Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2012-08-06 16:44

Nej, tre år på regeringskansliet är inte att få sparken

Populisten och näringsministern Annie "jag gav miljoner till Facebook" Lööf (c) påstår sig ha "sparkat" generaldirektör Lugnet från Tillväxtverket (Schibsted/SvD, Bonnier/DN). Enligt Annie Lööf är att få tre års tjänst med bibehållen lön på regeringskansliet samma sak som att få sparken.


Berätta det för alla arbetslösa som fått sparken. Får man sparken får man jobb på regeringskansliet.

Nej, hon har fråntagits sin tjänst och omplacerats närmare makten, så dessa kan dra nytta av hennes erfarenheter av att fuska med moms och fixa schyssta fester. Man blir befordrad till sin nivå av inkompetens.

I en rättvis värld hade hon fått sparken, utan lön, utan fallskärm samt personligen fått betala minst för momsfusket. Eventuellt åtalats för skattebrott.

Tillägg: Vi ser här också hur den kvinnliga makteliten Annie "Facebook" Lööf och Christina Lugnet skyddar varandra istället för ett riktigt avsked.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

30 kommentarer:

 1. Vilket hån. Är så trött på denna kvinnoversion av Åsa-Nisse redan att jag tror jag får spunk.

  Förut i veckan hade hon förtroende för GDn, nu är det förverkat. Baserat på vad som sas under eftermiddagens kaffedrickande då eller?

  Bli torr bakom öronen nu..fortare än quickt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att Annie Lööf vräker ur sig floskler är väntat.

   "Någonting tycks ha gått riktigt fel för Annie Lööf. Hon har dryga nio månader efter det att hon blev partiledare haft påtagliga svårigheter att etablera sig som en ny och positiv kraft i svensk politik. Istället kritiseras hon för en floskulös retorik och oförmåga att kommunicera partiets politik. Det måste kännas särskilt hårt för Centerns aktivister som i Lööf såg en politiker med särskild talang för att nå ut till väljarna." Annie Lööfs självinsikt.aspx

   Att man tappar verklighetskontakten är bitvis förståeligt, när man fattar mycket abstrakta beslut. Det är svårt att få den normala återkoppling, som beslutsfattare får i vanliga fall.

   Annie Lööf påminner skrämmande mycket om Olle Schmidt. (Folkpartist med bristande realitetsförankring.)

   Radera
 2. PÅ tillväxtverkets hemsida är dock Christina Lugnet fortfarande generalsekreterare och jobbet har inte annonserats ut under "lediga jobb just nu" ÄN!

  SvaraRadera
 3. I vilket fall har hon åtminstone ökat efterfrågan på högafflar, tjära, och fjädrar, vilket torde generera marginell tillväxt.

  SvaraRadera
 4. Ungefär som i Förvaret då där "fallucka uppåt" är mer regel än undantag.

  SvaraRadera
 5. Detta är ett hån mot svenska folket. Man blir äcklad.

  SvaraRadera
 6. "– I grund och botten handlar det om förtroende, och det förtroendet har svikits. Det handlar om hanteringen av skattebetalarnas pengar, säger näringsminister Annie Lööf till DN."

  1. Det behövs tydligen inget förtroende för att "arbeta" på regeringskansliet.

  2. Ja, just det, hantering av skattebetalarnas pengar. Tänk på det du.

  SvaraRadera
 7. Tompan, det är PK att hålla fast vid en GD sålänge det bara går. Det hade vem som helst gjort, tyvärr

  Henke: skulle du söka? Jag skulle det utan vidare...

  SvaraRadera
 8. Ordvalet "sparkar" är mediernas, Annie använder den korrekta termen "entlediga"

  Självklart håller jag med dig om att det är ett riktigt mesigt "straff" för den typen av fiffel med våra skattepengar.

  Se Annies eget uttalande här:
  http://www.regeringen.se/sb/d/16324/a/197194

  Jag antar att avtalen med Generaldirektörer och andra politiskt tillsatta tjänstemän är skrivna som de är för att alla GD:ar inte ska bytas ut vid varje regrings-skifte. Men någon jäkla klausul om "trolöshet mot huvudman", "slöseri av skattepengar" eller "ansvarsutkrävande" måste väl ändå gå att skriva in?!

  Suck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leta upp ett gäng människor som är principfasta, och låt dem avgöra om Christina Lugnet skall avskedas på grått papper eller ej.

   Radera
 9. Regeringskansliet=elefantkyrkogården, avdumpningsplats för politiker.

  SvaraRadera
 10. Nu kommer hon att sitta någonstans på Regeringskansliet och rulla tummarna... Det är för jävligt att det kan pågå, men det är i såna här lägen som man känner sig maktlös. Spelar ingen roll om man sätter sossar eller moderater på toppen, det finns nog gott om politisk korruption och fulspel på båda sidor.

  Om någon har en bra idé på ett bättre system som lösning så får denne min röst i nästa val helt klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske SD ???

   Radera
  2. Ptjau... sparka 50% av alla anställda på regeringskansliet och skit i var de hamnar? Jag förstår inte hur det kan vara svårare att ge en inkompetent fifflande idiot sparken i en statlig myndighet än det är för ett privat storbolag att göra detsamma.

   Radera
 11. Känn Lugnet!..eh.. lugnet

  SvaraRadera
 12. Grundfelet är att det överhuvudtaget finns skattepengar att slösa bort. Skatt är och förblir stöld.

  SvaraRadera
 13. Vad har det att göra med att de två är kvinnor? Alla generaldirektörer hamnar på samma ställe om de blir omplacerade (regeringen), spelar ingen roll vilket kön de har...

