Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2012-11-21 07:01

Ännu en bankdirektör dumpar lyxvillan - nu hos SEB

Igår läste vi att Swedbanks VD Michael Wolf säljer sin lyxvilla på Solsidan. Nu visar det sig att även vice VD hos SEB säljer sin lyxvilla, i det här fallet på Lidingö.


Det handlar som SEB:s vice VD Anders Mossberg, vars villa i Rävviken i nordöstligaste och förhållandevis lantliga Lidingö, nu är till salu för 30 MSEK hos Skeppsholmen/Sotheby´s. Villan byggdes runt 2009. Tomten köptes in obebyggd för 21 MSEK och byggandet orsakade en grannfejd om man ska tro Realtid.se år 2009, som sin skvallerprägel till trots inte ännu snappat upp att även Mossberg gör en exit från bostadsbubblan.

Bland lustigheterna från byggnationen ska vara att hot-SMS som Mossberg ska skickat till en hantverkare försökte döljas genom att de skulle omfattas av banksekretessen, varpå hantverkaren, som ju ofta kan vara rätt rappa i käften och vana att hantera folk, skulle ha svarat att han själv omfattades av yttrandefriheten. Fast just den sekvensen bortförklaras som "naturliga diskussioner" av byggledaren.

Tre år senare säljer nu iaf Mossberg villan. Naturligtvis är det "personliga familjeförhållanden", som är orsaken, så vi behöver på inget sätt diskutera dem. Villan som säljs har en utpräglad känsla av ungkarlslyxlya alternativt seniorboende över sig, med brist på sovrum.

Att det skulle handla om en exit ur bostadsbubblan så här på eller nära toppen är naturligtvis en ren slump. Inte heller handlar det om att fly till en mer lantligt belägen BOL inför de kommande kriserna.

Men om det nu visar sig att en tredje toppchef inom de svenska storbankerna lägger ut sin lyxvilla till salu, så är det dags att ta läget på allvar. Två kan vara en slump, men om tre direktörer försöker göra en exit så kan vi nog se det som att man läst skriften på väggen och nu vill rädda sitt kapital från kraschen.

För övrigt verkar Mossberg ha högre lön än Swedbanks VD. Nu kan vi iaf se vart SEB:s kunder pengar tar vägen och vad en vice bank-VD har för smak, då allt är byggt i hans regi.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. De märks att de har levt i La-la-land enda in till sista versen. Tonåringar i förorterna har haft en mer realistisk syn på ekonomin än våra "capetanos of the industry".
  Men nu börjar de inse allvaret & den första chocken över att de inte kommer ha 10% tillväxt per år håller på att lägga sig. De jag har stött på i korridorerna är gråa och skakiga.
  Min gissning är att Wolf & gänget kommer få sänka priset rejält på sina kåkar om de ska bli av med dem

  SvaraRadera
 2. Om tomten kostade 21 milj. så lär han göra en hyfsad förlust. Det huset kostar betydligt mer än 9 milj. att bygga...

  SvaraRadera
 3. Festligt att han hotade hantverkaren, det brukar ju gå på andra hållet annars. Lite märkligt att man bygger ett hus och lämnar det på 3 år pga "personliga förhållanden" men visst, det kan ju hända. Han kanske träffat nån med bättre/större bostad och ska bli sambo där?

  SvaraRadera
 4. Är inte pengaproblem en av de största orsakerna till "personliga familjeförhållanden"? Oavsett hur mycket inkomst man har så kan man alltid ta sig vatten över huvudet, bankdirektörer är inte undantagna. Detta får mig att tänka på en annan tidigare bankdirektör som nu har lite högre position...

  http://money.usnews.com/money/blogs/the-home-front/2009/06/04/tim-geithner-cant-sell-home-has-to-rent-it-out

  SvaraRadera
 5. Ett sista absurt tecken i bostadsbubblans spår: Du kan nu köpa nyproducerade lägenheter i "sätras allra bästa läge med New-York(!) känsla" . För de som inte är 08or så ligger alltså sätra intill skärholmen, ett notoriskt problemområde på tunnelbanans röda linje.

  Hans Göethe mäkleri lockar dock med bild på den gemensamma tak-terassen, men med brasklappen "ILLUSTRATIONSBILD, AVVIKELSER KAN FÖREKOMMA.". Är det månne häri New york känslan ligger?

  Sälj-start, 900'000(!) kr för de minsta ettorna.

  För att citera den gamle 80 tals rapparen. new york new york big city of dreams and everything in new york ain't always what it seems.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är just så att själva problemområdet är det som åsyftas med New York-känslan?

   Radera
  2. Sätra är väl lika mycket problemområde som Skärholmen. Fast jag undrar hur din definition av problemområde ser ut? Annars är det mest rykten, som envist biter sig fast. Jag bor där och ser aldrig några problem. Visst kan det vara stökigt utanför ena tunnelbaneuppgången på lördagskvällar, men det gäller överallt i stan. Men annars är det en idyll med kosmopolitisk känsla, som är livgivande.

   Radera
 6. Om bankdirektörerna nu gör exit med sina husförsäljningar, var flyttar de då? Tror C att de flyttar till en hyresrätt?

  Tror snarare att de köper ett nytt boende och är minst lika exponerade mot bostadsmarknaden som innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanligt är att rika flyttar ut på landet, t ex Flenområdet etc. För en bråkdel av pengarna får du ett motsvarande boende. Exponeringen minskar därmed kraftigt nominellt.

   Radera
  2. Dock, eftersom det antagligen handlar om "personliga familjeförhållanden", så handlar det inte om en exit. Det är bara slump. Förstås.

   Radera
  3. Konstigt att Flenområdet inte finns med bland de mest förmögna i Sverige.

   Tror det är mycket större sanolikhet att de flyttar till en våning på östermalm. (Om man ska tro data över var Sveriges mest förmögna bor så är det dit finanselitens flyttlass går)

   Radera
  4. Flen var bara ett exempel. Finns iaf gott om gods och slott i Södermanland.

   Annars var väl Älvkarleby den kommun i Sverige med högst andel riktiga miljonärer.

   Radera
 7. Någon mer än jag som identifierat IKEA-möbeln?

  The Man

  SvaraRadera
 8. 30 mille och ingen sjötomt!!.. han säljer såklart för att han vill ha sjötomt, måste kännas nesligt att ha så nära, men ändå så långt bort, till vattnet...

  SvaraRadera
 9. hahaha http://www2.skeppsholmen.se/429JNDV43LAHA4NK/429JPBBK5LAHAFM2.jpg.cimg?w=880&h=900 <-- den här bilden med en stol nere vid vattnet var den roligaste. Undra om de ofta gått ned dit och suttit bland klipporna?

  Ja, kanske förutom de lila neonljuset i duschen då som också var en fin bild.. :)

  SvaraRadera