Aktuellt

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövnin...

2012-10-12 14:10

Sjukt fredspris

"Euron har bidragit till en mycket djup social och ekonomisk kris. EU:s politik gör miljoner människor fattiga och arbetslösa, det ökar spänningarna i Europa. Runt om i världen finns många modiga människor som riskerar allt för fred och frihet och som vore värdiga vinnare." Jonas Sjöstedt (v) till Schibsted/SvD
Jag vet inte vad de röker hos den norska kommittén, som utser Nobels fredspris. Tidigare har ju Barack Obama fått fredspriset, för det hopp han skulle gett norrmännen. Hur det gick med den saken har vi sett nu.Nu prisas en organisation vars politik kastar in miljontals människor i misär, nämligen EU.

Helt och totalt skandalöst. Orkar inte riktigt formulera någon slagkraftig kommentar här, då jag är chockad och förstummad. Jag saknar helt enkelt ord. Men det lär tyvärr inte vara sista gången när det gäller Nobels fredspris.

Nästa år får väl IMF Nobels fredspris. Eller varför inte Carl Bildt? Kanske Vladimir Putin?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

93 kommentarer:

 1. Säger som jag sagt förut: EU har ingen del i att det rått fred i Västeuropa sedan 1945. Det är istället en ren konsekvens av Pax Americana. Varför skulle USA:s olika vasallstater föra krig mot varandra? Det är först nu, när USA försvagas och börjar vända sig bort från Europa, och dess allierade inte längre har någon självklar yttre fiende att enas mot, som vi får se vad EU går för som fredsprojekt. Juryn överlägger fortfarande, men så här långt ser det ut som om EU, och i synnerhet euron, skapar mer konflikter än det löser.

  SvaraRadera
 2. Apropå detta så såg jag att Van Rompoy kommenterade det hela bl a så här:

  "Europe got through two civil wars in the 20th century and we have established peace thanks to the European Union. So the European Union is the biggest peacemaker in history", Van Rompuy added.

  http://yle.fi/uutiset/van_rompuy_receives_news_of_eu_nobel_peace_prize_in_helsinki/6333023

  Är det inte lite väl magstarkt att kalla världskrigen för inbördeskrig? Hursomhelst blir det bara mer och mer tydligt att EU-ledningen lever i sin egen lilla verklighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de tvenne världskrigen kan ju säkert ses som inbördeskrig om man har något slags USA-perspektiv på saken.
   Annars KAN det ju ha varit inbördeskrigen på Balkan, där EU haft olika former av medlarroller, som menats.

   Radera
 3. Putin har i alla fall försökt styra av Libyeninsatsen, Irakkriget och Afghanistan. Krig där EU aktivt skickat egna styrkor (via medlemsländerna).

  Är han en värdig vinnare ändå? Nope. Men sett till konkurrensen så känns han som en bubblare i nästa utdelning. Dalai Lama, George Galloway mfl kan ju knappast nomineras.

  SvaraRadera
 4. Cornu är säker på att han har rätt men han har brist på argument. Ovanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan se hur du sitter och kippar efter andan, som en mört som blivit uppdragen ur vattnet!

   Radera
 5. Som att ge priset till Breivik. Fast norska nobelfarbröderna har ju även tidigare lyckats bra med sina pristagare, både Yassir Arafat och ett par-tre av Israels premiärministrar har fått priset. Visst är konflikten fortfarande olöst där nere?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henry Kissinger har fått fredspriset en gång i tiden, kort efter att han gick bakom ryggen på den amerikanska kongressen och bombade Laos och Kambodja där 300 000 - 1 000 000 civila dog. 75 miljoner ton bomber finns fortfarande kvar i Laos natur och marker, de dödar årligen c:a 300 personer. USA släppte mer bomber över Laos än vad som släpptes totalt sett under hela Andra världskriget.

   Radera
 6. Det verkar som om de har fått hela prisets avsikt vänt inochut!

  Borde inte EU få ett misär pris snarare?

