Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2012-11-26 10:11

Ännu ett nytt besöksrekord

För tredje veckan på raken blev det nytt besöksrekord på bloggen.


Enligt Google Analytics var besöken 26 261 unika besökare fördelat på 93 234 besök och 173 073 sidvisningar. Färre sidvisningar än förra rekordet, men den veckan hade jag en enkät, vilken gör att man får 10 000-talet extra sidvisningar på grund av en bugg för mobila plattformar. Men både unika besökare och besök slog rekord.

Antalet riktiga sidvisningar registrerade på servern steg enligt Blogger till 205 908 och har nu alltså passerat 200 000 på en vecka.
Den normala veckofördelningen
av sidvisningar. Högst på måndag-tisdag,
lägre på onsdag-torsdag och faller
från lunch på fredag för att alltid vara
som lägst på lördagar. Återhämtning
på söndag kväll.

Jag kliar mig i huvudet och ser inte riktigt varför. Jag har inte varit i media på sistone. Proportionerna mellan olika plattformar är identisk, så det handlar inte om att fler även gått in med nyinköpt mobil enhet på sistone. Jag hittar inte heller några nya besökskällor som länkar till bloggen, utan om trafiken stiger så är det organiskt.

Naturligtvis är detta kul. Snart är julen här och under julveckornas ledighet kommer trafiken att minska, även om bloggen fortsätter publicera flera nya inlägg om dagen, precis som vanligt.

Tappar läsare gör jag iaf inte, tvärt emot vad mina hatare vill påskina. Kanske dags för ett nytt ord? Cornuhaverister och inte bara penningsystemhaverister?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Du har glömt att justera för BNP, dessutom var det en mer helg denna månad osv osv. :)

  SvaraRadera
 2. Många har blivit oroliga - av olika anledningar- under sista månaden. Vart ska de ta vägen om inte till dig? ;-)

  SvaraRadera
 3. Det räcker med att tipsa om din blogg till någon som är intresserad av samhälle /ekonomi för att den personen ska börja läsa och även tipsa vidare. Ringar på vattnet. Snart är du förhoppningsvis större än DN.se, men troligen fortfarande mindre än Blondinbrudens superblogg (eller vad de kan tänkas heta).

  SvaraRadera
 4. Jag tror fler och fler börjar inse att verkligheten inte stämmer med den bilden som media och regeringen vill måla upp. Det blir då naturligt att man söker sig till andra informationskanaler än de traditionella. En ifrågasättande sajt som tar upp många ämnen som berör vanligt folk blir då populär, speciellt som den också ofta har en egen analys.
  Det enda ämnet som inte tas upp på sajten, mer eller mindre, är immigration och det är tveksamt om det behövs efter som det finns ett flertal sajter som behandlar detta ämne ifrån alla möjliga infallsvinklar. De ökar också i popularitet, precis son din sajt.

  Fortsätt i samma stil, dina siffror lär stiga i samma grad som världens ekonomi sjunker...

  Lycka till !

  SvaraRadera
 5. Kul att du har många läsare.

  Dock, en blogg som hävdar att den levererar, citat: "raka fakta", får åtminstone mig att våga ifrågasätta och vara kritisk. Uppenbart är att den som inte stryker medhårs får veta att den är en konspirationsnöt, penningsystemhaverist, bergsbestigare på Mount Stupid och nu även Cornuhaverist...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bloggvärlden är ett fall för Noam Chomsky. Tyvärr måste man ju numera snuttifiera och förenkla saker och ting för att folk ska läsa. Även denna blogg lyder tydligen under samma naturlag som nyhetsflödet i övrigt.

   Radera
  2. Hear hear!
   Jag gillar Cornucopias texter för de är så tydligt färgade utan att vara politiskt styrda.
   Han har en like i SVD som också skriver bra utan att förstå, eller lyckas förklara, hela bilden, Andreas Cervenka.
   Men jag läser dem bägge med nöje!

   Radera
  3. Det är skillnad på att förstå och kunna förklara.

   Bara för att man själv fattar, så kan man inte nödvändigtvis förklara för andra, även om det är "självklart". Det beror ju på att man dels behöver en viss pedagogisk nivå, eller talang, och dels för att man egentligen behöver kunna mer än bara förstå själv, för att kunna förklara det på ett bra sätt för andra. och ju mer komplext ämnet är, desto mer grundläggande kunskap krävs ju också.

