Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2012-11-06 09:54

"Ingen president har blivit omvald med..."

Det sägs att ingen amerikansk president blivit omvald med arbetslöshetssiffror högre än 8% och med nuvarande 7.9% så har ingen president blivit omvald sedan FDR. Så där kan man hålla på och mönstermatcha i all evighet. Det finns tusentals, rent av miljontals faktorer man kan titta på och säga något om vad som sägs avgöra presidentvalet i USA. Vilken delstat, vilket valdistrikt, vilken längd på presidenten etc. Men detta visar förstås bara på att man är en fool of randomness och söker mönster där mönster inte finns.


Via bloggrannen, professorn i matematisk statistik Olle Häggström, så tipsas vi om nedanstående utmärkta XKCD-strip, som sammanfattar det hela alldeles utmärkt.
Källa: XKCD Licens: Creative Commons Attribution Non-Commercial 2.5
Verkligheten är alltså att all sådan här argumentation bara visar att man har med en mönstermatchande idiot att göra.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Apropå sk teknisk analys så finns här stora paralleller med serien...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och nej.

   Vid all trading så använder man t ex stop-loss och andra strategier runt ikring för att minimera skadorna eller säkra vinsterna. Man sätter sig inte bara med armarna i kors och förlitar sig på historiken.

   Radera
 2. Ja, den är bra.

  En kort fråga bara - anser du att din blog är "Non-Commercial", enligt Cc-licensen på bilden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bedömningsfråga. Det har väl oftast tolkats som saker man måste betala för att läsa. Här är det gratis att läsa.

   Radera