  Är det inte dags för det priset att avskaffas? Så kan man på en gång avskaffa alla andra låtsas nobelpris och bara ha kvar de som faktiskt grundades från start.

  Vart ligger de juridiska rättigheterna för priset "nobel"? Skulle det gå att stoppa den här skiten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar så klart att det ska avskaffas i sin nuvarande form.

   Ta det ur tokarnas händer på något vis. Borde inte vara så svårt att visa på att priserna som ges ut strider mot testamentet.

   Radera
 7. Jag har hört att Joseph Kony lär ha bra chans. Det var nära redan i år, men 2013 kan dom helt enkelt inte förbise honom och hans insatser för Uganda.

  Men jag är inte bitter.

  SvaraRadera
 8. När Europas president, den icke folkvalde Rompuy säger att detta pris kommer mycket lägligt förstår man att det som den politiska eliten i Bryssel försöker bygga upp är dömt att misslyckas. Jag är inte chockad. Jag är pissed off.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl en dödskyss att få detta pris, ungefär som årets svensk eller årets julkapp.

   Radera
 9. Har svårt att se någon göra en samlad kommentar om detta. Har en känsla av att de flesta som kommenterar detta inlägg kommer vara ovanligt överens...personligen har jag inget förtroende för detta pris, det försvann helt när Obama fick det.

  SvaraRadera
 10. Kan EU få ekonomipriset också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det delas inte ut av Norge...

   Radera
  2. ..vad får er att tro att Raj Raj inte ser till riksbanken ger det också till EU?

   Radera
 11. Varje år singlar fredspriskommitén slant om hur de ska göra med fredspriset.

  Krona = ge det till en individ som verkligen har förtjänat det

  Klave = Dricka två flaskor raki var och sen försöka ge det till den för tillfället mest PK-creddiga personen eller organisationen.

  SvaraRadera
 12. Det blir ännu mer komiskt om säg 10 år när vissa länder i europa startar krig med varandra i den ekonomiska depressionens spår. Man beskyller varandra, man kommer trappa upp i kampen om samma naturtillgångar och slutresultatet blir säkert krig. På vilken nivå och med hur många inblandade länder är svårt att sia om ännu men en rad konflikter kommer att följa på "det fantastiska europa-projektet" så mycket kan man vara säker på. Därför är det lite roligt att de får fredspriset nu. Jag tror nämligen inte att freden kommer att vara.

  Dessutom trodde jag att man fick fredspris för att man aktivt försökt mildra konflikter i världen, och stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter mm. Inget som jag tycker EU sysslat med på sistonde. Man upprätthåller mest sina fredsbevarande goda diplomatiska kontakter med NATO och inga andra.

  Chockerande. och lite komiskt. var ordet. Priset har just tappat sitt värde och nästa år kanske vi kan ha en omröstning likt melodifestivalen om vem som skall få priset. Då kan man kompisrösta på varandra och kanske kan Ryssland eller Kina få ta hem priset.

  SvaraRadera
 13. Ekonomin måste expandera, lika här.
  President, nu nån typ av Stat, nästa bör då bli en Stat.
  Dessa herrar måste ju få öka på egenvärdet av att kunna frottera sig i etablissemanget.
  Blir det EU så blir väl middagen med alla Presidenterna i EU?
  Vem slår det?
  FN?

  SvaraRadera
 14. Obama sen EU.

  Helvetet håller tydligen på att frysa till is.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske en fråga om någon naturlig utjämningsprocess?
   Global Warming => Infernal Freezing
   :)

   Radera
  2. Nåja, Obama hade i alla fall den goda smaken att bli artigt förvånad för sitt pris.
   Så icke EU´s "president".