   Penninghaveristerna gör det hela väldigt enkelt för sig, det är mer komplicerat än de vill få det till, inte minst är ju bristen på den hyperinflation vi borde ha enligt deras världsbild, ett tydligt bevis på det. Jag har försökt förklara för dem förut, utan framgång, och har numera gett upp. Cornucopia gör helt rätt som försöker ignorera dem så gott det går.

   Radera
  4. Ur okunskap föds ignorans, ur ignorans föds hat, ur hat föds mer okunskap...

   Radera
  5. Trams!
   En räcka med ord som inte det minsta behöver implicera varandra. De visar bara på enkelspårigt, fördomsfullt tänkande och papegojrabblande hos den som uttalar dem. Tänk efter istället, det kan du ju.

   En annan floskel som ryckt undan marken för många stackars mobbade är "Det är aldrig ens fel att två slåss"


   Radera
  6. Greenious, jag tror du har blandat ihop saker en smula. De penningsystemhaverister Corny refererar till brukar generellt inte förkunna någon kommande hyperinflation. Möjligtvis påstår de att denna inflation redan inträffat, en slutsats som är lätt att komma fram till genom att betrakta exempelvis bostadsbubblan. Kanske är det svårt för vissa att se, men inflation är just vad det är, driven av "krediter".

   Om du letar efter hyperinflationsprofeter ska du leta i det läger av penningsystemhaverister man återfinner hos guldbaggarna. Här är Corny själv delaktig som andlig ledare (även om han vad jag vet inte ägnar sig åt hyperinflationsskrämsel).

   För du vet, det är skillnad på penningsystemhaverister och penningsystemhaverister. De värsta är såklart de som fått nog av mammondyrkarna och föreslår ett system mer inriktat på liv och människors välbefinnande. Guldbaggeri som i sanningens namn bara är ytterligare ett sätt att dyrka mammon är ju naturligtvis den acceptabla formen av haverism.

   Radera
 6. Prova googla på "bostadsbubbla" och din blogg kommer upp som andra länk. Jag tror där kan vara en del av förklaringen. Själv började jag läsa din blogg för några veckor sedan, jag funderade på att köpa en bostadsrätt men budgivningen gick trögt. 200 000! under utgångspriset blev slutbudet. Säljaren vägrar sälja för detta pris och bostaden har redan varit uppe länge på booli 300 dagar(men bara 60 dagar på hemnet?)Jag började därför googla på bostadsbubbla, och hittade din blogg. Nu är jag fast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väljer en mäklare att plocka bort objektet från hemnet så nollställs "antal dagar", dock på Booli ligger det kvar och således ser man om det legat längre. Dock ett varnings finger är att man kan göra så att det nollställs på Booli med..

   Radera
 7. Skulle vara kul att se om antalet hatare ökar med antalet läsare?
  Eller ökar läsarantalet men hatarantalet kvarstår på samma nivå?

  Jag vet i alla fall att jag har dragit hit ett dussin sporadiska följare till din blogg. Håller inte alltid med om vad du skriver och känner mig ganska ofta träffad av din härliga sarkasm, men älskar hellre än hatar =). Så kommer även i fortsättnignen att läsa och rekommendera bloggen till andra.

  Själv följer jag inte media som DN/SVD/Expressen/Aftonbladet utan jag tar mig endast dit om jag får länk med intressant innehåll. Dvs jag går aldrig dit som nyhetssökare utan endast på uppmaning. Jag söker i stället aktivt efter nyheter som intresserar mig på andra håll. Bloggar som din är ett av de oaser jag tar mig till. Det som din blogg och många andra bloggar har gemensamt är inte bara en analysförmåga som jag uppskattar utan även en oas av länkar/källor bland kommentarerna likväl som i blogginläggen som man helt enkelt inte återfinner i normal press. Jag fattar inte hur gammal media fortfarande överlever utan att ha någon som helst källhänvisning vid sidan om TT/AP/osv.

  det irriterar mig ofantligt att läsa en nyhetsartikel om en ny medicinsk undersökning som visat på ditten eller datten utan att ens få en länk till berörd undersökning. En artikel som allt som oftast dessutom har mängder med helt uppenbart felaktiga amatörtolkningar och citat tagna ur kontext.

  Detta är en irritation som jag tror grundar sig i att jag tröttnat på att bli matad med färdiga nyhetspaket. Det uppmanar inte till egen tanke och känns för mig onödigt.

  En tanke är att fler och fler människor börjar bli mätta och speciellt då i samband med koncernkombinerade mediadrev som det mot SD på senare tid (var bara en slump att det var det drevet handlade om den här gången). Kanske är det så att en överdos av matandet är det som driver folk från snabbmatskedjorna till kedjor med lite mindre hel och halvfabrikat.

