna. Internet göder verkligen sånt här. Som jag ser det har möjligheten "att vara knäppa tillsammans" aldrig varit större än idag.

   Radera
  15. Mycket snack i det här ämnet från folk som bor svenskexklusivt och rasrent. Jag önskar innerligen att Migrationsverket landar en förläggning med minst 200 härliga nybyggande ziggar och somalier i Sätila.

   För övrigt är SD kontrajihadister och inte nationalister, det är islam de är emot, inte avsvenskningen pga massinvandringen. Svenskhet är ju bara en fråga om vissa seder enligt SD så även somalier kan bli svenskar med tiden, bara de lägger av med det här islamtjafset. Svenskarnas Parti är partiet för oss som anser att svenskhet är mer än så.

   Radera
  16. Personligen bor jag mitt i "somaliland", vi fick besök av Jimmie Åkesson för inte så länge sedan just av den anledningen.

   De enda som ställer till problem här är däremot rasister och andra slynglar.

   Vad är din poäng?

   Radera
  17. oppti - du verkar kunna se tillvaron utan ideologiska skygglappar. Trodde faktiskt att Cornu också kunde det, men tydligen inte inom alla områden.

   Radera
 9. Här har vi tre högt uppsatta män ur SD som beter sig -precis- på alla de sätt som de påstår att alla som har en medfödd solbränna gör. De till och med lever på statens(våra) pengar!

  SvaraRadera
 10. Om det nu är stålrör det handlar om - vad gör det för skillnad i fallet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stålrör, järnrör, enorm skillnad. Järnrör kan vara en 100%-ig svensk produkt, men kolet i stål är importerat. Och handlar det om aluminium är det en 100% importerad produkt, och dessutom lättviktsrör vilket ställer frågor om fysiken hos dessa genetiskt överlägsna herrar.

   Det handlar alltså om huruvida de som pratar om svenskhet etc väljer utländska eller svenska produkter när de vill hota eller slå ner folk.

   Radera
  2. De skulle svingat äktsvenska Absolut-helrör istället.. men nej fan, de ägs ju av Pernod Richard och är ju franskt..

   Radera
  3. De kanske bara har anammat vänsterns taktik att blanda utländskt och inhemska verktyg i mot den kritiska ursprungsbefolkningen men valde metallverktyg istället för mänskligt kapital.Även SD har berikat sina kunskaper på området.

   Radera
  4. Va, var det någon same med på filmen?

   Radera
  5. Sameland innefattar inte Stockholms gator.

   Radera
  6. Cornu, i positiv bemärkelse uppskattar jag att du är en nörd, men nu är du tråkigt nog extremt tramsig. Det spelar ingen som helst roll i sammanhanget om röret är tillverkat av svenskt stål eller utländskt aluminium. SD-politiker använder det till att "försvara sig" (hota andra).

   Om jag går ut på gatan med en pistol av plast från Kina som ser äkta ut och hotar folk, än om jag har en äkta Beretta, då ändras alltså innebörden i mina handlingar markant?

   Tappa inte fokus från vad som faktiskt är viktigt i sammanhanget.

   Radera
  7. Jordnära, jag TROR att Cornu avsåg att vara lite ironisk. Vad Cornu egentligen gjorde var att belysa att SD-politiker varit och bråkat på gatorna, och att SD givetvis hävdar att det är media som ljuger, eller vinklar eller på annat sätt har fel.
   Så tolkar jag det i alla fall.

   Radera
  8. ErikG, inlägget är till och med taggat med "ironi" för säkerhets skull. En del rinner dock ironi av, som vatten på en gås.

   Radera
  9. Jag glömde för en sekund att Cornu är 70-talist och att han tittat för mycket på Monthy Python. Jag brukar kunna tolka undertonerna, men jag har misslyckats denna gång. =)

   Radera
  10. Måste tydligen till en annan Monty Python-älskande 70-talist för att förstå..
   Jag tycker till och med att beteckningen "ironi" är ironisk i sammanhanget.. även om det nu inte var "ironiska" rör utan stål..

   Radera
 11. Troligen var det ganska idealiskt för SD att den här filmen släpptes nu. Hade den släppts innan SD deklarerat nolltolerans mot rasism så hade det blivit betydligt jobbigare för SD. Med två år kvar till nästa val är det här troligtvis alldeles ofarligt för SD. Bara lite jobbigt.

  Tidningarna försöker återuppliva idén om att SD är rasister och anti-demokrater som man inte skall samarbeta med, inte prata med och istället bara kalla fula saker. Det förefaller dock föga troligt att den strategin kommer fungera bättre än den gjort hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan vara lugn. Det lär ju komma ut en hel del ytterligare filmer inför valet. Det finns gott om material i den här genren.

   Radera
  2. Från 2010? Gud, vad spännande.

   Radera
  3. Ja, på de två år som gått sedan filmen spelades in har ju de som medverkat i filmen utvecklats enormt mycket som människor och lämnat det pubertala stadium de uppenbarligen befann sig i. Antagligen kom en del av den mognaden redan dagen efter i form av en enorm huvudvärk, som om någon slagit dem med järnrör i huvudet, eller?

   Radera
 12. Från en som älskar konspirationsteorier: Undrar vad vår statsminister diskuterade mer än mer statligt stöd åt de båda slasktidningarna när han var på besök förra veckan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske att de skulle låta bli att ta upp unge herr Reinfeldts bråk på löpet i samband med SD avslöjandet?

   Radera
  2. Vakten blev förmodligen avslöjad som under-cover-agent åt SD.