   Radera
 15. Ni EU hatare är för roliga. Ungefär som den gamla vänstern som hatar/hatade USA så mycket att allt, precis allt, som kan associeras med USA är fel. Vad är det ni tycker så illa om? Kom nu inte med idiotier om EUSSR, junta, att EU presidenten inte är folkvald (nej han ä inte det därför medlemsstarern inte vill att hans akll vara det - han har heller inte särskilt, mycket makt av exakt samma anledning) osv utan riktiga argument som bygger på fakta. Åtminstone Cornu brukar ju gilla fakta (fast tappar helt fattningen så fort EU kommer på tal).

  EU är ju ett helt fantatskt projekt som håller ihop nästan en hel kontinent vars stammar har en sissådär 2000 år av ömsesidigt hat att hantera. Där finns brister naturligtvis men säg den stora organisation som inte har det.
  Personligen var jag aldrig övertygad om Euron men att skylla den ekonomiska kollapsen på den gemensamma valutan är bara dumt. Det är politiska beslut i Euroländerna som lett till haveriet inte valutan i sig.

  Nej, det är dags att känna sig lite stolt tycker jag. Vi i Europa, tom Sverige och Cornu och alla hans fans, är alla med i EU och borde känna oss stolta över att ha lyckats med ngt helt unikt i världshistorien.

  stoffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den 2000-åriga historien av "ömsesidigt hat" finns inte hos de europeiska folken, utan hos den europeiska nomenklaturan. Samma nomenklatura som i förlängningen sitter i, just det, EU.

   Radera
  2. Bra synvinkel där med nästan en hel kontinent. Bara några ryssar, kineser och lite annat löst folk i några obskyra randstater till Europa, som ju är kontinenten, den som räknas. Tycker att du med rätta ska känna dig stolt då du personligen säkert bidragit jättemycket till freden, som sann europeisk patriot i den svenska ankdammen.

   Radera
  3. När det officiella argumenten FÖR en gemensam växelkurs varit att "minska transaktionskostnader" så är det ett oerhört svagt argument.
   Transaktionskostnader väger oerhört lätt mot förlusten av egen (flytande) valuta och centralbank.
   Den verkliga orsaken till EURO:n var, enligt min uppfattning, bara simpelt politiskt imperiebyggande.

   Radera
  4. Belii 16:54 Bra kommentar!

   http://en.wikipedia.org/wiki/Christmas_Day_Truce

   Radera
  5. Bättre kan ni väl? Det här är ju bara snömos. Vad är det som är så hemskt med vår union? Att de 27 medlemsländerna löser problem gemensamt? Kom igen nu. Om man nu inte gillar unionen kan man väl klämma fram lite argument som håller?

   Stoffe

   Radera
  6. Stoffe, om du nu är EU-kramare kan du väl klämma fram lite argument som håller?

   Radera
  7. Jag tycker vi kan diskutera EU:s legitimitet med utgångspunkt att halva budgeten går till en gigantisk, inoljad, kravlande ormgropsorgie för svinfarmare och vinbönder. Jag menar, vad hela friden har det med fri marknad och fredsprojekt att göra?

   Radera
 16. Det var det Svenska socialdemokratiska partiet som nominerade1!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 17. Varför kunde de inte ge priset till den store ledaren över den fantastiska nationen Nordkorea?
  Kim Jong-Un och det nordkoreanska kommunistpartiet har ju verkat för fred och stabilitet i området under lång tid, trots närvaron av aggressiva imperialistiska skurkstater i närområdet. Trots att dessa stater provocerat ledaren med sin existens på andra sidan gränsen har Nordkorea av kärlek till freden, hindrat sitt eget folks kära armé att ingripa.
  Man har ju dessutom under spektakulära former helt publikt monterat ner sina interkontinentalrobotar under året som gått. Det är väl en fredssatsning som måste premieras, eller hur?

  SvaraRadera
 18. De behöver i alla fall pengarna, 8 mille eller vad det är, alla bidrag är välkomna som det ser ut nu med grekland och allt.

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Detta är helt sjukt! Vaför inte ge det till hela världen? Vi är ju alla en enda stor familj!

  Brave new world...

