Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2012-09-18 14:39

Ironi är inte Schibsted/SvD:s starka sida

Schibsted/SvD uppmärksammar att Carmen Reinhardt, en av författarna till Annorlunda nu: åtta sekel av finansiell dårskap (Adlibris 279:-, Bokus 283:-), inte kommer på Sverigebesök. Dagens icke-nyhet alltså. Varför slösa bort en färdigskriven artikel, när man snabbt kan byta ut några rader och påtala att celebriteten inte kommer till Sverige? Men mest fascinerande är dock att reportern T Larsson helt missar att titeln på boken är ironisk, vilket avhandlas direkt i början av boken.

Double facepalm.

Larsson skriver:
"Boken där de slog fast att den här gången är annorlunda"
Nej, i boken slås det fast att folk, likt Larsson, alltid säger "den här gången är det annorlunda" när det inte är det. Ser det ut som en ekonomisk bubbla, så är det en bubbla, inklusive T Larssons sannolika klubbmedlemskap i en bostadsrättsförening i Stockholm.

Dagens double facepalm utdelas till T Larsson och Schibsted/SvD.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Du menar den kolumn där de skriver om olika personer som utmärker sig.
  Har för mig de har haft alla möjliga gubbar och gummor där-de behöver inte komma hit för att placeras på den sidan.
  Men du vill väl driva din egna linje!

  SvaraRadera
 2. Kan vara en trend, alltså att satsa på ickenyheter. Ja, för varje nyhet går det ju oändligt många ickenyheter. Och för ickenyheterna är det ju bara journalistens fantasi som sätter begränsningen - således kan dessa bli mycket mer spännande och läsvärda är riktiga nyheter, som ju ofta är nedslående och deprimerande. Ser fram emot fler spännande ickenyheter, liksom spännande nyheter om ickenyheter - metaickenyheter? Men nyheter om ickenyheter borde ju vara ickenyheter det med, och då frågar man sig nyktert om ickena rent logiskt tar ut varandra så att det bara blir nyheter kvar, eller kanske förbryllande metaickenyheter?

  SvaraRadera
 3. Jag passar på att göra en ickekommentar.

  SvaraRadera