   Radera
 13. *garv* Den vinkeln var unik.

  Jag är lite motvals och försöker varna mina politiska kompisar och andra för att alla plötsliga kriser blåser över och detta inte löser problemet SD utan man måste fortsätta hitta bättre lösningar på de samhällsproblem som ger SD livsluft. Det är svårt att påpeka detta utan att få kommentaren "vadnudå, anser du dem rumsrena?"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag pratade med en vän som är miljöpartist och sitter med i socialnämnder och liknande i kommunen där han är aktiv. Han ser ju i högre grad än de flesta SD-anhängare, de problem som finns i de invandrartäta förorterna. Men han känner att det inte går att diskutera problemen på ett vettigt sätt eftersom frågan riskerar att bli så infekterad. Bland annat på grund av SD.
   Debatten har ju blivit så polariserad. Antingen är man "Nasse-höger" och vill utrota alla andra som inte är "tvättäkta svenskar", eller så är man "PK-maffia" som helst vill konvertera till islam och gå i burqa för att man är en "fosterlandsförrädare".
   Faktum är att det FINNS problem, men problemen är komplexa, och lösningarna är inte så enkla att man kan kasta ut alla "icke-svenskar".
   De lösningar som SD's anhängare föreslår är som att amputera foten om man fått skoskav - för då gör det inte ont längre. Fast vad ska man göra åt fantomsmärtorna?

   Dessutom tycker jag, som är född och uppväxt i 70-talets socialistiska Sverige, att nazism är verkligen osvenskt. Att vilja skada folk på grund av deras ursprung, utseende eller religion, det är något man gör i mindre upplysta delar av världen, inget som vi kloka, smarta och intelligenta svenskar håller på med, eller?

   Radera
  2. ErikG: "nazism är verkligen osvenskt. Att vilja skada folk på grund av deras ursprung, utseende eller religion"

   Jag är inte så inläst på nationalsocialism, men var har du läst att det ingår i den ideologin att vilja skada människor av annat ursprung än det egna?

   Radera
  3. "Anne Franks Dagbok"

   Radera
  4. Det handlar inte om att vilja skada dem, bara att få bort dem härifrån. Sedan bör svenskar som vill ha mångkultur emigrera till t.ex Brasilien eller USA, det finns bara ett Sverige men ett otal ghettoländer med blandad befolkning. Åk dit istället för att göra om Sverige till ännu ett ghettoland.

   Radera
  5. Men jag har alltid undrat, vad är tillåten "svensk" kultur?
   Är julafton, påsk, lucia svenska högtider?
   Är det svenskhet att bekänna sig till import-religionen "kristendom"?
   Är det svenskare om man tror på asa-gudarna (inklusive delarna som uppenbarligen importerats från antikens grekland)?
   Ateister är osvenskar, eller?
   Som svensk, får jag äta pizza, thaimat, hamburgare eller kinamat, eller är det för multi-kulti?
   Hur är det med kåldolmar? De är ju från turkiet, men det var ju Karl XII som tog hit maträtten, så det måste väl vara OK eller?
   Om min granne vill bjuda in oss på fest i samband med det persiska nyåret, måste vi tacka nej då med hänvisning till att det svenska nyåret infaller den 31/12?
   Jag gillar Iron Maiden, men jag misstänker att det är bäst jag hädanefter bara lyssnar på Sabaton?
   Räknas Michael Weihe och Ebba Grön som svensk kultur, eller är det osvenskt?
   Jag har anfäder som kom hit från Belgien för länge länge sedan, för att lära svenskarna gjuta kanoner. Betyder det att jag kommer rensas ut när Sverige ska försvenskas?

   Så snälla, jag har hört så mycket snack om "Svenskhet" och "Svensk kultur", men ingen talar någonsin om för mig vad som är just "svenskt". Ge mig lite guidelines.. förlåt, riktlinjer, tack!

   Radera
  6. http://sv.wikipedia.org/wiki/Jantelagen

   Radera
 14. Men frågan kvarstår, vad skulle de med rören till? De var ju redan 3 mot 1, där 1 dessutom var redlöst berusad?

  Hur många SD-toppar med byggställningsrör krävs det för att slå ner en full invandrare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Desto fler desto roligare kanske?

   Radera
  2. Bara en?
   http://www.youtube.com/watch?v=fxwN_uSk8GQ&feature=fvwrel

   Radera
  3. oppti, du har uppenbarligen inte sett filmen som det hela handlar om. Surfa in på expressen och kika!

   Du har väl förmodligen enbart sett den här versionen:
   https://www.youtube.com/watch?v=IdFDhaYTPkY

   Radera
  4. Fördomar frodas! Klart jag sett filmen , men inte upplevt stämningen som låg i luften. Lätt att döma när man har sin ställning klar. Jäv-ligt lätt!

   Radera
  5. Stämningen var naturligtvis inte speciellt trevlig eftersom tre fullvuxna män var på väg att ge en ensam full invandrare stryk med byggställningsrör. I filmen framgår det tydligt att SD-topparna njuter av situationen. Vad är det för fördomar du pratar om?

   Radera
  6. De skulle nog bara träna den där japanska kampsporten Aikido...

   Radera
  7. Här kan man se de rörelser de avsåg att utföra:

   http://www.svenskaikido.se/

   Radera
 15. Har inte den enväldige Cornu bestämt att beteckningen SD inte får finns på denna blogg ??

  SvaraRadera
 16. Cornu... oavsett järnrör eller stålrör så påverkas inte kärnan i nyheten. Detta är vedervärdiga individer som går runt och provocerar och kallar andra för kvädord. De är exempel på hur enkelt ett gäng av inbördes beundran begår övertramp från vad som borde vara konstruktivt om invandringspolitiken till rent huliganbeteende.