  SvaraRadera
 21. Efter senare års fantastiska fredsfrämjande utnämningar är ju nästa års fredspristagare given:
  norska fredspriskommitén

  SvaraRadera
 22. Det är väl så gott som bevisat att så länge EU har funnits har det rått fred. Alltså är det EU som som orsakat freden, eller möjligen glass som faktiskt funnits under samma tid. Eller kanske är det möjligen så att glass har förorsakat fred och EU och då borde kanske glass ha fått fredspris.

  SvaraRadera
 23. EU har många fördelar.
  Fast vänstern gillar väl inte denna typ av överstatlighet. Det var bättre när Sovjet styrde över sin halva och USA sin.
  Vad är problemet med att Tyskland och Frankrike är överens?
  Eller att Östblocket fått en plats, eller att Turkiet och Balkan anstränger sig för att passa in.
  Eller är det Grekernas protester mot neddragningarna som de stämmer in i?
  50 års pensionålder som hägrade?
  Eller Spaniens haveri-där det spekulationsbyggdes för billiga pengar.
  De gillade väl lönespiralen i Medelhavsländerna.

  Allt detta talar för EU som fredspristagare för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att ha dig här, Alf "pastor Jansson" Svensson !

   Radera
 24. Håller helt med Cornu.. helt sjukt..

  SvaraRadera
 25. Tänker på listan av tankefel:

  The historian's fallacy
  Argument from ignorance
  An argument from silence
  etc...

  SvaraRadera
 26. Luktar det inte lite bajs här idag? Jag är inte säker på om det är Flen eller Sverige som skall vara självstyrande, men uppenbarligen är internationalism en styggelse. Det behövs dock organisering på olika nivåer. Har man inte det så får man bara krig. Och det är inte så jävla kul. Kom inte dragande med någon fjantig nordism för vi kan roa oss med nordiskt samarbete också. Det ena utesluter inte det andra.

  SvaraRadera
 27. peak oil?
  ingen säker lösning men det verkar vara en tekniskt möjligt.
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3555415.ece
  http://jrse.aip.org/resource/1/jrsebh/v4/i3/p033111_s1?bypassSSO=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amerikanska militären började med kärnreaktorer på 40-t, först på 70-t började dessa användas för energiproduktion i stor skala. Så isf skulle man kunna gissa att detta kommer att bli verklighet i stor skala först på 40-t, och antar man att peak-oil inträffar detta årtiondet så blir det 30 år av avtagande oljetillgång innan man får ny soppa.

   Man får nog vara glad ifall energiförsörjningen hinner hålla jämna steg med att ersätta fallande oljeproduktion...

   Radera
 28. Svaret på varför EU och en massa demokratier också runt om i världen urartar till förfärliga monster är för att de inte har konstitutioner som utgår ifrån den viktigaste av alla parametrar för en konstitution, nämligen: MAKT KORRUMPERAR. Eftersom EU-parlament etc kan distansera sig så långt från folket, så kan de till och med leva mer i en bubbla än vanliga politiker, vilket jag förut inte trodde var möjligt ...

  SvaraRadera
 29. Orkar inte pga förstummning? eller finns det ingen kunskap.

  Svaret är enkelt:
  Eu-politik är precis som vilken penningpolitik som helst. Det enkla svaret är ekonomisystemets funktion som kontrollerar oss. Penningsystemet dränerar oss och vår miljö. Punkt.

  På grund av simpla och enkla synsätt inom styrande vetenskap som sedan implementeras genom politik, blir det så här. Problemet är globalt i politik, vetenskap, skola, synsätt etc etc. Ekonomins funktion är varken demokratisk på social nivå eller på universal nivå.

  Jag tror att det är dessa fundamenta som måste raseras för att få en mjuk nedlandning av vår uppumpade olje-samhälle. Det är inte oljans fel utan ekonomin.

