Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2012-11-28 09:22

PA Resources mot konkurs?

PA Resources verkar vara på väg mot konkurs. Om inte 90% av konvertibelinnehavarna konverterar sina räntebärande konvertibler till aktier bedömer bolaget att det är rekonstruktion eller konkurs som gäller.Bolaget skriver:
"Om de föreslagna transaktionerna inte genomförs är det styrelsens bedömning att bolaget kommer att tvingas in i en formell rekonstruktionsprocess eller försättas i konkurs vilket kan innebära att ägarna av konvertibler kan komma att förlora hela eller delar av sin investering."
Nu kan jag ha missuppfattat, då jag inte följer bolaget sedan länge, men konvertiblerna konverteras till aktiekursen 8:52 SEK per aktie. PA Resources handlas idag till 0:20 SEK per aktie . Vad man begär är att konvertibelägarna tar en förlust på 97.6% och dessutom sedan deltar i en nyemission som stoppar in ännu mer pengar i bolaget.

Tror nog att det blir konkurs.

Tur man sålde majoriteten av innehavet 2006 - 2008, när man fortfarande kunde få ut runt 70:- SEK för aktien, och resten 2009 - 2010 (tror jag). Glöm aldrig att en vinst inte är en vinst förrän den realiserats, plockats ur marknaden och omsatts i något verkligt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Aja, skönt att få ett förlustavdrag iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om folk vill ha förlustavdrag så har jag en lysande affärside - starta aktiebolag och leva loppan för aktiekapitalet;)

   Radera
 2. Lägg till skattad, på listan när det verkligen blivit en vinst. Jag har erfarit det och du med tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, snälla någon. Mycket skatt blev det. Numera är ju allt i KF/ISK, så skattesituationen är mer förutsägbar.

   Har iaf betalt min skuld till samhället (de där ca 4 MSEK det kostar att få fram en högutbildad svensk) när man även räknar in moms och löneskatterna.

   Radera
 3. Konvertiblerna handlas kring 38 kronor så någon tror lite på dem fortfarande.
  Går det räkna ut hur mycket konvertibelägarna kan få ut vid KK? Kanske dags att fynda? ;)

  SvaraRadera
 4. Teckningskursen är 0.15 för konvertiblerna och obligationer handlas till 38% av nominellt. Så att köpa konvertiblerna och teckna motsvarar ett aktiepris idag på 0.07. Vid konkurs så kommer konvertiblerna bli värdelösa då de är efter övriga obligationer i ranking.

  Tror trots det att det kan bli tufft att få 90%. många trötta och ointresserade konvertibelägare där ute...

  SvaraRadera
 5. Teckningskursen är 0.15 för konvertiblerna och obligationer handlas till 38% av nominellt. Så att köpa konvertiblerna och teckna motsvarar ett aktiepris idag på 0.07. Vid konkurs så kommer konvertiblerna bli värdelösa då de är efter övriga obligationer i ranking.

  Tror trots det att det kan bli tufft att få 90%. många trötta och ointresserade konvertibelägare där ute...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det verkligen så att de är efter övriga obligationer? Bägge är väl oprioriterade och har ingen inbördes ranking? Det är iaf så jag tolkar beskrivningarna av prioritetsrankingen.

   Frågan blir då att göra en korrekt bedömning om vad företaget har för skulder och realisationsvärdet på deras tillgångar - något som kan vara tämligen svårt för en utomstående.

   Radera
 6. Tydligast exempel på rankingen utan att börja referera till själva dokumenten är priset. 2013 obligationer handlas till minst dubbla priset mot konvertiblerna av en anledning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Isf antar jag att det är vilkorade fordringar eller något sådant, jag ser inget i lagen som gör att dessa fordringar annars skulle få lägre prioritet än oprioriterade fordringar.

   Radera
 7. Vid en eventuell konkurs har konvertibelägare företräde (förmånsrätt) framför aktieägare men inte framför ägare av vanliga obligationer.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Konvertibel

  SvaraRadera