  Förresten så vore det bra om SD (och alla dess älskare) förstod innebörden av invandrare, och varför de är här. Flyktingar är här för att de har en ganska tråkig situation. Krig och brott mot mänskliga rättigheter, i sina hemländer, och inte sällan på grund av västlig interventionism. Sen har vi arbetskraftsinvandrare, vilka är här för att arbeta och utbilda sig och dra sitt strå till stacken... mer än Svensson själv. Att dra alla över en kam och kalla dem invandrare, må så vara, men att uttala sig starkt negativt om dem som grupp och påstå att de alla kostar pengar är en ren lögn. Många bidrar med mycket, för att inte tala om det stora svenska exportföretaget jag arbetar på. Dessa individer bidrar betydligt mer till Sverige med sin ingenjörskonst än SD:s politikerskum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du begår ju själv exakt samma misstag och drar alla SD are över samma kam och även Svenssons, har du mer rätt en någon annan att grovt generalisera?

   Radera
  2. De toleranta tolererar inte oliktänkande!
   Polariseringen som vi ser är skadlig i sig.
   Vi kan inte lösa all världens problem , speciellt inte om vi envisas med att sätta vuxna människor på SFIs skolbänkar för att lära sig det udda Svenska språket. Lös problem där de uppkommer eller i dess närhet!
   Vi är inte goda bara för att vi försöker vara det!

   Radera
  3. Jag tror personligen att SD är den starkast polariserande kraften i den svenska politiken idag.

   Radera
  4. Det finns säkert en och annan trevlig SD:are, likväl som det finns flera grader i helvetet. Men inte ens en liten liten del av partiet förmår att skilja på invandrare och invandrare när budskapet som ges gång på gång inte pekar på annat än att människor av icke svensk härkomst kostar mer än de tillför. Att SD sedan faktiskt lyfter ett stort samhällsproblem när andra lägger locket på, det är bra, men tyvärr så gör de det med ord och propagande som triggar igång den typen av beteende vi sett från Stockholm.

   Att nisse inte får köra truck på den nedlagda smedjan som lagts ned och flyttat till Kina, eller att Agda får sämre äldreomsorg pga minskad tillväxt, det är inte invandrarnas fel, snarare ekonomernas och kapitalisternas. Att däremot Lisa och Anders flyttar pga att det är för våldsamt i Rosengård, det är politikernas fel, och jag håller med oppti, vi i Sverige kan inte lösa hela världens problem, och på många håll är saker och ting utom rimlig kontroll. Här skulle man vara betydligt hårdare i sina krav på investerade bidragspengar.

   Men... vi har också utbildade människor från olika länder som är här och arbetar, och var och en ska komma ihåg att de inte får ett skit av Agdas eller Nisses välfärd från den svenska staten. Arbetskraftsinvandrare måste snarare öppet redovisa att de har minst 100 000:- på kontot innan de ens får en prövning om arbetsvisum.

   Radera
  5. Det låter på samtliga inlägg här som att Gammel-Media är det enskilt största problemet i alla fall när det kommer till polariseringen.

   De säger i stort att det inte finns problem, de lägger locket på, smutskastar allt och alla för allt, Och i denna vänster sörjan ska Svenskar och invandrare försöka komma överens med en kollapsande Euro och nerlagd försvarsmakt, lycka till med det Sverige! När de flesta kommentarer här visar mer transparens på området en vad Stasi-media har hasplat ur sig på 20 år då blir det ganska tydligt vem som sätter käppar i hjulet.
   Vad det mig anbelangar är jag inte så orolig för polariseringen i sig jag anser att Svenskar är väl utrustade med en gedigen känsla för Diplomati och kommer resonera sig fram till den optimala lösningen på detta känsliga ämne oavsätt politisk tillhörighet för att vår nation att bli trivsam för samtliga. Men det förutsätter naturligtvis att man får prata utan att bli placerad i något fack som Media har uppfunnit.

   Radera
  6. Det var inte media som uppfann nazismen. Det är inte ens media som filmat den här sekvensen. Ingen vinkling existerar överhuvudtaget. Var och en kan se filmen och dra sina egna slutsatser.

   Radera
  7. Sant men det är du och jag som står på varsin sida av ett problem vi inte skapat och motarbetar varandra efter bästa förmåga och Media står och tittar på och väljer att fortsätta polarisera istället för att objektivt förmedla nyheter i ämnet för att således moderera lite så framsteg kan ske och de gör de inte.
   De väljer helt självmant att se splittringen hos de Svenska folket och invandrarna och sälja lös nummer på detta, de vill behålla sitt pressstöd, de vill ha makten över folks beslut, de vill ha kontroll, de är fullt medvetna om att vårat samhälle är på dekis och de vill skylla ifrån sig på någon, Invandrare, rasister, de skiter i vilket så länge inte folk tänker på att problemet ligger hos den inkompetenta Stasi-Oligarkin Regering/Media du tror väl inte på allvar att de kommer ta på sig någon skuld i detta.Nej du min vän det blir du och jag som får stå för den notan, Fast de som får betala dyrast är de nyanlända.

   Sen skrev du att media inte uppfann Nazismen och det stämmer säkert men de var en del av den om jag inte missminner mig så var Göbbels ovanligt duktig på sitt jobb söndra och härska taget från Niccolo Machiavelli anses ju tillhöra Nazismens grundpelare, men om inte jag ser helt fel så är det detta som nu händer mitt framför ögonen på oss eller varför argumenterar du?