  SvaraRadera
 30. Jag instämmer persoligen i två saker:

  1. Cornucopia?:s "double facepalm" beträffande norska Nobelkommitténs val av fredspristagare. Dock är jag inte det minsta förvånad. Jag betraktar sedan länge (tyvärr) fredspriset som något av ett skämt, även om en blind höna ibland...

  2. Jag instämmer till fullo i dunder-x kommentar. Alla styresskick behöver en begränsande konstitution av just den anledning som redovisas. Demokrati är inget undantag. Om man kan rösta om "när grannfamiljen skall gå och lägga sig" så gör man det. Och är så nöjd, så nöjd med sin makt och det lugn, och den ordning och reda obegränsad makt uppbackad av hot om våld skapar...

  Världen är onekligen en intressant plats, i ett intressant skede av sin utveckling.

  P.S. Apropå Rompuy:s uttalande kanske han vill nominera USA och Sovjetunionen till fredspriset (men det faller väl på att det skall vara att man gjort något för världsfreden "under innevarande år", vilket ändå får en att fundera över valet av EU).

  Det var USA som fixade VK1, det var USA och Sovjetunionen som fixade VK2 och det var USA som fixade Balkankrigen. Om formerna kan man tycka åtskilligt, men det är svårt att smita undan fakta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sista stycket får jag be dig förklara. Att de relativt vann på krigen vet jag men att de fixade dem?

   Radera
  2. Jag var nog allt för otydlig: Dock, hur illa det än må svida i vare sig din eller min själ måste man dessvärre tillstå att USA två gånger sett till att bl a Sverige inte uppgått i Tyska Riket, samt att de löste den Balkankris FN och EU snarast "löste" ungefär på samma sätt som en åskådare på Stockholm Open vinner finalen i nämna turnering.

   Radera
 31. Så snabbt som Alfred roterar i sin grav är det bara att fästa kvarlevorna till en generator så har vi energi närmaste 100 åren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skojigt :)

   Screw Rossi!

   Radera
 32. Det är lite emotionellt här i Cornys verkstad idag.

  Men jag håller med om att man inte kan ge Nobels fredspris till en organisation.

  Man skulle däremot kunna hålla med om analysen att EG varit med och förbrödrat och enat Europa i Fred.

  Men då skulle man ju rimligen ha gett priset till de som var grundarna till EG och dess föregångare, nämligen:

  http://europa.eu/about-eu/eu-history/founding-fathers/index_sv.htm

  Konrad Adenauer
  Joseph Bech
  Johan Willem Beyen
  Winston Churchill
  Alcide de Gasperi
  Walter Hallstein
  Sicco Mansholt
  Jean Monnet
  Robert Schuman
  Paul-Henri Spaak
  Altiero Spinelli

  Nu vet jag ju inte om några utav dessa fortfarande är vid livet, men de kunde ju lika gärna ha gett prispengarna till arvtagarna istället för att ge bort pengarna till den nuvarande extremt korrupta organisationen EU som står på ruinens brant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Churchill fick nobelpriset i litteratur... efter kriget.
   Hade utgången blivit en annan så hade det blivit en annan pristagare...

   Radera
  2. Adolf Hitler för "Min kamp" kanske?

   Radera
 33. "en del åt den, som har verkat mest eller bäst för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser.
  ...
  Det är min uttryckliga vilja att vid prisutdelningen intet afseende fästas vid någon slags nationalitetstillhörighet, sålunda att den värdigaste erhåller priset, antigen han är skandinav eller ej."

  Kan norrmännen inte läsa Svenska?

  Det går inte att utläsa någon möjlighet att ge det till en icke fysisk person.

  SvaraRadera
 34. Efter att ha flippat ur totalt på fejjan och fått mycket emotionella reaktioner åt båda håll, börjar jag nu få en känsla för hur mångbottnad frågan är och hur olika man på goda grunder kan se på saken. Denna betraktelse hjälpte till:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article15598083.ab

  Summa summarum tycker jag nog att EG kunde vara värt ett fredspris. Men den stora hybrisen med Maastricht och alla dumheter därefter riskerar att rasera alltsamman. Ett fredspris som medicin?

