Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2012-09-20 07:55

Neurath i morgonpasset

Om fem minuter, klockan 08:00, kommer hyllade Schibsted-journalisten Neurath ("vederbörande är ju så bra!") att sitta i P 3 Morgonpasset och bli övertäckt av de svordomar och könsord som de 30+ år gamla programledarna använder för att gå hem hos målgruppen nio till nitton.


Kan bli storartad underhållning och samhällsbildning, fast kanske inte som avsett.

Neurath ska reda ut det här med ekonomiska kriser. Men lär väl i sedvanlig Morgonpasset-ordning få frågor om vilka sexuella tjänster vederbörande ställt upp på i jobbet.

Kom ihåg att om ni har barn hemma, så är Morgonpasset olämpligt att lyssna på om man inte ska behöva förklara diverse tidigare okända sxeuella uttryck och handlingar, kroppsdelar och kombinerade kroppsställningar över frukosten innan skolan. Går även att lyssna på live över Da Internetz!

So turn on, tune in and drop out!

Se även inlägget Beavis & Butthead Does Public Service. Man kan även lyssna på undertecknad i radion i somras.

Tillägg: Första kommentaren från en kvinnlig Morgonpasset-programledare till Neurath var "snygg!". Apropå patriarkalt förtryck vederbörande emellan. Tydligen ska även journalister nedvärdera varandra till det yttre även i radion, där endast orden räknas.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. Lyssnar på låg volym och hoppas att Tingatinga ska dränka de värsta tourettes-yttringarna...

  SvaraRadera
 2. Finns mer att kommentera idag.
  Calmfors påpekar tex att Borg utrymme i finanserna är en funktion av (BNP-KPI)
  Sen har vi musikerns broder Scorroco som hävdar att bopriser bör ner till KPI utvecklingen.(DI) Något han liksom du kan hävda tills Kineserna dyker upp på byggena! Då tror jag er!

  SvaraRadera
 3. Lars, jag tycker du är minst lika snygg som Neurath.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peter, det där var en oavslutad och därmed svårtolkad mening.

   Menar du

   "jag tycker du är minst lika snygg som Neurath tycker.

   eller

   "jag tycker du är minst lika snygg som Neurath är.

   ???

   Radera
  2. Var inte så blygsam Cornu. Peter gillar dig! Het som Neurath, wow! Trots att du är fjorton år äldre!

   Radera
  3. En så kallad fjortis?

   Radera
  4. Du är en trippelfjortis, men Neurath är inte ens dubbelfjortis (snart 27)

   Radera
 4. "Kom ihåg att om ni har barn hemma, så är Morgonpasset olämpligt att lyssna på om man inte ska behöva förklara diverse tidigare okända sxeuella uttryck och handlingar, kroppsdelar och kombinerade kroppsställningar över frukosten innan skolan."

  P3 har blivit en riktig slaskkanal. Den är definitivt inte barnvänlig. Något att tänka på inte bara vid frukosten utan också t.ex. när man är ute och åker bil. Barn i tio-tolvårsåldern är inte bekväma med alltför uttryckliga sexuella anspelningar och könsord (eller svordomar), men tillräckligt gamla för att program för vuxna börjar bli intressanta. Trist att man är tvungen att stänga av allt som oftast när programledarna sitter och diskuterar qk-storlekar (se, jag tog hänsyn till dina reklamintäkter, Cornu) vid typ femtiden på eftermiddagen.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Angående Carolina Neurath så fick jag upp ögonen på henne efter att ha läst hennes bok om HQ. Att i hennes ålder lyckas skriva en så pass bra bok och därtill prestera så mycket bra artiklar är beundransvärt. Ok, allt håller inte yttersta toppklass men det går omöjligen att begära från en person född 1985.

  Neurath är definitivt den snabbast stigande stjärnan på media-himlen just nu och håller hon samma tempo i framtiden är hon definitivt någon att räkna med.

  Tidigare hade jag en klar favorit bland de stigande stjärnorna inom media, det var Peter Wolodarski. Att som 31-åring tillträda posten som politisk redaktör på DN är mycket bra jobbat. Nu har denna plats definitivt gått över till Neurath!