   Radera
  8. De problem som finns kopplade till invandring är segregation och klassklyftor. De problemen är stora och behöver åtgärdas - självklart. Sverigedemokraterna angriper dock inte strukturella problemen, de angriper individerna.

   Såvitt jag kan se så är personer som Soran och Zlatan en tillgång för vårt land. SD-topparna hävdar dock att de inte ens bör se Sverige som sitt land och kan vänta problem i framtiden (underförstått när SD har mer makt). Den polariseringen står SD för.

   Anledningen till att jag argumenterar är att jag tror benhårt på alla människors lika värde. Min morfar tillhörde motståndsrörelsen i ett av de länder som nazisterna ockuperade. Han hamnade i koncentrationsläger och hans historier därifrån ska ingen behöva höra.

   Alla pålästa och godsinnade människor i det här landet vill undvika en utveckling där dessa bruna mörkermän får makt. Journalisterna är inget undantag.

   Radera
  9. Jo SD angriper visst de strukturella problemen genom att flytta kapital från ett ställe till ett annat som de anser är viktigare som skolan där de ser att integrationen spelar stor roll och klassklyftor kan förebyggas genom god utbildning.
   Att man inte är överens med de andra partierna om hur man ska fördela resurserna är en annan fråga.

   Men du svarar här inte på vad jag anser är en av grundbultarna till problemet Stasi-Medias roll i polariseringen mellan Svenskar och invandrare eller Svenskar mot Svenskar helt beroende av vad som för stunden media vill flytta fokus till/från du gör ju själv det genom att använda Zlatan/Soran i en fråga ang Medias intresse av att hålla igång en konflikt som alla andra utan dem vill lösa.
   Ja Soran/Zlatan bidrar till ett bättre samhälle och? Vad hjälper det med enskilda individer som gör något positivt när vi diskuterar stora samhällsfrågor och det som följer med dem socio/ekonomiska/ kulturkrockar och dylikt Media är starkt bidragande till informationsflödet och bör därvidlag axla sitt ansvar att vara en del av lösningen och inte en del av problemet och de gör de inte trots att det är massa skattepengar inblandat.

   Jag är alltså inte i mot att du argumenterar klart som fan du ska det vad jag menade är att vi argumenterar på varsin sida av något vi inte skapat och som vi inte vill ha. Någon av oss.

   En sak är säker Göbbels var inte en del av lösningen.

   Radera
  10. Den typen av halvhjärtade politiska förslag som SD har är bara en del av den fasad som de är tvungna att ha som politiskt parti i riksdagen. De är i huvudsak ett enfrågeparti där grundbulten är att stänga landets gränser. Den uppsjö av uppenbart rasistiskt uttalanden som kommer från alla delar av partiet spelar självklart också in i den bild folk har av partiet.

   Konsekvensen blir att alla andra partier och parter sluter sig samman kring värnandet om alla människors lika värde. Det är visserligen bra, men får också till följd att ingen tar tag i de grundläggande problemen kring segregation och klassklyftor. Samma mönster syns i alla andra länder där högerextrema eller nazistiska partier växt. Det har utan undantag lett till en ökad polarisering. Så om det är minskad polarisering och mer fokus på sakfrågorna du vill ha, så ska du inte stödja SD.

   Det är lätt att skylla på media och medievärlden har definitivt sina grava brister som även cornucopia är duktig på att påpeka. Glädjande nog är medias makt på väg att brytas med hjälp av nätet. Men det kommer knappast att rädda oss från rasism och det hårdare samhälle som följer när hatet sprids.

   Radera
  11. Vad jag inte kan förstå är följande - om vi har 400 000 arbetslösa personer i Sverige, många med hög utbildning. Väldigt många arbetslösa ungdomar och bostadsbrist där jobben finns.
   Borde vi inte ta hand om dom som redan finns här innan vi tar in fler??


   Tycker detta är en högst relevant fråga, men ställs den offentligt blir man direkt klassad som rasist. Så länge debatten förs på denna nivå kommer SD att öka.

   Radera
  12. Jag tror att din grundsyn, att de som kommer hit behöver "tas om hand", är fel och ett av många de misstag som gjorts i integrationspolitiken. Ett annat misstag är att det tar lång tid innan man får veta om man får stanna eller ej, det passiviserar självklart. Att klumpa ihop alla i ghetton där det i övrigt enbart bor svensk underklass är naturligtvis inte heller helt genomtänkt.

   Med tanke på hur dåligt upplagd integrationspolitiken är så är det imponerande att nysvenskarna i många fall gör succé i arbetslivet. Jag tror att orsaken är den motivation som springer ur att de får en chans som de aldrig hade fått i det landet de flytt ifrån. Men faktum kvarstår, det hade sett betydligt ut om det hade förts en integrationspolitik istället för en segregationspolitik som faktiskt är fallet idag.

   Den grundläggande orsaken till att inte stänga gränserna är att man bör behandla andra som man vill bli behandlad själv. Den dag jag av någon anledning blir tvungen att fly till ett annat land så hoppas jag att andra länders gränser inte är helt stängda.

   Radera
 17. Oavsett om det var s355J2 eller sis 4212 i rören, så är det glömt när det är dax för val. Det finns en anledning till att SD enligt SIFO mfl fn är det tredje eller fjärde största parti om det vore val nu. Arbetslöshet, brottslighet och allmän misstro mot de Gamla partierna. Vi har en enorm poliskår ändå klaras endast 3% av bostadsinbrotten upp (GP förra veckan), rån misshandel mm, allt gör att SD blir starkare. Detta är ett fenomen som de gamla parterna känner till, men efter som ingen visar någon som helst handlingskraft, så vinner SD, vare sig vi vill det eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt korrekt. Och betydligt värre kommer det att bli när det gäller den sociala utslagningen (både vad gäller svenskar och invandrare) och därmed perfekt jordmån för SD.