  SvaraRadera
 35. Kan priset vara ett inlägg i den interna EU-debatten i Norge?
  Jag vet inte om det pågår en sådan debatt, men jag börjar undra.

  SvaraRadera
 36. Tack mbure. Jag såg inte ditt inlägg. Det förklarar det mesta.

  SvaraRadera
 37. Först IPCC med Al Gore och tågingenjören, sen Obama, och nu detta!

  Jag skäms och skräms av frånvaron av kritiskt tänkande.

  SvaraRadera
 38. Priset tappade sin relevans när det massmördande monstret Kissinger fick det. Obamas pris justt added insult to injury.

  Samtidigt tror hela världen att det finns et "Nobelpris i ekonomi" och att ekonomer - beskrivande antropologer i bästa fall, betalda politiska kommentatorer i vanliga fall (och samtliga fall i "nobelpris"-sammanhang) skulle förtjäna att ens vara i samma rum som äkta vetenskapsmän...

  ...och med den franske bidragsdiande analfabetiske horbocken som prisutdelare...

  ...kväljande.

  Nu har jag ju ingen TV, gud ske lov, men runt den 10/12 har jag under många år sett till att hålla mig extra långt från alla propagandaoutlets... dvs all media med brett genomslag... just för att inte drabbas av kaskadkräkningar, slaganfall och blodstörtning.

  Att hugga ved är lugnande och dessutom konstruktivt. Så, kan vi glömma den här sjuka mardrömmen nu?

  SvaraRadera
 39. Kanske man borde nominera den svenska riksdagen till nästa år. Alfred Nobel ville ju att priset skulle ges till t e x den som verkat för "afskaffande eller minskning af stående arméer".

  Det är ju onekligen få länder som lyckats så väl när det gäller att frivilligt, målmedvetet, snabbt och totalt förinta sin militära förmåga som Sverige.

  SvaraRadera
 40. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 41. Om någon skulle fått alfred nobels fredspris, så är det killen i Tunisien som startade den "underbara" arabiska våren. Hur det än kommer att sluta är han en mer värdig "vinnare" än EU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den killen är ju död så det får bli postumt.
   Nobels fredspris speglar mest av allt PK-frågor i västvärlden = navelskådning.
   När det gäller EU:s roll i den ekonomiska krisen - hur skulle det ha varit om EU inte fungerade som stötdämpare?
   Då hade det varit IMF istället och vem vet om det hade varit bättre.
   Synd att EU inte ställer högre krav på Sverige - vi håller på med ett långsamt självmord genom ständig överbelåning. Vi skulle behöva en överförmyndare så snart som möjligt.

   Radera
 42. Går det att ta ifrån Norge rätten att utse fredpristagare? Står det verkligen i Nobels testamente att Norge skall utse.....eller var det bara en generös gest från svensk sida efter unionsupplösningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det står faktiskt vem som skall utse de olika pristagarna. Kommiten för fredspriset skall utses av norska stortinget.

   Radera
 43. "Man skulle kunna göra större insatser internationellt än vad man gör i dag. Man skulle också kunna verkar mer för långvarig fred genom att motverka rasism och främlingsfientlighet som finns i många av våra länder."

  Jo... - och när kommer EU att tillämpa ”Den Vita Skolans nationalekonomi” ?

  SvaraRadera
 44. Det är fan en skam. Men som lidande medlem i EU tänker jag ringa på måndag och fråga vart/när jag ska hämta ut priset. Gör det du med!

  Nobels Fredspris
  Telefon: 004722129300
  Telefontid: 08:00 - 15:45 vardagar

  SvaraRadera
 45. Norrmännen som nation borde få priset. För att de visat att det är oberoende och respekt för andra som skapar fred, inte överstatlighet och imperier.

  En gång sa sossarna "Alla folks frihet, hela världens fred". Men det var då det.

  SvaraRadera
 46. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Raderat hets mot folkgrupp.