  Ser du historisk mindre (ihållande) upptick i läsarstatistiken efter ett större mediadrev? Inte i direkt anknytnign till drevet utan kanske med en smula fördröjning.

  Av vad jag har förstått av de jag har tipsat om till exempel din blogg så tar man inte till sig bloggen direkt, utan växer in i det efter en vecka eller tre.

  SvaraRadera
 8. Varselvågen = företag har mindre och göra och anställda får mer tid för surfande

  SvaraRadera
 9. Lars: Tänkte fråga dig förra veckan om du behövde lite extra pengar till julklappsinköp eftersom du publicerade många inlägga som var intressanta och eller fick mycket uppmärksamhet. Liknande antalet poliskontroller inför kostsamma helger i vissa länder där polisen själv behåller bötesbeloppen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, just nu är annonsplatserna sålda till fast pris, så antalet sidvisningar drar för tillfället inte upp intäkterna.

   Ah, minns när jag en gång blev stoppad av tyska poliser i Puttgarten. Jag hade dubbdäck. De blev väldigt besvikna när jag sade att jag inte hade några kontanter att betala böterna med och suckade något om "then ve haf to do papierenwork". Annars hade de tänkt ta 100 euro kontant utan pappersarbete och släppa ombord mig på färjan...

   Radera
  2. Jag har frågat ryska "Militsia" samma sak fler gånger, och då menade de på att de skulle köpa cigaretter för pengarna.

   Radera
 10. Hehe, så nu är du helgarderad mha Safari, även när du har fel så har du rätt. ;)

  Skämt åsido, gammelmedia gräver sin egen grav. Mycket tror jag beror på att de i allt mindre omfattning är objektiva. Nu har de förvisso alltid varit färgade åt endera hållet, men de senaste åren känns det allt mer krystat, man försöker allt mer desperat trycka ned sina åsikter i halsen på sina läsare.

  Möjligen har det alltid varit så illa, och att friheten på internet bara framhäver det så mycket tydligare, men jag tror faktiskt inte det.

  Det är också därför jag tror tidningar som Metro går förhållandevis bra, för att det är korta, relativt objektiva, faktabetonade nyheter. I gammelmedia kan man ju numera inte ens läsa en sportkrönika utan att hitta en gliring åt SD eller nåt annat som inte anses pk.

  Men jag tror också det har att göra med att de flesta i gammelmedia, som dessutom i större utsträckning än andra sympatiserar med vänstern, är priviligerade och välavlönade i jämförelse med sina läsare. De bor i "överklass"-områden eller i områden med företrädesvis svenskar och välanpassade invandrare, ofta förskonade från problemen som "vanligt" folk får stå ut med, de har helt enkelt inte längre någon kontakt med verkligheten. Då ter sig deras åsiktsmatning via krönikor och vinklade nyhetsartiklar som tämligen... gammalmodigt och ointressant.

  Din blogg tar upp intressanta saker, en hel del håller jag väl inte med om. Din mörka framtidsvision som innebär självhushållning ex.vis. Jag tror inte det går så långt, eller ens är önskvärt. En stor del av vårt välstånd bygger på att vår befolkning är specialiserade på sina arbetsuppgifter, att dessutom behöva odla mat och sådant själva, skulle göra vårt land så mycket fattigare. Däremot så behöver vi som land göra mer för att öka beredskapen och göra oss som land mer självförsörjande, framförallt när det gäller mat & energi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du missuppfattar min syn på självhushållning. Eller missat att läsa vad jag faktiskt skriver.

   Radera
  2. Det är möjligt. Jag har inte läst allt du skrivit, men ganska mycket i alla fall. Men jag blir ändå alltid så deprimerad efter jag läst dina alster om post-peak cheap oil... ;) Så numera är tillhör inte de inläggen mina mest prioriterade av dina alster, kanske ska ta mod till mig och läsa dem lite noggrannare.

   Radera
 11. Om antalet besökare växer med en viss andel per tidsenhet (vilket för mig låter rimligt, då jag själv med intresse, och ofta nöje följer denna blogg) torde antalet besökare öka exponentiellt :-)

  Kanske har Cornu just nått en brytpunkt när antalet ökar hejdlöst för att sedan plana ut vid "carrying capacity" (som ekologen skulle säga). I detta fall styrs väl den nivån av antalet svenskläsande med intresse för annat än mode och sport...

  SvaraRadera