   Eftersom det kommer bli svårt att hantera den ekonomiska nedgången så är de viktigaste frågorna att lösa segregationen och de ökade klassklyftorna. Både höger och vänster har misslyckats fatalt med detta.

   Det börjar bli dags för cornu att starta ett parti.

   Radera
 18. Tror på galvade järnrör.

  SvaraRadera
 19. Strålande, Cornucopia - en bloggpost helt i min smak! Rätt skall vara rätt, som vi besserwissrar med rätta brukar framhålla.

  Materialfrågans betydelse kan inte nog betonas. Bland annat är det ju så att alla de skämt som förekommit om Socker-Conny och hans järnrör faller platt till marken då det visar sig att Almqvist och Ekeroth beväpnat sig med rör av helt annan metall.

  SvaraRadera
 20. De tog uppenbarligen upp rören för att de kände sig hotade.
  Men det är klart att vi alla skall ställa upp det som Reinfeldt sa när en SD-politiker i Malmö blivit knivskuren.

  Statsministern:
  ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de kände sig hotade, varför muckade då med den fulla mannen? Varför förolämpade de Soran och tjejen som de kallar hora? Varför lämnade de inte platsen? Varför kunde de inte uppföra sig hövligt?

   Om man ser den här filmen och uppfattar det som att de tre SD-topparna är de som är hotade så är man bortom räddning.

   Radera
  2. Av det vi hittills sett framgår det klart att de tog upp rören för det fall de de skulle bli angripna.

   Radera
  3. Om dessa tre fullvuxna män var rädda för en redlöst berusad man med armarna i vädret så förklarar det ju i och för sig deras politiska tillhörighet. Aggressivitet grundar sig ofta i starka rädslor.

   Radera
 21. Massmedias drev verkar lite väl tajmade mot att SD går fram starkt i opinionen.
  Det är bra att man kritisera riksdagsmän som beter sig fult offentligt men varför just nu och så här långt efteråt det faktiskt skedde?
  Snart plockar de väl fram yuotub klipp från politikers tonårstid osv.
  Drevet kommer antagligen att leda till att SD får ännu fler sympatier.
  Jag gissar på 15% i valet 2014.
  Medelsvensson förlåter politiker som svär, super och beter sig illa (som vanligt folk alltså) men de förlåter inte dem som fuskar med skatt och förmåner eftersom vi har världens högsta skattetryck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet i f.. du Tänk att de satte ju Sahlin som högsta höns hon som klippte kontokort och hade sig

   Radera
  2. Fortuneteller: du bagatelliserar filmen grovt. SD-topparna säger bl.a. följande:

   - "Sådana som du kommer att få det svårt i framtiden."
   - "Det här är mitt land, inte ditt."
   - "Det är så härligt att vara ögontjänare."

   Det avslöjar ju dessa herrar som smygrasister rakt av. Eller hur?

   Det börjar med smygrasism, går över till rasism och slutar med koncentrationsläger.

   Radera
  3. Nu var de inte riksdagsmän vid tillfället.

   Radera
  4. Varför skulle deras grundläggande värderingar förändras av att de börjar på nytt jobb?

   Radera
  5. Ja precis, vad spelar det för roll? Filmen visar vilket skrot och korn de är av i vilket fall. SD är ju sprunget ur BSS och andra rent rasistiska sammanslutningar, så ingen borde vara förvånad.

   Jag tyckte det framgick riktigt bra i P1 Kalibers under cover-reportage häromåret vad det är för rörelse. Sedan att man har en medial partiledare som nu påbörjar något spel för galleriet i form av "städa" är en annan femma. Går folk verkligen på detta?

   Radera
 22. en reaktion i nivå med copyriots :D, underbart monsigneur!

  SvaraRadera
 23. EFTERLYSNING :

  Ett antal aluminiumrör som stals från min byggställning, troligtvis av dårar då de underminerade hela byggställningen och utsatte oss äkta knegare för livsfara på måndagsmorgonen när vi skulle börja knega.

  Svar till : Ställningsbyggare nu utan rör.

  SvaraRadera
 24. EFTERLYSNING :

  Ett antal aluminiumrör som stals från min byggställning, troligtvis av dårar då de underminerade hela byggställningen och utsatte oss äkta knegare för livsfara på måndagsmorgonen när vi skulle börja knega.

  Svar till : Ställningsbyggare nu utan rör.

  SvaraRadera
 25. Nu jobbar slaskmedia, inkl SR o SvT för högtryck...tror inte det har nån effekt på vanliga sunt tänkande svenskar.15-20% i nästa val

  SvaraRadera
 26. Rasmus Fleicher har gjort den lysande observationen att Expressen gjort sig skyldig till upphovsrättsbrott då Ekeroth är upphovs man till sin mobilfilm.