   Radera
  2. Hur då?

   Vi är alla primater. Vissa är vita, andra är svarta.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Skriv dina åsikter på avprickat eller Flashback. Var vänlig respektera att svenska yttrandefrihetsllagar förbjuder hets mot folkgrupp.

   Radera
  5. Jag anser att min kommentar är relevant, saklig och en direkt följd av ditt inlägg rörande Nobels fredspris. Jag gör ännu ett försök. Denna gång friserat med häckasax. Vänligen påtala det olämpliga i det jag skrivit genom att peka på stället där jag bryter mot lagen om hets mot folkgrupp.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  7. Du hetsar mot folkgrupp genom att antyda att det är arv (=gener) som gör att vi i Europa är överlägsna andra folkgrupper.

   Ja, intelligens är ärftligt. Liksom hårfärg, ögonfärg mm.

   Men nej, det är inte brist intelligens som gör att man är fattigare på vissa platser på jorden. Bevisligen är det inte intelligens som gjort dig rikare än 90% av resten av världens befolkning, utan var du råkat födas.

   Radera
  8. Vill du uttrycka dina åsikter så gör det i ett forum där de uppskattas. Avpixlat eller Flashback. Du har rätt att tycka precis vad du vill och ha hur fel som helst, men svenska yttrandefrihetslagar gör att du inte får uttrycka dessa åsikterna här.

   Om du inte förstår ovanstående så är du ett levande motbevis på att svenskar skulle vara intelligentare än någon annan. Är du nu så överlägset intelligent så slutar du skriva hets mot folkgrupp här.

   Radera
  9. Detta även om "folkgruppen" är begränsad till två hela världsdelar?

   Radera
  10. Då Rasmus Åkesson antagligen inte kan ta till sig verkligheten, men andra läsare kan göra detta, så rekommenderar jag Jared Diamonds bok Vete, vapen och virus, som tydligt visar hur det är naturgivna förutsättningar (=var man föddes, inte föräldrarnas hudfärg) som lett till välstånd och utveckling i vissa delar av världen och inte ras eller gener.

   Till skillnad mot svenska rasister och rashygienister så har Diamonds bok vunnit det amerikanska Pulitzerpriset. Diamond är även fysiolog, doktor i människans kropp och har lite bättre koll kring arv och miljö än Rasmus.

   Radera
  11. Då utelämnar jag det stycket och lägger denna lektion på minnet. Jag lägger bara in första stycket som rör EU.

   Radera
  12. Eu drar med sig en massa skit som iden om alla människors lika värde. Det är förmodligen anledningen till att de fick priset. En lögn som bankats in i våra medvetanden sedan barndomens socialistiska indoktrinering i de politiskt korrekta skolorna.
   Detta är naturligtvis bara nonsens.

   SD 2014 med Gustav Kasselstrand som partiledare.

   Radera
  13. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  14. 1. Det var väl inte så svårt. Nu uttrycker du bara en åsikt, utan hets mot folkgrupp. Åsikten kan vara rätt, den kan vara fel, några referenser som styrker ditt påstående ger du inte.

   2. Raderat på grund av hets mot folkgrupp. Skärp dig. Det är inte förbjudet att vara rasist (än), men var vänlig och håll det för dig själv.

   Radera
  15. Det enda jag gjorde var att ifrågasätta Pulitzerprisets legitimitet och utdelarnas opartiskhet.
   Jag anser att priset är till för att främja en begränsad grupps egenintressen genom att belöna vissa utvalda som frivilligt går omkring med brun tunga. En medalj kostar mindre än att öka innehavet inom media och därigenom sprida budskapet om gruppens ofelbarhet.

   SD 2014 med Gustav Kasselstrand som partiledare.

   Radera
  16. Gör dig nu inte dummare än du redan är. Du vet mycket väl vad du avsåg, men det har du strukit nu.

   Radera
  17. : )

   SD 2014 med prokristne Gustav Kasselstrand som partiledare.

   Radera