  Dock så är det en sak som blir fel i huvudet på mig när jag ser bilder på Neurath... hon ser ju ut som om hon vore mode-reporter! När man läser hennes arbete associerar man till någon i stil med Göran Greider (ålder och utseende). Det går bara inte ihop, men antar att man blir så illa tvungen att vänja sig... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wolodarski? Neurath? Gredier? De producerar desinformation och tillrättalagt rätt-tänk för ignoranta svenssons. Det är väääldigt likriktat och lågt i tak i gammelmedia. Vill du läsa bra saker, kom till flashback , där finns det utmärkta (och mängder inte riktigt så utmärkta) skribenter inom en mängd områden.

   Radera
  2. Jag tänkte skriva att Wolodarski vanligen är görtråkig att läsa, men det blir lite mindre roligt att utveckla sig om detta efter Keffen varit i farten.

   Wolodarski är i alla fall för mig essensen av verklighetsignorant BAU-liberalism. Det bränner aldrig till i något han skriver. Det ställs aldrig någonsin några stora frågor. Wolodarski gör det lilla stort och det stora litet. För Wolodarski är det dramatiskt att Reinfeldt högst möjligtvis kan tänkas avgå någon gång i framtiden. Viktigare frågor hamnar alltid allra sist i Wolodarskis utläggningar, om de mot förmodan ens kommer in i hans analyser. Det verkar handla om att man skall söva folk.

   Detta sagt med reservation för att jag vis av erfarenheten brukar låta bli att läsa vad Wolodarski skriver. Det är ju ändå i stort sett aldrig intressant.

   Radera
  3. Moventia:
   Instämmer. Förstod aldrig hyllningarna över Wolodarski. Däremot läser jag gärna Greider. Han är nästan alltid bra. Kunnig och påläst. Även om jag inte alltid håller med honom.

   Radera
  4. Ser inte heller Wolodarskis storhet. De ämnen han behandlar finns det andra som gör betydligt bättre, både på svenska och andra språk.

   Radera
  5. Göran Gabrielsson som Göran Greider är väldigt bra, till och med väldigt mycket bättre, än Göran Greider som Göran Greider :)

   Radera
 7. Lyssnade på början av programmet nu... "Snygg" låter mer som en kommentar till Kodjos "introduktion" ("bra bra bra cash cash cash"-truddelutten) av Neurath, än en kommentar om/till Neurath...

  SvaraRadera
 8. Härligt med public Service!!

  Känns rimligt att betala för P3 (*ironi)

  http://www.facebook.com/AvskaffaPublicService

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. apropå Public Service och P3. Jag tycker inte jag är speciellt pryd, men att P3 beskriver anal fistfucking ingående som världens naturligaste sak - känns för mig främmande... Det spädde bara på min syn att licenspengen skall bort och public service skall avskaffas...

  Ligga med P3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, men Sveriges Radios direktion kanske tycker att detta är helt normalt. Man vet aldrig vilka prefenser som den styrande eliten har :/

   Radera
  2. Stämmer med min uppfattning om P3. Porr-radio brukar jag inse när det någon gång av misstag råkar rattas in.

   "Jag är gift med min häst", "Jag sover hos tre olika män" etc etc brukar vara exempel på teman.

   Jag kan bara anta att skvalradiopratare har en egen four-letter-acronym-kategori som börjar med E*** och innefattar något speciellt behov av att prata om sex.

   Finns ett par undantag dock även på P3, men de går lätt att ladda ner som podcasts.

   En tumme upp för P1 dock. När Timbro-temat kom upp i ett framtida inlägg så insåg jag just att jag för 10 år sen brukade irritera mig på att de alltid kom till tals i radio. Tycker den tendensen har försvunnit nu!

   Radera
  3. Och, nej, jag uppfattar mig inte heller som särskilt pryd. Jag har ju gjort lumpen :)

   Anal fistf*cking tillhör inte mitt intresseområde dock.

   Radera
 11. Jag tycker inte jag läst några riktigt originella idéer från Neurath ännu, det beror väl på att jag oftast läst dem här först. Och det Cornu länkar till brukar vara på nästan kolumn nivå medan denna bloggen ofta bjuder på ett annat sätt att tänka och fakta jag inte kände till.

  När jag läser Neurath tänker jag oftast att idéer som grott ett tag börjar få ett bredare fäste.

  Hennes värld känns lite svart-vit fortfarande, jag råkar bara ha en liknande åsikt i olika frågor, även som hon svarade här i P3. Sedan verkar ju inte morgonpasset vara rätt ställe att diskutera ett Greklands vara eller icke vara i EMU och eventuella effekter av ett utträde.

  SvaraRadera