  Jag börjar tro att hela det är inlägget är ren produktplacering inför en kommande länsering av Järnrör (TM). Järnrör (TM) är numera ett registrerat varumärke som endast får användas i sammanhang godkända av varumärkesägaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länken är:
   http://copyriot.se/2012/11/15/kent-ekeroth-kan-stamma-expressen-for-piratkopiering/

   Radera
 27. Nu brukar ju de etablerade partierna snart suga upp lyckosamma politiska strömningar från udda missnöjespartier, så man kan nog snart vänta sig att Reinfeldt, Borg och den metalliske Löfven springer Kungsgatan upp och ner med ett helrör i ena näven och ett järnrör i andra, för full hals gastande allehanda rasistiska okväden, för att komma med i kvällspressen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dock inte Bildt som står över alla misstankar, eller möjligen behöver gå på gym först.

   Radera
 28. Vad som ligger bakom läckan är nog det gamla vanliga, intern maktkamp. http://debatt.svt.se/2012/11/14/intern-maktkamp-bakom-lackta-filmen-med-almqvist/ Det var som bekant inte de politiska motståndarna som läckte info om Juholt till tidningarna utan den nu styrande falangen av (s). Fungerade för Löfven sossarna - kan nog fungera för de interna sd-kritikerna också. Om jag ska spekulera så är nog SDU ledningen, Gustav Kasselstrand och William Hahne högeligen misstänkta för läckan. Dröjde inte många minuter innan de angrep Hr Åkesson. http://www.dn.se/debatt/helt-fel-lata-almqvist-ga

  SvaraRadera
 29. Jag tror ärligt talat att inte så många blev förvånade. Det förvånande var väl att de schabblade bort filmen.

  Rekommenderar starkt Henrik Arnstads inlägg:
  http://www.dn.se/debatt/sverigedemokraterna-ar-ett-fascistiskt-parti

  Speciellt om "att ta debatten" med SD. Den debatten de vill föra är av typen "Har du slutat slå din fru än?"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henrik Arnstad definiera fascism så här:• Det pluralistiska och multikulturella samhället ska avskaffas, till förmån för ett etniskt homogent samhälle.
   • Den västerländska demokratin – baserad på universella mänskliga rättigheter och individens frihet – ska ersättas av demokrati baserad på idén om ett ”organiskt samhälle”.
   • Den moderna tidens kosmopolism ska besegras via ett hyllande av autentisk nationell kultur.
   • Insikt måste nås om att de euroepiska kulturerna befinner sig inför ett akut hot, de har nästan gått förlorade. Multikulturalism och multietnicitet undergräver de homogena kulturella och etniska identiteterna i Europa.
   • Den nya fascismen ska presenteras som en innovativ tredje väg, mellan traditionell vänster och höger.
   Problemet med hans definition av fascism är att då går det inte att upprätthålla någon skiljelinje mellan Sd och tex Gyllene Gryning i Grekland eller Jobbnik i Ungern. Dessa två organisationer har betydligt större likheter med trettiotalet fascism än SD. Det som framförallt skiljer trettiotals fascismen från SD är att SD inte organiserar gatuslagsmålsgäng. SD har inget SA. Gatuslagsmåls kampgrupper som fysiskt misshandlar etniska minoriteter, fackföreningsmedlemmar och politiska motståndare. Det är en stor skillnad mellan Gyllne Grynings politiska taktik och SD. Högerpopulister är nog en bättre beskrivning av SD än fascister. Däremot så finns det fascistiska tendenser inom SD, tex inom ungdomsförbundet SDU och hos bröderna Ekeroth. De har tex försökt bygga upp SDL - Swedish Defence League. SD kan ev med den ekonomiska krisen utvecklas åt ett fascistiskt håll men jag skulle inte kalla dem fascister i dag.

   Radera
  2. Ja, jag kan hålla med. Det som saknas är dock bara en SD-milis (De har förvisso en på nätet men det räknas ju faktiskt inte). Låt oss kalla dem "lättfascister"?

   Radera
  3. Med tanke på att SD-topparna enligt egen utsago "älskar att vara ögontjänare" så kanske man inte ska lita allt för mycket på de fina orden. :)

   Radera
 30. Helt imponerande att det finns så många som inte förstår ironi. Hade en lumparkompis som var helt imun mot ironi, trodde länge att han var enda på planeten, men efter att följt denna blogg så märker man att det spelar ingen roll hur tydlig ironin är, det är alltid en bunt med kommentarer från personer som inte fattat.

  SvaraRadera
 31. Röret är ett stålrör. Ytan är gråmatt för att den är förzinkad. Det finns ingen i sverige som tillverkar sådana rör så röret i helt klart importerat.

  SvaraRadera
 32. Ska börja tillverka små damväskor i stål och sälja i Malmö.
  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 33. är ju så uppenbart mediadrevet går på högvarv efter SD fått 9+ %.
  Ok har de betett sig omoget så bör de väl avgå, men mediadrevet är av sällan skådat slag.

  Varför drar inte media igång likadant när våra kära politiker ändrar svensk grundlag genom eu fördrag, vilket är betydligt viktigare.

  Lätt genomskådat.

  SvaraRadera
 34. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 35. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 36. Är själv invandrare...
  Men anser att folk är lika blinda för problemen med invandringen som de är blinda för en bostadsbubbla.
  Sen tror jag att 99,9% av SD:s anhängare tycker att folk som springer runt med "hårda rör" på gatorna är lika mycket babianer som invandrare som bara provocerar folk för att få bråk. En idiot är en idiot även i Afrika, hudfärg har inget med saken att göra. Jag och antagligen många andra invandrare anser att Sverige bör integrera befintliga invandrare i samhället innan vi tar in fler, och med samhället menar jag inte i socialbidrags-fällan.

  En redigeringsfunktion för inlägg vore inget att klaga på heller....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis!
   Men att bara invandrare får säga detta utan att direkt klassas för rasism är ett symptom på frågans komplexitet.
   Segregation och ojämlikhet gillas inte av mig. Men vad händer när allt fler hamnar innanför gränserna men utanför arbetsmarknaden? Oavsett orsak!
   Race to the bottom!