  SvaraRadera
 14. Jag håller inte med dig att skatt är stöld. Skatt är en nödvändig komponent för att bygga framgångsrika civilisationer. Men jag tycker intuitivt att skattetrycket ej får överstiga 50 %.

  Det vi har sett i "tillväxtgate" är ett utslag av den girighets- och bonuskultur som kommer i kölvattnet av nyliberalismen, som har varit den styrande dogmen i Sverige i ett kvarts sekel. Denna giftigt egoistiska atmosfär tvingas i stort sett alla i Sverige att andas in. För det är genom att vädja till pensionsplacerarnas/rådgivarnas egoism och bonushunger som vi duperas till att endast då kan vi få hög avkastning på våra pensionsfonder.

  Den nuvarande regeringen och dess medlemmar har visat sig vara extra mycket nyliberala, och följaktligen försökt sko sig på vad de uppfattar som ett nollsummespel och inte något som skapar mervärde, nämligen skatterna. Låt mig få referera till biståndsminister Gunilla Carlssons deklarationsavdrag som inte gick igenom. Hon är revisor i botten!!
  http://www.svd.se/naringsliv/bistandsminister-kritisk-till-bistand_7398632.svd

  Vad Sverige skulle må bra av är att fosterlandskärleken får en mycket större roll i samhället. Den är en upphöjd ideologi som främjar altruism och respekt för det allmänna, samt ger goda möjligheter för fortsatt välstånd och medmänsklighet.

  Jag tror att om Sverige blir en suverän, demokratisk, nationalstat så kan man minimera det skadliga synsättet att man ska passa på att sko sig på det allmännas bekostnad när tillfälle gives.

  I min Sverigebild finns det ingen plats för något parasiterande EU-frälse, eftersom Sverige har gått ur EU, och för kostnadsbesparingarna, till följd av det uteblivna EU-biståndet, har Sverige istället byggt upp ett eget starkt försvar. Naturresurser, energitillgångar, viktiga samhällsfunktioner bör tillhöra det allmänna och näringslivet det privata.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang nyliberalismen. Inte f-n var det bättre på Palmes tid heller.
   Som (s)-märkt skribent hade tex Ebbe Carlsson förmånen att fritt rekvirera polisbilar, vilket han flitigt utnyttjade - t.ex. när han ville bli skjutsad till sommarstugan i Värmland. Eller mörkläggningen av Lennart Geijers h*r-affärer och framtvingandet av DN:s dementi.
   Jag är ingen större beundrare av nyliberalism, stureplanscenter eller riskkapitalbolag men tycker det var ännu värre med den sovjetliknande statscensuren av Svensk media i DDR-Sverige på 70-talet.

   Radera
  2. Bananer är nödvändigt för att bygga framgångsrika civilisationer.

   Radera
  3. @ Ragunda 00:23
   Den regering i Sverige på hela 1900-talet som jag är imponerad av är samlingsregeringen under VK2. Sverige hade då en mycket svår situation. Samlingsregeringens uppgift var att hålla Sverige utanför kriget, vilket den klarade av.

   Enda smolket, som jag ser det, är att den avsåg att hörsamma ett krav från Sovjetunionen efter VK2:s slut, som gick ut på att utlämna balter, som hade stridit för axelmakterna, till Sovjetunionen. Beslutet verkställdes emellertid av den efterföljande socialdemokratiska regeringen under starka svenska protester.

   Vi har fortfarande statskontrollerad massmedia i Sverige. Varför tror du att det gick så smidigt att detronisera nationalstaten Sverige genom ratificeringen av Lissabonfördraget och grundlagsändringen 2010, utan någon ledardebatt i konformistmedia?

   Radera
 15. Skulle vilja påstå att om hon varit man, så hade hon kunnat sitta kvar. Så ja, cornu, du hänger bara på i drevet här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis, män är ondskefulla, kvinnor festar loss på skattepengar för att de är goda.

   Radera
 16. Jag håller inte med. Den här människan Lugnet var en hyfsad kommunchef i Haparanda som rekryterades av en partivän, Maud Olofsson.
  Att vara generaldirektör är ett osäkert jobb. Det skrevs naturligtvis ett anställningsavtal som säkerställde anställningstryggheten.
  Därför får hon nu en tid på sig att hitta ett nytt jobb.
  Det som är stötande är, att hon får behålla den höga lönen. Då folk utomlands placeras på en inaktiv post efter att ha misskött sig, brukar lönen sänkas rejält. Men så var anställningsavtalet tydligen inte utformat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett osäkert jobb innebär att man kan bli av med sin inkomst. Garanterad lön i tre år till är ingen osäkerhet, det är säkerhet.

   Miljonlön ska man ha för att man riskerar allt, nu riskerade hon istället inget och borde alltså haft samma lön som en verkstadsarbetare (som ändå riskerar bli av med jobbet).

   Radera
  2. Alternativt (miljonlön) för att man gör ett bra jobb - vilket heller inte var fallet här...

   Radera
  3. För oss i underklassen kallas det A-kassa och är ett fullgott skydd för de månader som krävs för att hitta ett nytt jobb.

   Radera
  4. A-kassan ger som mest en ersättning på 15tkr. Detta är lite snålt tilltaget ifall man är van vid att äta middagar för 1476kr på grand...

   Radera
  5. Det var inte jag som sa det. Det var Borg.

   Påminner inte tillväxtverket och Lugnet en hel del om huvudstadsöverklassen i hunger games?

   Radera