   Radera
  2. Etnisk renhet innebär inte per automatik god ekonomi. I så fall hade Nordkorea varit en stormakt idag.

   Radera
  3. SD har givetvis en hel del rasism i sina led, men de har självfallet rätt i att vi måste ha en återhållsam invandringspolitik och så länge övriga partier förespråkar en "generös" invandringspolitik (vilket i praktiken är detsamma som att de vill förvandla Sverige till ett socialdarwinistiskt helvete) så fyller SD en funktion.

   Dock har SD ingen ideologi som är någonting värd. Sverige behöver ett ekosocialliberaldemokratiskt parti som tar de ekologiska gränserna på allvar och vågar säga att vi skall ha en återhållsam invandringspolitik snarare än en "generös" sådan.

   "En ut, en in" är en synnerligen sund princip i en värld som redan har fått känna på tilltagande ekonomiska och social problem på grund av tilltagande energibrist och en del annat. Alla människor kan inte bo på Lidingö eller Orust för att de tycker att det låter lockande. Men våra politiker förmår inte dra de enklaste av slutsatser.

   Radera
  4. Den effekt SD får är att de andra partierna sluter sig samman i gemensam front för att skydda det mänskliga värdet. Det innebär definitivt inte att gränserna stängs, om du inte märkt det. Om man vill stänga gränserna vore det betydligt mer effektivt att arbeta politiskt för det i ett etablerat parti än att skicka in ett gäng avdankade skinheads i riksdagen. Deras återkommande prat om etnisk renhet och annan naziglorifierande propaganda leder enbart till polarisering och hat.

   Radera
  5. Stämmer bra det BO. Effekten av (sd):s intåg blev Reinfeldts "vi samarbetar inte med rasister" och uppgörelser med (mp) om att papperslösa ska få gratis sjukvård och skolgång trots att de egentligen skautvisas, samt att alla dammluckor öppnats vad gäller invandringen.

   De etablerade partierna lär knappast sluta med sin reflexreaktion bara för att (sd) fått 11% eller 15% eller 20%. Istället blir det ännu öppnare gränsern, ännu mer invandring och ännu mindre integration för "man samarbetar inte med rasister". Alla skribenter har tydligt skrivit att öht vilja begränsa invandringen är bara något som rasister gör.

   Radera
  6. Dels kan jag nog faktiskt tänka mig att åtminstone något av de etablerade partierna av olika skäl går med på att en återhållsam invandringspolitik är sunt i nuläget. Dels så förespråkar jag ett nytt parti som kan utgöra ett bättre alternativ till bland annat Miljöpartiet, Centerpartiet och Sverigedemokraterna. Det är fånigt att tro att det inte går att få in ett nytt parti i Riksdagen. Det är enkelt, eftersom ingen tror på de nuvarande partierna. Utom lite dementa idioter som snart trillar av pinn.

   Radera
  7. "Alla skribenter har tydligt skrivit att öht vilja begränsa invandringen är bara något som rasister gör."
   Dom är idioter, vad mer kan man säga.

   Radera
  8. De förefaller vara totalt omedvetna om alla begränsningar i tillvaron. Det kommer för all evighet alltid finnas tillräckligt med mat, vatten, energi, betong, metaller och alla andra slags resurser till gränslösa mängder människor. Det kommer i all evighet alltid finnas mer land att bygga bostäder och dra vägar på. Det kommer i all evighet alltid finnas arbete åt alla som vill ha arbete (och vill de inte arbeta så måste de göra det i alla fall, även om allt som behövs kan produceras med robotar). Och folk kommer för all evighet alltid att älska att leva i ett land som har 10.000 invånare per kvadratkilometer. Djuren kommer också ha jättemycket utrymme att bre ut sig på även om Sveriges befolkning ökat till en miljard. Det garanterar miljöpartiet de gröna.

   Dessutom kan ingen konkurrens från låglöneländer ge oss allvarliga ekonomiska problem. Våra politiker klarar i alla lägen av att skita ur sig mer arbeten och bostäder. Visserligen har de inte klarat av det de senaste tio åren, men det är irrelevant.

   Radera
  9. Men om vi nu i ekologisk anda ska stänga gränserna för människor, är det inte också då rimligt att stänga gränserna för varor och naturresurser?

   Radera
  10. Det handlar inte om att stänga gränserna utan bara om att se till att bevara en befolkningsstabilitet. Man kan ha begränsningar på folkvandringar utan att det orsakar ekonomisk kollaps men man kan inte stänga gränserna för varor och naturresurser utan att ekonomin kollapsar. Det finns inga länder som klarar sig utan import och det vore ännu mer taskigt mot småländer som Luxemburg, Island och Andorra om de inte fick importera något.

   Jag har inga allvarliga planer på att propagera för ett utträde ur EU. Vi kommer med all sannolikhet fortsätta vara medlemmar i ett enormt stort land och inte ens EU kommer klara sig utan omvärlden. Men det är varor och naturresurser som länder har kritiska behov av att byta med varandra, inte folkmassor. Vill man byta folkmassor med varandra kan väl det också vara okej, men det måste ske på välplanerade sätt. Det är bara idioter som tror på anark-oordningar.

   Radera
  11. Du läste fel, jag skrev "ekologisk anda" och inte "ekonomisk anda". Ekologin skulle inte kollapsa bara för att vi stänger gränserna för utrikeshandel.

   Radera
  12. Jag är ingen ekologist. Ekologin är väldigt viktig, men människan är det främsta målet för mig. En alldeles kraschad ekonomi vore tuff för människorna men sannolikt också för miljön, eftersom människorna skulle trasha miljön innan de dog.

   Radera
  13. Så du prioriterar människan över ekologin? Och vilken planet hade du tänkt att människan ska leva på?

   Radera
  14. Ekologin är ingen absolut. Man kan ha mer eller mindre ekologi och ändå fortleva tämligen väl. Man kan också förändra ekologin kraftigt utan att få det märkbart sämre. Människan har fått det bättre genom att förändra ekologin, exempelvis när hon ägnat sig åt jordbruk.

   Man måste skilja på medel och mål. Människan är för mig det främsta målet. Ekologin är något man behöver för att kunna ha ett bra liv.

   Självfallet har andra arter än människan också ett större eller mindre egenvärde, men det är oundvikligt att politiken först och främst handlar om människan. Det är bara människor som kan rösta, politiken blir därför inte mer moralisk än människor gör den och människor är inga gigantiska moralatleter. Och så är det inte särskilt orimligt att anta att värde har något med medvetande att göra och på det området hävdar sig människan väl.

   Radera
  15. Ditt bästa exempel är att människan fick det bättre av att ägna sig åt jordbruk, men forskningen visar ju tvärtom att människors hälsa försämrades radikalt, ojämlikhet uppstod och det dagliga arbetet blev betydligt tyngre när människor övergick från att vara jägare/samlare till att vara jordbrukare.

   Dessutom är det väl vid det här laget välkänt att jordbruket i många delar av världen ger en tillfälligt ökad bärkapacitet för en yta men att det över tiden sliter ned markens produktivitet så att bärkapaciteten långsiktigt istället blir lägre än vad den var från början? Mullhalten och jordens levande organismer slits ned av monokulturer trots naturgödsling och växtföljd.

   Har du inte läst på ordentligt?

   Radera
 37. Har blivigt rånad på stockholms gator ca 4 gånger då jag bott i stockholms innerstad mestadels av mitt vuxna liv. Alla gånger av invandrare. Nu är ju det dock så att de flesta av de sk invandrarna också är fattiga, så jag är inte dummare än att jag inser att även fattiga svenskar skulle kunna ha begått dessa brott. Nu är ju verkligheten som den är dock. Har fått springa för livet för att undslippa med livet från dessa invandrargäng. Tror säkert yxikaxi sitter och säger(som aldrig haft flåset och hjärtat i halsgropen med dödsskräck) säger tja tja, inte så farligt.
  Trots detta har jg absolut inget emot invandring, men gränser finns ju, speciellt ekonomiskt. Min bästa väns mamma invadrade, och det är jag tacksam för.
  Röstade på SD, för nu är det nog med det. Och jag är inte f.b någon rasist för det.
  Vi får sortera ut hur vi ska lösa detta innan vi gåt vidare.
  För övrigt röstade jag mest på SD som protest, och kommer fortgörande göra så.
  Reinfeldt har inga problem sälja ut sverige till eu mnaffian, närhelst det passar. Tror han har mandat ändra svensk grundlag hur som helst.

  ok tack för ordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du är kanske inte en rasist. Bara en s.k. "nyttig idiot" i rasismens tjänst. De som röstade nationalsocialisterna till makten i Tyskland på 30-talet hade också världens bästa bortförklaringar.

   Radera
  2. ehh - har också bott i Stockholms innerstad hela mitt vuxna liv och har aldrig blivit rånad, jagad eller varit i slagsmål - trots ett "vidlyftigt" liv på krogen..

   är vi då 1-1 i anektodiska exempel??

   Radera
  3. Haha :)

   Sen ska man väl också komma ihåg att Sverigedemokrater ljuger lika lättvindigt som de svingar byggnadsställningsrör.

   Erik Almqvists lögnvals har hittills gått såhär:
   1. Jag har absolut inte sagt så. Jag har absolut inte gjort så.
   2. Jag minns inte ett dyft av den aktuella natten.
   3. Jag tog upp rören för att försvara mig.
   4. Jag tog upp rören på skoj.
   5. Jag tog upp rören för att försvara mig.

   Nu har det förflutit flera timmar sedan han senast ändrade version så en ny är förmodligen på gång.

   Radera
  4. Kunde du historia skulle du veta det aldrig är de man uppfattar som farliga politiskt som är det. Det är alltid de som uppfattas som normalt som är det. I tyskland var det mycket onormalt vara icke röstande på hitler.

   Samma sak nu, det smyger alltid på innifrån. Har du missat hur mycket fascismen smyger på just nu ? (vet du inte definitionen? )Och det behövs inte en nazistlogga för att kvalificera. Har du missat det, tycker jag synd om dig. Har du missat det har du förmodligen missat hur du ska skydda dig ekonomiskt.

   Stackare.

   Tror du för ett ögonblick din regering agerar för att tillvarata dina intressen, som de borde kan vi snackas vid igen om ett par år. Lycka till.

   För övrigt se till att tömma bankkontot och skicka till staten för de behöver mycket att dela ut, både i bonusar och till nyanlända.

   Radera
  5. "I tyskland var det mycket onormalt vara icke röstande på hitler."

   Det låter som Breivik-logik.

   Radera
 38. nu har vi ju en fabrik i Sundsvall, Kubal, som tillverkar aluminium. Så visst kan ett ev rör komma från Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aluminium är ett grundämne, det kan inte tillverkas. Däremot förädlas.

   Radera